Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jadźka i Bronka to sunie frysztackie. Jadźka jest ruda nr.3372, a Bronka była taka grubiutkai bardzo wystraszona nr.3374.

Carla, zgadzam sie całkowicie z tym co napisałaś.Każda z nas chciała by zrobić wszystko żeby pomóc zwierzakom a schronie i pozornie wydaje sie to proste. A jednak tak nie jest. Może faktycznie "wspólnymi siłmi" jesteśmy w stanie cos zrobić. Musi nas jednak ktoś odpowiednio pokierować, żeby wiedzieć co i jak załatwić, no i z kim.

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

I o to chodzi Ciotki. Tu na wątku nie ma nikogo oprócz nas, więc dyskusje są zbędne. Trzeba dotrzeć do źródła, już o tym mówiłam na spotkaniu organizacyjnym.

To Jadźka już dawno w domu, jej jednej z frysztackich się udało. Dwie staruszki poszły za swoim panem za TM. Czarna staruszka miała trzy operacje i trzy nawroty. Ostatniego nie przeżyła. Teraz guzy ma Bronka. Będziemy operować, ale Agatka nie daje jej wielkich szans. One były strasznie zaniedbane, żyły w okropnych warunkach. Teraz to wychodzi.

Posted

Najnowsze wiesci od Misiora pisze i sama w to nie wierze hahahha ,Misior ma nowych kumpli świnki podobno jak go juz widza same biegną do furty a on je lize .Ta narosl na jego łapie ,podobno wynik jakiegos urazu .. najprawdopodobniej Misiorek miał kiedys jakis wypadek...

Posted

Co do spotkania z Norcią w schronisku i moją Psotką to na tę chwile odpada.Nie chcę,mojej suni tam zabierać.To typowy pies kanapowy,w zimie tylko siusiu..i już do domku,a wcale mino dzisiejszego słonka nie jest tak ciepło.Poza tym nie gniewajcie się na mnie...ale wiadomo,ze pieski mają różne choroby.Moja Psotka jest alergiczną,ma specjalna dietę.Więc nie zabiorę jej do schroniska. Pozdrawiam wszystkich.

Posted

Aha..specjalna dieta mojej suni wiadomo,że nie przeszkadza w spotkaniu z innymi pieskami..........napisałam tak...ogólnie,ze jest alergiczką,nie wiadomo z jakiej przyczyny,czy pokarmowej,wziewnej czy innej...ogólnie trzeba na nią uważać.

Posted

Rozumiem, też mam psa wrażliwego i alergicznego. To ten w awatarku. Jakoś się dogadamy;)

Ale historia z Marsem!

Dziś pojechał do domu. Mars to Trop, ma 3 lata i 2 miesiące i pochodzi ze Sławkowa! Wet z Olkusza dał mu 7 lat. Trop to typowy i wyszkolony pies myśliwski, który od małego jeździł na polowania. Niestety zmarł jego pan, pani nie dawała sobie z nim rady i jej uciekł. Było to około rok temu. Ostatnio przez przypadek wypatrzył go kolega jego zmarłego właściciela w ogłoszeniach na internecie. Dziś po niego przyjechał. Trop jest w Dąbrowie Górniczej, teraz leży na kanapie, a pan załatwia jego papiery od jego byłej właścicielki, bo to pies rasowy, z papierami. Nie ma tatoo, bo podobno wyżły się czipuje pod prawym uchem.
Wet z Olkusza to fachowiec jak się patrzy, z 3 letniego zrobić siedmiolatka :roll:

No nic, dobrze że Mars już w domku. Za tydzień dostanę nowe wieści.

Jutro operujemy Bronkę, trzymajcie kciuki.

Posted

Że tak powiem szczena mi opadała :))))))))) ale super :multi: zadzwonie do tego Pana co dzwoni cały czas w jego sprawie
Mojemu Osie juz powiedziałam ze obiadu jutro nie ma cały dzień trzymam kciuki za Bronkę

Posted (edited)

Doberman znaleziony w Gogołowej uciekł podobno w czasie transportu do Raciborza, Marek go wyłapał i przywiózł do nas. Zawiadomiłam UG Mszana. Byli bardzo zdziwieni :roll:

Koniec świata. :evil_lol: Zostałam pierwszy raz na schronisku pogryziona do krwi przez agresywnego psa. To była dwumiesięczna, dwukilowa suczka. Krwawię jak zarzynane prosię:evil_lol: Nie dałam się pogryźć amstafom, azjatom, mastifom, agresorom typu Misiek czy Norka, a załatwił mnie mały kurdupel, jeszcze dzieciak:evil_lol:

A tak poważnie, co przeżyło takie dziecko, że tak boi się człowieka. Sunia była w mieszkaniu, a oddano ją bo sikała do łóżka. Można się tylko domyślać.

Edited by shanti
Posted

Ale numer z tym Marsem Tropem :evil_lol:. Można by książkę napisać o niektórych takich schroniskowych historiach! To by był bestseller :p. Cieszę się strasznie, że tak to się skończyło i że już nie siedzi w kojcu. Musiało być mu bardzo źle bez biegania , polowania itp.
Wet z Olkusza to mistrzu!

Mocno trzymam kciuki za Bronkę :)

Z dobermanem dziwna sprawa :crazyeye:.

Dobrze, że ta maleńka to jeszcze dzieciak - szybko powinna się przekonać, że ludzie to jednak dobre istoty.
Swoją drogą jak musieli ją traktować - nie powie nam ale pokazała już dużo :-(.

Posted (edited)

Wysterylizowane: pudliczka, pinczerka, mini goldenka, wykastrowany labek czarny. Bronka miała przepuklinę, też zoperowana.

Onek już lepiej.

Dziś pierwszy raz dostałam opiernicz od Norci że się spóźniam z jedzonkiem. Napyskowała mi równo :evil_lol: Potem sama wlazła na kolana i zażądała pieszczot. Rozkręca się dziewczynka.:loveu:

Edited by shanti
Posted

To dla moich dziewczyn :) one juz wiedzą o co chodzi :razz:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238565-Jakie-życie-Taka-śmierc-nie-dopuścmy-do-tego-błagam[/URL]

Posted (edited)

Założyłam wątek suni bardzo podobnej do Migotki ale mniej wpadającej w oko a równie sympatycznej. Mój syn nazwał ją Zezia. ;)
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239468-Jestem-Zezia-pragnę-tego-co-ty-domu-i-miłości?p=20381488#post20381488[/URL]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-akl5YpcGO7Y/UQ0hbZVkEhI/AAAAAAAATgE/w9y8Kt2fsgI/s640/psiaki luty 074.JPG[/IMG]

Uaktualniłam album ze zdjęciami szczeniaków na facebooku, zostawiłam tylko te, które dziś widziałam.

Edited by alina71
Posted

[quote name='shanti']
Nie ma tatoo, bo podobno wyżły się czipuje pod prawym uchem.
[/QUOTE]

:crazyeye: to chyba jakaś bajka jest :lol: aż sprawdzę u wyżłomaniaków, ale pierwsze słyszę - od niedawna w ZK jest tak, że można nie robić tatuaży tylko chipować, ale nie pod uchem :lol: tylko tak jak normalnie z boku szyi

Dropsik adoptowany?

Posted

[quote name='malawaszka']:crazyeye: to chyba jakaś bajka jest :lol: aż sprawdzę u wyżłomaniaków, ale pierwsze słyszę - od niedawna w ZK jest tak, że można nie robić tatuaży tylko chipować, ale nie pod uchem :lol: tylko tak jak normalnie z boku szyi

Dropsik adoptowany?[/QUOTE]

To znaczy może nie zaraz pod uchem, ale na karku po prawej stronie, a czip był dość wysoko, więc dlatego napisałam że pod uchem. Nasz wet czipuje znacznie niżej na karku po lewej stronie. Może to rzecz umowna.

Dropsik już w domku.

Zezia ma znacznie milszy charakter od Migotki, która już pokazuje różki;)

Posted

Wątek Maksia. Jeśli już jest to usunę.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239542-Psiak-z-meliny-koszmar-nic-lepiej-nie-będzie-jak-nie-pomożecie?p=20391374#post20391374[/URL]

Posted

Ja mam pytanie do Shanti bo chciałabym zrobić ogłoszenia dwóm podobnym psiakom, kudłatym szorstkowłosym.
Jeden wg filmiku z Jasnetu to młody przyjazny przytulaśny psiak. On jest taki jamnikopodobny.
Drugi jest wyższy ale krotszy. I to wsyzstko co o nim wiem, no jeszcze bez problemu chodzi na smyczy. O wiek mi chodzi i charakter, czy tez można określić przyjazny.
Oto one.
[img]https://lh3.googleusercontent.com/-_jctuAP24SI/UQVfki03g0I/AAAAAAAATQE/Gqu2Ohodwss/s400/psy%2520zimowe%2520084.JPG[/img]

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-Bjtf4H4FTH0/UQV6mJdHMpI/AAAAAAAATRY/1g46oWRPVR8/s400/psy%2520zimowe%2520172.JPG[/img]

Posted (edited)

Ten drugi to chyba Dropsik jest. Dropsik już w domku :lol: Albo Bruno z węgla "2", czasem na zdjęciach wychodzili podobnie. Ten też już w domku.
Ten pierwszy to "psiak z torby" na jasnecie. Jego jeszcze czeka kastracja, ale ogłoszenia jak najbardziej :lol:

[video=facebook;481087408594541]http://www.facebook.com/photo.php?v=481087408594541&set=vb.186764528026832 &type=2&theater[/video]

Norcia pozdrawia :lol:

Edited by shanti
Posted

Pani Iwono widać,ze Norcia przytyła i już nie chodzi taka słaba,ale biega:) Przypomina mi postać z Muminków,ale nie umiem sobie przypomnić jak się ta postać nazywa...Proszę ją pomiziać ode mnie:)

Posted

Szanti , fajny filmik. Mogłaś przy okazji przedstawić nam resztę swoich futrzaków. Jak dobrze liczyłam to były tam jeszcze 3 psiaki.
A Norka to sie taka srebrzysta zrobiła.Nie ten pies