koosiek Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='anita_happy']do rzadnych for goldenow-labowych nie pisze... ale mnei zjechali... "pies na recepte"..cholera...[/QUOTE] A widzisz, takie sprawy trzeba delikatnie, bo Cię zjedzą. I ja to dobrze rozumiem, oni wszyscy - tak, jak na dogo - mają masę złych doświadczeń, zdają sobie sprawę, jak beznadziejni potrafią być ludzie. Dla niektórych każdy chętny do adopcji chce tylko zabaweczkę, którą, jak się znudzi - wyrzuci. I trzeba się nieźle nieraz nagimnastykować, żeby ich przekonać, że tak nie jest. Nie zrażaj się, bo długo na dogo nie pociągniesz ;) Quote
Aimez_moi Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Powiedzcie sami czyz oni nie sa piekni? Quote
anita_happy Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 nowe FOTY U CYWILA!!!!!!!!!!! http://www.dogomania.pl/threads/177658-CIERPIACY-ON-nie-wzywa-o-POMOC-to-MY-woA-amy-za-niego-PILNY-DT-DS-pies-ranny?p=14052939#post14052939 Quote
anita_happy Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 FOTORELACJA Z PODROŻY DO NOWEGO DOMKU I FOTKI Z PIERWSZYCH CHWIŁ W NOWYM DOMKU, ZE SWOJĄ JUZ PAŃCIA H A I D I - ZAPRASZA NA POKAZ http://www.dogomania.pl/threads/178076-MAA-A-BiAA-aSkA-JUA-W-NOWYM-DOMKU-FOTORELACJA-str-21/page21 Quote
anita_happy Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 MADALLENA :) nowe szczenie w NASZEJ RODZINIE wrzuć na pierwszy POST GAPA - która udaje kapcia http://www.dogomania.pl/threads/179466-G-A-P-A-szczeniak-uratowany-od-A-mierci-pod-koA-ami-aut-JUZ-W-DT-ogA-oszenia-PILNE?p=14053930#post14053930 Quote
grzenka Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='kama210'] Co z tym psiakiem? Quote
anita_happy Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 u kamy jest.. wątku brak jak narazie KAMA druknij jego fotke i do happy_mamas podrzuć :) BORYS I RINO JUZ WISZĄ na ścianie :P Quote
Aimez_moi Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Kama jak tam dajesz sobie rade z psiakiem? Quote
anita_happy Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 PIERWSZY email od Pańciostwa HAIDI - PO pierwszej nocy i parunastu godzinach http://www.dogomania.pl/threads/178076-MAA-A-BiAA-aSkA-JUA-W-NOWYM-DOMKU-FOTORELACJA-str-21?p=14056634#post14056634 a tu dowód KANAPOWANIA :) ............................................. Quote
Marinka Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Wczoraj odwiedziliśmy Perełkę w jej cudownym domu. Poznała nas, ale troszkę na nas pokrzyczała. Podobno głośno szczeka na obcych ... w stosunku do nas jednak ten szczek był zupełnie inny. Przywitała się, dała się pogłaskać, ale natychmiast odbiegała do swoich ludzi. Starała się do nas zbytnio nie zbliżać. Zupełnie odwrotnie było z Norą. Sunia posunęła się nawet do całusów - zostaliśmy solidnie wycałowani, choć na początku równie solidnie obszczekani. Perełka domagała się pieszczot od Państwa, natychmiast przybiegała do nich na wołanie, merdając przy tym radośnie ogonem. Słuchajcie wciąż jestem tymi ludźmi zauroczona - nawet zapytałam czy mogę od nich pobrać kod genetyczny, aby ich sklonować. Perełka nie trafiła li tylko do PAŁACU...ona trafiła do RAJU :sw eetCyb:Potrafi to docenić...kiedy wychodziliśmy pozwoliła każdemu z nas się pogłaskać i natychmiast wycofała się w głąb domu. Cały czas drżała z niepokoju, czy przypadkiem nie chcemy jej zabrać. Odetchnęła na pewno z ulgą , kiedy sobie wreszcie poszliśmy . Tylko Nora odprowadziła nas do samochodu, jak na gospodarza przystało Quote
anita_happy Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 A S T I PROSI CIOTUNIE O PRZEPROWADZENIE WIZYTY PRZEDADOPCYJNEJ W CEKCYNIE / BORY TUCHOLSKIE http://www.dogomania.pl/threads/176687-maA-y-ASTI-WIZYTA-przedADOPCYJNA-BORY-TUCHOLSKIE-CEKCYN-PILNE-SZANSA-DLA-ASTA?p=14057573#post14057573 TE OCZĘTA MÓWIĄ SAME ZA SIEBIE CZEKA ŁĄKA...CZEKA LAS...CZEKA JEZIORO MALUCH MA SZANSE ŻYCIA NA WIECZNYCH WAKACJACH.... NIE BEDZIE MUSUAŁ JEŹDZIĆ ABY UŻYWAĆ DO WOLI !!!! CZEKA NA NIEGO RODZINA PEŁNA MIŁOŚCI MAŁYCH DZIECI BRAK :) WSZYSTKO PO 18 ROKU ŻYCIA JUŻ :))) CZEKA KOCHAJJACY DOMEK..... PROSIMY O POMOC W ORGANIZACJI KOLEJNEJ SZCZĘŚLIWEJ ADOPCJI W REWANŻU DLA OSOBY, KT PRZEPROWADZI WIZYTE PRZEDADOPCYJNĄ WYKONYWANIE BANERKÓW DLA PODOPIECZNYCH TEJ OSOBY :))) DOZGONNIE :) CEKCYN - BORY TUCHOLSKIE OK 70 KM OD BYDGOSZCZY Quote
Aimez_moi Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Hura..... Asti te oczka tak cudnie wywracasz....:) Quote
anita_happy Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 no cudnie..zakochałam sie w tych slipkach.. a teraz ŚPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Aimez_moi Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Dobrze, ze spi. Kiedys w koncu musi sie troche przespac. Quote
anita_happy Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 co tam w szydowcu słychac....jakaś zawierucha??? Quote
anita_happy Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 ARTYKUŁ O SZYDŁOWIECKICH BEZDOMNIAKACH /nincia i dzidzia..ładne fotki :P/ Quote
anita_happy Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 NA rozluźnienie macic :) /i jąder w mniejszości:)/ TAKI offik..ale w nawiązaniu do debaty na temat KARMY Mam psa labradora i właśnie kupiłem worek Pedigree Pal w supermarkecie, po czym czekałem w kolejce do kasy. Kobieta za mną zapytała czy mam psa ?(!) Bez zastanowienia odpowiedziałem, że nie i właśnie ponownie rozpoczynam dietę Pedigree Pal, chociaż niepowinienem, bo ostatnio wylądowałem w szpitalu. Ale zdołałem zgubić ponad 20kg zanim obudziłem się na oddziale intensywnej terapii z rurami w większości moich otworów i z igłami w obydwu ramionach. Powiedziałem jej, że jest to w sumie idealna dieta i należy mieć zawsze wyładowane kieszenie bryłkami Pedigree Pal i zjadać jedną lub dwie gdy poczujesz głód. Jest to żywność zawierająca wszystkie składniki niezbędne do życia i mam zamiar znowu ją zastosować. Musze zaznaczyć, że teraz wszyscy w kolejce byli oczarowani moją opowieścią, zwłaszcza wysoki facet za tą kobietą. Zszokowana, zapytała, czy dlatego wylądowałem na intensywnej terapii, bo zatrułem się pożywieniem dla psów? Powiedziałem jej, że nie – ale usiadłem na ulicy, by wylizać sobie jajka i samochód mnie uderzył. Myślałem, że trzeba będzie pomóc facetowi za nią wyjść ze sklepu, bo ze śmiechu prawie stracił przytomność... Quote
happy-mamas Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 anita_happy napisał(a):NA rozluźnienie macic :) /i jąder w mniejszości:)/ TAKI offik..ale w nawiązaniu do debaty na temat KARMY Mam psa labradora i właśnie kupiłem worek Pedigree Pal w supermarkecie, po czym czekałem w kolejce do kasy. Kobieta za mną zapytała czy mam psa ?(!) Bez zastanowienia odpowiedziałem, że nie i właśnie ponownie rozpoczynam dietę Pedigree Pal, chociaż niepowinienem, bo ostatnio wylądowałem w szpitalu. Ale zdołałem zgubić ponad 20kg zanim obudziłem się na oddziale intensywnej terapii z rurami w większości moich otworów i z igłami w obydwu ramionach. Powiedziałem jej, że jest to w sumie idealna dieta i należy mieć zawsze wyładowane kieszenie bryłkami Pedigree Pal i zjadać jedną lub dwie gdy poczujesz głód. Jest to żywność zawierająca wszystkie składniki niezbędne do życia i mam zamiar znowu ją zastosować. Musze zaznaczyć, że teraz wszyscy w kolejce byli oczarowani moją opowieścią, zwłaszcza wysoki facet za tą kobietą. Zszokowana, zapytała, czy dlatego wylądowałem na intensywnej terapii, bo zatrułem się pożywieniem dla psów? Powiedziałem jej, że nie – ale usiadłem na ulicy, by wylizać sobie jajka i samochód mnie uderzył. Myślałem, że trzeba będzie pomóc facetowi za nią wyjść ze sklepu, bo ze śmiechu prawie stracił przytomność...co to żart czy autentyk ?? Quote
anita_happy Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 ASTI ZAPRASZA NA FILMOWISKOOOOO http://www.dogomania.pl/threads/176687-maA-y-ASTI-WIZYTA-przedADOPCYJNA-BORY-TUCHOLSKIE-CEKCYN-PILNE-SZANSA-DLA-ASTA/page56 Quote
Madallena Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 anita_happy napisał(a):ARTYKUŁ O SZYDŁOWIECKICH BEZDOMNIAKACH /nincia i dzidzia..ładne fotki :P/ BARDZO dobry artykul :) Mam nadzieje, ze cokolwiek trafi do ludzi z Szydowca i okolic a przede wszystkim do UM!!!! Quote
anita_happy Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 ale NAPISZE Wam newsa :) heh UZALEZNIENIE OD NOCNEGO CZUWANIA NA DOGO uratowało mnie...moich sąsiadów :) Dziś w nocy w bloku, kt jest prostopadły do mojego, były włamania -nawet dwa!!! na parterach mamy ogródki, złodzieje wywazyli drzwi balkonowe i zabrali wszystko co było w czesci dziennej mieszkania...a właściciele smacznie spali :/ u mnie świeci sie do 3.30 :) pewnie zaden bandzior nie zaryzykował by spotkania z moją brygadą RR :) hihihi MORAŁ Z TEGO TAKI!!! kazdy powinien mieć szczekacza :) heh....i każdy powniwn sieedziec po nocach na DOGO :) Dodam, ze od jakiegoś czasu moja brygada jest strasznie czujna i w nawet jak juz pójdziemy spac...to zdarzało sie, ze wyrywali ze szczekaniem...COS CZUJĄ ...COS CZUJĄ... DOGsGUARD :) Quote
anita_happy Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Madallena napisał(a):BARDZO dobry artykul :) Mam nadzieje, ze cokolwiek trafi do ludzi z Szydowca i okolic a przede wszystkim do UM!!!! MADALLENA i nie na szarym koncu ten artykuł... strona 4....CAŁA..cała strona przeznaczona dla BEZDOMNIAKÓW :) co jakiś czas trzeba sie przypominać :) przyjdzie wiosna to bedzie wiecej okazji do lansowania myśli PRO Quote
Madallena Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 W dniu wczorajszym (09.02.2010 r) Fundacja Azylu pod Psim Aniolem przeprowadzila pierwsza interwencje na terenie miasta Szydlowiec. Dostalismy zgloszenie, ze na posesji znajduje sie karmiaca suka ze szczeniakami w bardzo zlym stanie (zarowno suka jak i szczenieta). Pojechalismy na miejsce zdarzenia i w asyscie Policji z Szydlowca weszlismy na teren, gdzie znajdowala sie suka ze szczeniakami. Wlascicielka suki nie przedstawila ksiazeczki zdrowia zwierzecia, tlumaczac, ze ma ja maz, ktory wlasnie wyjechal (?). Suka ze szczeniakami mieszka w komorce. Ma fotel do karmienia, legowisko. W komorce jest elektyka a temperatura wewnatrz nie jest niska. Zarowno suka jak i szczenieta sa mocno zarobaczone, wymagaja natychmiastowej wizyty u weterynarza, szczepien i odrobaczenia. W komorce, w ktorej przebywaly zwierzeta zaobserwowano brak dostepu do wody i pozywienia. Wlasciciele dostali 2 tygodnie na wyleczenie zwierzat i poprawe ich warunkow. Dokumentacja zdjeciowa zostaje zachowana w aktach Fundacji Azylu Pod Psim Aniolem. BARDZO DZIEKUJEMY KOMENDZIE POLICJI W SZYDLOWCU ZA NATYCHMIASTOWA REAKCJE. Quote
Recommended Posts