J_ulia Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='monika55']Pójdę jak trzeba bo to niedaleko mnie. Tylko zawsze mam stresa, a jak moje radary zawiodą? A kudłaczki cudne. Alina bierz na DT, bo ja tocze walkę i nic mi nie wychodzi.[/QUOTE] Dziękuje ślicznie! Quote
alina71 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 To wpadne, pogadam. Zobacze kto to i zdam relacje. Chyba, że Monika idzie. :) Monika ja wlaśnie urabiam TZ. Quote
J_ulia Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='alina71']To wpadne, pogadam. Zobacze kto to i zdam relacje. Chyba, że Monika idzie. :) Monika ja wlaśnie urabiam TZ.[/QUOTE] Monika 55 się zgodziła na zrobienie wizyty, ale jak Tobie będzie łatwiej to proszę ustalcie między sobą. Nie spodziewałam się takiego odzewu ma moją prośbę. Bardzo serdecznie wam dziękuję! Quote
alina71 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Ok fajnie. Monika ma spore doświadczenie w rozmowach. Quote
alina71 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Byłam dziś na chwile poznać kudlatą piękność. Po dwóch minutach od poznania już siedziała mi na kolanach i dawala buziaki. Ale wciąż troszke zestresowana. Pospacerowałyśmy sobie trochę, zrobiłam jej kilka zdjęć. Fajna nieduża drobna, ma sierść jak mój pies, identyczny kolor i rodzaj. Potrzebny będzie fryzjer ale to za jakiś czas. Quote
malawaszka Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 nie zabrałaś jej na DT? ile może mieć lat? Quote
alina71 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Nie wiem ile lat i przez chwile miałam wątpliwość czy to ona bo podnosiła noge do siusiania. NIe jak typowy pies ale jednak. Nie chciałam zaglądać i stresować przy pierwszym spotkaniu. Nie ma ogonka tylko kikutek. Co do dt ja chciałam ale mój M ma opory, ze młody będzie przeżywał jak pies pójdzie do nowego domu. Wałkuje temat. Quote
dominika_06 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Mam tu fotkę Maji- fajnej suni, kochanej i towarzyskiej, ale jędzowatej do innych psów: Quote
alina71 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Jak to kobieta lubi być jedyna. ;) A serio sympatyczna :) Quote
J_ulia Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Zapomniałabym. Wiem, że wasze schronisko jest nie "obsadzone" tzn. jeśli macie jakieś psy w typie północnika (husky, malamut itd.) to jeżeli tylko chcecie wraz z serwisem Husky Adopcje możemy pomóc w ogłaszaniu i adopcji takich psów. Wystarczy dać mi znać, a "wrzucę" takiego psiaka ;) Tu macie stronę: http://huskyadopcje.pl/ Quote
szafra Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Dzięku J_ulia ! Teraz akurat nie ma takich psiaków w schronisku, ale będziemy pamiętać :evil_lol:. Do domku pojechała wyżłowata suńka. Państwo z Jastrzębia z córką ( ok. 10 - letnią). Trochę się obawiam, bo jakoś tak nie do końca byli przekonani :shake:. Bali się o córkę, czy da sobie radę z wyprowadzaniem. Bądźmy dobrej myśli! Pojechała też Yuka jamniczka :evil_lol::evil_lol:. Zobaczymy jak będzie... Wolontariuszy przybywa :p. Jeżeli będzie więcej w przyszłym tygodniu to kojce ogólne pójdą w ruch :multi::multi:. Quote
Mona1991 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Martucku, zdjęcia Żwirasa masz na poczcie. ;) Jak by ktoś chciał, to dzisiejsze fotki psiaków do adopcji są na moim bloogu dodane. :) Na fejsa dodam jak bede miała chwile i skonsultuję się jeszcze z Iwoną. Póki co włączam babci seriala :diabloti: Quote
szafra Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Mona1991']Martucku, zdjęcia Żwirasa masz na poczcie. ;) Jak by ktoś chciał, to dzisiejsze fotki psiaków do adopcji są na moim bloogu dodane. :) Na fejsa dodam jak bede miała chwile i skonsultuję się jeszcze z Iwoną. Póki co włączam babci seriala :diabloti:[/QUOTE] Dzięki Olcik za foteczki :lol:. Zaraz wskoczę na bloga. A babcia niech sobie poogląda - a co :evil_lol::evil_lol::evil_lol:. A zapomniałam : dziś przywieziony przez "łapacza piesów" boksio. Myślałam, że to Fifi - na szczęście to nie on! Quote
AnnArt Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Męczy mnie brak czasu, a widzę, że dużo się dzieje :( Dobrze, że Twój blog Mona jest aktualizowany, no i że fotki są, bo już bym chyba nie dała rady nadrobić. Quote
szafra Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Gdzieś się pochowały te nasze staruszki : Bejli , Bella, Ptyś, mały kudłaty Drops? Staruszki mają pierwszeństwo !!!! No - trzeba zadziałać ! :evil_lol: Trzeba już może dorzucić słomy do budek, żeby nam psiurki nie pomarzły! Ania przyjedź ... może nie nadrobisz, ale nowe, piękne zdjęcia zrobisz! Quote
monika55 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Mają nowe pakiety ogłoszeń. Dzięki Kamie. Dziękuje. Quote
shanti Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Pusto u mnie w domu bez Pendrajwika :placz: Oby tylko miał dobrze w nowym domku. Na szczęście to rzut beretem ode mnie. Mona, dzięki za kontakt. :loveu: Sznupka to na pewno suńka, obejrzałam dokładnie ;) Majka nastepna do sterylizacji, mam nadzieję że w tym tygodniu. Potem sznupeńka. Quote
szafra Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Sznupeńka to na mnie warczała jeszcze wczoraj... Mam nadzieję, że żadne psiaki nie wróciły z adopcji ... Quote
Mona1991 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Wrócić nie wróciły, ale Maro przywiózł dzisiaj duże Dogowate coś białego... Ładne ale przestraszone. :) Jutro bedzie nas więcej to podziałamy. Dzisiaj o 15 rozpętało się piekło... Ludziów jak mrówków, jedna adopcja, ale nie powiem kogo, żeby nie zapeszać. Mam nadzieję, że Pendrive będzie miał się dobrze, bo tak jak mówiłam, chłopaka kojarzę ze szkoły i był w porządku... Dinguś dzisiaj dostał strzykawą to w nagrode pobiegał sobie na wolności bez potrzeby uciekania z kojca :P Strasznie się ślini, może to być zapalenie śliniawek czy czegoś tam, bynajmniej nasza Pani Vet tak wywnioskowała bo dzisiaj z Lolą byłam... Rozprezesił się chłopak na Sylwkowym fotelu przy farelce w kuchni i tak siedział... :) Normalnie, aż mi się szkoda go robiło tak się patrzał bida... Quote
malawaszka Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 a już wiadomo ile lat ma sznupeczka? Quote
shanti Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Oj, sznupeńka nie za młoda. Zęby w fatalnym stanie, sierść też. Próbowałam dzisiaj ją wyczesywać i wycinać największe kołtuny, ale to walka z wiatrakami. Przy czesaniu bardzo grzeczna i cierpliwa. Na karku ma bliznę ok. 2 cm po szyciu i kilka innych. Musiała być jakiś czas temu pogryziona. Spryciula mała spiernicza z kojca i leci do biura. Raczej była domowa, bo siup na rogówkę, potem na okno i wygląda na świat. Mamy boksia, młody, chudzienki i jak zwykle przy boksiach kręcidupka jakich mało. Mona fociła, może nam wrzuci ;) Quote
malawaszka Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='shanti']Oj, sznupeńka nie za młoda. Zęby w fatalnym stanie, sierść też. Próbowałam dzisiaj ją wyczesywać i wycinać największe kołtuny, ale to walka z wiatrakami. Przy czesaniu bardzo grzeczna i cierpliwa. Na karku ma bliznę ok. 2 cm po szyciu i kilka innych. Musiała być jakiś czas temu pogryziona. Spryciula mała spiernicza z kojca i leci do biura. Raczej była domowa, bo siup na rogówkę, potem na okno i wygląda na świat.[/QUOTE] tego się obawiałam :( to teraz pewnie i na DT jej nikt nie weźmie :cry: Quote
shanti Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Ale charakter ma cudny. Przytulanka straszna. Jak kogoś pokocha to nie odejdzie na krok. Na spacerki chodzimy bez smyczy i pilnuje się bardzo. Quote
szafra Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 No dobra - teraz powiedzcie o tej wczorajszej adopcji , bo ja od wczoraj siedzę jak na szpilkach !!!! :crazyeye: Czy już można mówić ???? Quote
shanti Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Mona miała na myśli chyba tego wyrostka astowatego. Zobaczymy, bo to trochę niewychowany głupolek. A jutro jak dobrze pójdzie to wilczasta suka, ta po sterylce pojedzie towarzyszyć Białemu Miśkowi. Kciuki, kciuki. Quote
Recommended Posts