monika55 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Teraz wstyd powiedziec zauwazylam banerek Atrisko. Moge tez zabrac? Quote
Atrisko Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 monika55 napisał(a):Teraz wstyd powiedziec zauwazylam banerek Atrisko. Moge tez zabrac? Monika ...JASNE!!!...nie trzeba pytać... Matko to ludzie wyobraźni nie mają... szkoda słów... Quote
Ada-jeje Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Przypominamy ze poprzednim kierownikiem schroniska byl p. Lech Z. czlonek stowarzyszenia z siedziba w JZ "Cztery Lapy" Mysle ze komentarz jest zbedny. Quote
shanti Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Matko, jedyna, padłam:crazyeye::evil_lol: Przeczytajcie sobie ostatni komentarz. http://www.jasnet.pl/publicystyka/eforum.php?id=994&komentarze=1 Ja mieszkać w Polsce i nie umieć waszego języka....:evil_lol: Quote
clockwork Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='shanti']Matko, jedyna, padłam:crazyeye::evil_lol: Przeczytajcie sobie ostatni komentarz. http://www.jasnet.pl/publicystyka/eforum.php?id=994&komentarze=1 Ja mieszkać w Polsce i nie umieć waszego języka....:evil_lol: :evil_lol::evil_lol: pomużcie bo nie mają pieniąszków :evil_lol::evil_lol: klapa mi opadła jak to dziś czytałam..... ale ogólnie ten sam styl ... tylko ktoś się pod moje wielokropki podszył :mad::mad: Quote
Alicja Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Ada-jeje napisał(a):Przypominamy ze poprzednim kierownikiem schroniska byl p. Lech Z. czlonek stowarzyszenia z siedziba w JZ "Cztery Lapy" Mysle ze komentarz jest zbedny. a wetem pani prezes tegoż stowarzyszenia Quote
monika55 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Juz nawet nie chce mi sie komentowac.Ciekawych zdjec to jeszcze mam troche. Ale uszanuje Wasze nerwy. Quote
Ada-jeje Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Tylko ze te zdjecia pokazuja jak i kto opiekowal sie psami, wszyscy jak do tej pory winili za obecny stan JZK i owszem zgodze sie pod katem walacych sie budynkow, rozpadajacych sie bud itd. Ale do diabla syfu nie da sie wytlumaczyc i zwalic na JZK, dlatego podkreslilam ze poprzednie kierownictwo, to osoby lstowarzyszenia pro zwierzecego, a prawda jest taka ze powstaja rowniez stowarzyszenie ktore maja na celu wlasny interes a nie dobro zwierzat i na takie stowarzyszenia trzeba uwazac i patrzec im na rece zeby nie powtorzyla sie sprawa Fundacji "Zwierzyniec" i im podobnym. Quote
wilczek007 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='monika55']A tak mi sie przypomnialo http:// moja fotka teraz sie moge przyznac:D...:shake: Na całe szczescie tylko w jednym takie ciuszki sie znalazły w innych były więkze rzeczy, koce itp.ale tez raczej zamiast wymienic wrzucali je spowrotem. Ja za nimi latała nie bede. Ponoc byli mądrzejsi i bardziej sie znali;" To sie opłaci a to nie.. a to po co , a po co tamto"...A szkoda słów nawet...:shake: jakos nikt z panów nie chciał tego sprzatac woleli siedziec. a brud był bo priorytetem było oszczedzanie wody i czegokolwiek. Oto cała tajemnica. I rób tu cos z takimi...Wolałam przecierpiec. Quote
wilczek007 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 a jesli chodzi o te mrozy to juz smiezne nie jest. Musze tez popytac o jakies ocieplenie ludzi wokol... Ach szkoda gadac:( Quote
Ada-jeje Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Wysylajmy miele do wladz JZ, [FONT=Arial] Urząd Mias[/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial]ta .............................................[/FONT][/FONT] [FONT=Arial]W związku z informacją telewizyjną dotyczącą prognozy meteorologicznej na najbliższe dni oraz miesiąc luty - temperatura ok. minus 30 stopni C , wnoszę o udzielenie natychmiastowej informacji drogą elektroniczną, w jaki sposób zostaną zabezpieczone przed zamarznięciem psy przebywające w Schronisku dla zwierząt w Waszym mieście.[/FONT] [FONT=Arial]Należy bezzwłocznie :[/FONT] [FONT=Symbol][FONT=Symbol]·[/FONT][/FONT]wydawać zwierzętom wysokoenergetyczną karmę [FONT=Arial][FONT=Arial]ciepła woda dostępna stale[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]duże ilości słomy w budach chroniące przed utratą ciepła[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]osłonięcie otworów wejściowych do bud np. wykładziną dywanową[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]przenieść psy małe i psy o sierści pozbawionej podszerstka do pomieszczeń [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]bezwzględnie umieścić suki ze szczeniętami i psy chore w pomieszczeniach pozwalających na utrzymanie temperatury dodatniej w minimum 12,5 stopnia Celsjusza.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]ustanowienie całodobowego nadzoru nad zwierzętami , w celu natychmiastowej reakcji w przypadku oznak wyziębienia zwierzęcia. [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Wszystkie te warunki winny być spełnione łącznie.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial] Ze względu na zagrożenie życia zwierząt , sprawę należy potraktować jako bardzo pilną[/FONT][/FONT] [FONT=Arial]Z poważaniem[/FONT] Quote
wilczek007 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 ja bym wysłala i akcje zrobiła nawet na necie jakąs, tylko niewiem do jakiej konkretnej osoby to słać:( Czy oni wogóle posłuchaja czy sie na lato obudza? masz jakies namiary na kogos?ja wiem ze wstyd bo tu mieszkam ale nigdy nie miałam z U.M do czynienia w takich sprawach... No chyba ze to do kazdego to sie wysle jakos hurtem, poszukam... A moze jakos jeszcze podpisac że fundacja Pro Animals sie tym zajmuje...Lepiej zareagują, bo mieszkanców napewno maja gdzies, widze po tym co czynią. Quote
wilczek007 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 sory zawsze zadaje głupawe pytnia ale ktos musi... Quote
Ada-jeje Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 o np. tu: Imię: Marian Nazwisko: Janecki e-mail: [email protected], [email protected] podpisac musi sie kazdy kto wysyla meila, swoim nazwiskiem i imieniem, w przeciwnym razie taki mail nie jest wiarygodny. Quote
monika55 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Znalazlam takie cos http://jastrzebiezdroj.naszemiasto.pl/artykul/295144,schronisko-dla-zwierzat-bedzie-lepiej-strzezone,id,t.html Zaraz wysylam petycje. Quote
Ada-jeje Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Tylko ze petycje wysylamy do wladz miasta (prezydent) i JZK jako nadzor nad schroniskiem. Quote
clockwork Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 wysłano ;) mail do JZK: "Jastrzębski Zakład Komunalny" <[email protected]> Prezydent wszelkie maile dotyczące schronu i tak przekazuje do JZK- sam nie odpowiada na nie :roll: bynajmniej mi nie odpowiedział na żaden, ale JZK- ustosunkowywał się do każdego jednego ;) :-(:-(:-( Dzisiaj (pt., 22 sty) Prognoza dla: Jastrzębie Zdrój, PL, (-6° | -14°) Jutro (sob., 23 sty) Prognoza dla: Jastrzębie Zdrój, PL, (-6° | -17°) niedz., 24 sty Prognoza dla: Jastrzębie Zdrój, PL, (-5° | -18°) pon., 25 sty Prognoza dla: Jastrzębie Zdrój, PL, (-3° | -33°) :shake::shake: Quote
monika55 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Wyslalam do wladz oczywiscie. Clockwork nie strasz. Jak te psy to przetrzymaja? Quote
Ada-jeje Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Apel na dogomani nie powstal bez powodu, te temperatury maja sie utrzymywac jeszcze w lutym. Quote
clockwork Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 monika55 napisał(a): Clockwork nie strasz. Jak te psy to przetrzymaja? nie wiem.... moniko nie wiem :placz::placz: tak mi wyświetliło w moim kalendarzu google, i mimo iż zawsze biorę poprawki na wszelkie prognozy.... nie wiem czemu jak to zobaczyłam... spojrzałam na mojego psa który właśnie grzeje doopcie w pościeli, pomyślałam o TYCH PSACH, o tych błąkających się, o tych na wsiach, przy budach i łzy popłynęły mi ciurkiem :placz::placz::placz: oprócz tego mam zagwózdke- las- Bożka... od jakiegoś czasu budują się w tym lesie nowobogaccy.... byłam wczoraj u mamy, gdzie z balkonu widok na owy las..... słyszę ujadanie psa.... zaczynam dialog z mamą.... mówi że JAKIŚ PIES ujada tak conajmniej od roku- dzień noc, dzień noc.... zaglądam przez balkon.... głos psa dochodzi z lasu- niczym ze skóry by go obdzierali- mama mówi że ciągle tak skomle.... bez przerwy..... między bezlistnymi drzewami widzę dom.. DUŻY WYPASIONY DOM... ledwo dostrzegam kojec- stamtąd płynie PŁACZ psa... nie widzę czy ma budę, jeżeli ma to jaką..... miałam wczoraj mnóstwo spraw na głowie- w najbliższym czasie sie nie wyrwę z małą :shake: bez auta, na taki mróz..... :shake: od wczoraj siedze i myśle i .... cholera- ON nie może zostać tam na te mrozy... NIE MOZE!!!! :placz::placz: chciałabym iść, zlustrować sytuację... ale nie mam jak!!!! a co jak pies przemarznięty- czy właściciel zechce słuchać jakiejś psychopatki.... bo przecież każdy MIŁOSNIK psa nie zostawiałby go na zewnątrz w zimie :shake: gdzie uderzyć po pomoc... SM? policja?? przecież oni mają ważniejsze sprawy.... kurde .... i rycze........................ shanti- czy w schronie potrzebne ciuszki po mojej małej?? dla psiaków??? sprawdzą się???? Quote
wilczek007 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 clockwork wiem ze tam jest taki pies, słysze go bez przerwy, byłam tam szukac, ten głos psa z tej "resztki działek" dochodzi...No i własnie tez nie wiem komu to zgłosic.Najpierw trzeba by było zobaczyc gdzie ten pies jest wogóle, bo jak narazie tylko słychac i nie widac. Quote
Ada-jeje Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Clockvork idz smialo do dziada, wolaj Policje, moze wybierzesz sie z Monika lub, Alicja, jesli dasz rade zrobic zdjecia to bardzo wazne, dowdy, zobacz jaki jest stan budy, czy stoi miska z woda, jesli jest w niej lod, rob fotke, kazcie natychmiast usunac wszystkie nieprawidlowosci jakie zauwyzycie, kazujcie sobie pokazac ks. zdrowia psa, jesli zauwazycie ze pis jest wyglodzony, wychudzony zabierajcie dziada z psem na obdukcje do weta, zobaczcie czy sa sprzatane g..na czy tez walaja sie tam od roku. Jak pojedziecie miejcie przy sobie moj nr. tel. to pomoge, nie bedziemy sie pieprzyc z dziadem to moze byc pierwsza ale napewno nie ostatnia sprawa ktora znajdzie final w sadzie. Mozna smialo powiedziec ze Monika, shanti i Julia juz sa czlonkami Fundacji, ( papiery ida do sadu w poniedzialek) wy tez mozecie zrobic sobie legitymacje wolontariuszek, komu wyslac skana jak ma wygladac legitymacja? Quote
clockwork Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Ada-jeje napisał(a):Clockvork idz smialo do dziada, wolaj Policje, moze wybierzesz sie z Monika lub, Alicja, jesli dasz rade zrobic zdjecia to bardzo wazne, dowdy, zobacz jaki jest stan budy, czy stoi miska z woda, jesli jest w niej lod, rob fotke, kazcie natychmiast usunac wszystkie nieprawidlowosci jakie zauwyzycie, kazujcie sobie pokazac ks. zdrowia psa, jesli zauwazycie ze pis jest wyglodzony, wychudzony zabierajcie dziada z psem na obdukcje do weta, zobaczcie czy sa sprzatane g..na czy tez walaja sie tam od roku. Jak pojedziecie miejcie przy sobie moj nr. tel. to pomoge, nie bedziemy sie pieprzyc z dziadem to moze byc pierwsza ale napewno nie ostatnia sprawa ktora znajdzie final w sadzie. Mozna smialo powiedziec ze Monika, shanti i Julia juz sa czlonkami Fundacji, ( papiery ida do sadu w poniedzialek) wy tez mozecie zrobic sobie legitymacje wolontariuszek, komu wyslac skana jak ma wygladac legitymacja? własnie o to chodzi ado że ja jestem uziemiona. nie ruszam się z domu wogóle.:shake::shake: małej w wózku w taką pogodę nie dowiozę bo wyje z zimna,a przedarcie się wózkiem po tych zspach na krawężnikach, i po śniegu na chodniku graniczy z cudem..... auta nie mam ... NIGDZIE NIE CHODZE!!! mój TZ wraca z pracy o 18tej więc jest już ciemno... może dam radę w niedzielę, ale nie obiecuję bo na niedzielę znów zwalają mi się wszelkie zaległości których nie porobiłam w tygodniu- nie wiem gdzie łapy wsadzić..... AAAAAAAAAA!!!!!!!! w sobotę idę do prawnika, więc chcąc nie chcąc muszę wyjść.... CZY KTOŚ poszedłby ze mną dla towarzystwa???? żeby mnie nie odstrzelił ew. własciciel?? prawnika mam na 11:30 czyli koło 12:30-13:00 będę wolna.... Gdzie jest pies dokładnie wiem.... Wilczek- nie na działkach- jak wchodzisz do lasu od Bożka- przed masztem skręcasz pod górkę jak do kościoła (kiedyś tam było źródełko-grzybek :roll: po lewej, a pies na górce po prawej.... ) ada- wyślij mi na pw skan, naj się podepre Waszą Fundacją ;) i nr. tel. do siebie.... i bardzo proszę żeby ktoś mi towarzyszył.... nie chcę dostać po łbie :shake::shake: mam więcej takich "sensacji" np. psy z Bzia .... całe Bzie huczy o molestowaniu sexualnym psów przez jakąś kobiete i za cholere nie umię się dowiedzieć kto to, gdzie to... wiem że baba ma 11 psów i cała wieś sie ŚMIEJE :angryy::angryy::angryy: baaardzo śmieszne ... baaardzo...................... Quote
Recommended Posts