Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cienka']ja pacze, pacze i nie widze i często się zastanawiam czemu mi podkreśla :)[/QUOTE]
to mamy tą samą dysfunkcję w mózgu ;)
jak piszę o ręki , to pożeram też znaczne części literek :diabloti:

• Replies 49.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='deer_1987']Widac wlasnie ze nie zajmujesz sie psami w potrzebie ani bazarkami i ile tam przepadlo...[/QUOTE]
no sory ale ja nie zamierzam płacić za coś co każdy może sam sobie zapisać :grins:
mi też poszło kilka ważnych pw, mam pretensje tylko do siebie że nie zapisałam pewnych rzeczy, to się nazywa złośliwość rzeczy martwych, nic nie jest stałe i niezmienne

Posted

[quote name='Vectra']cza się pilnować :diabloti:
i Asiaczkowa zimowe zdjęcia szlifierek i innych pojazdów dla dawców , będzie musiała dać jesio raz :siara:[/QUOTE]
O, nie! Tych zdjęć, co dałam, juz nie będę ponownie wstawiac... Mam zaznaczone,które juz poszły na DGM i dodam nastepne... Szkoda czasu i atłasu;)

[quote name='*anusia&ajlu*']wkurza mnie tez ze nie sa dobrze podlinkowane podpisy i galerie, trzeba na nowo podawać adres strony bo wyslwietla sie: 404 Not Found :/
a cos dzis Asiaczkow nie widac?[/QUOTE]
I tak jest za kazdym razem...
A nie widać mnie, bo w sobotę byłam w Wieselburgu, a w niedzielę wróciła dopiero ok. 5 nad ranem... I niedziela była do odsypiania, hahaha...

Pzdr.

Posted

[quote name='gosiaja']Asiaczek jak tam ??[/QUOTE]
Mało kciuków, to i wyniki takie sobie...

[B]Serek[/B] - bdb, sędzina zarzuciła mu, że w biegu był nie taki, jak trzeba. To znaczy - za szybko biegał, według niej (!). Ato o tyle dziwne, że w ub.r. Serek u niej wywalczył BOB + BOG3 i biegał dokładnietak samo, hahaha...

[B]Romka[/B] - zaczęła Ch.AUT:)

[B]Felka[/B] - skończyła Ch.AUT Weteranów:)
Na BIS Weteranów z Felką nie zostalismy. Zdecydowaliśmy, że lepiej wyjechać wczesniej do W-wy:)

Ot, i wsio. Dzisiaj tez nie wiem,czy będzie mnie dostatecznie dużo na forum, bo mam pilne rzeczy do załatwienia. Zaraz wychodzę, a i popołudniu - różnie może byc Może dopiero wieczorem:)

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Mało kciuków, to i wyniki takie sobie...

[B]Serek[/B] - bdb, sędzina zarzuciła mu, że w biegu był nie taki, jak trzeba. To znaczy - za szybko biegał, według niej (!). Ato o tyle dziwne, że w ub.r. Serek u niej wywalczył BOB + BOG3 i biegał dokładnietak samo, hahaha...

Na BIS Weteranów z Felką nie zostalismy. Zdecydowaliśmy, że lepiej wyjechać wczesniej do W-wy:)

Ot, i wsio. Dzisiaj tez nie wiem,czy będzie mnie dostatecznie dużo na forum, bo mam pilne rzeczy do załatwienia. Zaraz wychodzę, a i popołudniu - różnie może byc Może dopiero wieczorem:)

pzdr.[/QUOTE]

Asiu bo się tym razem pani sędzinie czasoprzestrzeń zakrzywiła :)

Posted

[quote name='Asiaczek']Mało kciuków, to i wyniki takie sobie...

pzdr.[/QUOTE]

może pani sędzina żyje w innym wymiarze :diabloti: następnym razem Serkowi dybki na łapki cza założyć :diabloti: tudzież takie kule na łańcuchach

A tak poza tym Gratki :)

Posted

[quote name='Alicja']... następnym razem Serkowi dybki na łapki cza założyć :diabloti: tudzież takie kule na łańcuchach
[/QUOTE]
Biedny Serek :shake: I teraz biedaczysko już prędkości nie rozwinie :evil_lol:

[QUOTE]Asiu bo się tym razem pani sędzinie czasoprzestrzeń zakrzywiła :smile:[/QUOTE]
A może ona zazwyczaj ocenia buldogi angielskie? To by wiele tłumaczyło :diabloti:

Gratulacje :)

Posted

[quote name='Asiaczek']

[/QUOTE]
a może w tym biegu co go nagrodziła już Serka widziała i chciała zobaczyć inny bieg ? :hmmmm:
to jest właśnie profesjonalizm arbitrów :evil_lol: Jeden pies 10 opinii.
Mieciowi tak powiedziała ... że pięknie ten pies biega , tylko przez to zimno to tak ciupcia tymi nóżkami coś :diabloti:

Posted

Gratulacje Asiaczki :multi:

Nam się kiedyś trafiła ocena bdb w młodzieży na krajówce, suka z opisu masakra - nic tylko utopić a nie peta wystawiać - smolenia na głowie, nierówny grzbiet, mówiąc krótko tragedia na yorczych łapkach. Sześć dni później międzynarodówka i zonk - nagła zmiana sędziny na tę sprzed 6 dni. I co? Skończyliśmy Mł. Ch. Pl. Sędzina nazachwycać się nie mogła.
Dowodzi to tylko tego, że tych opinii i opisów poważnie nie należy traktować.

Posted

[quote name='Gioco']Gratulacje Asiaczki :multi:
Dowodzi to tylko tego, że tych opinii i opisów poważnie nie należy traktować.[/QUOTE]
o to to to :)
szczególnie że wielu sędziów , ma własny wzorzec danej rasy :diabloti: zupełnie różny od oryginału ;)

Posted

[quote name='Vectra']o to to to :)
szczególnie że wielu sędziów , ma własny wzorzec danej rasy :diabloti: zupełnie różny od oryginału ;)[/QUOTE]

Już od jakiegoś czasu, przynajmniej w yorkach, odnoszę wrażenie, że na ringu YT oceniane są różne rasy. Bo tak wedle wzorca to większość powinna wylecieć a nie wylatują.
Pewnie dlatego w regulaminie wystaw jest punkt mówiący o subiektywnej ocenie sędziego:hmmmm:

Posted

[quote name='Gioco']
Pewnie dlatego w regulaminie wystaw jest punkt mówiący o subiektywnej ocenie sędziego:hmmmm:[/QUOTE]
dlatego mam w opisie że suczka jakaś taka ruda :diabloti: i za to dostała ocenę bardzo dobrą.Dodam że to normalny kolor dla rasy :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']dlatego mam w opisie że suczka jakaś taka ruda :diabloti: i za to dostała ocenę bardzo dobrą.Dodam że to normalny kolor dla rasy :evil_lol:[/QUOTE]
Nie mam tego na piśmie ale też już słyszałam, że ten zgryz jakiś taki... nożycowy :evil_lol:

Posted

[quote name='Buszki']No cóż,gratulacje dla Romki i Felki,a Serkowi trzeba łapki spętać coby wolniej biegał ;).[/QUOTE]
Oj, spętam, łobuzka, spętam;)

[quote name='Cienka']Asiu bo się tym razem pani sędzinie czasoprzestrzeń zakrzywiła :)[/QUOTE]
To nie jest wykluczone;)

[quote name='Alicja']może pani sędzina żyje w innym wymiarze :diabloti: następnym razem Serkowi dybki na łapki cza założyć :diabloti: tudzież takie kule na łańcuchach
A tak poza tym Gratki :)[/QUOTE]
Coś pomyslę. A przede wszystkim zakonotuję na przyszłość, coby u niej akurat biegac w o l n o....... Straszne dziwo logiczne mi wyszło, no, ale tak bywa:)

[quote name='Ania!']Biedny Serek :shake: I teraz biedaczysko już prędkości nie rozwinie :evil_lol:
A może ona zazwyczaj ocenia buldogi angielskie? To by wiele tłumaczyło :diabloti:
Gratulacje :)[/QUOTE]
Złosliwiec z Ciebie;)
ale nie wiem, musze sprawdzic;)

[quote name='M&S']Olać sędzinę;)[/QUOTE]
Spox:)

[quote name='Vectra']a może w tym biegu co go nagrodziła już Serka widziała i chciała zobaczyć inny bieg ? :hmmmm:
to jest właśnie profesjonalizm arbitrów :evil_lol: Jeden pies 10 opinii.
Mieciowi tak powiedziała ... że pięknie ten pies biega , tylko przez to zimno to tak ciupcia tymi nóżkami coś :diabloti:[/QUOTE]
Moze...

[quote name='Gioco']Gratulacje Asiaczki :multi:
Nam się kiedyś trafiła ocena bdb w młodzieży na krajówce, suka z opisu masakra - nic tylko utopić a nie peta wystawiać - smolenia na głowie, nierówny grzbiet, mówiąc krótko tragedia na yorczych łapkach. Sześć dni później międzynarodówka i zonk - nagła zmiana sędziny na tę sprzed 6 dni. I co? Skończyliśmy Mł. Ch. Pl. Sędzina nazachwycać się nie mogła.
Dowodzi to tylko tego, że tych opinii i opisów poważnie nie należy traktować.[/QUOTE]
Dodatkowo sprawdzilam jej opinię sprzed niecałego roku nt. Serka - "exc. movement"... Czyli nadal nic z tego nie rozumiem...

[quote name='Vectra']o to to to :)
szczególnie że wielu sędziów , ma własny wzorzec danej rasy :diabloti: zupełnie różny od oryginału ;)[/QUOTE]
A to fakt! Jedna rasa, a ilez wzorców;)

[quote name='Gioco']Już od jakiegoś czasu, przynajmniej w yorkach, odnoszę wrażenie, że na ringu YT oceniane są różne rasy. Bo tak wedle wzorca to większość powinna wylecieć a nie wylatują. Pewnie dlatego w regulaminie wystaw jest punkt mówiący o [B]subiektywnej ocenie sędziego[/B]:hmmmm:[/QUOTE]
Tak, ocena sędziowska jest ZAWSZE subiektywna:)

Pzdr.