dorotak Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Nie wiem, czy zauważyliście, ale od jakiegoś czasu w Eurosporcie 2 są reportaże z Outdoor Games w USA. Generalnie tłumaczą to jako zawody w "dziwnych" dyscyplinach i faktycznie jak włączyłam dzisiaj telewizor to dwie panie rywalizowały w cięciu pnia piłą mechaniczną :-o:chainsaw: :laugh2_2: Ale zaraz potem były zawody w... agility Konkretnie ta konkurencja nazywała się Superweave i polegała na pokonaniu niewielkiego jumpingu którego głównym elementem był 25-elementowy slalom. Zawody były rozgrywane parami (dwa równoległe tory). Dodatkowo pokazywali zawody w skoku na odległość psów do wody ;) Generalnie zachęcam. Jak widać sporty z psem wywędrowały już z Animal Planet, chociaż w Sporcie na razie mają ksywkę "dziwne". Nie wiem, czy się cieszyć? :eviltong: :shiny: Aha, główną nagrodą w konkurencji Superweave było 10 000$. :drinking: Quote
Wojenka Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Słyszałam,ze puszczaja agility w tv:-D ,ale niestety ja mam 1 kanał w telewizorze...:roll: Quote
nikit1 Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Wlasnie na Euro Sporcie 2 leci agility! Quote
Robull Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 [quote name='nikit1']Wlasnie na Euro Sporcie 2 leci agility![/quote]Oglądałem przedwczoraj i wtedy, to było zwykłe agility :-D. Odpowiednik naszego OPEN. Quote
zakla Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Tylko szkoda, ze nasze nagrody nieco sie roznia :cool1: Quote
Robull Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 [quote name='zakla']Tylko szkoda, ze nasze nagrody nieco sie roznia :cool1:[/quote]Jak w Polsce uda się zainteresowac takie firmy, jak w USA oraz TV, to i nagropdy bedą. Tam było pełno banerów firm, które kompletnie nic nie mają wspólnego z psami. Były to gigantyczne koncerny motoryzacyjne i nie tlko. Nie widziałem ani jednej reklamy producenta karmy dla zwierząt:lookarou: Quote
Anulka Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Ja też widziałam:p To był jedyny program na EuroSporcie który oglądałam z wielką chęcią. Przeraziłam się tylko gdy rama od koła spadła psu na kręgosłup:o Spoko u nas też tak kiedyś będzie:biggrina: chyba się nie zestarzeję do tego czasu.:-P Quote
zakla Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Hyh, moj mamut co raz zwala na siebie rame od kola. Na szczescie moje kolo wraz z rama jest z pcv, a do tego jest bardzo...elastyczna:cool1: Wiec co najwyzej czasem sie w sznurki zaplatywal :P Moze jedank cos pojdzie w tym kierunku, moze koncerny stwierdza, ze agility jest fajnym sposobem na reklame ich firm:roll: Tylko to chyba u nas jeszcze daleka droga:shake: Polska populacja raczej nie wspiera aktywnego wypoczynku z psem...:-( Quote
PATIszon Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 A ja nie mam Eurosport 2!!!!!!! :wallbash: Quote
AniaP Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 [quote name='PATIszon']A ja nie mam Eurosport 2!!!!!!! :wallbash:[/quote] No właśnie, rodzinka z Warszawki dzwoni mi w drugi dzień świąt, że przez przypadek oglądają na Eurosporcie2 skoki psów przez przeszkody i żebym też sobie włączyła tv, a ja prawie w ryk, że nie mam tego kanału. :-( :motz: Quote
OlaAB Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 tu jest ich strona [URL="http://espn.go.com/gog04/dog/s/04_fish_superweave_final.html"]http://espn.go.com/gog04/dog/s/04_fish_superweave_final.html[/URL] Quote
Mokka Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Kurczę, to macie więcej szczęścia niz ja. Raz przez przypadek zdarzyło mi się złapać kawalątek agility, ale zaraz była przerwa reklamowa, a po przerwie... zawody we wspinaniu się na pal :roll: . Na razie agility jest traktowane przez Eurosport jak jakaś jarmarczna rozrywka i dziwna ciekawostka, ale lepsze to niż nic. Od czegoś przecież trzeba zacząć. Szkoda tylko, że te zawody ukryte są w gąszczu innych dziwnych dyscyplin i trzeba wiedzieć, że w programie pod takim tytułem można trafić na coś dla siebie. Ale teraz już wiem i będę na to polowac. :lol: Quote
PATIszon Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 [quote name='Mokka'] ale zaraz była przerwa reklamowa, a po przerwie... zawody we wspinaniu się na pal :roll: . :lol:[/quote] Wow! czadersko! Chyba zaczne to trenowac!:multi: Quote
PARSONRK Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Zobaczcie to : najszybciej pokonany slalom skladający się z 60 tyczekm, czas 12,98s :crazyeye: [URL="http://www.guinnessworldrecords.com/content_pages/record.asp?recordid=51241"]http://www.guinnessworldrecords.com/content_pages/record.asp?recordid=51241[/URL] [URL="http://www.guinnessworldrecords.com/content_pages/video.asp?videoid=100003"]http://www.guinnessworldrecords.com/content_pages/video.asp?videoid=100003[/URL] Quote
Wind Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 [quote name='PATIszon']Wow! czadersko! Chyba zaczne to trenowac!:multi:[/QUOTE] Kenia bylaby w tym lepsza ;) Ona pewnie wyssala to z kodem genetycznym przodkow :lol: Quote
ASICA Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Kiedy teraz bedzie jakaś transmisja? nie mam programu na eurosport2 a nie bede katować całej rodziny tym kanałem 24 na dobe.:cool3: Quote
Ludek Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 [quote name='ASICA']Kiedy teraz bedzie jakaś transmisja? nie mam programu na eurosport2 a nie bede katować całej rodziny tym kanałem 24 na dobe.:cool3:[/quote] Właśnie teraz jedt transmisja:lol: . Quote
dorotak Posted December 29, 2005 Author Posted December 29, 2005 [quote name='ASICA']Kiedy teraz bedzie jakaś transmisja?[/quote] W dni powszednie o 14.00, 17.00 i 20.00. W sobotę nie widzę, ale za to w niedzielę możesz nie odchodzić od telewizora bo kolejne odcinki są od 10.30 do 14.30, potem od 18.00 do 20.00 i wreszcie od 22.00 do 23.00. Tylko nie wiem, czy sama wytrzymasz taki maraton, bo na godzinny odcinek tylko jakieś 15 min to psie konkurencje a reszta to wspinanie na pal, wyścigi quadów, bieganie po palach leżących na wodzie itp.:crazyeye: :evil_lol: :lol: Aha, program Eurosport 2 znajdziesz [URL="http://www.eurosport.com/home/pages/v4/l0/s15000/tvschedule_lng0_spo15000_gnd1_prs0_ven2.shtml"]tutaj[/URL]. Quote
ASICA Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 w takim razie melduje sie o 20:00 przed odbiornikiem:lol: ewentualnie posadze dziecko niech obeswuje rozwój wypadków:lol: Quote
ASICA Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 guzik:angryy: nic nie było!! w domu patrzyli na mnie jak na wariatke:lol: Quote
madzior_ka Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 witajcie a ja nei ma eurosport 2:(( nie moga tego na zwyklym eurosporcie puszczac beee ale dzieki za info to jak pojade do dziadka zamiast po kolei wlaczac animal planet i eguu cos taki fany program o wyscigach konnych do dolacze jeszcze do tego eurosport 2 a moj tata powiedzial ze jak kupimy sobie nowy tv a ot bedzie juz nie dlugo to zastanowi sie nad jakims pakiecikiem z animal planet i reszta hehe juz nie mog sie doczekac! Quote
Agasia Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 To wspinanie sie na drzewo i rabanie drewna i ja widzialam... Ale zeby gdzies tam wtedy przemknelo agility to bym nie powiedziala.. Bede polowac :) Quote
Mokka Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 A u mnie od Nowego Roku wycięli Eurosport 2 :placz: Quote
Ludek Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 [quote name='Mokka']A u mnie od Nowego Roku wycięli Eurosport 2 :placz:[/quote] Trzeba zmienić na UPC:lol: . Quote
Recommended Posts