IKA & SONIA Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Masakra :( taki stan świadczy o poważnym zaniedbaniu suni i jej potomstwa i spokojnie można odbierać je w trybie interwencyjnym, a facetowi można wówczas założyć sprawę w prokuraturze. Quote
anita_happy Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 i co ...szczyle do uśpienia a matka schron!!!! ot i taki finał z prokuraturą będa ???? ja nie mam doświadczenia z takimi akcjami dziewczyny z szydło tym bardziej :/ Quote
IKA & SONIA Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Anita! Przede wszystkim interwencję ma prawo przeprowadzić każda istniejąca w okolicy fundacja. To, że po niej kolejnym krokiem jest doniesienie do prokuratury to standard. A od faceta wówczas można wydębić na podstawie wyroku nawiązkę dla fundacji co równa się kasie na kolejne bidy. I wcale to nie znaczy, ze sunia trafi do schronu a maluchy do uśpienia. Zawsze można umieścić towarzystwo w znalezionym DT. A co do maluchów - jeżeli one mają już otwarte oczka wówczas zabronione jest usypianie!!! Quote
anita_happy Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 no...maluchy sa chodzące...a w okolicy to nie ma zadnej Fundacji Tylko Warszawa ...i my DOGOpozytywni z Szydłowca :P Quote
IKA & SONIA Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 A Psi Anioł? Może Madallena zgodzi się na przeprowadzenie interwencji, o ile nie dojedziecie do ładu z tym właścicielem po dobroci? Quote
Marinka Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [CENTER][FONT=Century Gothic][SIZE=5][COLOR=Red]Zapraszam na wątek Perełki[/COLOR][/SIZE][/FONT] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/173602-Kochana-PereA-ka-z-SzydA-owca-juA-szczAE-A-liwa-wygrzewa-siAE-przy-swoim-kominku?p=14002281#post14002281[/URL] [COLOR=Red][SIZE=5][FONT=Century Gothic]Zdjęcia z domu :multi::multi::multi:[/FONT][/SIZE][/COLOR] [/CENTER] Quote
nincia Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 sluchajcie rozmawialam z wlsacicielem i twierdzi ze wszystko jest w porzadku ze psiaki maja sie dobrze i suka tez tylko ze maja z nia problem bo im ucieka jak narazie o pokazaniu mlodych nie bylo nawet mowy....wlasciciel nawet nie wie ze te foty sa zrobione i twierdzi ze on moze pomagac nawet bezdomnym psiakom bo resztek jedzenia maja az nad to...to jakas paranoja ja tego tak nie zostawie !!!!!! Szcyle maja juz 6 tygodni Quote
nincia Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 sluchajcie rozmawialam z wlsacicielem i twierdzi ze wszystko jest w porzadku ze psiaki maja sie dobrze i suka tez tylko ze maja z nia problem bo im ucieka jak narazie o pokazaniu mlodych nie bylo nawet mowy....wlasciciel nawet nie wie ze te foty sa zrobione i twierdzi ze on moze pomagac nawet bezdomnym psiakom bo resztek jedzenia maja az nad to...to jakas paranoja ja tego tak nie zostawie !!!!!! Szcyle maja juz 6 tygodni A wlasciciel rozmawial jak najbardziej spokojnie i grzecznie z tym ze odmowiel jakiej kolwiek pomocy z naszej strony Quote
nincia Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 zapraszam borysek ma nowe fotki !!!! [url]http://www.dogomania.pl/threads/178220-Czarny-kudA-acz-woA-a-pomocy-kolejna-ofiara-przemocy?p=13939029#post13939029[/url] Quote
nincia Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 zapraszam borysek ma nowe fotki !!!! [url]http://www.dogomania.pl/threads/178220-Czarny-kudA-acz-woA-a-pomocy-kolejna-ofiara-przemocy?p=13939029#post13939029[/url] Quote
koosiek Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='anita_happy']no...maluchy sa chodzące...a w okolicy to nie ma zadnej Fundacji Tylko Warszawa ...i my DOGOpozytywni z Szydłowca :P[/QUOTE] A SM? Czy oni nie mają możliwości odebrania psa? Przecież ta sunia jest ewidentnie zagłodzona! Quote
nincia Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 hm...powiem tak jak narazie wlasciciele nie moga sie dowiedziec ze wogole jakiekolwiek fotki sa zrobione bo wiadomo ze moga oskarzyc za wtargniecie na ich posesje...musimy zrobic tak zeby oni sami nam pokoazali w jakich warunkach psiaki sa trzymane, zrobic fotki i wtedy mozna podjac jakiekolwiek dzialania....ciezka sprawa wam powiem a ja nie mam praktycznie rzadnego doswiadczenia jak sie takie sprawy zalatwia :( Quote
qeram Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='nincia']hm...powiem tak jak narazie wlasciciele nie moga sie dowiedziec ze wogole jakiekolwiek fotki sa zrobione bo wiadomo ze moga oskarzyc za wtargniecie na ich posesje...musimy zrobic tak zeby oni sami nam pokoazali w jakich warunkach psiaki sa trzymane, zrobic fotki i wtedy mozna podjac jakiekolwiek dzialania....ciezka sprawa wam powiem a ja nie mam praktycznie rzadnego doswiadczenia jak sie takie sprawy zalatwia :([/QUOTE] Zadzwoń, to powiem jak to załatwić 500 083 868 Quote
qeram Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='nincia']hm...powiem tak jak narazie wlasciciele nie moga sie dowiedziec ze wogole jakiekolwiek fotki sa zrobione bo wiadomo ze moga oskarzyc za wtargniecie na ich posesje...musimy zrobic tak zeby oni sami nam pokoazali w jakich warunkach psiaki sa trzymane, zrobic fotki i wtedy mozna podjac jakiekolwiek dzialania....ciezka sprawa wam powiem a ja nie mam praktycznie rzadnego doswiadczenia jak sie takie sprawy zalatwia :([/QUOTE] Zadzwoń, to powiem jak to załatwić 500 083 868 Quote
nincia Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 jutro do poludnia zadzwonie dziekuje bardzo Quote
kama210 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 dziewczyny, ja już nie mogę ..................... pieprz..... szydłowiecki grajdołek..... właśnie jak wprowadzałam samochód do garażu , z tzw. komórki u mnie na podwórku wyleciał pies - dawałam mu dzisiaj rano jedzenie przed bramą - po raz pierwszy go widziałam, potem gdzieś poleciał tak myślałam ............ a On się schował bidok przez śniegiem na pewno........... musiał się tam schować jak jeszcze brama była otwarta głodny... trzęsący.... kur...............a nie miałam go sumienia wygonić za bramę, rozłożyłam mu siano co mam dla swojego psa do budy i siedzi tam CO ROBIĆ ???????????????????????????? ja nie mogę go trzymać u mnie... [IMG]http://img36.imageshack.us/img36/2794/dsc00088re.jpg[/IMG] [IMG]http://img685.imageshack.us/img685/1153/dsc00089nj.jpg[/IMG] Quote
anita_happy Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 KAMA CUDOK!!!! założ mu wątek :) JUZ UMIESZ :))) i do szrstkich psow zgłos... polansuje sie chłopaka i moze znajdzei jakis domek :/ albo tymczasowy domek :/ FAJNY Quote
Aimez_moi Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Ta jasne. A co ja mam zrobic z ta bieda, ktora lezala na siodemce? Quote
Aimez_moi Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Kama psiak jest slicznosciowy Taki rozkoszny. Quote
kama210 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 juz pomniejszam jej zdjecia właśnie i wstawiam Quote
Aimez_moi Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Dziewczyny co zrobic z malym szczeniaczkiem lezacym na ulicy pomiedzy jadacymi samochodami. Psinia jest mlodziutka rosna jej zebolki, chyba te drugie... Mocno wystraszona, caly czas lezy pod szafka na kocyku. Quote
Recommended Posts