Zabajka Posted October 3, 2004 Posted October 3, 2004 W Winownie jest (chyba nadal ) hodowla nowofundlandów "Randia", pani Wandy Zielińskiej. :lol:
sheltomaniak Posted October 3, 2004 Posted October 3, 2004 Dzieki Zabajka !! :P Wczoraj przez Winowno przejeżdzałam i patrze a tu tablica-"hodowla nowofundlandow" i no musiałam sie tutaj Was spytać :) :)
Pysia Posted October 3, 2004 Posted October 3, 2004 Fruziu - czy masz niufa ?? Mam nadzieję że tutaj się wkońcu rozrusza :lol:
Pysia Posted October 3, 2004 Posted October 3, 2004 W Winownie w hodowli Randia hoduje sie niufy i od niedawna cavalierki .Pani Wanda ma teraz miot malutkich i słodkich cavisiów :D
Fruzia Posted October 4, 2004 Posted October 4, 2004 Pysiu! Oczywiście że mam niufkę i dobrze ją znasz :cunao: Teraz kombinuj :roll:
Pysia Posted October 4, 2004 Posted October 4, 2004 Wypijemy w Zakopanym :lol: :popcorn: Już wiem :drinking: :Dog_run:
Pysia Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 Ja już sama nie wiem....Czy rozrusza się rozmowa o naszych milusich malusich ???? Może ktoś ,ma nowofundlanda w Dąbrowie Górniczej ?? Albo niedaleko ??
Fruzia Posted December 7, 2004 Posted December 7, 2004 Spotykamy sie tym razem w Zawoi, niufkarze zapraszają! Zajrzyj na www.nowofundland.pl
Zabajka Posted December 7, 2004 Posted December 7, 2004 Kupuję dwa białe niufy, zaprzęgam do sanek i hajda !!!! Cóż byśmy bez Allegro zrobili...... :lol:
Pysia Posted January 1, 2005 Posted January 1, 2005 a może by tak przefarbować je na zielono ? byłoby ciekawiej Zabajko :wink:
Zabajka Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Zielono.... Hmmm. Ogólnie koncepcja jest niezła, zważywszy na brak śniegu wokół :lol:
Pysia Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Właśnie chodziło mi o brak śniegu :lol: Mniej wstydu byłoby z kolorowym niufem niż białym jakbyś się z takim pokazała :o
arima Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 To ja sie dołączam do niufomaniaków :D :D :D :D z moim Bonkiem,którego mam od wczoraj a pomogła mi go znależć Zabajka :D To on On jest ciągle mokry,bo włazi łapkami do miski z wodą :lol:
Pysia Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Witamy w gronie pozytywnie zakręconych :lol: Zdjęcie jest bardzo ciemne ale z tej ciemności czyżby wyłaniał się niuf ?? Zabajko !! O czymś chyba mi nie powiedziałaś ?! Arima- daj jakieś widoczne zdjęcie bom stara i mam problemy z oczami :wink: Co do włażenia do miski to każdy ma z niufem taki problem :) Możesz go rozwiązać ustawiając miskę na wysokości pyska i nalewając tylko odrobinę wody. Niestety wtedy trzeba nalewać często. Ale zaręczam Ci że po miesiącu się nauczy :) Tylko że zawsze już będziesz nalewać po trochu jak nie chcesz mieć potopu w mieszkaniu :wink: Po dwóch latach dalej zdumiewa mnie jak niewielką ilością wody z miski można zalać całe mieszkanie..... :o
arima Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Pysia mam taki kiepski aparat co zdjęcia słabe robi ale tu chyba lepiej widać http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=17289&postdays=0&postorder=asc&start=4035 Dzięki za rady na temat wody :D Faktycznie mokro jest wszędzie :D
Pysia Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Już znam rodziców malca :) Na tamtych zdjęciach lepiej go widać. Jest śliczniutki. Będzie grzeczny chyba że jak każdy niuf będzie się za szybko i za wszystkiego uczył od leonków :) Wiesz że niufy nie mają agresji ? Ucz go bo te stworzonka łapią strasznie szybko komendy. I uważaj bo złego też się uczą w lot ;) :lol:
Pysia Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Acha !! Jeszcze jedno . jest strona www.nowofundland.pl i www.balticstorm.org/portal . W tej ostatniej lista dyskusyjna niufowa. Zapraszamy :)
arima Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Wiem,wiem,bo już tam sie zarejestrowałam tylko sie nie udzielałam :D Mam nadzieje,że moje potworki nie przerobią go na leona :D Chociaż leony to przecież po części też niufy,i charakterki chyba podobne,chociaż ten jest zdecydowanie grzeczniejszy. Mam go z pod Jarocina z hodowli Ba-Ula jest po Deyb z Lednickiego Zakola i Edisonie vom Klingenhof Nazywa sie GINX Ba-Ula :D
Pysia Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 mam niufkę SETI Dryfujący Miś . Ma dwa lata i 5 m-cy. Jest słodka, grzeczna i zupełnie bez agresji :) Na dodatek przez mojego rozpuszczona przeokropnie. To przez te " patrzące oczy " ;) Jej zdjęcia sa na portalu, na stronie odziału Będzin w prezentacjach i w dogoterapii pod logiem. Tam jest SP nr. 23 .Kliknij a zobaczysz :)
arima Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Już obejrzałam-cudna.Zresztą dla mnie wszystkie niufy są cudne :D
Zabajka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Witam Czyżby coś mnie ominęło ? :lol: He he he, znowu narozrabiałam !!! :lol: I to Pysiu rudy !! Rudego niufa jej wcisnęłam !!! Ale tak się uparła na to rude, że jej uległam. :wink:
arima Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 I dziękuje Ci za to :buzi: I musiał być brązowy,Ty wiesz że już od lat mi sie taki marzył :D
Recommended Posts