Buszki Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 [quote name='Asiaczek']Kurczaka wg przepisu Buszki, ale mocno zmodyfikowanego:) Cebulka obsmażona, ale nie przyrumieniona pieczarki uduszone piersi kurczaka obsmażone na oleju + curry, przyprawa 5 smaków + sól + pieprz sos Knorra grzybowo-smietanowy czosnek 4-5 zabków wymieszać z makaronem (dowolnym) na gorąca potrawkę - ser zółty Szybko się robi:) Niektórzy z moich Gości juz to jedli. A ty jeszcze nie próbowałas...? Musze przygotować to kiedyś na Waszą wizytę:) Pzdr.[/QUOTE] Cieszę się ,że się przydałam,mimo modyfikacji ;). A taki mniej słodki serniczek mi też by podpasował,no i te dowcipy :). Quote
Ciapkowa. Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Witamy sobotnio :) Także trzymamy kciuki, a za chwilę wszystko nadrobię bo jakiś czas mnie nie było :) Quote
M&S Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Asiaczki poszalały:multi::multi::multi::multi::multi:. [B]Serek - BOB i 4 BOG[/B] [B]Romka rozpoczęła Interchampionat[/B] GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Asiaczek Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 [quote name='Korenia']Trzymamy kciuki :)![/QUOTE] [quote name='Elitesse']ja trzymam !! [SIZE=1](co prawda utrudnia mi to sprzatanie ale jakos daje rade hihi) :thumbs:[/SIZE][/QUOTE] [quote name='dagaa111']i ja trzymam :kciuki:[/QUOTE] [quote name='*anusia&ajlu*']3mamy kciuki:kciuki:[/QUOTE] [quote name='understandme']My też trzymamy kciukasy ! :)[/QUOTE] [quote name='M&S']Asiaczki poszalały:multi::multi::multi::multi::multi:. [B]Serek - BOB i 4 BOG[/B] [B]Romka rozpoczęła Interchampionat[/B] GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE] [quote name='gosiaja']Gratulacje!!!![/QUOTE]Hej, dzięki za kciuki - jak zwykle przy dały się:) [COLOR=#ff0000][B]Serek[/B] - [B]BOB, BOG4[/B] [B]Romka[/B] rozpoczeła Championat Polski + Interchampionat (ot, taki bonusik od pół siostry Erki, bo to w spadku po Erce dostała tego CACIB'a:) [B] Erka[/B] - BOS [B]Felka[/B] - Best Veteran, ale na BIS Weteranów nie poszalała....[/COLOR] Wystawa nalezy juz do przeszłości, Ale zadowolona jestem bardzo:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 [quote name='Buszki']Cieszę się ,że się przydałam,mimo modyfikacji ;). A taki mniej słodki serniczek mi też by podpasował,no i te dowcipy :).[/QUOTE] Witaj, dawno Was tutaj nie było... [quote name='Ciapkowa.']Witamy sobotnio :) Także trzymamy kciuki, a za chwilę wszystko nadrobię bo jakiś czas mnie nie było :)[/QUOTE] Witaj i dzięki za kciuki:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 Wiesz, zawsze mogłoby byc ciut lepiej...;) Pzdr. Quote
Gioco Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 [quote name='Asiaczek']Wiesz, zawsze mogłoby byc ciut lepiej...;) Pzdr.[/QUOTE] Jasne ;-) Gratulacje Asiaczki :multi: Quote
M&S Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 [quote name='Asiaczek']Wiesz, zawsze mogłoby byc ciut lepiej...;) Pzdr.[/QUOTE] Marudzisz Aśko;) Fajnej niedzieli!!! Quote
Asiaczek Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 [quote name='Gioco']Jasne ;-) Gratulacje Asiaczki :multi:[/QUOTE] [quote name='M&S']Marudzisz Aśko;) Fajnej niedzieli!!![/QUOTE] [quote name='Ciapkowa.']Gratulacje!!!!! :)[/QUOTE] [quote name='dagaa111']gratulacje :multi:[/QUOTE] Dziękowac:) Pzdr. Quote
Anecioreczek Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 ja rowniez dolaczam sie do gratulacji :):):):) Quote
Asiaczek Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 [quote name='Anecioreczek']ja rowniez dolaczam sie do gratulacji :):):):)[/QUOTE] Dzięki, dzięki, Kochana:) Pzdr. Quote
agaciaaa Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Spóźnione sto lat i gratulacje! ;) [quote name='Asiaczek']Kurczaka wg przepisu Buszki, ale mocno zmodyfikowanego:) Cebulka obsmażona, ale nie przyrumieniona pieczarki uduszone piersi kurczaka obsmażone na oleju + curry, przyprawa 5 smaków + sól + pieprz sos Knorra grzybowo-smietanowy czosnek 4-5 zabków wymieszać z makaronem (dowolnym) na gorąca potrawkę - ser zółty Szybko się robi:) Niektórzy z moich Gości juz to jedli. A ty jeszcze nie próbowałas...? Musze przygotować to kiedyś na Waszą wizytę:) Pzdr.[/QUOTE] Ja już od dawna robię taki makaron wg przepisu z tej galerii i wszyscy łącznie ze mną go lubią :) Tylko wtedy było bez curry i przyprawy, może następnym razem spróbuję dodać. A przepis na ten pysznie wyglądający serniczek mogę prosić? Quote
Asiaczek Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 [quote name='agaciaaa']Spóźnione sto lat i gratulacje! ;) Ja już od dawna robię taki makaron wg przepisu z tej galerii i wszyscy łącznie ze mną go lubią :) Tylko wtedy było bez curry i przyprawy, może następnym razem spróbuję dodać. A przepis na ten pysznie wyglądający serniczek mogę prosić?[/QUOTE] A nic się nie chwaliłas, że przepis posmakował... curry + przyprawy to ja ostatnio wymodziłam. równiez smakowało. A, mała uwaga: czosnku można dac więcej. Ja dałam ostatnio chyba 6 ząbków i dosyc delikatnie bylo czuć czosnek w potrawie. Jak dla mnie - za słabo;) Przepis na sernik na zimno tez tutaj podawałam, ale mogę go podać jeszcze raz (proporcje na takie naczynie, jak na zdjęciu): ok. 1 kg sera homogenizowanego waniliowego szklanka cukru pudru (ale tez można dac nawet do półtora) bakalie (ja generalnie daję "miękkie" bakalie do takiego sernika: rodzynki, owoce z puszki - brzoskwinie, ananasy, gruszki...., zurawina - co kto lubi) 4 łyżki żelatyny 2xgalaretka (kolor - wg gustu) Owoce do przybrania wierzchu sernika Do sera dodajesz cukier puder - wymieszać. Do masy - bakalie - wymieszać. Do 1/2 litra wrzątku wsypać 4 łyżki żelatyny, porzadnie wymieszac, aby wszystko było rozpuszczone. Na pewno nie gotować! Gdy żelatyna będzie chłodna wlać ja do masy serowej. Gdy wleje się ciepłą żelatynę - to trudno. Sernik będzie pływał, bakalie mogą opaść na dno. I dłużej będzie "sioę zsiadał". Ale nie płakać i nie przejmować się:) Masę do lodówki. Gdy sie porządnie zsiądzie - udekorować owocami i powoli (aby nie popsuc dekoracji) wylewac zimną galaretkę (można to robic nawet łyżką...). Galaretkę można przygotować nawet dzień wczesniej. Ona się zsiądzie, ale to nic takiego. Wstawić naczynie z galaretką do drugiego z ciepłą wodą i tak trzymać ok. 10-15 minut, aż galaretka się rozpuści. Będzie wtedy w stanie płynnym (no, prawie), ale będzie chłodna). Gdy dekoracje juz zalane galaretką - wsio do lodówki. Można zrobic dzień wczesniej, można rano - na popołudnie. smacznego:) PS. Niektórzy dodają do takiego sernika surowe jajka i/lub jakis tłuszcz. Ja tego nie robię. Sernik jest wtedy delikatniejszy w smaku:) pzdr. Quote
Buszki Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 [quote name='Asiaczek']Witaj, dawno Was tutaj nie było... Pzdr.[/QUOTE] Ależ jestem ,tylko nie mam nic mądrego do napisania :diabloti:. Gratulacje za Łódź :). Quote
agaciaaa Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 [quote name='Asiaczek']A nic się nie chwaliłas, że przepis posmakował... curry + przyprawy to ja ostatnio wymodziłam. równiez smakowało. A, mała uwaga: czosnku można dac więcej. Ja dałam ostatnio chyba 6 ząbków i dosyc delikatnie bylo czuć czosnek w potrawie. Jak dla mnie - za słabo;)[/QUOTE] No właśnie zawsze jak robiłam to miałam zamiar się pochwalić, ale ciągle zapominałam ;) Teraz jakoś dawno już nie robiłam a mam strasznego smaka więc trzeba będzie zrobić :) Za serniczek bardzo dziękuję, pewnie wcześniej był bez takiego apetycznego zdjęcia i dlatego nie zwróciłam na niego uwagi ;) Quote
Asiaczek Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 [quote name='Buszki']Ależ jestem ,tylko nie mam nic mądrego do napisania :diabloti:. Gratulacje za Łódź :).[/QUOTE] Alez możesz pisać i bzdurki;) [quote name='Izabela124.']I ode mnie gratulacje!!!![/QUOTE] Dziękować:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 [quote name='agaciaaa']No właśnie zawsze jak robiłam to miałam zamiar się pochwalić, ale ciągle zapominałam ;) Teraz jakoś dawno już nie robiłam a mam strasznego smaka więc trzeba będzie zrobić :) Za serniczek bardzo dziękuję, pewnie wcześniej był bez takiego apetycznego zdjęcia i dlatego nie zwróciłam na niego uwagi ;)[/QUOTE] Jak zrobisz sernik - poprosimy o fotkę:) pzdr. Quote
Recommended Posts