Mona1991 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [video=youtube;XFURc_YkJjk]http://www.youtube.com/watch?v=XFURc_YkJjk&feature=player_embedded[/video] Na rozpogodzenie... Obejrzyjcie do konca. :) Quote
DT Iwa Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 buhahahaha on woził się jej bryką :-o:-o:evil_lol: Quote
urszula1978 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Co z Rambem- pieskiem karmionym ogórkami ? Quote
monika55 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Też miałam zapytać. Słuchajcie - usuwają ogłoszenia niby zgodnie z nową ustawą. Co robić? Allegro też usuwa. Quote
Ada-jeje Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='monika55']Też miałam zapytać. Słuchajcie - usuwają ogłoszenia niby zgodnie z nową ustawą. Co robić? Allegro też usuwa.[/QUOTE] Trzeba pisac do Allegro, jest duze zamieszanie wlasnie z nowelizacja ktora dotyczy pseuduchow. Ustawa ta nie obejmuje oglaszania zwierzat schroniskowych, bedacych pod opieka org. pro zwierzecych i zrzeszonych org. hodowlanych. Quote
Atrisko Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 (edited) [INDENT] [SIZE=4][B][COLOR=red]O Allegro i jego niecnych poczynaniach gorąca dyskusja:[/COLOR][/B][/SIZE] [url]http://www.dogomania.pl/threads/221055-gt-gt-gt-Allegro-blokuje-aukcje-adopcyjne-zemsta-pseudohodowc%C3%B3w-czy-nadgorliwo%C5%9B%C4%87-lt-lt-lt[/url] [SIZE=4][B][COLOR=red]trzeba znaleźć jakieś wyjście _ pomysły mile widziane !!![/COLOR][/B][/SIZE] gdyby link nie działał to dojście jest też w moim podpisie... [/INDENT] Edited January 20, 2012 by Atrisko Quote
szafra Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Shanti a co z tym połamanym psiakiem, który miał jechać na RTG dzisiaj ??? Żyje ? Quote
kajk@ Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 yyy nie nadążam :/ potrzebuję trochę czasu bo Wy tu grypsujecie :lol: nic nie kumam. Quote
szafra Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 [quote name='kajk@']yyy nie nadążam :/ potrzebuję trochę czasu bo Wy tu grypsujecie :lol: nic nie kumam.[/QUOTE] Pomożemy Ci rozkumać !!!!!!!! Quote
shanti Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Psiak ma się dobrze, jeszcze dziś ma leki. Jutro mam dzwonić czy jest poprawa i będziemy decydować co dalej. Dziś już na łapkę stawał, może to tylko stłuczenie. Quote
kajk@ Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Poczytałam kilka ostatnich stron 2 raz i zaczyna mi się to układać :lol: Na razie na sucho, ale trzeba się jednak wybrać do schroniska, ale chyba wolę w tygodniu jak na pierwszy raz, co by imion psów z imionami(nickami) ludzi nie mylić :lol: Ok jako nowa mam kilka pytań i będę dźwięczna za odpowiedzi może być na PW Może na początek liczby nie muszą to być jakieś szczegółowe dane, bo widzę ze sie to zmienia z dnia na dzień, ale tak około. Ile jest psów w tej chwili i ile kotów ? Ile przybywa miesięcznie zwierząt ? Pewnie zależy od sezonu, ale uwzględnijmy statystyczny miesąc. Ile udaje się wydać do adopcji? Ile jest na DT Co robicie na takich zlotach "ciotek" ;) tzn na czym polega wolontariat hierarchia - kto o czym decyduje w schronisku ? Właściwie kto tam pracuje. Co powinnam wiedzieć - jak się ubrać czego nie robić itd. Czy skarpeta to jest co miesięczna ściepa narodowa ? Jaką karmę jedzą psiaki i koty ? Jaka pomoc jest najbardziej potrzebna ? no może 2 z kolei bo pierwsza to na pewno kasa. Jak sobie poradzic z niemocą - macie tam psychologa na miejscu ? :sad: to ze strachu :oops: No i najważniejsze ! gdzie to dokładnie jest ? Punktem odniesienia może być znak gdzie robią medale i puchary, to gdzieś tam ? Quote
AnnArt Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Kajka to za pucharami i medalami w prawo (jest biały drogowskaz na schronisko) i potem prosto, prosto, prosto i prosto aż trafiasz pod bramę schroniska. Jest dzwonek do bramy :P. Ja mam chwilę wolną w ten piątek, więc mogę Ci 'dopomóc' w pierwszej wizycie jeżeli masz czas. Ubrać się na "ubrudzenie" :P A na resztę pewnie odpowie Ci shanti (kierowniczka schroniska) :) Co do Rambo, dzwoniłam raz w "nieodpowiednim momencie" na policję, jutro zadzwonię znów. Tej kobiety ani razu nie udało mi się spotkać niestety. Jeżeli drugi telefon nie poskutkuje, pojadę osobiście ze zdjęciami. A jeżeli to nie poskutkuje, to wtedy poproszę którąś z Was o pomoc. Quote
shanti Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Ja nie jestem kierownikiem schroniska, tak dla jasności. Pracownikiem. Najstarszym wiekiem :evil_lol: Psów przybywa do schroniska średnio 30 miesięcznie, tyle samo też mniej więcej jest adopcji i odebranych przez właścicieli. Psów teraz jest na schronisku niespełna 100. Kotów mamy teraz 12, to depozyt na razie. Na DT jest Puszek - koszt 300 zł miesięcznie, Mufinka u Moniki55 za darmo, Żwirek u Mony do niedawna, bo już jest oficjalnie jej, Inez u Iwy i kot Polar u Mony. Reszta na żywo.:lol: Quote
kajk@ Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Dzięki :crazyeye:prawie 100 psów ?!?!?! Myślałam ze macie około 60 Ania ja się mogę urwać o 13 w piątek. Ale chętnie :) jak byś chciała wcześniej to ja dojadę. Quote
Mona1991 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Kobiety... Miała bym pewną prośbę odnośnie spotkania... Czy dało by się w niedziele powiedzmy o 12, wszyscy? Quote
AnnArt Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Ja w niedzielę niestety nie mogę bo mam rodzinny 'zlot' - urodziny taty i bratanka na raz. Sobota i jutro jak najbardziej. Quote
Mona1991 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Urwał... Poczekamy na Shanti. u mnie sobota odpada... Zaś kobiety pracujące w piątek w pracy i też urwał... W sumie... Nie. Też Urwał :):):):):):):):) Czekamy na reszte propozycji. Quote
alina71 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 [quote name='Mona1991']Kobiety... Miała bym pewną prośbę odnośnie spotkania... Czy dało by się w niedziele powiedzmy o 12, wszyscy?[/QUOTE] Też moge? w sobote nie moge bo mam szkole w niedziele tak Quote
monika55 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Na pewno takie zebranie by się przydało. Bardzo. Quote
Alicja Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 [B]BARDZO WAS PROSZĘ zagłosujcie na Krakwecie[/B] , można uratować przeszło 300 psów i kotki też tam są [B]Zagłosujcie na KLEMBÓW[/B] Sprawa wyglada tak ....kontrkandydat ma 30 kotów i stawia je na równi z 300 psami ...koty chore ale czy psy w schronisku są zdrowe ???? [B]PROSIMY O GŁOSY NA KLEMBÓW !!![/B] Pamiętajcie tylko ze głosując [B]nalezy napisać przynajmniej 1 post[/B] najlepiej tutaj [URL]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611[/URL] a potem zagłosować w ankiecie na KLEMBÓW [URL]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14699[/URL] Quote
Mona1991 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Czekamy na dalszych. Pani Krysiu, ja Panią podbiorę w razie co. Quote
DT Iwa Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 No ja to z Moną muszę się zabrać o ile mnie weżmie:eviltong: Quote
shanti Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Mnie pasuje jak najbardziej niedziela, ale Kobiety, panowie powiedzieli że w schronisku możemy urządzić tylko zapasy w kisielu, babskich zebrań - nie. Więc może spotkajmy się gdzieś na mieście, co? Ja na bank w schronisku nie pogadam na spokojnie, bo wiecznie mi ktoś będzie d.. truł mimo że mam wolne. RTG połamańca wykazało taki sam uraz jak poprzedni spaniel, czyli główka kości udowej wyskoczyła z panewki stawu biodrowego. Będzie operacja, ale bez gipsu i pies może chodzić bardzo jednak ostrożnie. Boję się, bo to głupiutki i kochany dzieciak jeszcze. Skacze, wariuje i ciśnie się na kolanka jak malusi ratlerek a to już kawałek psa, tyle że szkieletorek, odkarmić trzeba. Labek w domu, w sobotę golden - kastracja, jak dobrze pójdzie w niedzielę pojedzie do Orzesza. W sobotę kastracje już w nowym budynku, robimy otwarcie nowego gab. weterynaryjnego, jeszcze nieoficjalnie i po cichu, ale co tam! Trzeba wykorzystać już i wypróbować nowy stół, lampy i wyposażenie. Pochwalę się, że mamy nawet wagę dla psów. Wreszcie!:lol: Quote
DT Iwa Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 W jarze Południowym jest sympatyczny lokal " LIDER" tam można usiąść pogadać jest spokojnie nie ma żadnej młodzieży. Dla nas OLA i JA to blisko i P. Krysia miała by blisko. Ale może macie co innego mnie przyszło to ino na myśl :roll: Quote
Mona1991 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Narazie nie zapeszam nie usuwam. ;) Nie głupi pomysł... To może w niedziele w eight'cie zbiórka? To jest w kinie centrum... Bo w sobote będzie ludu na***e... A w schronisku to chciałam jajo zrobić i przyjechać wcześniej, każdemu w kubku kisiel zrobić i jak by chłopy się czepiały to ich spacyfikować tym kisielem :):):) Deklaracje składać kto by się piwa napił, za kierowcę mogę robić. I nie ma że boli, każdy musi się stawić. Quote
Recommended Posts