Jump to content
Dogomania

Ubranka,gumeczki,kokardki,spineczki-czyli Yorkowa rewia mody

Czy warto uczy膰 psa sztuczek?  

497 members have voted

1. 1. Czy warto uczy膰 psa sztuczek?

• Tak, to dobra zabawa i mi艂o sp臋dzony czas razem
    • Nie, to g艂upie
      0
    • Je艣li kto艣 chce i ma czas to mo偶e...

Recommended Posts

Posted

Proponuj臋 taki temacik jako chwilk臋 rozrywki, 艣miechu i miejsce do pochwalenia si臋 swoimi pupilkami w r贸偶norodnych kreacjach. :D
Wiem, 偶e niekt贸rzy czesanie w wymy艣lne fryzurki, ubieranie i tego typu sprawy, uwa偶aj膮 za bezsensowne robienie z psa clowna i s膮 temu przeciwni, ale przecie偶 niekt贸re psiaki to lubi膮 i wygl膮daj膮 wtedy bosko, a ka偶dy z nas przecie偶 na pewno ma cho膰by ma艂ego 艣wira :wink: na punkcie swojego psiaka i chce zrobi膰 z niego chodz膮ce cudo... Ka偶dy na sw贸j spos贸b.
W takim topicu mo偶emy wstawia膰 foteczki psiulk贸w i pisa膰 o nowych kosmetykach i takich tam... :D
Co wy na to?

Tylko prosz臋 mnie od razu nie "zr贸wna膰 z b艂otem" co, jak czyta艂am na forum, si臋 zdarza.. :roll:

• Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie zr贸wnam Ci臋 z b艂otem :D - mam tylko par臋 pyta艅 :wink:

"przecie偶 niekt贸re psiaki to lubi膮"

- sk膮d to wiadomo?

"i wygl膮daj膮 wtedy bosko"

De gustibus non disputandum est :D

"ka偶dy z nas przecie偶 na pewno ma cho膰by ma艂ego 艣wira na punkcie swojego psiaka i chce zrobi膰 z niego chodz膮ce cudo... Ka偶dy na sw贸j spos贸b"

Kiedy zaczyna si臋 UPUPIANIE yorka? Od 艣lubnej sukni czy jednak ju偶 od czapeczki albo cylinderka?
:wink:

Posted

M贸j piesu nie nosi kokardek, obr贸偶ek z kamieniami, bucik贸w, itd. W zimie nosi ubranie i tyle mu wystarczy :)

Kokardek nie trawi (jak ka偶dy porz膮dny m臋偶czyzna). Raz na kilka miesi臋cy jest obcinany i z w艂osami nie ma 偶adnego problemu.

Posted

Nie sadze, ze yorki to lubia, podobnie jak nie uwazam, ze noworodek jest w stanie docenic spiochy w rozowe slonie, albo domowy kot - zabawke w ksztalcie myszy, skoro w wiekszosci przypadkow myszy na oczy nie widzial. W takich przypadkach kierujemy sie swoim gustem no i moda. Lubie dlugowlose yorki, wiec robie mojej suni kucyk i przypinam kokardke, bo uwazam, ze z kokardka ladnie wyglada, a sunia sie przyzwyczaila i nie protestuje. Kupilam ubranko, bo chodzimy na szkolenie na straszny wygwizdow, Ginger mi marzla i nie chciala wykonywac niektorych komend, np. warowania. Psycholog byc moze dopatrzylby sie w moich dzialaniach tesknoty za nieosiagalna w czasach mojego dziecinstwa lalka Barbie :-)
Sama bylam zdziwiona, kiedy okazalo sie, ze po prostu nie potrafie sie opanowac w kupowaniu i znienacka stalam sie posiadaczka trzech yorkowych ubranek oraz trzech kokardek - stanowia oczywiscie komplety dopasowane kolorystycznie. Dziecko juz mi wyroslo na tyle, ze ma wlasny gust i nie toleruje zadnych "slodkich" ubranek, wiec sobie na psie rekompensuj臋 :-)

Posted

im tam jest pewnie wszystko jedno
pies jednak czuje emocje wlasciciela i kiedy ten wpada w radosci i zachwyt nad swoim pupilem to i pies jest szczesliwy (o ile te ozdoby nie uwieraj膮 go w jakis sposob)
tak jak pies na wystawie potrafi cieszyc sie z wygranej - to tez nie jest tak ze on sie cieszy z medalu, bo jest mu wszystko jedno. Cieszy sie bo pan lub pancia jest szczesliwy.

Posted

pies jednak czuje emocje wlasciciela i kiedy ten wpada w radosci i zachwyt nad swoim pupilem to i pies jest szczesliwy

Ca艂kowicie si臋 z tym zgadzam... I r贸wnie偶 nie twierdz臋, 偶e pieski ciesz膮 si臋, 偶e maj膮 nowe ubranka albo kokardk臋, ale przyzwyczajaj膮 si臋 do tego i s膮 zadowolone, kiedy ich w艂a艣ciciel si臋 cieszy...

"przecie偶 niekt贸re psiaki to lubi膮"

- sk膮d to wiadomo?

Nie chodzi艂o mi dok艂adnie o to, 偶e lubi膮 chodzi膰 w sweterkach itp. ale o to, 偶e ubranko kojarz膮 z czym艣 przyjemnym, np. ze spacerem, a spacer jest przyjemniejszy jak jest cieplutko prawda? :D

De gustibus non disputandum est

Wyrazi艂am tylko swoj膮 opini臋... :)

I uwa偶am, 偶e suknie 艣lubne, kapelusiki i okulary przeciws艂oneczne to ju偶 przesada, a przecie偶 w sweterku i kokardeczce nie ma nic z艂ego... Chocia偶by dla komfortu psa. W ubranku jest mu cieplej, a gdy ma kokardk臋, czy spineczk臋 to w艂oski nie podra偶niaj膮 mu oczek...

Posted

M贸j psiaczek nosi jedynie czap臋czk臋 z daszkiem w kratke i ubranka jak jest ch艂odno :-) Czasem ubieram mu jak膮艣 zabawn膮 s艂odziutk膮 spineczke, badz kokardke (kiedys codziennie chodzil w ozdobce na wloskach, ale teraz mu tam wloseczki przycielismy i moze miec kr贸ciutkie kiteczki :-)) No i niewiem, moze mu kupie buciki na zime, bo slyszalam, ze daj膮 dobre skutki :-) I wiecie co, zal mi takich pieskow ktore widzialam na zdjeciach na str. internetowych, ktore sa zmszane do noszenia sukien "slubnych" garnitur贸w itp.

Posted

LiLa nosi gumeczki i "czasem" kokardke ( od艣wi臋tnie lub do zdi臋cia :wink: )
Poniewa偶 zaobserwowa艂m 偶e jak LiLa ma gumeczke ( mini recepturke) to w niczym jej to nieprzeszkadza a nawet pomaga ( w艂oski nie lec膮 do oczu) ...
A jak ma kokardke to widocznie jej niewygodnie :)) Bo albo si臋 turla alno drapie po g艂贸wce ...

A co do sweterk贸w to jestem za .... Poniewa偶 jak widze j膮 telepi膮c膮 sie z zimna i uciekaj膮ca do klatki .... Odbiera jej ochote na spacerek jak jest zimno... Narazie mamy jeszcze jako tako ciep艂o wiec LiLi 艣miga "go艂a" ...

Ale jak by艂y艣my na wsi a tam nad ranem temp schodzi艂a ponizej 0 .... to musia艂y艣my ubiera膰 si臋 w sweterek lub sukieneczke kt贸r膮 ciocia zrobi艂a na drutach i szyde艂ku dla LiLi

I jeszcze jedno... niewyobra偶am sobie ubierac LiLi " na si艂e" ...
Nie wiem jak wasze psiaki ale LiLa gdy biore j膮 do ubioru to le偶y prawie nieruchomo ...daje pokolei ..g艂贸wke ...艂apke .... 2 艂apke..

A na polu biega jakby nic na sobie nia miala ...

Wi臋c uwa偶am 偶e napewno nie jest jej 殴le ....

Wiem 偶e to mo偶e nie watek ale tak na boku chcia艂am dodac , 偶e jestem Bardzo ale to Bardzo Dumna z mojej ma艂ej Damy ...
Nigdy w zyciu niedosta艂a odemnie nawet ma艂ego "klapsa" ...
Jest bardzo poj臋tna i nigdy jej chyba nic nie przeszkadza艂o...

Ubranko...szeleczki... smycz... nic....

Anio艂 nie pies :roll:

Posted

Powiedzcie sami-czy Jimmy nie wyglada gustownie w ubranku w panterke?
No i co z tego ,ze jest facetem-jest elegancki i szykowny nawet w domowych pieleszach.
A kokardki-mamy przynajmniej ze 20.

Posted

Gratuluj臋! 艢liczne ubranko! A ta kolekcja kokardek... No, no...
My na razie nosi膰 kokardek nie mo偶emy bo w艂oski na g艂贸wce obci臋te... :D
Ale i tak w "kolekcji" s膮 dwie... :D

Posted

Wedle zyczenia :D :D :D :D

A to nasze kokardki

A to kokardka w ktorej wystepowal w reklamie(specjalnie uszyta na zyczenie rezysera)

No i dla przypomnienia:Jimmy Jo Clarus-gwiazda tureckiej reklamy

:sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:

Posted

Dziekuje :oops:
tu http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=1163770&highlight=#1163770 sa zdjecia jimmyego z planu filmowego.
Jimmy mial byc ozdoba dla paniusi.
Scenariusz jest tak谋:Paniusia i jej maz sa kolo myjni samochodowej i pompuja kolo.Podjezdza samochod (bardzo brudny) z nieciewamym gosciem w srodku.Nas para lekcewazaco na niego patrzy a pies nawet szczeka bo on taki nijaki (ten facecik).Potem on bierze gume ,zuje ja i................ z myjni wyjezdza zupelnie zmieniony i pewny siebie mlodzieniec.
Nasza parka odprowadza go zdziwionym wzrokiem i nawet pies sie zapatrzyl.
Jimmy przez caly czas jest na rekach paniusi. :D

• 2 weeks later...
Posted

Nied艂ugo b臋d臋 mia艂a ma艂ego yorka. Bardzo si臋 z tego ciesz臋 i ju偶 licz臋 dni, 偶eby go zobaczy膰 :D Zaraz zabior臋 si臋 za bardzo ciekaw膮 lektur臋 forum, ale chcia艂abym zapyta膰 o te ubranka. Czy konieczne jest ubieranie yorka w zim臋? Czy je艣li dostan臋 takiego maluszka (8 tygodniowego) teraz w zim臋 to jak wyjd臋 z nim na dw贸r bez ubranka to zachoruje? Sorki, moze to pytanie wyda Wam si臋 g艂upie, ale naprawd臋 zale偶y mi na odpowiedzi.

Posted

Z takim maluchem nie powinno si臋 wychodzi膰 od razu na mr贸z. Je艣li nie zdecydujesz si臋 na ubranko, musisz Yoreczka przyzwyczja膰 stopniowo... Ale ja na Twoim miejscu kupi艂abym ubranko :)

Ps. Jak ju偶 b臋dziesz mia艂a malucha koniecznie zr贸b zdj臋cia! :D

Posted

Witaj na forum,
ja swoje maluchy ubieram gdy temperatura spadnie do 5 stopni, na poczatek polecalabym Ci kupic swterek z golfikiem zapinany na rzepy, bez rekawkow, zeby piesek sie przyzwyczail. W takim sweterku bedzie latwiej mu chodzic niz np: w bluzie. Sama najpierw kupilam bluzy z polaru, ale pieski nie potrafily normalnie w nich sie poruszac.
Teraz planuje kupic jakies ubranko z ortalionu na snieg, ale musze poszukac czegos malutkiego.
Jezeli piesek bedzie biegal, a nie siedzial w miejscu i sie trzasl ( a trzasl bedzie sie na pewno na poczatku), to nic mu byc nie powinno.
Moja Suzi raz byla przeziebiona, objawialo sie to prychaniem i katarkiem, dostala u weterynarza zastrzyki wzmacniajace i wszystko bylo w porzadku.

Pozdrawiam Karolina :D .

Posted

Figusia napisa艂(a):
Nied艂ugo b臋d臋 mia艂a ma艂ego yorka. Bardzo si臋 z tego ciesz臋 i ju偶 licz臋 dni, 偶eby go zobaczy膰 :D Zaraz zabior臋 si臋 za bardzo ciekaw膮 lektur臋 forum, ale chcia艂abym zapyta膰 o te ubranka. Czy konieczne jest ubieranie yorka w zim臋? Czy je艣li dostan臋 takiego maluszka (8 tygodniowego) teraz w zim臋 to jak wyjd臋 z nim na dw贸r bez ubranka to zachoruje? Sorki, moze to pytanie wyda Wam si臋 g艂upie, ale naprawd臋 zale偶y mi na odpowiedzi.

narazie nie bedziesz z nim wychodzic
poczytaj o szczepieniach i kwarantannie koniecznie!