Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Bazarek z kalendarzami z wrocławskimi schroniskowcami - zostaly dwa dni do końca .
[url]http://www.dogomania.pl/threads/218975-Kalendarze-z-wrocławskimi-schroniskowcami-dla-Viki-do-12.12.-11-do-godz.-20.00[/url]

Posted

Przytulam was na odległość - może kiedyś się uda i WAS WSZYSTKICH - pieseczki z Orzechowiec odwiedzę i wygłaskam...

Międzyczasie zapraszam na malutki, fajny bazarek - może ktoś.... coś.... znajdzie dla siebie? [url]http://www.dogomania.pl/threads/218167-Domowe-przytulisko-bazarek-na-psy-koty-gryzonie-cos-dla-KAZDEGO-do-15-XII[/url]

Posted

[quote name='iwoniam']Przytulam was na odległość - może kiedyś się uda i WAS WSZYSTKICH - pieseczki z Orzechowiec odwiedzę i wygłaskam...

Międzyczasie zapraszam na malutki, fajny bazarek - może ktoś.... coś.... znajdzie dla siebie? http://www.dogomania.pl/threads/218167-Domowe-przytulisko-bazarek-na-psy-koty-gryzonie-cos-dla-KAZDEGO-do-15-XII

Fajny różnościowy bazarek dla tymczasowiczów Cioteczki Iwoniam.

• 5 months later...
Posted

karolciasz28 napisał(a):
Z samego Przeworska nie znam nikogo, ale może dziewczyny z Rzeszowa, albo basteri i lusi jest bodajże z Leżajska.

Do dziewczyn z Rzeszowa pisałam ale do baster i lusi nie- zaraz napisze, dzięki wielkie!!

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Do dziewczyn z Rzeszowa pisałam ale do baster i lusi nie- zaraz napisze, dzięki wielkie!!

Gdyby nie wypalil kontakt przeslany na PW to miau znalazlam rene010 - z Przeworska. Może ona moglaby pomóc ?

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Poczekam na odpowiedź, jeśli się nie uda to napiszę do rene- dzięki wielkie :Rose:

Udało się się załawić wizytę ?

• 4 months later...
  • 10 months later...
Posted

Dostalam wiadomosc na Tablicy w sprawie suniek:
"Witam, szukam dwóch suczek, koniecznie po sterylce. Mam dzia[FONT=Times New Roman]ł[/FONT]k[FONT=Times New Roman]ę [/FONT]z budow[FONT=Times New Roman]ą [/FONT]domu, jestem tam codziennie - prawdopodobnie w przysz[FONT=Times New Roman]ł[/FONT]ym roku uda mi si[FONT=Times New Roman]ę [/FONT]tam zamieszka[FONT=Times New Roman]ć[/FONT]. W tym roku odesz[FONT=Times New Roman]ł[/FONT]y mi 2 psy (staro[FONT=Times New Roman]ść [/FONT]i nowotwór) mia[FONT=Times New Roman]ł[/FONT]em je na dzia[FONT=Times New Roman]ł[/FONT]ce od 4 lat. Zabra[FONT=Times New Roman]ł[/FONT]em je z Mieleckiego schroniska.

Jakiej wielko[FONT=Times New Roman]ś[/FONT]ci s[FONT=Times New Roman]ą [/FONT]te psiaki ? mam du[FONT=Times New Roman]żą [/FONT]bude bardzo dobrze ocieplon[FONT=Times New Roman]ą [/FONT]po owczarku niemieckim i chcia[FONT=Times New Roman]ł[/FONT]bym aby pomie[FONT=Times New Roman]ś[/FONT]ci[FONT=Times New Roman]ł[/FONT]a dwa psiaki - w zimie cieplej.

Druga sprawa - czy jest szansa na pomoc w transporcie tzn. rozbicie kilometrów na pół. Moje miejsce zamieszkania to Stalowa Wola a dzia[FONT=Times New Roman]ł[/FONT]k[FONT=Times New Roman]ę [/FONT]mam 10 km dalej."

Poprosilam go aby podal swoje namiary to poprosze Karolciasz28 aby mu odpisala.

Posted

Sabinko, czyli Ty cały czas ogłaszasz Pixi i Dixi ?
Bardzo sie cieszę, że jest jakiś odzew na ogłoszenie. Oczywiście konieczna byłaby wizyta przedadopcyjna ale to na pewno da się jakoś zorganizować jeśli Pan tylko wyrazi zgodę.

Posted

z tego co pamiętam z wątku mieleckiego, to ten pan miał mielecką Wiki która faktycznie niedawno odeszła ale to była duża owczarka, była bardzo kontaktowa i pilnowała niejako tamtej ,,budowy''. A te male nieśmiałe orzechowskie sunie do tego sie nie nadają - jeśli o to mu chodzi. On musi koniecznie wiedzieć, że one są małe i dzikawe żeby potem nie było zwrotu , poza tym nie wiem czy pozostawienie samopas 2 dzikawych suczek na pustym ogrodzonym terenie to dla nich dobra opcja. Nikt jak wlasnie one potrzebują kontaktu z człowiekiem, socjalizacji i ogłady. Żeby nie było tak, że fundujemy im gorsze miejsce niż to, w którym teraz są, mało tego - w którym są od urodzenia, i to jedyny dom jaki znają i czuja sie w nim w miarę bezpiecznie. Wyobraźcie je sobie teraz wywiezione na jakiś wygwizdów, pozostawione same z donoszonym jedzeniem, ja osobiście tego nie widzę dla tych akuratnie suczek.
Nie chcę wtracać się do adopcji ale szukajmy psom takich domów, w których będą się czuć kochane i bezpieczne.
Poza tym Stalowa Wola to nie jest odleglość, gdzie nie można przyjechać i je chociaż poznać, zobaczyć.....i do tego jeszcze pomagać w transporcie. Ale to jest tylko moje osobiste zdanie.

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Skontaktowałam się z z tym człowiekiem, bo głupio go zostawić bez odpowiedzi. Ale moim zdaniem nic z tego nie będzie. Teraz będzie się kontaktował ze schroniskiem.

Karolciasz a napisalaś, to co pisala Becia : że one są niewielkie i raczej nie nadają się na psy stróżujące ?

Posted

barb napisał(a):
Karolciasz a napisalaś, to co pisala Becia : że one są niewielkie i raczej nie nadają się na psy stróżujące ?

one kompletnie sie nie nadają do stróżowania, same potrzebują wsparcia ze strony człowieka, socjalizacji, a nie być samopas zostawione sobie na działce .
Myslę że w Orzechowcach facet by dobrał taki dwupak, ktoremu ten styl bytowania by odpowiadał. Ale niech to będą duże, samodzielne i odważne psy.

Posted (edited)

[quote name='karolciasz28']Tak, pan poinformowany i jeśli mu zależy to w schronie na pewno znajdzie odpowiednich kandydatów. Ten Pan zaadoptowal dzisiaj Ogara z Mieleckiego schroniska:

Edited by Sabina02
  • 2 months later...
  • 2 months later...