Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='panienkabubu']Haha a tu bach na wigilię :evil_lol::evil_lol:
Najgorsze to czekanie na usg i sprawdzenie czy się powiodło prawda? Potem już jest z górki :loveu:
Mnie też to niebawem czeka :loveu:[/quote]
Panienko, ja tak miałam. Dwie suczki były kryte w odstępie ok. tygodnia. A okazało się, że jedna (FITRI Liwang) zaczęła rodzić ok. godz.9.00 w Wigilię, a druga (Pulcinella TARANTELLA) coś ok. 17.00.

Juz przy pierwszym porodzie wiadomym było, że o żadnej wspólnej Wigilii u mojej Siostry nie ma mowy. Ale zapakowałam przygotowane wczesniej potrawy (wigilia była składkowa z moją Siostrą) i MKM pojechał sam. Wrócił b. szybko, z prezentami, a ja siedziałam przy zapalonej choince i podziwiałam te piekne prezenty, jakie Los dał mi w tę Wigilię 2001 r.

Pzdr.:loveu:

Posted

[B]blondie[/B] - nie przejmuj się, jesteśmy z Tobą :loveu::loveu::loveu:

[B]Asiaczek[/B] - aż się wzruszyłam jak pisałaś o tych prezentach :loveu::loveu: Mam nadzieję, że dzieciaki nazywały się potem jakoś.. świątecznie? :loveu:
Ciekawe jak poradzi sobie suczka blondie :loveu: Będziemy trzymać kciuczki.
Jednak najgorszy ten Sylwester, jak niektóre suczki się boją. Co wtedy robić? Bo podobno tak duży i silny stres jest niebezpieczny dla szczeniąt? A co jeżeli bedzie to już końcówka ciąży? Jakieś pomysły?

Posted

[quote name='panienkabubu']
[B]Asiaczek[/B] - aż się wzruszyłam jak pisałaś o tych prezentach :loveu::loveu: Mam nadzieję, że dzieciaki nazywały się potem jakoś.. świątecznie? :loveu:
[/quote]
Oczywiście!Pierwszy z miotów na lit. "E" to:
EGHERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI
ELODIE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI
EVORIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI
EBRA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI

Drugi na lit. "F":
FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI
FARIQUE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI
FRANCIS FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI
FINGAL FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI

Jak widzisz, kazdy z miotów dostał dodatkowy człon do imienia tzn. "FOR CHRISTMAS EVE".

Sorki za tego małego off'a.:offtopic:

Pzdr.

Posted

Hawana- wielkie gratulacje!!! Wreszcie się doczekaliście na dzieciaczki :)
U seterów tyle dzieciaków to częste przypadki. wystarczy pilnować codziennych przyrostów wagowych i w razie potrzeby dokarmiać.
Moja Chani ma 8 sutków, a bez problemu i dokarmiania wykarmiła 2 x po 11 dzieciaków.
Problem to sie zaczyna jak to stado się zaczyna rozłazić :evil_lol:

Rodzice - serdecznie gratulujemy! :multi:
Krycie i ciąża tej dziewczynki przebiegła spokojnie? Pamiętam stresy związane z ostatnimi twoimi dzieciaczkami.

Posted

Teraz rodziła mama tej suni z która byly problemy . Tym razem były tez problemy ale rodzinne - sunia zaczynala rodzic juz z niedzieli na poniedziałek ( temperatura 36.8 ) kopanie gniazda itp , kiedy przyjechały moje dzieci z chora wnusia . Maja u nas lekarza wiec kiedy mala choruje to jest u mnie . Traf chciał ,ze byla bardzo chora ( 40 stopni goraczki od poniedzialku do czwartku ) , mlodzi byli w pracy a ja z tym chorym majaczacym dzieckiem . Zamieszanie ogromne bo mala nie reaguje na leki wiec trzeba ja moczyć . Sunia wstrzymala poród do piątku az zamieszanie ucichlo .Ale przez ten czas temperatury mierzylam co chwila u obu dziewczyn , w nocy czuwanie - generalnie kiedy juz mialam w reku skierowanie do szpitala to mala wreszcie zaregowala na antybiotyk , a sunia wzięla sie za rodzenie .
Tak to u mnie zawsze bywa - wesolo .
Co do wigilijnego porodu takze mialam - wlasnie Akira ( ta co ma teraz szczenieta ) urodzila mi 2 lata temu we wigilie o godzinie 18 - zaczęła . Wspomne tylko ,ze wigilia jest zawsze u mnie - zjeżdz asie cala rodzina .

Posted

[quote name='karolka'][SIZE=4][COLOR=red]Asiaczku, to musiały być wyjatkowe święta. Naprawde GRATULUJE[/COLOR][/SIZE] :loveu:[/quote]
[SIZE=3][COLOR=Purple][B]Tak, zgadza się - były!!!

Zadzwoniłam tez do hodowcy FITRI Liwang (hodowla z Częstochowy) i im również pochwaliłam się takimi pięcioma prezentami!:loveu: Byli zaskoczeni, ale i zadowoleni.

[/B][SIZE=2][COLOR=Black]Pzdr.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='panienkabubu']
Jednak najgorszy ten Sylwester, jak niektóre suczki się boją. Co wtedy robić? Bo podobno tak duży i silny stres jest niebezpieczny dla szczeniąt? A co jeżeli bedzie to już końcówka ciąży? Jakieś pomysły?[/quote]
Dokładnie o tym samym myślałam. Wprawdzie z obliczeń wynika, że jeżeli ktoś w brzuchu mieszka to nie powinnyśmy dociągnąć do Sylwestra ale wyobrażacie sobie taki poród z fajerwerkami za oknem? A może ktoś już tak "rodził" i opowie jak to przebiegało?
A Wigilia, hmmmm, takie maluchy muszą być wyjątkowe, no i data urodzin do pozazdroszczenia :loveu:

Posted

[quote name='blondie']Dokładnie o tym samym myślałam. Wprawdzie z obliczeń wynika, że jeżeli ktoś w brzuchu mieszka to nie powinnyśmy dociągnąć do Sylwestra ale wyobrażacie sobie taki poród z fajerwerkami za oknem? A może ktoś już tak "rodził" i opowie jak to przebiegało?
A Wigilia, hmmmm, takie maluchy muszą być wyjątkowe, no i data urodzin do pozazdroszczenia :loveu:[/quote]

Moje pierwsze szczeniaki rodziły się w ogromną burzę i ulewę, ale przebiegało spokojnie.
Nie wyobrażam sobie porodu (albo suki w ciąży) w dniu Sylwestra. :shake:

Posted

[quote name='Agama']Karolka jak tam dzisiaj sunieczka,od jutra juz moze rodzic,chyba sie troche uspokoilas
dalej trzymam kciuki i czekam na info[/quote]

Dzięki Agamo, juz mi spokój w serduszku zapanował, a DEMI jak by się odwidziało rodzić, odzyskała wigor i kula się dalej :cool3:

Posted

trzymamy mocno kciuki za wszystkich.
My pierwszy porod mielismy w lipcu. Marysia urodziła 65 dnia 7 szczeniat.
Zaczeła ziac o 15 i o 3 nad ranem odeszły wody i rozpoczął sie porod.
temperatura była 36,9.

Posted

U nas dopiero 46 dzień, a suka gruuuba okropnie. Sapie też jak parowóz.
6 listopada czyli tydzień temu (39 dzień ciąży) wyglądała tak:

[URL]http://www.majhost.com/gallery/uchole/Cera/dscf1138.jpg[/URL]

Posted

Dzis wlasnie tzn.13 przyszly:multi:wreszcie na swiat 3 yoreczki-chlopcy.Mama i dzieci czuja sie dobrze.Ciesze sie, ze sa zdrowe, ale zal mi, ze nie ma zadnej dziewuszki.Teraz wygladaja jak mini rotki.

Posted

[quote name='bargest']Dzis wlasnie tzn.13 przyszly:multi:wreszcie na swiat 3 yoreczki-chlopcy.Mama i dzieci czuja sie dobrze.Ciesze sie, ze sa zdrowe, ale zal mi, ze nie ma zadnej dziewuszki.Teraz wygladaja jak mini rotki.[/quote]

Ha! :multi:
A ja właśnie miałam pytać czy nas przybyło :multi:
Gratulacje :multi:
Pokaż jeeeee :multi::multi:

Posted

[quote name='bargest']Dzis wlasnie tzn.13 przyszly:multi:wreszcie na swiat 3 yoreczki-chlopcy.Mama i dzieci czuja sie dobrze.Ciesze sie, ze sa zdrowe, ale zal mi, ze nie ma zadnej dziewuszki.Teraz wygladaja jak mini rotki.[/quote]
[B]bargest[/B] - cieszę się razem z Tobą!:lol:

Pzdr.

Posted

Nie , nie jestem, ale dla hodowli lepiej ,zeby się trochu suczek rodziło. A nie jak u mudików na jedyne do tej pory 3 mioty sami faceci 8 sztuk(5+1+2):shake::roll: