Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziko pędzące samochody bo to taka trasa,nikt nie zwolni,nikt sie nie zastanowi ,że może kogoś skrzywdzić i w tym wszystkim ona,maleńkie, pędzące na oślep stworzonko z wielkimi ze strachu oczami,nikt jej nie chce,jej los nie interesuje nikogo,podchodzi z nadzieją pod portiernię w dużej przetwórni,portier ja wynosi ,a ona z uporem maniaka wraca bo przecież jest psem a pies kocha człowieka żeby nie wiadomo co się działo,niestety duże firmy rządzą się innymi prawami które nazywają się "procedury",ale ona jeszcze o tym nie wie i nie zna takiego słowa,jedyne co podpowiada jej instynkt,to to że ma szukać człowieka bo on pomoże..........na szczęście nie pomyliła się ,wypatrzyła ją dobra dusza i zabrała do domu,niestety tylko na chwilę:-(malutka miała jechac do schroniska od razu ,ale w schronie parwo,nie przeżyje tam taki kurdupelek.POTRZEBNY PILNIE DT BO INACZEJ MAŁA I TAK TAM TRAFI,MAMY ZAŁATWIONE PARĘ DNI U PANI A CO DALEJ NIE WIEM:shake:Jestem zapsiona po pachy,mam pięć psów i dwa koty w bloku w jednym pokoju +czwórka ludzi,jedyny dt (poza mną )pracuje i ma swojego psa,tymczasowiczkę i przeprowadzke na głowie,nie mamy gdzie jej umieścić!!!!NIE MOŻE TRAFIC DO SCHRONISKA BO BĘDZIE PO NIEJ!

!!!!!!!!!!!!!POMOCY!!!!!!!!!!!!!

Maleństwo jest zwyczajną małą kundliczką,taką troszkę ratlerkowatą ale na krótkich girkach,ma ok 8-9 tygodni,wet gratisowo dał nam paste na odrobaczenie i royala dla szczyli,zaniosłam wszystko do pani i odrobaczyłam małą,naprawde nie mamy czasu,pani ma dwa swoje psy ,pracę,po prostu nie ma czasu na kolejnego psa!!!dajcie jej szansę!

Posted

ata napisał(a):
Stonka1125 - czy to znaczy, że w Radlinie macie PARWO ??

nie powiedział o tym nikt oficjalnie bo schron z nami nie współpracuje,ale zgłoszenie o suni przyjęłam od osoby związanej ze schronem żeby tam mała nie trafiła bo parwo.........ale tak po prawdzie to ryzyko parwo jest w każdym schronie,w tej chwili szczyle w schronie są podobno leczone ,no ale lepiej że mała tam nie trafiła,w końcu to smiertelne ryzyko..
zgłosił sie domek tymczasowy dla maludy z warszawy,potrzebny byłby transport,pukam gdzie sie da na razie dt czeka na rozmowę,nie wiem czy moge pisac tu o domku tymczasowym więc jak dt sie zechce ujawnić to cos napisze;)

Posted

DT czeka na malutką potrzebujemy transportu,miała jechac jutro ale nie dostałam tel do kierowcy,czyli nie wypaliło,musze jak najprędzej zabrac małą od opiekunki i przewieźć do warszawy,porobiłam już ogłoszenia,niektóre na warszawe i jest odzew,ona musi tam dojechac bo straci szansę na dom!!!!!!!

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Maluszek na stronie Gaju:)

na stronie gajowej jest Milka:evil_lol:
tutaj mamy małego kurdupla,który jest już od wczoraj w nowym domku i ma na imię mela:multi::multi::multi:
dzieki monika za dt i opieke nad maluchem!!!

Posted

wieści z nowego domku meli są budujące, mela szaleje, gryzie pańcię i dziczeje, a pani mimo tych wariacji zakochana w melce po uszy i uwaga.....pani sypia z melą na kanapie, bo....ma za wysokie łóżko i bała się że kurdupel z niego spadnie