Jump to content
Dogomania

GrOm-HURRA - ZAMIESZKAL U NASZEJ MURKI !!! - mlodszy GROMIK TEZ JUZ ADOPTOWANY

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 995
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Uwierzycie, że Borys potrafi otwierać okna???
Nie uchylone, ale ZAMKNIĘTE NA KLAMKĘ!

Nie wiedzieliśmy o co chodzi... późnym wieczorem wpuszczamy psy do przedsionka (każde oczywiście na osobnym kocyku ;) ), aby nie marzły w nocy. A rano... w przedsionku są dziewczynki, a nasz Borysek już na zewnątrz :crazyeye:
Ok, było uchylone okno, więc sobie wyszedł...
Ale wczoraj i dziś ZAMKNĘLIŚMY okno... A rano oczywiście okno otwarte, a nasz Borysek zadowolony na zewnątrz.
Pomińmy już fakt, że okno jest ok. 1m nad podłogą i po otworzeniu jest szpara ok. 20 cm...

Chyba musimy kamerę zamontować :roll:

Posted

Murka,
Ty to piszesz powaznie :crazyeye: A jakie macie klamki w oknach ?
Moje dziewczynki to by nawet chyba nie wpadly na taki pomysl, zeby sobie drzwi otworzyc, a co dopiero okno :eviltong:

Posted

Jak najbardziej serio... Mariusz nie mógł uwierzyć. Wymyślał, że może ktoś specjalnie nam psa wypuszcza:roflt:
Ale z zewnątrz okna by się nie dało otworzyć.

Klamki mamy proste, podobnie jak okna - hit lat 80-tych :cool1:
Nawet nam ciężko takie okno otworzyć - trzeba przekręcić klamkę i mocno pociągnąć, bo się zacina...

Borysio chyba nie może nacieszyć się przestrzenią po tak długim czasie przebywania na uwięzi (czort wie, jak żył zanim trafił do schroniska) i stąd mu takie pomysły przychodzą do głowy :roll: Najbardziej zadziwia mnie fakt, że z taką znajomością techniki :eviltong: dawno by pokonał nasze ogrodzenie we wszystkich miejscach :roll: a on nawet jak jest brama otwarta to nie wychodzi poza ogród :roll:

Także szykujemy dla Borysia cieplutką budę wymoszczoną siankiem w razie gdyby mróz i śnieg nie przekonały go do niezwiewania z przedsionka ;)

Posted

A w otwieraniu drzwi to mistrzynią jest Saba ;)
Zawsze ona otwiera, a za nią cała czereda wpada do kuchni mając na pyskach wymalowane, że przecież drzwi były otwarte :lol:
Jak się zmywa podłogę to jedyny ratunek - drzwi na klucz :p

Posted

Jesienne zabawy patykiem ;)

Chyba trochę za dużo psów do jednego kija...

Dziewczyny są solidarne :evil_lol:

Sonia w opałach :D

Każdy kij ma dwa końce ;)

Moja zdobycz :p

To pies z patykiem czy patyk z psem :roll:

Śmiganie ;)

Sztuka kamuflażu :cool3:

Moja Pani mówi, że jestem bardzo kochany i bardzo się cieszy, że jestem tutaj (ja też się bardzo cieszę), może dlatego, że pierwszy dobiegam do bramy jak Pan z Pańcią wracają do domu i skaczę z radości najwyżej :loveu:

Posted

Murka,
a masz cudna druzyne....Borysek chyba troche sie zaokraglil :loveu:
Takie mam wrazenie ze zdjec :p Kawal psa sie z niego zrobil :multi:

I tak sie super dogaduje z dziewczynkami :iloveyou:

Posted

Troszkę przytył, ale jeszcze troszkę widać kręgosłup. Ale to duży pies więc pewnie potrzeba jeszcze trochę czasu. Z Soni też długo nie mogliśby zrobić psa, który nie przypominałby szkieletu ;)

A z przedsionka to już teraz za Boryskiem wychodzi sobie Sonia. Regularnie 4.00-4.30 :roll: Wysypiają się psiska, ogrzeją i wracają do pracy - stróżowania :eviltong:
Ale jak one to robią - nie mam pojęcia :cool1:

Posted

[quote name='Murka']
Moja Pani mówi, że jestem bardzo kochany i bardzo się cieszy, że jestem tutaj (ja też się bardzo cieszę), może dlatego, że pierwszy dobiegam do bramy jak Pan z Pańcią wracają do domu i skaczę z radości najwyżej :loveu:
http://img154.imageshack.us/img154/1694/borysio10ow7.jpg

Murka jak to przeczytałam to tak sobie mysle że ten wielki i silny pies baaaaaaaaaaaaardzo chciałby Ci powiedzieć - DZIĘKUJE :loveu:

Posted

On nie tylko chciałby, ale to mówi ;)
Czasami siada przede mną lub moim TZem i bez żadnej komendy podaje łapkę... a robi to tak słodko :loveu:
A jak wracamy skądś to skacze pionowo w górę jak piłka :lol:

Nauczył się też od dziewczynek domagać o pieszczoty - co więcej całym swoim ciałkiem odgradza mnie od dziewuch, żeby jego głaskać najwięcej :razz:
Ale cieszę się, że nie ma między nimi zazdrości, np. wlaśnie o pieszczoty. Nigdy żadnego warknięcia ani nic.
Chyba rozdzielam po równo :evil_lol:

Posted

Ewatr, nie mozna bylo tego lepiej ujac...

Grom jest taki szczesliwy na tych zdjeciach...ma swoich ukochanych Panciow, super przyjaciolki i tyle przestrzeni do biegania :multi:

Posted

Już wiemy jak Borysek otwiera okno...

Na metalowej klamce są ślady zębów.... On po prostu łapie za klamkę, przekręca i ciągnie...

I to wyjaśnie dlaczego on ma tak potwornie starte zęby z przodu - zapewne nie pierwszy raz używa ich do tak wyrafinowanych celów ;)

Posted

Murka napisał(a):
Już wiemy jak Borysek otwiera okno...

Na metalowej klamce są ślady zębów.... On po prostu łapie za klamkę, przekręca i ciągnie...

Mądrala :eviltong: i niech mi ktos powie ze pies nie mysli ........ ;)

Posted

Sonia to się walnie i już... I przejść nie można...

A ja to muszę sobie najpierw pościelić...

No wreszcie wygodnie! Mówię wszystkim DOBRANOC!

I idę spać!

(Aha Pańcia prosiła żeby nie zwracać uwagi na bałagan, bo Pańciowie mają nieustający remont... Mi tam nie przeszkadza).

Posted

No.... i rozkręca się, bawi jak mały szczeniak :loveu:
Podrzuca patyki i motywuje dziewczynki do gonitw.

Jak będzie cieplej to zrobię zdjęcia z jakim zapałem "atakuje" wodę z węża :lol: Normalnie można boki zrywać.
Ale teraz zimno i nie chcę, zeby się przeziębił ;)

Posted

Z cyklu "Kuchnia psów pełna" ;)

A tu patrzecie jaki zły jestem (uwielbiam zabawy z Sabą, ma mniejszą siłę rażenia niż Sonia)!

A tu już nie taki zły... Ten dziwny mały pies nie chce się ze mną bawić, buuu...

A tu sobiem śpiem :loveu:

Posted

Sonia czujnie sie przyglada :p Jaka ona duza jest, przytyla troche :loveu:

I Borysek tez troche przybral cialka, pieknie mu sie te prego-paski na pleacach ukladaja :iloveyou:

Posted

Sonia jest nieco większa od Boryska :p
Nie wiem jaka krzyżówka stworzyła tak dużego psa, bo "normalne" kundelki bardzo rzadko są tak wielkie...
Musiał się zaplątać jakiś dog, podhalan albo nie wiem co.

Sonia wreszcie nabrała ciałka i wygląda jak pies.
Saba się natomiast spasła na amen :shake:

Ciekawe, że pies im dalej w chierarchii tym grubszy :p

A Borynio jest kochany... nie macie pojęcia jak bardzo :loveu: