Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Doginka']Trymer hakowy jest super, ale musisz uważać, bo potrafi ciąć również okrywówkę, a sam podszerstek doskonale wyjmiesz nożykiem Mars 99 M330, tylko trochę więcej pracy bedziesz miała, ale jak dojdziesz do wprawy, to Ci to nie bedzie przeszkadzało;-)[/QUOTE]
Nie tyle okrywówkę co dla kogoś z niewprawioną ręką - również skórę.
Do takiej długiej sierści - jak ma przedstawiona przez olalolaa sunia - też ten trymer? Nie będzie bardziej "ciął" włosa niż hakowy?
[quote name='olalolaa']A znalazłam taki tez za przystępną cene - [URL]http://allegro.pl/grot-trymer-artero-20-hakow-i1601209561.html[/URL]
Może ktos cos o nim powiedzieć? Czy jednak mars to mars hehe[/QUOTE]
Też jest fajny i ma drewnianą rączkę.
Do własnego użytku jak najbardziej :)

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Doginka']Trymer hakowy jest super, ale musisz uważać, bo potrafi ciąć również okrywówkę, a sam podszerstek doskonale wyjmiesz nożykiem Mars 99 M330, tylko trochę więcej pracy bedziesz miała, ale jak dojdziesz do wprawy, to Ci to nie bedzie przeszkadzało;-)[/QUOTE]

Z pierwsza częścia sie zgadzam, natomiast z druga nie bardzo. Ja u minika - juz przy dłuzszej siersci jak juz ma troche podszerstka zanim uzyje marsa 330, najpierw wyczesuję trymerem z szerszym rozstawem zębów (Hauptnerem). Mars ma za gesty rozstaw zębów i dopiero po wstepnym potraktowaniu "szerszym" trymerem mars dobrze się sprawdzi. Natomiast przy krótszej sierści sprawdza sie bardzo dobrze.

[quote name='Agucha'] Też jest fajny i ma drewnianą rączkę.
Do własnego użytku jak najbardziej :)[/QUOTE]

Nie ważne, czy rączka jest drewniana czy plastikowa ... bo uważam, że ten Mars home z czarna rączka jest lepszy od takiego samego z drewnianą ... mimo, że główka jest taka sama .... ale inne jest jej osadzenie ... i lepiej sie nim pracuje i wole ten czarny.

Posted

[quote name='wikikoniki']Dziękuję za miłą pochwałę. Maszynka bd w przyszłym tygodniu, najgorsze jest to, że nie wiem jaki model dostanę ;// Teraz chcę sobie kupić [COLOR="lime"]grzebień[/COLOR], wystarczy taki dla ludzi ? I [COLOR="lime"]trymer (może dwa mały i duży[/COLOR]) do tego [COLOR="lime"]cążki[/COLOR]. Chcę za to zapłacić [COLOR="lime"]100zł[/COLOR]. Proponujecie coś ? skąd kupić ?[/QUOTE]

Heei, jutro na zakupy ;p
Pomożecie ?

Posted

[quote name='olalolaa']

edit: jeszcze proszę powiedzcie - im większa ilość ostrzy tym więcej/szybciej wyciąga włosa? Czy to się dobiera do jego grubości..?[/QUOTE]

a co z tym? Bo nie chce kupic czegos, co nie zda egzaminu..

Posted

[quote name='Agucha']Nie tyle okrywówkę co dla kogoś z niewprawioną ręką - również skórę.
Do takiej długiej sierści - jak ma przedstawiona przez olalolaa sunia - też ten trymer? Nie będzie bardziej "ciął" włosa niż hakowy?[/QUOTE]
Tak, skóre też może pociąć;-)
A 99M330 nie tnie okrywówki, więc nawet ktoś dopiero zaczynający może śmiało go użyć;-)On wyciąga tylko podszerstek i ja potrafię nim pracować nawet na bardzo długiej sierści sznaucera;-)
[quote name='Agnieszka K.']...Nie ważne, czy rączka jest drewniana czy plastikowa ... bo uważam, że ten Mars home z czarna rączka jest lepszy od takiego samego z drewnianą ... mimo, że główka jest taka sama .... ale inne jest jej osadzenie ... i lepiej sie nim pracuje i wole ten czarny.[/QUOTE]
Tak, ja też wolę ten z czarną rączką, chociaż mam obydwa i róznica w sumie jest niewielka;-)
A M330 używam z doskonałym skutkiem nawet na długiej sierści sznupa;-) Najpierw wyciągam podszerstek właśnie M330, a dopiero później modeluję psa degażówkami i nożykami marsa o innych symbolach, ale nie zdradzę wszystkiego:diabloti:- mowa o długiej sierści;-)

Posted

[quote name='olalolaa']Mam podobny trymer do tego marsa M330, dla swoich foksów, próbowałam przy Beli coś nim zdziałać ale się nie nadaje, za długa sierść..[/QUOTE]
Ale jak sama napisałaś masz tylko podobny a nie ten sam;-)

Posted

[quote name='Doginka']Ale jak sama napisałaś masz tylko podobny a nie ten sam;-)[/QUOTE]
To prawda, ale chodzi mi tez o sama wygodę operowania takim cudem, nie da rady za bardzo :(

Posted

[quote name='olalolaa']To prawda, ale chodzi mi tez o sama wygodę operowania takim cudem, nie da rady za bardzo :([/QUOTE]
Da radę, tylko trzeba się nauczyć;-)

Posted

[quote name='Doginka']Da radę, tylko trzeba się nauczyć;-)[/QUOTE]
Przy krótkiej sierści nie mam problemów, a z reszta to nie mam od kogo się nauczyć :lol:

Posted

A ja mam pytanie do specjalistów (wiem, że powinnam zadać chyba w weterynarii i właśnie przeglądam tamten dział) - sunia była dzisiaj golona do badań, widać, że ją teraz piecze/swędzi [?] brzuszek, bo niestety ją pozacinali trochę, bo się rzucała jak szczupak... :shake: Czym mogę ją posmarować, żeby jej ulżyć, może macie jakieś swoje sprawdzone sposoby?

Posted

[quote name='evel']A ja mam pytanie do specjalistów (wiem, że powinnam zadać chyba w weterynarii i właśnie przeglądam tamten dział) - sunia była dzisiaj golona do badań, widać, że ją teraz piecze/swędzi [?] brzuszek, bo niestety ją pozacinali trochę, bo się rzucała jak szczupak... :shake: Czym mogę ją posmarować, żeby jej ulżyć, może macie jakieś swoje sprawdzone sposoby?[/QUOTE]
Może linomag?Łagodzi świąd;-)

Ja mam w domu taka specjalną maść dla noworodków, ale nie znam nazwy - ciocia pracuje w szpitalu i mi przyniosła;-)

Posted

[quote name='NightQueen']pewnie alantan lub Tormentiol?[/QUOTE]
Nie, jest specjalna tzw. maść szpitalna.
Recepturę pewno znają tylko "szpitalni" :)

Triderm jest na receptę, ale jest to maść i o działaniu przeciw-bakteryjnym i grzybobójczym.
Można ją stosować na podrażnienia wynikłe z zapaleń bakteryjnych.

Posted

To ja wiem o jaką maść ci chodzi :p nazwy ona nie ma, ale nie robią jej tylko w szpitalach, bo i w aptekach na zamówienie, tyle że musisz mieć na to "przepis" i nie jestem pewna czy receptę też. Ja mogę spróbować przepis na ta maść wytrzasnąć (mam małego siostrzeńca) ale nie wiem jak to jest z receptą

Posted

[quote name='NightQueen']To ja wiem o jaką maść ci chodzi :p nazwy ona nie ma, ale nie robią jej tylko w szpitalach, bo i w aptekach na zamówienie, tyle że musisz mieć na to "przepis" i nie jestem pewna czy receptę też. Ja mogę spróbować przepis na ta maść wytrzasnąć (mam małego siostrzeńca) ale nie wiem jak to jest z receptą[/QUOTE]
No tak, tak - pewno jest robiona w aptekach :lol:
Na każdą maść robioną w aptece na zamówienie musisz chyba mieć karteluchę od lekarza (?)

Posted

[quote name='Agucha']No tak, tak - pewno jest robiona w aptekach :lol:
Na każdą maść robioną w aptece na zamówienie musisz chyba mieć karteluchę od lekarza (?)[/QUOTE]

no właśnie tego nie jestem pewna, sama odbierałam ta maść z apteki i sama składałam zamówienie, ale kurcze nie pamiętam na czym to było napisane :roll:

Posted

Dziewczyny, znalazłam sudocrem [SIZE=1](z datą ważności 18/11/2013 ;)) [/SIZE]w łazience, zupełnie o nim zapomniałam - dzięki! :Rose:

Posted

[quote name='evel']Dziewczyny, znalazłam sudocrem [SIZE=1](z datą ważności 18/11/2013 ;)) [/SIZE]w łazience, zupełnie o nim zapomniałam - dzięki! :Rose:[/QUOTE]
No problemo ;)
Super rzecz. My całą rodziną z niego korzystamy w razie WU ;)

Posted

[quote name='NightQueen']pewnie alantan lub Tormentiol?[/QUOTE]
Nie, nie alantan i nie tormentiol - maść ma żółty kolor;-) Nie znam nazwy, bo szpital sam ja wyrabia na położnictwie;-)
[quote name='Agucha']Nie, jest specjalna tzw. maść szpitalna.
Recepturę pewno znają tylko "szpitalni" :)...[/QUOTE]
Dokładnie tak, ale maść jest super skuteczna na wszelkie odparzenia, rany i świąd;-)
[quote name='NightQueen']To ja wiem o jaką maść ci chodzi :p nazwy ona nie ma, ale nie robią jej tylko w szpitalach, bo i w aptekach na zamówienie, tyle że musisz mieć na to "przepis" i nie jestem pewna czy receptę też. Ja mogę spróbować przepis na ta maść wytrzasnąć (mam małego siostrzeńca) ale nie wiem jak to jest z receptą[/QUOTE]
Dokładnie, nazwy nie ma, ale jednym ze składników jest propolis, czyli kit pszczeli;-) Ta maść jest w takich białych plastikowych pudełeczkach - mogą być większe i mniejsze;-)