Jump to content
Dogomania

Nasza ukochana Larunia już w nowym domu!!!! Trzymamy kciuki !!!!!

Recommended Posts

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ŚLICZNOCHA:loveu:
No i muszę ją naprawdę już wykąpać, jaki ten kocyk brudny:crazyeye:
U weta była wyjątkowo spokojna, może kąpieli też się chętnie podda:cool3:
Wykorzystam do tego celu chyba APBT jak będzie u mnie jutro:razz:

Posted

Jaka pieknosc i pomyslec ze nie lubilam tej rasy....po prostu wstyd :oops: nie wiem gdzie mam sie schowac .... jaka piekna lalunia... trzymam kciuki za domek....tylko ten najlepszy....

Posted

banerek cudny, super opis! ja bym tak nie wymyśliła :D strzal w dziasietke

fotki jako tak wyszly,tak na szybko, Marte gonilam byle szybko. foty slabe,a psina i tak cudna :) szybko musi domek znalezc

do kogo namaiary w ogloszeniach? mozeby na Marte przerobic, skoro pies jest u niej?

Apbt liczymy na pomoc :)

Posted

ja psa wyciągnęłam ze schronu, mam kontakt z wiesią, ale ona jest u marty więc na nią kontakt byłby najlepszy z dnia na dzień będzie wiedziała o małej coraz więcej
trzymamy kciuki za naszą lalunię

Posted

Nocki całkowicie spokojnie, śpi sobie całą noc aż nie wstanę:lol:
Czwartek i piątek zabierałam ją do pracy i siedziała w stróżówce. Co 2-3 godzinki szłam do niej i wychodziłam z nią na dwór. Za każdym razem piszczała i skomlała jak ją zostawiałam (no chyba że akurat zostawiłam miskę z jedzeniem to nim się zajmowała) ale jak wracałam na kolejny spacer - zaglądałam przez okno i spokojnie spała. A jaka radość jak z każdym moim wejściem...:multi:
Ogólnie w domu sunia bardzo grzeczna:loveu: nie pakuje się na kanapę ani do łóżka, spokojnie patrzy jak obieram jej mięsko, nie rzuca się na jedzenie, daje sobie w trakcie zabrać miskę.
Diabełek wychodzi dopiero na spacerach:diabloti: Ktoś potrzebuje zrzucić parę kilo? Proponuję Larę:razz:

Dziś będzie u mnie APBT i będzie mogła zdać bardziej fachową relację z zachowań Lary

Posted

Swieci Panscy, to toz IDEAL a nie pies...:multi:
Gdybym mogla to bym sama ja wziela, nie trzeba wychowywania tylko troszeczke nauki chodzenia na smyczy....( mam juz 2psy , trzy koty i chorego meza ) a widac po oczkach ze madra psina....

Posted

Ewelina.w38 napisał(a):
Taka psina kochana to szybciutko domek znajdzie; nie dosć że piękna to w dodatku posłuszna!
I kczemu sie uważał, ze bullowate, molosy, astki są agresywne i ciężkie w wychowaniu:mad:

z całym szacunkiem ale to anioły nie sa ... jesli jakiś lekkoduch sobie wezmie to pozniej sa klopoty... i nie mozna ludziom wpierac ze sa łatwe bo nie sa.

Posted

Larunia z pomocą siostry wykąpana:multi:
Spokojnie weszła sobie do łazienki... Jak tylko zamknęłyśmy drzwi poczuła ogromną potrzebę wyjścia. No ale... wsadziłyśmy ją do wanny i życzę każdemu tak spokojnej kąpieli:lol: Zero trzęsienia, zero zesztywnienia ze strachu czy coś. Po prostu sobie stała;)
A jak wydostała się z łazienki????? Istne szaleństwo, maraton po pokoju!!! Jeździła po mokrej wykładzinie jak na łyżwach:razz: Wiemy że trzeba ją oszczędzać ruchowo ze względu na szwy, lecz przez parę minut się nie dało. Ale jeździła, nie skakała:lol:
Jest przesłodka:loveu: i czyściutka:lol:

Posted

czy potrzeba coś suce(karma,obroża,smycz,tabsy na robale... ??) pytanie kolejne(nie mam czasu przeglądać całości) czy suńka wycięta już jest czy kasę na sterylkę trzeba zbierac i co za tym idzie czy ma gdzie te 10dni po zabiegu dojśc do siebie?

jeżeli suka jest w wałbrzychu to dajcie jakieś namiary to się umówimy na spacer jakiś może :razz:

Posted

Casia sunia jest już po sterylce miała ją w schronisku więc dzięki wielkie za pomoc
sunia jest u Marty oczywiście w Wałbrzychu, w nocy jak na razie jest z nią w domu, do pracy jedzie z nią a tam na nią czeka w stróżówce, wychodzi w międzyczasie na spacerek i po pracy jedzie do domku..... jak długo tak będzie trudno powiedzieć szukamy dla niej domu stałego.... za jakiś czas mała noce będzie spędzała na stróżówce z panem stróżem a w dzień to samo co ma teraz czyli spacerki z Martą .....

Posted

sterylka w schronie w wałbrzychu... przeciez tam nie ma gdzie robić jakiekolwiek zabiegi... :crazyeye:

a wiadomo czy suńce potrzeba karmy,miski (kołderki jakiejś do stróżówki coby tyłek jej nie marzł) cokolwiek :razz:

Posted

jak na razie sunia ma jak u pana boga za piecem, bo jest u Marty musisz napisać do niej pw i zapytać bo nie mogę za nią odpowiedzieć Ci na to pytanie.....
no nasza mała już po sterylce więc teraz już z górki ( mam taką nadzieję...)
SZUKAMY DOMU

Posted

Casiu no właśnie...

mamy problem z karmą, nie wiemy jaką suchą karmić. Jeszcze teraz je ryż z marchwią i kurczakiem, czasem smakołyki, kości wędzone ze sklepu zoo takie tam bajery. Smycz, obrożę ma. Zabawki też, choć chyba niewiele,ale ona nie używa! Nie potrafi! najlepsza zabawka to kamień :( ona kocha kamienie

jaką karmę polecicie,ale bez szaleństw cenowych? Belcando, Nutro? Kupimy to w wchu? Jak macie dziewczyny to może podrzućce po garstce swojej karmy- swoich psów, żeby spróbować, co Larze posmakuje? Daria, czym Ty karmisz?
Lara generalnie będzie na suchym, z dodatkiem mięska gotowanego, puszek i może takich :batonów"jak to mój ojciec nazywa.
Miski mamy, kagańca nie mamy, ale to taki potulny baranek,że nie ma potrzeby. Nasza wetka, pani Swkira dysponuje takowym w razie w. Ale to taki cielaczek grzeczny, chyba nawet warczeć nie potrafi, a dziś dopiero pierwszy raz szczeknęła.

Największa potrzeba to nauczyć ją chodzić na smyczy.

Casia, dzięki za pomoc materialną, wspiera nas Wiesia, która przesyłą pieniążki na utrzymanie LAry :) Kołderek nie potrzebuje, ma jeden kocyk cienki, drugi gruby, wożone są z domu do stróżówki. Chociaż może? Marta niech się wypowie, może nie będzie wozić całęgo majdanu w tę i we wtę. Odrobaczana jeszcze nie była. We wt ma wizytę u weta to tablety na robale da

Tak, sterylkę miała i czipa ma :) Oni psy zawożą do lecznicy na wysockiego na takie rzeczy.. chyba.. mam nadzieję. ale wet jest u nich regularnie, nie wiem ile razy w tygodniu.

i odnośnie jakiegoś postu z jakiejś z poprzednich stron... Oczywiście, że zapłącimy za wyróżnianie ogłoszeń na allegro. Wiem,że mają wtedy węcej obejrzeń. sorki za opóźnienie w tym temacie. komu i na jakie konto? na pm :)

Na wspólny spacerek bardzo chętnie, zwłąszcza wekendy Marta ma czas, ale można w tyg rano podejść do firmy i ją powyprowadzać, za kilka dni, jak się już przystosuje do nowej sytuacji. To kontakt na pm :)

Posted

Luśka, Marta ja dla swoich mam Royala Light bo za dużo nabrały ciałka ale oczywiście mogę Ci dać na spróbowanie, aha mam jeszcze belcando w winniczce całe 15kg dla psów pracujących, wysokowartościowe więc również na spróbowanie mogę wziać
Może faktycznie skoro jest możliwość jakiegoś kocyka to by sięprzydał na stróżówkę żeby nie wozić ?

Posted

jeśli chodzi o odrobaczenia to miała dwa: 25 wrzesień i 9 październik (wpisane w karcie ze schroniska). Nie wiem czy można znów, tak często...?

Rzeczywiście spać ma na czym, ma koc, chyba że jest kołdra na zbyciu to będzie miała jeszcze wygodniej. Zresztą jak będzie w stróżówce, to tam normalnie grzeją, ale kołderka mięciutka:lol:
Rzeczywiście proszę o radę czym ją karmić i pomysł siostry z tym podrzuceniem "próbek" jedzenia jest dobry, zobaczymy czy jej będzie smakować zanim wydamy kasę. O to prośba do APBT i Casii

No i przede wszystkim o rady w kwestii wychowania i ułożenia niesfornej Lary. Specyficzna rasa, której nie znam - nie chcę popełnić błędów w moim zachowaniu

Posted

widzę że lara trafiła fantastycznie! może jak pójdzie do domu to następnego bullowatego do stróżówki przygarniecie:cool3: i stanie się to zwyczajem (...tak sobie marzę).
może jeśli jest kasa to warto kupić porządne posłanko psie do stróżówki?

mam pytanko, czy wszyscy stróże już sunię poznali?

Posted

agaga21 napisał(a):
widzę że lara trafiła fantastycznie! może jak pójdzie do domu to następnego bullowatego do stróżówki przygarniecie:cool3: i stanie się to zwyczajem (...tak sobie marzę).

mam pytanko, czy wszyscy stróże już sunię poznali?

Najważniejsze że pani stróżówka tak, i szła z nią na smyczy, ciągła ją bardzo ale dała radę i jej to nie przeszkadza:lol: Ona kocha pieski
Następny jest na urlopie do 14ego i telefonicznie z nim uzgadniałam że się zgadza na Larę w pracy. Ale był od razu za i myślę że będzie miał do niej "dobrą rękę". To były policjant, trochę surowy ale ma zasady i z rozmowy tak jakoś wyczułam, że będzie dobrze. Zobaczę i ocenię, bo będę tego pilnować
Martwi mnie trochę trzeci. Chyba chce się zwolnić, bo go szef ochroniarzy wkurza. Niby miał kiedyś psa ze schroniska i bardzo cierpiał po jego stracie, ale tak ,średnio do Lary się odnosił... Hmmm, będę go pilnować najbardziej, to na pewno. Jeszce go nie rozgryzłam.
Wogóle jak już Lara będzie miała zostać w stróżówce bez wożenia jej do mnie do domu, będę zostawać po pracy przez jakiś czas ze stróżami minimum na 2godzinki i obserwować, jak się do niej odnoszą, i tłumaczyć co mają robić

Może to rozwiązanie ze stróżówką to średni pomysł dla psa (choć zawsze lepszy niż schron), ale z mojej strony na pewno dopilnuję, żeby wszystko tam było dobrze, taka już jestem, tym bardziej że Larę już uwielbiam

Posted

agaga21 napisał(a):
może jak pójdzie do domu to następnego bullowatego do stróżówki przygarniecie:cool3: i stanie się to zwyczajem (...tak sobie marzę).

też o tym marzę po cichu, ale ciiiś, nie mów Marcie ;)

dla mnie szkoda kasy na porządne posłąnie, bo to kilkadziesiąt zł. za to inny pies ma tydzień płatnego dt :( to jest ważniejsze. na kołderce i kocyku nie jest źle