anita_happy Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 ja wpłaciłam kaske /tzn moja mam/ i nie ma nas nigdzie wpisanych ze wplaciły MY :/ i tak to idzie na fundacje....ale nie chce robic "cholewy z paszczy" wplacilysmy 150 na hotelowanie mony lisy /ok poszlo na sterylke/ 150 na deklarowaną pomoc hotelowania 5 psiaków /sprawdze w przelewie, kt to były..moze juz poszły w swiat/ wtedy na goldiego przekazalybysmy jak mu brakuje. SKAD MMOZNA PUSZKE WZIASC FUNDACYJNA... /puszke plus plakat/ Ja mojaj mamci DAM - przewija sie u niej DUZZZZOOO LUDA z Szydłowca i okolicy!!!!!A moja mamcia nie wstydzi sie tego ze jest DOGOpozytywna :))) Quote
yoko100 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Ja z kolezanka w tamtym roku robiłyśmy ulotki o przekazanie 1 % podatku na schronisko.Zostawilysmy w urzedzie oczywiscie po pozwoleniu bo szkoda byloby tylu ulotek i w sklepie zoologicznym.Wyszlo nas to okolo 50 zl ale bylo tego spory pol kolorowych i pol czarno bialyh ale efekty byly. Bylo to zrobione na normalnej kartke nie pogrubianej Quote
Madallena Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Puszki sa w biurze, ulotki sa w biurze w Radosci. Wszystko jest w biurze :) Quote
anita_happy Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 ALE BIURO PRZY AZYLU??? RADOŚĆ POWIADASZ :P to podjade i sie wywiem wszystkiego :) powołam sie na CIEBIE!!!! odrzau zalatwię sprawę TEJ dziewczyny, o kt pisalam...któa chce pozbierac kase w miesci i sie nie wstydzi, ze ja beda placem potem wytykac!!!!!!!!!!!! MA SIE ZALOGOWAC NA FORUM :))) i dokształcić :) Quote
Madallena Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 To fajnie, ze mieszkancy chca pomagac :) Odnosnie edukacji w szkolach to tak jak napisalas. Chcemy przytatakowac szkoly (nawrt dzwonili) i rozpoczac cykl prelekcji. Danego dnia przygotowac sie do zbiorki karmy i innych rzeczy potrzebnych zwierzakom. Niecha kazda klasa wybierze psiaka i nada mu imie. Niech sie nim opiekuja i czuja sie odpowiedzialni. Trzeba wypromowac DT w Szydlowcu. A URZAD NIECH SIE UCZY I WRESZCIE POMOZE!!!! tzn. wyslemy oficjalne zaproszenia na prelekcje do wladz szydlowca, niech przyjda i sie ucza! Quote
anita_happy Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 I PUSZKA DO URZEDU!!!!!!!!!!!!!! przy kasie TAM GDZIE LUDZIE dostają "resztę" to najlepsze miejsca na PUZKI A JESLI WOLONTARIAT - zbieractwo KASy - to TAKA osoba w koszulce z AZYLU z drugim czlowiekiem, kt ma jakies ulotki Z puszką I NA TARG!!!!!!!!!!! sa dwa targi w Szydłowcu /ul Wschód i ul.Metalowa/ naleza do MIASTA - dla "ładności" przedsiewziecia mozna zapytac UM o zgode na tego typu ZBIERACTWO ALBO - pewnego cieplejszego DNIA wystawic namiot i ludzie sami beda podchodzic NIEWYOBRAZALNE RZESZE LUDZI W DNI TARGOWE JEST W SZYDZŁOWCU korek w raszynie i na marszalkowskiej TO PIKUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dodam jeszcze, ze mozna przyatakowac Lewiatan - moze pozwola wystawic puszki /albo wolontariusza z puszka na dni targowe/ przy kasie - bo coniektórzy wrzuca drobnoaki z reszty do puszki....a tego sa tony NASEPNY POMYSL to happening na plycie rynku ratuszowego na plakatach /usztywnionych od spodem/ wydrukowane facjaty "szydlowiaków" pod hasłem IM SIĘ UDAŁO.... osoby które beda trzymały plakaty w jakies szmaty poubierane!!! i na plecach napis..."IM SIE UDAŁO, a nam NIE...toniemy w długach pomóz splacić długi za szydlowieckie biedy" ale do tego trzeba sporej liczby osób z terenu szydłowca.... nie pojedzie tam przeciez szwadron z DOGO mozna wspomoc...ale w to powinno byc zaangazowanych wiecej osb z szydlowca JA /mamcia pewnie nie:P/ KAMA Amiez pudzian sasiadka z bloku /ma sie zalogowac/ pani kwiaciarka pani od Kusego /wlascicielka tego psa co ma zdjecie w biedonce/ jak zdobyc poparcie psiarzy z sz. wystarczy przejsc sie po miescie i spacerowiczom z psami dac informacje o tym, ze potrzebna pomoc 2 happening Na festyn jajeczny UM przyjsc ze swoim pochodem - "JA i moj pies jestesmy PRZECIW BEZDOMNOSCI W NASZYM MIESCIE" - taki SZYDŁOwalkaton :P eh..jest mozliwosci :P Quote
feliksik Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 jeżeli potrzebujecie wydrukować ulotki (do wielkości A4) - żeby zmniejszyć koszty, to mogę je drukować, ale na zwykłej drukarce (też wychodzą ładnie) potem prześlę je na wskazany adres - ale to nie będą takie profesjonalne, tylko gotową do wydruku, zrobioną przez kogoś muszę dostać Quote
Madallena Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 anita, mozliwosci i pomyslow jest duzo, Gorzej z realizacja.... Kto sie tym zajmie? i dopnie na ostatni guzik? Do wszystkiego co piszesz potrzebne sa zgody UM. Ciekawe czy pozwola wiedzac, ze skazuja siebie samych. Puszka w UM - to raczej nie przejdzie. Ale puszki u prywatnych - to sie da zrobic. Fudacja ma pozwolenie na zbiorki publiczne. Najpierw szkoly. Trzeba napisac prosbe o prelekcje. Kto jest dobry w pismach> Jakie sa szkoly w Szydlowcu? (dobrze by bylo zalatwic to w ciagu jednego dnia... Quote
Madallena Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 feliksik napisał(a):jeżeli potrzebujecie wydrukować ulotki (do wielkości A4) - żeby zmniejszyć koszty, to mogę je drukować, ale na zwykłej drukarce (też wychodzą ładnie) potem prześlę je na wskazany adres - ale to nie będą takie profesjonalne, tylko gotową do wydruku, zrobioną przez kogoś muszę dostać Rewelacja :) Czyli mozna wydrukowa chociaz czesc na sam Szydlowiec. Co ma tam byc? zdjecia uratowanych psow, mieszkajacych juz w domu? i trupy! i prosba o pomoc finansowa. Ja bym napisala tez na tej ulotce dlaczego zbieramy i dala kawalek opdowiedzi UM odnosnie pieniedzy za faktury. Quote
anita_happy Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 KTO MI MOZE POMÓC Z TYM PIESKIEM!!!!! NIE MAM ZADNEGO ODZEWU OD Funów HUSACZY, malamutów.... moze ktos ma znajomych na dogo KTÓRZY działaja w tych KRĘGACH!!!!!!!!!! ja juz mialam dwie osoby potencjalnie chetne - ale dUPA!!!!!!!!!!!!!blada i zbita pies trafi do schroniska w RADOMIU ALBO W WOLANOWIE!!!!!!!!!!!!!! albo zostanie na łancuchu u sasiada osoby, kt go przetrzymuje. zreszta juz zostal zlapany przez sasiada i trzymany jest w piwnicy!!!!!!!!!!!!!! http://www.dogomania.pl/threads/177034-MALAMUT-ALASKAN-uA-oA-ony-TRAFI-DO-SCHRONU-albo-A-AA-CUCH-na-wsi-HELP?p=13829328#post13829328 PROSZE TYLKO O PODESŁANIE ZNAJOMYM LINKA ja juz wczoraj porozpisywalam sie na róznych forach...adopcjach husaczy itp! i DUPA Quote
anita_happy Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Madallena napisał(a):anita, mozliwosci i pomyslow jest duzo, Gorzej z realizacja.... Kto sie tym zajmie? i dopnie na ostatni guzik? Do wszystkiego co piszesz potrzebne sa zgody UM. Ciekawe czy pozwola wiedzac, ze skazuja siebie samych. Puszka w UM - to raczej nie przejdzie. Ale puszki u prywatnych - to sie da zrobic. Fudacja ma pozwolenie na zbiorki publiczne. Najpierw szkoly. Trzeba napisac prosbe o prelekcje. Kto jest dobry w pismach> Jakie sa szkoly w Szydlowcu? (dobrze by bylo zalatwic to w ciagu jednego dnia... JA TYLKO MYSLE GŁOSNO... napewno trzeba wybrac jedna rzecz i DOPIAC DO KONCA.... stawiamy na szkoły....PRIORYTET prywaciarze - szrajbne pismo...moze sie ustawi gdzieniegdzie. ond. szkol. napisze cos - ktos rozwinie i bedzie ok. do konca tygodnia /w week/ Quote
feliksik Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Madallena napisał(a):Rewelacja :) Czyli mozna wydrukowa chociaz czesc na sam Szydlowiec. Co ma tam byc? zdjecia uratowanych psow, mieszkajacych juz w domu? i trupy! i prosba o pomoc finansowa. Ja bym napisala tez na tej ulotce dlaczego zbieramy i dala kawalek opdowiedzi UM odnosnie pieniedzy za faktury. to teraz ktoś musiałby się grafiką zająć i zrobić plakat. Macie kogoś takiego? Quote
anita_happy Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Madallena napisał(a):Rewelacja :) Czyli mozna wydrukowa chociaz czesc na sam Szydlowiec. Co ma tam byc? zdjecia uratowanych psow, mieszkajacych juz w domu? i trupy! i prosba o pomoc finansowa. Ja bym napisala tez na tej ulotce dlaczego zbieramy i dala kawalek opdowiedzi UM odnosnie pieniedzy za faktury. TAK zdjecie z bezdomnosci/hotelu DT - a obok z DOMU z włascicielami +tekst od obecnych wlascicieli JAKA TO madra i kochana zwierzyna u nich spi w łozku a pare miechow wczesniej latala chora i brudna w szydłowcu koszty jakie poniosła fundacja na rzecz psów z szydlowca zaznaczyc trzeba ze fundacja nie ma w statucie pomagania calej polsce!!!!ze to WYJATEK/PRZYPADEK i rozdac to spacerowiczom z psami.... a ze zbieramy grosze na długi na hotelowanie bezdomniaków bo niebawem i tak trafia do kogos - a z hotelu latwiej trafic do domu niz ze schroniska napisac co o DT i o hotelach - ze to alternatywa dla przepełnionych schronisk. a wieksze szanse i szybsza i DOBRA adpopcje maja psy z DT i hotelików i podkreslic patriotyzm lokalny - ze kasa zosatnie przekazana WYLACZNIE na psy z szydłwoca /wiecie chodzi o to, zeby tym ludziom pokazac, ze pomagaja swoim. mi tam obojetne komu omagam...ale coz.../ Quote
anita_happy Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 ja moge sie grafika zajac... potrzebne ZDJECIA - jeden plik..bo wczoraj jak robilam na dogo wklejke o kiarze i ozzym to szukanie dobrych zdjec zajelo mi ponad 1h!!!!! hasła wymysle sam... notatki o psach mogłby ktos napisac. TAKI SZABLON. Miszakalem na ulicy. zostalen zabrany.pochorowałem. MAM KOCHAJACY CIEPŁY DOMEK. i tu wklejak trzy zdania od rodziny, kt ma takiego bezdomniaka z szydlowca AKURAT mamy psy, które długo byly w szydłowcu i mieszkancy je znaja! nie wierze...ze jak je dokarmiali to teraz je zostawia samopas.... Quote
feliksik Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 to kto chętny na zrobienie ulotki? a już widzę anita zdjęcia, ale ubierzesz to w całość z tekstem jak ci ktoś przygotuje, czy jeszcze kogoś musimy mieć do zrobienia całości? Quote
Madallena Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Pamietajcie, ze ludzie sa wzrokowcami. Dobra ulotka to ulotka bez duzej tresci. Ludzie nie czytaja! tyklko ogladaja i widza wytluszczone hasla. Mamy zmiescic sie z nia na a5 (to a4 na pol?) Quote
anita_happy Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 p.s. ale w zamian PLIZZZ prosze o pomoc w rozsylaniu linka z MALAMUTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! /w zamian..ale zabrzmialo....ale chodzi mi o czas :/// bo ON G NIE MA!!!!!!!!!!!!!/ http://www.dogomania.pl/threads/177034-MALAMUT-ALASKAN-uA-oA-ony-TRAFI-DO-SCHRONU-albo-A-AA-CUCH-na-wsi-HELP?p=13829328#post13829328 Quote
anita_happy Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 ZDJECIA plus OPIS hasłami - ale ludzi ciekawi to, gdzie te psy mieszkaja... mozna np. wybrac nie o kazdym psie opis..o 3 np. MEGGI BU LUCEK Quote
Madallena Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Wsadzilas go do malamutow w potrzebie? oni sa bardzo sprawni! Quote
anita_happy Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Gilda???? musi byc GILDA ja znalo duzo osób Quote
anita_happy Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 na husaczy...to ze to malamut to dzisiaj zmienilam... ok..lece do malamutów jeszcze... Quote
Madallena Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 No wlasnie, zamiescmy te psiaki, ktore ludzie kojarzyli. Quote
Recommended Posts