PANGEA Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [quote name='Asiaczek']Jak to "co dalej?".... pojada do swoich domków:) A Ty będziesz popłakiwała po kątach, hahaha... pzdr.[/QUOTE] no zobaczymy, zobaczymy [quote name='Buszki']PANGEA,kocham Twoje basetki :loveu:.Nawet kiedyś o takim myślałam,ale hodowli nie znalazłam :diabloti:.[/QUOTE] Ciesze sie, ze sie tak podobaja :)) Oj to chyba zle szukalas hmmm Chyba, ze to bylo ponad 12 lat temu, hihi [quote name='marcelinka371'][B]PANGEA [/B]a ja się zakochałam od pierwszego wejrzenia w złotym Dożku:loveu:Zdradzisz imię???[/QUOTE] Narazie jest tylko "robocze" pieszczotliwie mowimy o niej Hipopotamka :)) ale bedzie jakos na "G" Quote
danielw_2 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Ale ładne szczeniaczki, aż się przyjemnie patrzy na zdjęcia :-), Pozdrawiam szczęśliwych opiekunów. Daniel [url]http://carmenmojpsiak.blogspot.com[/url] Quote
PANGEA Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [quote name='marcelinka371']Gregoria:D[/QUOTE] n[FONT=Arial]arazie mamy w planach, ze Ginewra i Galahad zostana w hodowli ktoras suczka ma byc Genevieve, a drugi piesek G[/FONT][FONT=Arial]arfield[/FONT] Quote
Asiaczek Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [B]PANGEA[/B] - dwa nowe maluchy w domu:) Oj, będzie "co" pokazywac na wystawach:) pzdr. Quote
Aysel Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Taki śliczny już jestem :) [img]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/378690_317911014892929_100000221002258_1489401_1360388564_n.jpg[/img] Quote
Asiaczek Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 No fakt. Śliczny:) [url]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/378690_317911014892929_100000221002258_1489401_1360388564_n.jpg[/url] pzdr. Quote
FredziaFredzia Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Oj śliczny... :) Dalej jest dużym kluskiem? ;) Quote
Aysel Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Tak, dzisiaj na odrobaczaniu waga była 615 g :P To jak szczeniak co najmniej 6 tygodni. Ale on jest gruby bardzo, raczej mu przejdzie ta olbrzymowatość ;) Quote
Aga&Morka Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 uwielbiam ten wątek:D Aysel i jak będzie miał na imię ten mały przystojniaczek ? Quote
Rosie Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Witam Chciałam się przywitać z forumowiczami -mam na imię Justyna i przeczytałam juz prawie cały wątek. A to dlatego , że dziś mamy 58 dzień ciąży mojej słodkiej mopsiczki Rózi :-) Stres niesamowity a ona sobie śpi. Temperatura spadła dziś rano o 0,5.. Bardzo dziękuję wszystkim piszącym za tę kopalnie wiedzy , szczególnie pomocną dla takiego debiutanta w temacie jak ja. Pozdrawiam Quote
Aga&Morka Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 [quote name='Rosie']Witam Chciałam się przywitać z forumowiczami -mam na imię Justyna i przeczytałam juz prawie cały wątek. A to dlatego , że dziś mamy 58 dzień ciąży mojej słodkiej mopsiczki Rózi :-) Stres niesamowity a ona sobie śpi. Temperatura spadła dziś rano o 0,5.. Bardzo dziękuję wszystkim piszącym za tę kopalnie wiedzy , szczególnie pomocną dla takiego debiutanta w temacie jak ja. Pozdrawiam[/QUOTE] OOOO,witam cieszę się,że nie jestem sama ;) Też mnie już stres dopada :) trzymam za Was moooocno kciuki.Ja parę dni temu siedziałam i każdą wolną chwile spędzałam czytając stronę po stronie.Strasznie to wciąga :D My już po USG i RTG :D teraz czekamy,ostatnie przygotowania....i sporo stresu na samą myśl o tym co niebawem się będzie działo a maluchy robią sobie coraz konkretniejszą imprezkę w brzucholu mojej biednej czarnuszki :P Quote
PANGEA Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 wiem, ze to spory off ale duzo osob tu zaglada [B]Od 2 dni trwają poszukiwania suczki doga niemieckiego (arlekina) Lali, która przestraszona uciekła z auta po wypadku samochodowym. Własciciel trafił do szpitala. Trwa niesamowita akcja. Ludzie z całej Polski uczestniczą w poszukiwaniach. Pomagają znajomi i zupełnie obcy ludzie, których poruszyła sprawa Lali. Poruszają niebo i ziemię aby odnaleźć spłoszoną suczkę. Cały czas trwają też akcje informacyjne na wszelkich możliwych portalach społecznościowych. Pomaga, kto może. Próbujemy znaleźć jakikolwiek kontakt z mediami, by nagłośnić całą akcję. PROSIMY O POMOC w nagłasnianiu i poszukiwaniach.[/B] W sobote - jesli do tego czasu nei uda sie jej znalesc - planowana jest duza akcja. Ma byc samolot i poszukiwania z powietrza, potrzebni sa ludzie, ktorzy beda przegladac lasy. "Dogarze" wybieraja sie niemal z calej Poski. ( Bydgoszczy, Torunia, Koszalina, ze o Warszawie nie wspomne). Moze ktos z Was mieszka niedaleko i mialby czas w sobote. Info wszelakie bedzie na m o l o s a c h i na fejsie [url]http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/pages/Dozyca-Lala-poszukiwana/217552948318493[/url] Quote
ppaula2 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Udostępnione na FB i porozsyłane :) Oby się znalazła "maleńka" Quote
M&S Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 [quote name='PANGEA']wiem, ze to spory off ale duzo osob tu zaglada [B]Od 2 dni trwają poszukiwania suczki doga niemieckiego (arlekina) Lali, która przestraszona uciekła z auta po wypadku samochodowym. Własciciel trafił do szpitala. Trwa niesamowita akcja. Ludzie z całej Polski uczestniczą w poszukiwaniach. Pomagają znajomi i zupełnie obcy ludzie, których poruszyła sprawa Lali. Poruszają niebo i ziemię aby odnaleźć spłoszoną suczkę. [/B] [B] Cały czas trwają też akcje informacyjne na wszelkich możliwych portalach społecznościowych. Pomaga, kto może. Próbujemy znaleźć jakikolwiek kontakt z mediami, by nagłośnić całą akcję.[/B] [B] PROSIMY O POMOC w nagłasnianiu i poszukiwaniach.[/B] W sobote - jesli do tego czasu nei uda sie jej znalesc - planowana jest duza akcja. Ma byc samolot i poszukiwania z powietrza, potrzebni sa ludzie, ktorzy beda przegladac lasy. "Dogarze" wybieraja sie niemal z calej Poski. ( Bydgoszczy, Torunia, Koszalina, ze o Warszawie nie wspomne). Moze ktos z Was mieszka niedaleko i mialby czas w sobote. Info wszelakie bedzie na m o l o s a c h i na fejsie [URL]http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/pages/Dozyca-Lala-poszukiwana/217552948318493[/URL][/QUOTE] O kurcze, biedny pies i właścicel..... Quote
PANGEA Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 dzieki dziewczyny Juz ja widuja, chyba "sa na tropie" A wlasciciel..... Martwimy si eo niego. Bral udzial w tym wypadku, ze szpitala sie wypisal i lata po tym lesie. Ma uszkodzone oko, ledwo chodzi ale nei chce slyszec o odpoczynku. Quote
Rosie Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Aga&Morka:smile: Który macie dzień ? Bo jakoś nie widzę gdzie się chwaliłaś. Ja już wczoraj myślałam, że się zacznie a tu dama zjadła kolację i poszła sobie spokojnie spać. Może dziś... Pozdrawiam wszystkich oczekujących Quote
Aga&Morka Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Ja też już udostępniłam info o Lali na fb -trzymam mocno kciuki za nią i jej właściciela,oby się już niedługo spotkali cali i zdrowi.BĘDZIE DOBRZE !!! [quote name='Rosie']Aga&Morka:smile: Który macie dzień ? Bo jakoś nie widzę gdzie się chwaliłaś. Ja już wczoraj myślałam, że się zacznie a tu dama zjadła kolację i poszła sobie spokojnie spać. Może dziś... Pozdrawiam wszystkich oczekujących[/QUOTE] My dzisiaj mamy 55 dzień,więc jeszcze w miarę spokojnie :) Rosie informuj na bieżąco co się dzieje Te nasze baby nawet nie zdają sobie sprawy z tego co my przeżywamy ,hihii Quote
Aga&Morka Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='PANGEA']wiem, ze to spory off ale duzo osob tu zaglada [B]Od 2 dni trwają poszukiwania suczki doga niemieckiego (arlekina) Lali, która przestraszona uciekła z auta po wypadku samochodowym. Własciciel trafił do szpitala. Trwa niesamowita akcja. Ludzie z całej Polski uczestniczą w poszukiwaniach. Pomagają znajomi i zupełnie obcy ludzie, których poruszyła sprawa Lali. Poruszają niebo i ziemię aby odnaleźć spłoszoną suczkę. Cały czas trwają też akcje informacyjne na wszelkich możliwych portalach społecznościowych. Pomaga, kto może. Próbujemy znaleźć jakikolwiek kontakt z mediami, by nagłośnić całą akcję. PROSIMY O POMOC w nagłasnianiu i poszukiwaniach.[/B] W sobote - jesli do tego czasu nei uda sie jej znalesc - planowana jest duza akcja. Ma byc samolot i poszukiwania z powietrza, potrzebni sa ludzie, ktorzy beda przegladac lasy. "Dogarze" wybieraja sie niemal z calej Poski. ( Bydgoszczy, Torunia, Koszalina, ze o Warszawie nie wspomne). Moze ktos z Was mieszka niedaleko i mialby czas w sobote. Info wszelakie bedzie na m o l o s a c h i na fejsie [url]http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/pages/Dozyca-Lala-poszukiwana/217552948318493[/url][/QUOTE] Nie wiem czy tak wolno w tym wątku ale podrzucam wyżej -niech będzie widoczne ! Quote
Vectra Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='Aga&Morka']Nie wiem czy tak wolno w tym wątku ale podrzucam wyżej -niech będzie widoczne ![/QUOTE] myślę że w takiej sytuacji , można nagiąć regulamin .. udostępniam na FB , podesłałam znajomym którzy bywają w Spale oby się Lala znalazła , ja i moja czarna Lala trzymamy kciuki a teraz jeszcze pytanie w temacie - w którym dniu , najbezpieczniej zrobić RTG suczce ? Quote
Aga&Morka Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='PANGEA']wiem, ze to spory off ale duzo osob tu zaglada [B]Od 2 dni trwają poszukiwania suczki doga niemieckiego (arlekina) Lali, która przestraszona uciekła z auta po wypadku samochodowym. Własciciel trafił do szpitala. Trwa niesamowita akcja. Ludzie z całej Polski uczestniczą w poszukiwaniach. Pomagają znajomi i zupełnie obcy ludzie, których poruszyła sprawa Lali. Poruszają niebo i ziemię aby odnaleźć spłoszoną suczkę. Cały czas trwają też akcje informacyjne na wszelkich możliwych portalach społecznościowych. Pomaga, kto może. Próbujemy znaleźć jakikolwiek kontakt z mediami, by nagłośnić całą akcję. PROSIMY O POMOC w nagłasnianiu i poszukiwaniach.[/B] W sobote - jesli do tego czasu nei uda sie jej znalesc - planowana jest duza akcja. Ma byc samolot i poszukiwania z powietrza, potrzebni sa ludzie, ktorzy beda przegladac lasy. "Dogarze" wybieraja sie niemal z calej Poski. ( Bydgoszczy, Torunia, Koszalina, ze o Warszawie nie wspomne). Moze ktos z Was mieszka niedaleko i mialby czas w sobote. Info wszelakie bedzie na m o l o s a c h i na fejsie [url]http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/pages/Dozyca-Lala-poszukiwana/217552948318493[/url][/QUOTE] Nie jestem fachowcem,ale zbierając info.do kupy to podobno najbezpieczniej zrobić gdy już płody są rozwinięte i czekają już na przyjście na Świat. Podobno najlepiej w około 58 dniu ale dowiedziałam się ostatnio,że dobrze jest zrobić RTG około 50 dnia bo wtedy są już dobrze rozwinięte i nie nakładają się bardzo na siebie jeszcze, w związku z czym łatwiej je policzyć.Ja zrobiłam RTG w 50 dniu ale w sumie dlatego,że niepokoiło mnie zachowanie mojej Mori.Na szczęście okazało się ,że wszystko ok i suczka zle się czuła z powodu tłoku panującego w jej brzuszku :D Quote
PANGEA Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='Vectra']myślę że w takiej sytuacji , można nagiąć regulamin .. udostępniam na FB , podesłałam znajomym którzy bywają w Spale oby się Lala znalazła , ja i moja czarna Lala trzymamy kciuki a teraz jeszcze pytanie w temacie - w którym dniu , najbezpieczniej zrobić RTG suczce ?[/QUOTE] RTG od 45 dnia ale kadzy dzien ma znaczenie, bo potem juz lawionowo nastepuje mineralizacja kosci. Im wieksza suka - wiekszej rasy - i im wiecej szczeniat tym policzalnosc mniej suteczna. Ja udostepniam co jakis czas na fejsie. Narazie Lali nie zlapali, za to maja azjate.... Moze komus uciekl?? Jeszcze nie wiemy czy ma tatuaz, bo narazi esiedzi w aucie z tymi co szukaja Lali. Quote
M&S Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='PANGEA']dzieki dziewczyny Juz ja widuja, chyba "sa na tropie" A wlasciciel..... Martwimy si eo niego. Bral udzial w tym wypadku, ze szpitala sie wypisal i lata po tym lesie. Ma uszkodzone oko, ledwo chodzi ale nei chce slyszec o odpoczynku.[/QUOTE] Właścicel powinen się leczyć!!!! Jak mu sie pogorszy, to psu nie pomoże..... Quote
jamnicze Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Witam :) I na nas przyszła pora zapisać się na porodówkę :) Sajdusia (LOVE IS ON MY SIDE Asiaczek), to suczka basenji, ma 4 lata i to będzie jej pierwszy miot. Oczywiście [U]ja [/U]się denerwuję, a [U]ona [/U]się obżera, co dla tych co znają moją chudzinę jest dość niezwykłe, ach te hormony :-D. Quote
Recommended Posts