Agucha Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='Doginka']Trymer hakowy jest super, ale musisz uważać, bo potrafi ciąć również okrywówkę, a sam podszerstek doskonale wyjmiesz nożykiem Mars 99 M330, tylko trochę więcej pracy bedziesz miała, ale jak dojdziesz do wprawy, to Ci to nie bedzie przeszkadzało;-)[/QUOTE] Nie tyle okrywówkę co dla kogoś z niewprawioną ręką - również skórę. Do takiej długiej sierści - jak ma przedstawiona przez olalolaa sunia - też ten trymer? Nie będzie bardziej "ciął" włosa niż hakowy? [quote name='olalolaa']A znalazłam taki tez za przystępną cene - [URL]http://allegro.pl/grot-trymer-artero-20-hakow-i1601209561.html[/URL] Może ktos cos o nim powiedzieć? Czy jednak mars to mars hehe[/QUOTE] Też jest fajny i ma drewnianą rączkę. Do własnego użytku jak najbardziej :) Quote
Agnieszka K. Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Doginka']Trymer hakowy jest super, ale musisz uważać, bo potrafi ciąć również okrywówkę, a sam podszerstek doskonale wyjmiesz nożykiem Mars 99 M330, tylko trochę więcej pracy bedziesz miała, ale jak dojdziesz do wprawy, to Ci to nie bedzie przeszkadzało;-)[/QUOTE] Z pierwsza częścia sie zgadzam, natomiast z druga nie bardzo. Ja u minika - juz przy dłuzszej siersci jak juz ma troche podszerstka zanim uzyje marsa 330, najpierw wyczesuję trymerem z szerszym rozstawem zębów (Hauptnerem). Mars ma za gesty rozstaw zębów i dopiero po wstepnym potraktowaniu "szerszym" trymerem mars dobrze się sprawdzi. Natomiast przy krótszej sierści sprawdza sie bardzo dobrze. [quote name='Agucha'] Też jest fajny i ma drewnianą rączkę. Do własnego użytku jak najbardziej :)[/QUOTE] Nie ważne, czy rączka jest drewniana czy plastikowa ... bo uważam, że ten Mars home z czarna rączka jest lepszy od takiego samego z drewnianą ... mimo, że główka jest taka sama .... ale inne jest jej osadzenie ... i lepiej sie nim pracuje i wole ten czarny. Quote
wikikoniki Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='wikikoniki']Dziękuję za miłą pochwałę. Maszynka bd w przyszłym tygodniu, najgorsze jest to, że nie wiem jaki model dostanę ;// Teraz chcę sobie kupić [COLOR="lime"]grzebień[/COLOR], wystarczy taki dla ludzi ? I [COLOR="lime"]trymer (może dwa mały i duży[/COLOR]) do tego [COLOR="lime"]cążki[/COLOR]. Chcę za to zapłacić [COLOR="lime"]100zł[/COLOR]. Proponujecie coś ? skąd kupić ?[/QUOTE] Heei, jutro na zakupy ;p Pomożecie ? Quote
olalolaa Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='olalolaa'] edit: jeszcze proszę powiedzcie - im większa ilość ostrzy tym więcej/szybciej wyciąga włosa? Czy to się dobiera do jego grubości..?[/QUOTE] a co z tym? Bo nie chce kupic czegos, co nie zda egzaminu.. Quote
Doginka Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Agucha']Nie tyle okrywówkę co dla kogoś z niewprawioną ręką - również skórę. Do takiej długiej sierści - jak ma przedstawiona przez olalolaa sunia - też ten trymer? Nie będzie bardziej "ciął" włosa niż hakowy?[/QUOTE] Tak, skóre też może pociąć;-) A 99M330 nie tnie okrywówki, więc nawet ktoś dopiero zaczynający może śmiało go użyć;-)On wyciąga tylko podszerstek i ja potrafię nim pracować nawet na bardzo długiej sierści sznaucera;-) [quote name='Agnieszka K.']...Nie ważne, czy rączka jest drewniana czy plastikowa ... bo uważam, że ten Mars home z czarna rączka jest lepszy od takiego samego z drewnianą ... mimo, że główka jest taka sama .... ale inne jest jej osadzenie ... i lepiej sie nim pracuje i wole ten czarny.[/QUOTE] Tak, ja też wolę ten z czarną rączką, chociaż mam obydwa i róznica w sumie jest niewielka;-) A M330 używam z doskonałym skutkiem nawet na długiej sierści sznupa;-) Najpierw wyciągam podszerstek właśnie M330, a dopiero później modeluję psa degażówkami i nożykami marsa o innych symbolach, ale nie zdradzę wszystkiego:diabloti:- mowa o długiej sierści;-) Quote
olalolaa Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Mam podobny trymer do tego marsa M330, dla swoich foksów, próbowałam przy Beli coś nim zdziałać ale się nie nadaje, za długa sierść.. Quote
Doginka Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='olalolaa']Mam podobny trymer do tego marsa M330, dla swoich foksów, próbowałam przy Beli coś nim zdziałać ale się nie nadaje, za długa sierść..[/QUOTE] Ale jak sama napisałaś masz tylko podobny a nie ten sam;-) Quote
olalolaa Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Doginka']Ale jak sama napisałaś masz tylko podobny a nie ten sam;-)[/QUOTE] To prawda, ale chodzi mi tez o sama wygodę operowania takim cudem, nie da rady za bardzo :( Quote
Doginka Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='olalolaa']To prawda, ale chodzi mi tez o sama wygodę operowania takim cudem, nie da rady za bardzo :([/QUOTE] Da radę, tylko trzeba się nauczyć;-) Quote
olalolaa Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Doginka']Da radę, tylko trzeba się nauczyć;-)[/QUOTE] Przy krótkiej sierści nie mam problemów, a z reszta to nie mam od kogo się nauczyć :lol: Quote
evel Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 A ja mam pytanie do specjalistów (wiem, że powinnam zadać chyba w weterynarii i właśnie przeglądam tamten dział) - sunia była dzisiaj golona do badań, widać, że ją teraz piecze/swędzi [?] brzuszek, bo niestety ją pozacinali trochę, bo się rzucała jak szczupak... :shake: Czym mogę ją posmarować, żeby jej ulżyć, może macie jakieś swoje sprawdzone sposoby? Quote
olalolaa Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Evel moja suczka po sterylce tez miała taki odczyn, pomogła wazelina.. Quote
Agnieszka K. Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Triderm powinien pomóc, można kupić w aptece. Quote
Doginka Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='evel']A ja mam pytanie do specjalistów (wiem, że powinnam zadać chyba w weterynarii i właśnie przeglądam tamten dział) - sunia była dzisiaj golona do badań, widać, że ją teraz piecze/swędzi [?] brzuszek, bo niestety ją pozacinali trochę, bo się rzucała jak szczupak... :shake: Czym mogę ją posmarować, żeby jej ulżyć, może macie jakieś swoje sprawdzone sposoby?[/QUOTE] Może linomag?Łagodzi świąd;-) Ja mam w domu taka specjalną maść dla noworodków, ale nie znam nazwy - ciocia pracuje w szpitalu i mi przyniosła;-) Quote
dysia-u Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 triderm to o ile dobrze pamietam maść na grzybice, więc chyba nie za bardzo wskazana allentan albo linomag chyba lepszy Quote
Agucha Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Ja na wszelakie podrażnienia polecam - Sudocrem :) Quote
Grey Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Doginka jest świetna , chyba lepszą była byś fryzjerką damską , a może napiszesz o tych tajemnicach. Quote
NightQueen Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Doginka'] Ja mam w domu taka specjalną maść dla noworodków, ale nie znam nazwy - ciocia pracuje w szpitalu i mi przyniosła;-)[/QUOTE] pewnie alantan lub Tormentiol? Quote
Agucha Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='NightQueen']pewnie alantan lub Tormentiol?[/QUOTE] Nie, jest specjalna tzw. maść szpitalna. Recepturę pewno znają tylko "szpitalni" :) Triderm jest na receptę, ale jest to maść i o działaniu przeciw-bakteryjnym i grzybobójczym. Można ją stosować na podrażnienia wynikłe z zapaleń bakteryjnych. Quote
NightQueen Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 To ja wiem o jaką maść ci chodzi :p nazwy ona nie ma, ale nie robią jej tylko w szpitalach, bo i w aptekach na zamówienie, tyle że musisz mieć na to "przepis" i nie jestem pewna czy receptę też. Ja mogę spróbować przepis na ta maść wytrzasnąć (mam małego siostrzeńca) ale nie wiem jak to jest z receptą Quote
Agucha Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='NightQueen']To ja wiem o jaką maść ci chodzi :p nazwy ona nie ma, ale nie robią jej tylko w szpitalach, bo i w aptekach na zamówienie, tyle że musisz mieć na to "przepis" i nie jestem pewna czy receptę też. Ja mogę spróbować przepis na ta maść wytrzasnąć (mam małego siostrzeńca) ale nie wiem jak to jest z receptą[/QUOTE] No tak, tak - pewno jest robiona w aptekach :lol: Na każdą maść robioną w aptece na zamówienie musisz chyba mieć karteluchę od lekarza (?) Quote
NightQueen Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Agucha']No tak, tak - pewno jest robiona w aptekach :lol: Na każdą maść robioną w aptece na zamówienie musisz chyba mieć karteluchę od lekarza (?)[/QUOTE] no właśnie tego nie jestem pewna, sama odbierałam ta maść z apteki i sama składałam zamówienie, ale kurcze nie pamiętam na czym to było napisane :roll: Quote
evel Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Dziewczyny, znalazłam sudocrem [SIZE=1](z datą ważności 18/11/2013 ;)) [/SIZE]w łazience, zupełnie o nim zapomniałam - dzięki! :Rose: Quote
Agucha Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='evel']Dziewczyny, znalazłam sudocrem [SIZE=1](z datą ważności 18/11/2013 ;)) [/SIZE]w łazience, zupełnie o nim zapomniałam - dzięki! :Rose:[/QUOTE] No problemo ;) Super rzecz. My całą rodziną z niego korzystamy w razie WU ;) Quote
Doginka Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='NightQueen']pewnie alantan lub Tormentiol?[/QUOTE] Nie, nie alantan i nie tormentiol - maść ma żółty kolor;-) Nie znam nazwy, bo szpital sam ja wyrabia na położnictwie;-) [quote name='Agucha']Nie, jest specjalna tzw. maść szpitalna. Recepturę pewno znają tylko "szpitalni" :)...[/QUOTE] Dokładnie tak, ale maść jest super skuteczna na wszelkie odparzenia, rany i świąd;-) [quote name='NightQueen']To ja wiem o jaką maść ci chodzi :p nazwy ona nie ma, ale nie robią jej tylko w szpitalach, bo i w aptekach na zamówienie, tyle że musisz mieć na to "przepis" i nie jestem pewna czy receptę też. Ja mogę spróbować przepis na ta maść wytrzasnąć (mam małego siostrzeńca) ale nie wiem jak to jest z receptą[/QUOTE] Dokładnie, nazwy nie ma, ale jednym ze składników jest propolis, czyli kit pszczeli;-) Ta maść jest w takich białych plastikowych pudełeczkach - mogą być większe i mniejsze;-) Quote
Recommended Posts