sodalis Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 [quote name='CarolineS']A jak je odróżniacie, nie dajecie żadnych wstążeczek? (Nie mówię o tych gołym okiem do odróżnienia, ale tych podobnych) i pamiętacie kolejność porodową?[/QUOTE] U mnie kolory mało zróznicowane, więc ja zakładam wstążeczki:[img]http://www.sodalis.pl/miotI.2d.2m.JPG[/img] Quote
miniaga Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Wczoraj wieczorem przyłapałam jedną larwę na dokuczaniu Jagodziance. Pod żebra z godzinę jej właziła. 2 maluch też się ruszał, ale jak na grzeczne dziecko przystało tylko się chyba przeciągał w spaniu. Quote
Błyskotka Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 No to ja przedstawię swoje maluszki urodzone 3 czerwca: chłopca i dziewczynkę :). [URL=http://img197.imageshack.us/i/dscn7079d.jpg/][IMG]http://img197.imageshack.us/img197/2951/dscn7079d.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://img96.imageshack.us/i/dscn7080p.jpg/][IMG]http://img96.imageshack.us/img96/8031/dscn7080p.jpg[/IMG][/URL] Jest to dla nas wyjątkowy miot gdyż ojciec szczeniąt Sułtan zmarł tragicznie i odszedł za Tęczowy Most gdy Fjona była w 4 tygodniu ciąży. Zostawił nam piękny prezent :). Quote
Katie Blackss Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 [quote name='Błyskotka'] Jest to dla nas wyjątkowy miot gdyż ojciec szczeniąt Sułtan zmarł tragicznie i odszedł za Tęczowy Most gdy Fjona była w 4 tygodniu ciąży. Zostawił nam piękny prezent :).[/QUOTE] Szczeniaki piękne:) A co się stało Sułtanowi jeśli można wiedzieć? Pozdrówki Quote
Monika Volturi Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Melduję, że u nas spokój :lol:. Gina tylko śpi układając się do spania tak, aby zostawić jak najwięcej miejsca płucom na oddychanie. Wygląda więc dziwnie taka wygięta do tyłu na podłodze.:crazyeye: Mam nadzieję, że wytrzyma do przyszłego weekendu, bo termin mamy w sobotę. Wczoraj z córką kupowałyśmy w pasmanterii wstążki na obróżki - kobieta prawie nas nie ugryzła jak dowiedziała się, że ma zmierzyć dziesięć razy po 40 cm w różnych kolorach :evil_lol: no i zarobiła 1,35pln ;) Quote
Błyskotka Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 [quote name='Katie Blackss']Szczeniaki piękne:) A co się stało Sułtanowi jeśli można wiedzieć? Pozdrówki[/QUOTE] Dziękuję :). Sułtan zmarł na udar. Nie wytrzymał różnicy temperatur :(. Quote
Patka Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 [quote name='Monika Volturi']Melduję, że u nas spokój :lol:. Gina tylko śpi układając się do spania tak, aby zostawić jak najwięcej miejsca płucom na oddychanie. Wygląda więc dziwnie taka wygięta do tyłu na podłodze.:crazyeye: Mam nadzieję, że wytrzyma do przyszłego weekendu, bo termin mamy w sobotę. Wczoraj z córką kupowałyśmy w pasmanterii wstążki na obróżki - kobieta prawie nas nie ugryzła jak dowiedziała się, że ma zmierzyć dziesięć razy po 40 cm w różnych kolorach :evil_lol: no i zarobiła 1,35pln ;)[/QUOTE] Rudexia śpi na boku i chRAPIE PRZEOKROPNIE :) My dla maluchów dostaliśmy jeszcze w Holandii od Pani "męża" Rudej przecudne obróżki mini :) ciekawe czy wszystkie się przydadzą ;) Błyskotko bardzo mi przykro z powodu Ojca maluchów :( Quote
Hawanka Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 [quote name='Błyskotka']Dziękuję :). Sułtan zmarł na udar. Nie wytrzymał różnicy temperatur :(.[/QUOTE] Normalnie poryczałam się :( Ale piękny prezent pozostawił No i chłapaka trzeba pozostawic sobie ;) Quote
Kisses Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Z tego, co Błyskotka pisała, to chce dziewczynę zostawić :cool3: Quote
miniaga Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 błyskotka więcej fotek zdecydowanie. gratuluję maluszki fantastyczne, będą rosły ku pamięci taty, Monika jeszcze z 4 dni spokoju powinnaś mieć. Patka a wy kiedy? Quote
agnethka Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 To nasza Arwenka - zamienia sie w hipopotama ;) [img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs542.snc3/29708_129129990438531_100000245923721_259586_4119893_n.jpg[/img] Quote
Monika Volturi Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Miniaga - jeszcze cztery i aż cztery dni ;) Gina już niewiele chodzi za to śpi jak w śnie zimowym - pewnie zbiera siły na poród. Mam do Was pytanie o podawanie wapna - czy podajecie dodatkowo czy nie ? jeśli tak to w jakim okresie ciąży ? Mój wet ostatnio powiedział, żebym zaczęła jej dawać wapno, ale mam wrażenie , że przed porodem nie powinno się tego robić , dopiero po? I drugie pytanie: czy ktoś z Was stosował "Royal Canin VD Rehydration Support" w czasie porodu i po ? I melancholijna Gina na koniec :lol: [IMG]http://i45.tinypic.com/vqqulc.jpg[/IMG] Quote
miniaga Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 NAJPÓŻNIEJ 2 TYGODNIE PRZED PLANOWANYM PORODEM TRZEBA ODSTAWIĆ WSZYSTKIE PREPARATY MINERALNO WITAMINOWE!!!! Zmniejsza to ryzyko wystąpienia tężyczki. Ja w ogóle nie podaje dodatkowo witamin w ciąży. Suka jest na pełnowartościowej karmie, od połowy na karmie dla szczeniąt, wiec dostaje wszystko to co powinna. I stanowczo odradzam podawanie wapnia. Po pierwsze trzeba je podawać z fosforem w odpowiednim stosunku, po drugie podawanie wapnia w ciąży kilkukrotnie zwiększa prawdopodobieństwo wystąpienia tężyczki. Wasze ciężarówki super. Wiem że tuż przed porodem trudniej o cierpliwość i każdy dzień dłuży się niesamowicie, ale głowa do góry już nie wiele czasu zostało. Trzymam kciuki za mamusie! Quote
Patka Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 ja mam cierpliwości dużo Ruda dzis rano 37,5 jutro 62 dzień będzie :) Agnetka ale grubasek !! Monika Volturi ale cuDNA TA Twoja dama! Quote
Monika Volturi Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Miniaga dzięki za info. I jak tu wierzyć wetom?:mad: Mogliby chodzić na wszystkie wykłady. Patka - dawaj szybko znać jak już będzie "po". Na pewno będziesz przed nami ;) Quote
Monika Volturi Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Miniaga dzięki za info. I jak tu wierzyć wetom?:mad: Mogliby chodzić na wszystkie wykłady. Patka - dawaj szybko znać jak już będzie "po". Na pewno będziesz przed nami ;) Quote
miniaga Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Ja byłam mocno zdziwiona jak moja wetka powiedziała w pierwszej ciąży, że mam wszystko odstawić. Przecież my baby w ciąży faszerujemy się witaminami w olbrzymich ilościach. Nie mniej dziękuję jej za to. Nie wiem co to tężyczka i mam nadzieję że tak pozostanie a we wszystkich przypadkach tężyczki u znajomych podawali oni wapń (albo osobno albo w witaminach). Co do okresu poporodowego, to również nie podaje wapnia. Pilnuję by suka dostawała porcję startera , którą zaleca producent i dodatkowo podaje jej inne rzeczy, które lubi , czasem mieszając z karmą, czasem w formie smaczków. Ogólnie samodzielne podawanie wapnia, czy to suce w ciąży czy szczeniętom, jest bardzo niebezpieczne. A co do wetów, to nie będę się wypowiadać... jeszcze mnie trafia jak sobie przypomnę usg. Quote
Nayantara Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Jakie usg? O co chodziło, bo ja nie w temacie. Quote
miniaga Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Nie przypominaj mi . hhahhaha. Parę postów wcześniej opisałam jak to byłam na usg, które nie trwało 5 min i dowiedziałam się mniej niż wiedziałam bez badania. Quote
sodalis Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 agnethka - ładnego tatusia Twoje maluchy będa miały - znam osobiście i bardzo w tym psie gustuje :) [quote name='Monika Volturi'] Mam do Was pytanie o podawanie wapna - czy podajecie dodatkowo czy nie ? [/quote] Ja daje przez pierwszy miesiąc ciąży, potem zaczynam podawać dopiero po porodzie. Quote
agnethka Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='sodalis']agnethka - ładnego tatusia Twoje maluchy będa miały - znam osobiście i bardzo w tym psie gustuje :)[/QUOTE] dziękuję ;) poznałam tego pieska jakieś 2 lata temu, miałam mieć jego córkę (ale nie wyszło) to będę miała po nim dzieci ;) uwielbiam go i już nie mogę się doczekać maluszków :D [B]Patka[/B] - jak tam Rudex? Quote
dzasta Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [B]Sodalis[/B] a moja ulubienica Polly już po czy jeszcze magazynuje maluszki? U nas jeszcze około tygodnia do USG :) Quote
sodalis Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='dzasta'][B]Sodalis[/B] a moja ulubienica Polly już po czy jeszcze magazynuje maluszki?[/QUOTE] Doli :) :) Już się rozsypała - w środę - sztuk 5. Quote
dzasta Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Wybacz to przechrzczenie ale myślami jestem gdzie indziej... Gratulacje!!! Czekam na zdjęcia :D Quote
Recommended Posts