Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Hej Asiaczku :-)

[quote name='Asiaczek']Wiesz, mi nie chodzi o medale. Mi chodzi o to, że jak biore 2-3 baski, to niby czemu weteranka (jak jest w dobrej kondycji) ma zostac w domu? wpisowe na wystawę dla weterana jest zdecydowanie niższe niz dla pozostałych psiaków. więc.... biore weterankę. i tyle.
A że ktoś chce przez to miec więcej medalików w domu - jego sprawa. chociaż i medalików juz za bardzo nie pozbiera, bo ich juz nie będzie. Oddziały odchodza od medali (chyba chodzi o finanse).
[/QUOTE]
Toteż i ja dlatego zawsze swoją gerontkę zwijałam, żeby pokazać, że i YT potrafi ładnie wyglądać i w wieku 11, 13 lat mieć np. zęby.
Natomiast jak usłyszałam, że o medale chodzi to mnie lekko trząchnęło i zobrzydziło.

Czytając co poniektórą wypowiedź można mieć odruch zwrotny. W YT towarzystwo zawsze było zawistne i nienormalne ale YT są specyficzne, więc i mają prawo mieć szurniętych właścicieli. Jednak, że i w baskach takie podgryzanie i docinanie się pokazuje to mi się nie podoba.

Posted

A propos medali ja moje trzymam w szufladzie ze sztućcami (bardzo honorowe miejsce prawda:P). Nie mam ich dużo więc się mieszczą, tęsknić za żelastwem nie będę jak przestaną je rozdawać :)

Posted

[quote name='M&S']Hello, miłego piątku:)
Fajne fotki.[/QUOTE]
Był miły:)

[quote name='Gioco']Hej Asiaczku :-)
Toteż i ja dlatego zawsze swoją gerontkę zwijałam, żeby pokazać, że i YT potrafi ładnie wyglądać i w wieku 11, 13 lat mieć np. zęby.
Natomiast jak usłyszałam, że o medale chodzi to mnie lekko trząchnęło i zobrzydziło.
Czytając co poniektórą wypowiedź można mieć odruch zwrotny. W YT towarzystwo zawsze było zawistne i nienormalne ale YT są specyficzne, więc i mają prawo mieć szurniętych właścicieli. Jednak, że i w baskach takie podgryzanie i docinanie się pokazuje to mi się nie podoba.[/QUOTE]
Podejrzewam, że w kazdej rasie mniej lub bardziej widoczne, ale takie zachowanie jest...
obym sie myliła;)

[quote name='Cienka']A propos medali ja moje trzymam w szufladzie ze sztućcami (bardzo honorowe miejsce prawda:P). Nie mam ich dużo więc się mieszczą, tęsknić za żelastwem nie będę jak przestaną je rozdawać :)[/QUOTE]
Ja medale trzymam w takiej duzej misie metalowej (albo z jakiegos innego żelastwa) i juz zaczynały z niej wypadac.
Brak medali na wystawach - ok. Ale co w zamian...? Nic. Bo ten brak medali to jest forma oszczędności. Ale jak się ma brak medali do bezsensownego (moim zdaniem) drukowania dyplomow...? Papier gruby, czesto-gęsto - kredowy, po kiego grzybka on, ten dyplom jest...?

[quote name='Hiro']Witam!
Asiu, bardzo się cieszę,że wczoraj się spotkali!Życzę miłego weekendu!!![/QUOTE]
Oj, tak dawno nie widziałysmy się, że az dziwne...

[quote name='unikatowydiament']miłego weekendu życzymy:)[/QUOTE]
Mija sobota i na razie mogę powiedziec, że weekend jest OK.
Pogoda dopisuje, zaplanowane rzeczy "się zrobiły";)

[quote name='Ciapkowa.']Witamy cieplutko :)[/QUOTE]
Witaj, Kochana:)

pzdr.

Posted

Akurat te dyplomy na papierze kredowym to taniocha (tańsze niż medal) a patrząc po ilości sponsorów na dyplomach to związek raczej nie płaci za nie (pacą umieszczeni tam sponsorzy bo dla nich to grosze, jak na reklamę zwłaszcza, że dociera do odpowiednie grupy docelowej).

Posted

Może i dyplomy nie kosztują zbyt drogo |(tak czy siak - hurt), ale jak oszczędzac to oszczedzac z głową. Medalami ludzie się ciesza, a dyplomy wkładają do kasiarek, bo szkoda na nie miejsca...

Nie mnie oceniąc, na co ida pieniądze od sponsorów, ale w większości przypadków to sponsor decyduje, na co maja zostac wydane jego pieniądze. I wtedy sa pucharki, nagrody rzeczowe. Dyplomy to akurat statutowy obowiązek oddziałów, więc i na nie pieniądze przy organizacji wystawy musza się znaleźć. Ale czy naprawdę tak trudno zmienić zapis w Regulaminie a propos tych dyplomów?
Pytam tak sobie, nie oczekuję odpowiedzi, ale może warto się chociaz nad tym zastanowić i pogadać w swoich oddziałach?

pzdr.

Posted

Ciepłe wieści z Nitry, gdzie Zuzka z Ofikiem powalczyli:)

[COLOR=red][B]OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - dosk.1, CAC, r.CACIB, skończony Championat Słowacji!!!!!!![/B][/COLOR]

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Ciepłe wieści z Nitry, gdzie Zuzka z Ofikiem powalczyli:)

[COLOR=red][B]OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - dosk.1, CAC, r.CACIB, skończony Championat Słowacji!!!!!!![/B][/COLOR]

pzdr.[/QUOTE]

Gratulacje!!!!! :):):)

Posted

Gratulacje !!!

u mnie dyplomy poszły jako podkładki pod rozety , a druga część jako doskonała podpałka do kominka :diabloti:

zdecydowanie medal lepsza pamiątka ;) trwalsza i mniej miejsca zajmuje,
Trzeba będzie chyba iść za radą mojego taty i sobie samemu kupować :evil_lol:

Posted

Ha! Ale co do medali, to może warto podpowiedzieć prywatnym sponsorom, aby je fundowali?
Bo medale będą, póki ich starczy w związkowych magazynach;) A co potem?

pzdr.

Posted

ja już byłam na kilku wystawach , gdzie medali nie dawali ... jedynie za CACIB

sponsoruje się pucharki , rozetki to i medale trza będzie .... wydatek duży to nie jest , no ale za co płacimy za te wystawy ?

Posted

[quote name='Vectra']ja już byłam na kilku wystawach , gdzie medali nie dawali ... jedynie za CACIB
sponsoruje się pucharki , rozetki to i medale trza będzie .... wydatek duży to nie jest , no ale za co płacimy za te wystawy ?[/QUOTE]
A ja bylam i na takich, gdzie nawet za BOB'ka nic nie było... wstyd i żenada:)

Za co płacimy?
karty ocen
obwoluty
wstążeczki (po co one komu?)
dyplomy
opłacenie sędziów
wynajęcie terenu
opłacenie obsługi
itp itd
...
...

Pzdr.

Posted

ale zawsze opłata za wystawę , była za to ... teraz podrożało ino usługa marniutka.
szczególnie to żal że klasy baby czy szczeniaczków , nie wyróżnia się bzdurnym malusim bibelotem ... bo to jest piękna pamiątka.
Rekin raz się załapał i dostał śliczny pucharek ... z dopiskiem że za szczeniaczka ;)
Pucharki za BOBa , no cóż , może się wstydzą i nie dają ? bo kilka mam takich , że szkoda słów.
No chyba że fundowane z prywatnej kieszeni ... to są ładne.

Posted

Witam wieczorową porą :) nareszcie chwila wytchnienia ;)

A tu tyle wątków poruszonych :cool3:

1. Bardzo gratuluję [B]OFIKOWI [/B]i [B]Zuzce [/B]championatu :loveu:

2. Jeśli chodzi o medale i dyplomy, to ja z chęcią biorę medaliki :lol: i wcale się tego nie wstydzę, bo nie widzę powodu. To miła pamiątka (moje siedzą w pucharku z pokrywką coby się tak nie kurzyły ;)). Gdyby chodziło tylko o hodowlankę, to po 3 wystawach nikt by już nie jeździł, toby dopiero Związek miał oszczędności :diabloti:. A medal, to taki miły upominek w dowód uznania dla psa, że jest piękny i dla właściciela, że mu się chce jeździć i wystawiać, a dobrze wiemy ile to kosztuje czasu, pieniędzy i pracy :roll:. Za to dyplomy są do luftu!, nawet nie ma na nich oceny, po co mi kartka, że byłam na wystawie?

3. Ten najtrudniejszy :shake: Właśnie przeczytałam dyskusję z [B]bundustar [/B]:shake:
Dziwiłam się, że jeszcze nie umieściłaś [B]Asiaczku [/B]relacji w wątku wystawowym, zawsze mogłam liczyć na świeże wiadomości od Cienie, a tu ... cisza.... Znalazłam chwilkę i zaczęłam czytać Twój wątek, no i wyszło szydło z worka, zajrzałam więc i na wątek Katowicki coby rozeznać się w temacie. Zastanawiałam się czy napisać co myślę tu, czy na wątku wystawowym, czy w ogóle dać sobie spokój. Zdecydowałam, że jednak napiszę i zrobię to tutaj, bo moje słowa są głównie [B]Asiaczku [/B]do Ciebie ([B]bundustar [/B]też je z pewnością czyta :diabloti:). Jak najbardziej basenji są zauważane na finałach, osobiście nie pamiętam wystawy z której wróciłabyś bez chociaż jednego pucharku :p (zapewne jest ich niewiele - tych wystaw ;)). Nam też udało się wskoczyć na pudło parę razy np. w Gdyni zdobyłyśmy BOG, a w Ustce BOG i res-BIS :loveu:, a żeby nie było, że mówię tylko o Asiaczkach, to pamiętam, że i Domino Loango zdobywał BISy i nie raz wskoczył na pudło. Jak byliśmy w Austrii i rozmawialiśmy z panią z grenlandami, to powiedziała, że u nich i w Niemczech basenji często są na pudłach :loveu:.
[B]Bundustar[/B], to, że [B]Asiaczek [/B]napisała w wątku Katowickim o swoich sukcesach, to normalne, na tym wątku wszyscy się chwalą [U]swoimi [/U]sukcesami i pięknymi zdjęciami. Natomiast pełne wyniki z wystaw wpisujemy w wątku wystawy basenji. I tu Asia zawsze wypisywała wszystkie psy i w miarę wiadomości ich oceny. Niestety oceny nie są jawne (rzadko w Polsce zostają wypisane na tablicy), a jak się czegoś nie wie, to nie można tego napisać. Dlatego zawsze prosimy aby [U]wszyscy[/U], którzy mają wiedzę na temat ocen na danej wystawie je uzupełniali! Łatwo jest kogoś krytykować, a ja sprawdziłam, Benuś był na ponad 30 wystawach, a Ty rozpoczęłaś tylko 7 wątków wystawowych ... Widzisz, ja nie mam możliwości bywać na wielu wystawach, a na tym wątku mogłam śledzić losy Polskich basków, obejrzeć zdjęcia i wiem, że wielu miłośników basenji jest w podobnej sytuacji. Internet, to fajne źródło informacji, ale najpierw ktoś musi je tam umieścić. [B]Asiaczku [/B]proszę nie pozbawiaj nas tego "okienka na świat" :placz:

Posted

[quote name='Asiaczek']Póki pamiętam, to wklejam:)
[URL="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=366009093430992&set=a.306794756019093.74942.100000657147338&type=1&ref=nf"][IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/422789_366009093430992_100000657147338_1135872_434711893_n.jpg[/IMG][/URL]

[B]Policjant zatrzymuje blondynkę za przekroczenie prędkości i pyta ją bardzo grzecznie, aby pokazała mu prawo jazdy.
Blondynka obrażona odpowiada:
- Chciałabym, abyście lepiej ze sobą współpracowali. Nie dalej jak wczoraj jeden z was zabrał moje prawo jazdy, a już dziś oczekujecie, że je wam pokażę.[/B]

Pzdr.[/QUOTE]

:roflt:[B] dobry kawał [/B]

Poczytałam co nieco i wiesz co ja z takimi wpisami robie ?? sikam na nie ciepłym moczem :) i się nie przejmuję ... w nosie mam wszelkie przytyki i przeinaczanie faktów ...najczęściej ludzie z zawiści mieszają w cudzych garach