nincia Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 no to Asti bedzie mial nowe szelki :D teraz to dopiero bedzie gosc :) a wrcajac do malamuta hm....czy to wazne jakiej jest rasy?? grunt zeby znalazl dom i wyszedl ze swojej depresji....Ciagle szukamy!!!!! Quote
anita_happy Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 [quote name='Madallena']u Nas w Stolycy? u mnie w Warszawie sie tak nie mowi! Szelki masz tu dobre ale bardzo drogie: [URL]http://allegro.pl/item870411678_ferplast_ergocomfort_p_szelki_large_czerwony.html[/URL] z tanszych polece CI te, maja podbicia miekksie i sa bardzo fajne. doopa, nie moge znalezc! generalnie chodzi o to, zeby szelki mialy podbicie. NI sama tasme ale pod spodem sa podbite takim czyms miekkim,,,[/QUOTE] madallena co ty nam polecasz...takie sie nam podobały.. ale ta cena..to polowa miesiecznego pobytu GOLDIEGO!!! nie ma szans.. ja nawet sklonna bylam kupić czarne ze swarowskym :P CUDNIE WYGLADAŁ :!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no ale ekonom sie wlaczyl!!!!!!!!!!!!!!!! miekusie chcieli my kupic...ale te sa DogoManiackie:PPP filc sobie doszyjemy sami:PPP Quote
anita_happy Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 a jesli chodzi o STOLYCE :P My mieszkamy poza CENTRO i nam wolno mowic "u nas w Stolycy" :P szczególnie ze my to kundle ze wsi :P Quote
nincia Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Anitko nawet jak przyjedziesz do nas do szydlowieckiej wioski mysle kupisz mu mega wypasione szelki za rozsadna cene :) Quote
Aimez_moi Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 No co Ty ..... Nie wytrzyma z tym zakupem. Quote
Madallena Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 ale w szydlowcu na bank nie bedzie takich z podbiciem :) Macie tam bogatych paniczow w Szydlowcu skorych do pomocy zwierzakom? Quote
anita_happy Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 PEŁNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!calymi wagonami ich tu na dowożą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! razem z bezdomnymi psami porzucanymi przez Panów! Quote
koosiek Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Skoro Was z Szydłowca już tyle, to proszę, podrzućcie mi jakieś fotki tego czarnego z dworca i krótkie info, co mu jest, inaczej nie bardzo mam jak szukać deklaracji. Czarnego szpica też wrzucę na czarnuszki i trzeba zacząć je ogłaszać. Ale to taki szpic bardziej, czy groenendael? A "malamut" to koło malamuta nawet nie stał :eviltong: Cudny jest, ale raczej ONkowaty :) Quote
kama210 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 [quote name='koosiek']Skoro Was z Szydłowca już tyle, to proszę, podrzućcie mi jakieś fotki tego czarnego z dworca i krótkie info, co mu jest, inaczej nie bardzo mam jak szukać deklaracji. [/QUOTE] z tym psiakiem to jest teraz taki problem że on sie kręci w różnych miejscach- bo ich ulubione miejscówki do przebywania są zasypane. widuję go rzadko - już kiedyś nawet miałam czarne mysli że nie żyje - ale na szczeście jak wczoraj wyjeżdzałam z podwórka szedł ze swoim kumplem - dałam im jeść. niestety nie widuję w ogóle ich trzeciego kumpla - tego najmniejszego - Gucia. co do zdjęć to mój aparat odmawia posłuszeństwa kiedy jest najbardziej potrzebny - właśnie w tym tygodniu kupuję nowy specjalnie aby móc zdjęcia pstrykać bidom. Quote
koosiek Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 A co temu psiakowi dolega? Dobrze pamiętam, że miał jakieś guzy? Quote
anita_happy Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 [quote name='koosiek'] A "malamut" to koło malamuta nawet nie stał :eviltong: Cudny jest, ale raczej ONkowaty :)[/QUOTE] On z ONka ma tyle co z Malamuta :) ale z ONka więcej bo to ON :) Aimez przez słuchawkę to on był normalnie rodowodowy??co :P Dzis ide go "sprzedac" do domu z kojcem i 3000m2 + ludz na emeryturze :) miejscówka od jakiegos czasu pustaa. NA jego miejsce jak nie pójdzie wciskam Ozzy Krówke/Goldi GOOD...oby sie zakochali w którymkolwiek :) Quote
koosiek Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Goldi chyba się jednak do adopcji jeszcze nie nadaje... Ozi też chyba nie do końca? [B]Madallena[/B], jak myślisz? A może Marcel? No, ja nie piszę, że to ON ;) On może tak, ale nie ON :eviltong: Tylko ONkowaty :) Quote
kama210 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 nie wiem czy to guz - to jakies wybrzuszenie - może krwiak od kopnięcia - wyczułam to pod jego brzuchem około miesiąca temu. potem jak go widziałam nie za bardzo dał się dotknąc... jego oczy są chyba nie za bardzo - jedno miał kiedyś takie przezroczyste, teraz ma bardzo czerwone dookoła... następnym razem jak go bedę widziała spróbuję sprawdzić dokładnie po tym brzuchem te zdjęcia zrobiłam gdzies około 1,5 tygodnia temu - ale wystraszył się lampy błyskowej [IMG]http://img689.imageshack.us/img689/7039/0002061.jpg[/IMG] [IMG]http://yfrog.com/j50002061j[/IMG][IMG]http://yfrog.com/j50002061j[/IMG] Quote
koosiek Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Ok, to ja zaraz go wrzucę na czarnuszki i napiszę do osób od deklaracji, czy mogą pójść na niego. No i przydałoby się założyć dla niego też osobny wątek - [B]Kama[/B], dasz radę? Quote
kama210 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 w tym tygodniu mogę SPRÓBOWAĆ mu założyć watek - ale nie otwiera mi się regulamin forum - bo chciałam poczytac jakie są zasady prowadzenia wątku z deklaracjami - żeby mi tam modzi nie opierdzielali .. - postaram się na razie sprawdzić co z tym guzem... żeby potem nie było że "bajki" wypisuję i jeszcze takie , na razie: [IMG]http://img6.imageshack.us/img6/8136/0002062.jpg[/IMG] Quote
koosiek Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 No dobrze, to czekam. Regulamin wygląda tak: [quote]13. W wypadku gdy na watku zbierane sa fundusze konieczne jest wklejanie na bieżąco max. raz na tydzień (nie po skończonej akcji) rozliczeń w 1 poście tzn. wpłat, wydatków i salda końcowego. a. gdy fundusze zbierane są na konto fundacji/ schroniska na ogólne potrzeby rozliczenia nie sa potrzebne b. gdy fundusze zbierane sa na konto fundacji/ schroniska na KONKRETNE potrzeby/zwierzaki wklejanie rozliczeń jest koniecznie. Jednak po skończonej akcji, gdy pieniądze juz nie są potrzebne, a została nadyżwka nie ma obowiązku pytania userów na co chcą przekazać reszte pieniędzy. Fundacja/schronisko infromuje o tym ile zostało pieniędzy i że wykorzystuje je na inne potrzeby. c. gdy fundusze zbierane są na konto prywatnej osoby należy robić dokładne rozliczenia, a po skończonej akcji zapytać userów na co chca przekazać reszte pieniędzy. d. W WYPADKU GDY ROZLICZEŃ NIE BĘDĄ ZAMIESZCZANE W 1 POŚCIE WATKI BĘDĄ USUWANE, A OSOBY ZBIERAJĄCE PIENIADZE BĘDĄ BANOWANE[/quote] Przy czym myślę, że najpierw jest upomnienie i gdyby ktoś się do opóźnień w rozliczeniach przyczepił, to można zwalić winę na Taubiego ;) Quote
kama210 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 możesz mi wysłać link do tego regulaminu - może ja zle szukam... Quote
koosiek Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 [URL]http://www.dogomania.pl/announcement.php?f=28[/URL] Jest na samej górze, gdy wejdzie się na [SIZE=2]Psy do adopcji / znalezione, nad województwami. [/SIZE] Quote
anita_happy Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 [B]pseudoMALAMUT i pseudoON[/B] [B]MA JUZ IMIE[/B] [B][COLOR=indigo]B O N D[/COLOR] [/B] [B][URL]http://www.dogomania.pl/threads/177034-MALAMUT-ALASKAN-uA-oA-ony-TRAFI-DO-SCHRONU-albo-A-AA-CUCH-na-wsi-HELP-DEPRESJA/page3[/URL][/B] potencjalny dom odpadł - ZA DUZY PIES...małego chca :( /mniejszego/ co robic OZZY/GOLDI nie nadaja sie??? MOZE MAJOR ??? Quote
anita_happy Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Madallena A mozesz podkleic GO w pierwszym poscie??? B O N D - olbrzym z Majdowa [URL]http://www.dogomania.pl/threads/177034-samotny-BOND-w-depresji-CZEKA-na-swojego-Przewodnika-PILNY-DT-DS-schronisko-juz-czeka/page3[/URL] Quote
Madallena Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Ozi i GOldi sie nadaja ale to nie beda psiaki, ktore od razu beda sie lasic i kochac. Nad nimi trzeba popracowac... Nie wiem czy dom sie dla nich nadaje ;) Podklejam Quote
anita_happy Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 było zapytanie o asta na gumtree.pl odpowiedziałam trimac kciuki, zeby drugi raz odp! Quote
Aimez_moi Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Madallenna nasz owczarek ma slkaleczona tylna łape. Pewnie o ten ostry lód. Chcialam do niego podejsc ale uciekl burak. Mocno kuleje. Quote
Madallena Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 UWAGA ZAGADKA! Zmienilam cos w pierwszym poscie! ciekawe czy zauwazycie co :) cos bardzo fajnego i przyjemnego tam jest :) No? no? dla zwyciezcy nagroda: kolacja z p. Burmistrzem na wlasny koszt :) Quote
Recommended Posts