Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem, czy zauważyliście, ale od jakiegoś czasu w Eurosporcie 2 są reportaże z Outdoor Games w USA. Generalnie tłumaczą to jako zawody w "dziwnych" dyscyplinach i faktycznie jak włączyłam dzisiaj telewizor to dwie panie rywalizowały w cięciu pnia piłą mechaniczną :-o:chainsaw: :laugh2_2: Ale zaraz potem były zawody w... agility Konkretnie ta konkurencja nazywała się Superweave i polegała na pokonaniu niewielkiego jumpingu którego głównym elementem był 25-elementowy slalom. Zawody były rozgrywane parami (dwa równoległe tory). Dodatkowo pokazywali zawody w skoku na odległość psów do wody ;) Generalnie zachęcam. Jak widać sporty z psem wywędrowały już z Animal Planet, chociaż w Sporcie na razie mają ksywkę "dziwne". Nie wiem, czy się cieszyć? :eviltong: :shiny:

Aha, główną nagrodą w konkurencji Superweave było 10 000$. :drinking:

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zakla']Tylko szkoda, ze nasze nagrody nieco sie roznia :cool1:[/quote]Jak w Polsce uda się zainteresowac takie firmy, jak w USA oraz TV, to i nagropdy bedą. Tam było pełno banerów firm, które kompletnie nic nie mają wspólnego z psami. Były to gigantyczne koncerny motoryzacyjne i nie tlko. Nie widziałem ani jednej reklamy producenta karmy dla zwierząt:lookarou:

Posted

Ja też widziałam:p To był jedyny program na EuroSporcie który oglądałam z wielką chęcią. Przeraziłam się tylko gdy rama od koła spadła psu na kręgosłup:o
Spoko u nas też tak kiedyś będzie:biggrina: chyba się nie zestarzeję do tego czasu.:-P

Posted

Hyh, moj mamut co raz zwala na siebie rame od kola. Na szczescie moje kolo wraz z rama jest z pcv, a do tego jest bardzo...elastyczna:cool1: Wiec co najwyzej czasem sie w sznurki zaplatywal :P

Moze jedank cos pojdzie w tym kierunku, moze koncerny stwierdza, ze agility jest fajnym sposobem na reklame ich firm:roll: Tylko to chyba u nas jeszcze daleka droga:shake: Polska populacja raczej nie wspiera aktywnego wypoczynku z psem...:-(

Posted

[quote name='PATIszon']A ja nie mam Eurosport 2!!!!!!! :wallbash:[/quote]
No właśnie, rodzinka z Warszawki dzwoni mi w drugi dzień świąt, że przez przypadek oglądają na Eurosporcie2 skoki psów przez przeszkody i żebym też sobie włączyła tv, a ja prawie w ryk, że nie mam tego kanału. :-( :motz:

Posted

Kurczę, to macie więcej szczęścia niz ja. Raz przez przypadek zdarzyło mi się złapać kawalątek agility, ale zaraz była przerwa reklamowa, a po przerwie... zawody we wspinaniu się na pal :roll: . Na razie agility jest traktowane przez Eurosport jak jakaś jarmarczna rozrywka i dziwna ciekawostka, ale lepsze to niż nic. Od czegoś przecież trzeba zacząć. Szkoda tylko, że te zawody ukryte są w gąszczu innych dziwnych dyscyplin i trzeba wiedzieć, że w programie pod takim tytułem można trafić na coś dla siebie. Ale teraz już wiem i będę na to polowac. :lol:

Posted

Zobaczcie to :
najszybciej pokonany slalom skladający się z 60 tyczekm, czas 12,98s :crazyeye:

[URL="http://www.guinnessworldrecords.com/content_pages/record.asp?recordid=51241"]http://www.guinnessworldrecords.com/content_pages/record.asp?recordid=51241[/URL]

[URL="http://www.guinnessworldrecords.com/content_pages/video.asp?videoid=100003"]http://www.guinnessworldrecords.com/content_pages/video.asp?videoid=100003[/URL]

Posted

[quote name='PATIszon']Wow! czadersko!
Chyba zaczne to trenowac!:multi:[/QUOTE]

Kenia bylaby w tym lepsza ;) Ona pewnie wyssala to z kodem genetycznym przodkow :lol:

Posted

[quote name='ASICA']Kiedy teraz bedzie jakaś transmisja?
nie mam programu na eurosport2 a nie bede katować całej rodziny tym kanałem 24 na dobe.:cool3:[/quote]

Właśnie teraz jedt transmisja:lol: .

Posted

[quote name='ASICA']Kiedy teraz bedzie jakaś transmisja?[/quote]
W dni powszednie o 14.00, 17.00 i 20.00. W sobotę nie widzę, ale za to w niedzielę możesz nie odchodzić od telewizora bo kolejne odcinki są od 10.30 do 14.30, potem od 18.00 do 20.00 i wreszcie od 22.00 do 23.00. Tylko nie wiem, czy sama wytrzymasz taki maraton, bo na godzinny odcinek tylko jakieś 15 min to psie konkurencje a reszta to wspinanie na pal, wyścigi quadów, bieganie po palach leżących na wodzie itp.:crazyeye: :evil_lol: :lol:

Aha, program Eurosport 2 znajdziesz [URL="http://www.eurosport.com/home/pages/v4/l0/s15000/tvschedule_lng0_spo15000_gnd1_prs0_ven2.shtml"]tutaj[/URL].

Posted

witajcie a ja nei ma eurosport 2:(( nie moga tego na zwyklym eurosporcie puszczac beee ale dzieki za info to jak pojade do dziadka zamiast po kolei wlaczac animal planet i eguu cos taki fany program o wyscigach konnych do dolacze jeszcze do tego eurosport 2 a moj tata powiedzial ze jak kupimy sobie nowy tv a ot bedzie juz nie dlugo to zastanowi sie nad jakims pakiecikiem z animal planet i reszta hehe juz nie mog sie doczekac!