alina71 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Mogę podskoczyć, będę dzwonić. Ja pracuje na Warszawskiej I, koło Biedronki nad PZU.Tylko muszę załatwić jedną sprawe podatnika. Quote
monika55 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Jeśli ktoś ma ochotę wziąć udział w festynie to zbiórka jutro o 14.30 w schronisku. Quote
AnnArt Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 (edited) Ja będę w sobotę w schronie, a dziś przyszła do mnie do studio taka sunia, dałam jej na imię Zorka i muszę znaleźć jej dom, bo ukradła mi serce.. Na trzecim zdjęciu strasznie przypomina Żwiraska. [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/181197_435739619778184_173374876014661_1623373_916814528_n.jpg[/IMG] Edited May 31, 2012 by AnnArt Quote
szafra Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 [quote name='alina71'] Rozmawialam przypadkiem z pewną starszą panią, jej syn szuka psa, zaginął im. Wołali na niego Dino czy Dingo, nieduży czarny. Dzwonili już do schroniska ale mówiłam jej, ze czasami psy długo się błąkają, może w międzyczasie byc przywieziony. NIe pomyślałam może pani miała jakies zdjęcie psa. W każdym razie radziłam jej zadzwonić jeszcze raz, podać opis i zostawic nr telefonu. [/QUOTE] Pamiętam Pana, który szukał psa czarnego z dłuższą sierścią, nie było takiego wtedy. Później przyjechał po kilku dniach. Niedługo będzie miesiąc chyba jaki pies jest w schronisku. Czarnych niedużych to pewnie jest więcej niż jeden ... Strasznie zakleszczony był:shake:to on: [IMG]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/564321_378198078883475_186764528026832_996236_1080214653_n.jpg[/IMG] Quote
alina71 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 A ten pies jeszcze jest? Bo ja z ta panią wczoraj chyba rozmawialam, zupelnie przypadkiem, razem szlyśmy chodnikiem i nagle wywiązała sie rozmowa. Kajka śliczne te chustki, moja Mama je na jutro obszyje. Mam nadzieję, że uda mi się dojechać na festyn, póki co mam taki plan. Quote
monika55 Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Była pani z Pawłowic, szukają podobnego. Jednak to ciągle nie ten. Quote
alina71 Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Co z festynem? Bo non stop leje i zastanawiam się czy cokolwiek sie odbędzie. :( Chustki obszyte. Quote
monika55 Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Shanti nic nie odwołała. Tam czekają. Mamy stoisko zadaszone. Parasol w dłoń. Ja jadę. Quote
alina71 Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Postaram się dojechac, tylko młodego muszę do mamy zawieźć. No i lecieć do domu sie przebrać bo nie pomyślałam o tym rano. Quote
alina71 Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Dojechałam spóźniona, przepraszam, zagrzebałam się w przedszkolu. Po dotarciu do Pawłowic okazało się, że przez pogode impreze przeniesiono do budynku. To trochę uszczupliło widzów ale psiaki miały swoje 5 minut. Iwona powiedziała o schronisku, dla wielu ta informacja była nowością, o psach które są, o bezpłatnych adopcjach. Później dzieciki wypytywały nas gdzie dokładnie jest schronisko, jakei tam są psy, czy się płaci za adopcje. Psiaki zostały wygłaskane, w chustkach prezentowaly sie pięknie. No i były grzeczne, no może jamniś trochę się nudził ale generalnie było ok. Dziękuje i piszę się na następne. Quote
kajk@ Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 [quote name='alina71']Dojechałam spóźniona, przepraszam, zagrzebałam się w przedszkolu. Po dotarciu do Pawłowic okazało się, że przez pogode impreze przeniesiono do budynku. To trochę uszczupliło widzów ale psiaki miały swoje 5 minut. Iwona powiedziała o schronisku, dla wielu ta informacja była nowością, o psach które są, o bezpłatnych adopcjach. Później dzieciki wypytywały nas gdzie dokładnie jest schronisko, jakei tam są psy, czy się płaci za adopcje. Psiaki zostały wygłaskane, w chustkach prezentowaly sie pięknie. No i były grzeczne, no może jamniś trochę się nudził ale generalnie było ok. Dziękuje i piszę się na następne.[/QUOTE] Fajnie ze się udało :) Macie jakieś foteczki ? JAkie psiaki pojechały ? Quote
alina71 Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 Fotki robiła pani z ośrodka kultury ja tylko cyknęłam jedną młodemu i Frydze w międzyczasie. [img]https://lh4.googleusercontent.com/-bvFGbhWXysE/T8m9i25DS4I/AAAAAAAAPao/_meXBw4bN00/s640/2012-06-01%252016.59.33.jpg[/img] Pojechala Mufinka z Moniką, jamniś z Iwoną i Fryga ze mną i mlodym. :) Quote
szafra Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 Czy może ktoś mi powiedzieć - czy jamniś Filemon został adoptowany? Był na SOS jamniczym i muszę uaktualnić i czy mój piękny owczareczek Goran był dziś wykastrowany? Czy Joda pojedzie w przyszłym tygodniu do Rybnika - Pani miała go zarezerwować? I czy przez ten tydzień były jakieś adopcje - jakie? Niestety dziś i jutro schronisko dla wolontariuszy (niektórych, bo inni byli ) zamknięte, więc nie wiem nic... Quote
monika55 Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 Jakiś rudy szorstkowłosy jamnik był przy mnie adoptowany. Nie wiem jak miał na imię. Ogółem w maju było 35 adopcji, w tym 5 powrotów do właścicieli. Quote
szafra Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 [quote name='monika55']Jakiś rudy szorstkowłosy jamnik był przy mnie adoptowany. Nie wiem jak miał na imię.[/QUOTE] To Filemon :multi: [IMG]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/549175_366210380082245_982295869_n.jpg[/IMG] Quote
AnnArt Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 Jeżeli Goran to ten duży wystraszony ONek długowłosy, to nie był, bo nie szło podać mu narkozy - kłapał. Joda dziś był wyczesany przeze mnie i Wiki, ale nie wiem czy ktoś ma po niego przyjechać. Dziś poszła jedna z Haszczek i przybyła jedna sunia oddana za opłatą z powodu małego dziecka w domu... Quote
szafra Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 [quote name='AnnArt']Jeżeli Goran to ten duży wystraszony ONek długowłosy, to nie był, bo nie szło podać mu narkozy - kłapał.[/QUOTE] Tak Ania to on - moje kudłate maleństwo :evil_lol:. Przypuszczałam, że tak będzie i dlatego chciałam dzisiaj być w schronisku. Trudno. Quote
kajk@ Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 [quote name='szafra'] Niestety dziś i jutro schronisko dla wolontariuszy (niektórych, bo inni byli ) zamknięte, więc nie wiem nic...[/QUOTE] to jakiś żart ? że co ? przyjechałaś do schroniska i co ? Jak to jest ? że jedni wchodzą inni nie ? chciałam jutro pojechać i co ? ja jestem w tych co wpuszczają czy w tych co nie wpuszczają? Jak jest jakiś problem to gadać mi tu zaraz Quote
alina71 Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 Ja się wybierałam jutro bo dziś miałam zaliczenia w szkole. Ale zależnie od pogody i możliwości ulokowania gdzies mlodego bo TZ wyjechany. Monika a co to za sunia oddana, nieduża jakaś? Nie wiem o co chodzi z tym wchodzeniem, też nie wiem czy moge przyjechać. Quote
szafra Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 Takie zarządzenie: ani dziś ani jutro nie można przyjeżdżać. To znaczy nie wiem, bo niektórzy byli i ich nie wyprosili :shake:. Dzwoniłam i Grzesiek powiedział, że w ten weekend wolontariusze mają nie przyjeżdżać i żeby wszystkim przekazać. Niektórzy byli ... nie wiem jak będzie jutro. Kajk@ nie wiem do jakiej grupy się zaliczasz. Wydaje mi się, że to dotyczy mnie. Quote
alina71 Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 Dzięki za info, w takim razie zostaje w domu. A te kociaki sa jeszcze bo planowałam je wziąść na dt. Quote
szafra Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 (edited) [quote name='AnnArt']Jeżeli Goran to ten duży wystraszony ONek długowłosy, to nie był, bo nie szło podać mu narkozy - kłapał[/QUOTE] Moje kudłate maleństwo wystraszone ... Nas łączy specjalna, tylko nam znana więź :evil_lol:. Jesteśmy jak dwie bratnie dusze ... Boję się trochę adopcji, on nie jest jeszcze gotowy ... Tylko jak będzie siedział w kojcu cały czas to się nie zmieni ... [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-d-07S7ejhEQ/T7kDCJBafYI/AAAAAAAAPI0/CPP8WYk9qUw/s640/schronisko 063.JPG[/IMG] Edited June 3, 2012 by szafra Quote
szafra Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 (edited) [quote name='monika55']Ogółem w maju było 35 adopcji, w tym 5 powrotów do właścicieli.[/QUOTE] Nam chodzi głównie o to jakie psy zostały adoptowane, ponieważ ja i Kajk@ ( chyba od jakiegoś czasu tylko my) uzupełniamy na FB stronie schroniskowej opisy, aktualizujemy, wklejamy zdjęcia nowych psów do albumów i przenosimy z albumu do albumu. Jeżeli nic nie wiemy to nic też nie możemy zrobić. Nie mamy zdjęć nowych psów to nic też nie możemy wkleić. Wiele osób pisze wiadomości dotyczące konkretnych psów. Ludzie przestaną zaglądać i pisać ... Większość schronisk w naszym województwie prowadzi oficjalny wolontariat. Jest program Lira dla schronisk. Jest program " Fajny pies ale bezdomny" dla schronisk. Jest też : [url]http://www.katowice.dogmasters.pl/[/url] To tylko kilka, można poczytać, zastanowić się. Może warto się skontaktować i z ich pomocy i szkoleń skorzystać. Na to pewnie potrzebna jest zgoda władz - spróbować zawsze można. Edited June 3, 2012 by szafra Quote
alina71 Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Ja sobie zrobiłam mini album u siebie bo nie mam dostępu do strony schroniskowej. Tzn moge oglądac i pisać ale jako osoba z zewnątrz. Quote
kajk@ Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Możesz wysyłać do mnie zdjęcia lub do Szafry. Zagadam z Anią ;) Quote
Recommended Posts