nikusia Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 Proponuj臋 taki temacik jako chwilk臋 rozrywki, 艣miechu i miejsce do pochwalenia si臋 swoimi pupilkami w r贸偶norodnych kreacjach. :D Wiem, 偶e niekt贸rzy czesanie w wymy艣lne fryzurki, ubieranie i tego typu sprawy, uwa偶aj膮 za bezsensowne robienie z psa clowna i s膮 temu przeciwni, ale przecie偶 niekt贸re psiaki to lubi膮 i wygl膮daj膮 wtedy bosko, a ka偶dy z nas przecie偶 na pewno ma cho膰by ma艂ego 艣wira :wink: na punkcie swojego psiaka i chce zrobi膰 z niego chodz膮ce cudo... Ka偶dy na sw贸j spos贸b. W takim topicu mo偶emy wstawia膰 foteczki psiulk贸w i pisa膰 o nowych kosmetykach i takich tam... :D Co wy na to? Tylko prosz臋 mnie od razu nie "zr贸wna膰 z b艂otem" co, jak czyta艂am na forum, si臋 zdarza.. :roll: Quote
Berek Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 Nie zr贸wnam Ci臋 z b艂otem :D - mam tylko par臋 pyta艅 :wink: "przecie偶 niekt贸re psiaki to lubi膮" - sk膮d to wiadomo? "i wygl膮daj膮 wtedy bosko" De gustibus non disputandum est :D "ka偶dy z nas przecie偶 na pewno ma cho膰by ma艂ego 艣wira na punkcie swojego psiaka i chce zrobi膰 z niego chodz膮ce cudo... Ka偶dy na sw贸j spos贸b" Kiedy zaczyna si臋 UPUPIANIE yorka? Od 艣lubnej sukni czy jednak ju偶 od czapeczki albo cylinderka? :wink: Quote
kinia_w Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 M贸j piesu nie nosi kokardek, obr贸偶ek z kamieniami, bucik贸w, itd. W zimie nosi ubranie i tyle mu wystarczy :) Kokardek nie trawi (jak ka偶dy porz膮dny m臋偶czyzna). Raz na kilka miesi臋cy jest obcinany i z w艂osami nie ma 偶adnego problemu. Quote
Ewok Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Nie sadze, ze yorki to lubia, podobnie jak nie uwazam, ze noworodek jest w stanie docenic spiochy w rozowe slonie, albo domowy kot - zabawke w ksztalcie myszy, skoro w wiekszosci przypadkow myszy na oczy nie widzial. W takich przypadkach kierujemy sie swoim gustem no i moda. Lubie dlugowlose yorki, wiec robie mojej suni kucyk i przypinam kokardke, bo uwazam, ze z kokardka ladnie wyglada, a sunia sie przyzwyczaila i nie protestuje. Kupilam ubranko, bo chodzimy na szkolenie na straszny wygwizdow, Ginger mi marzla i nie chciala wykonywac niektorych komend, np. warowania. Psycholog byc moze dopatrzylby sie w moich dzialaniach tesknoty za nieosiagalna w czasach mojego dziecinstwa lalka Barbie :-) Sama bylam zdziwiona, kiedy okazalo sie, ze po prostu nie potrafie sie opanowac w kupowaniu i znienacka stalam sie posiadaczka trzech yorkowych ubranek oraz trzech kokardek - stanowia oczywiscie komplety dopasowane kolorystycznie. Dziecko juz mi wyroslo na tyle, ze ma wlasny gust i nie toleruje zadnych "slodkich" ubranek, wiec sobie na psie rekompensuj臋 :-) Quote
julita104 Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 im tam jest pewnie wszystko jedno pies jednak czuje emocje wlasciciela i kiedy ten wpada w radosci i zachwyt nad swoim pupilem to i pies jest szczesliwy (o ile te ozdoby nie uwieraj膮 go w jakis sposob) tak jak pies na wystawie potrafi cieszyc sie z wygranej - to tez nie jest tak ze on sie cieszy z medalu, bo jest mu wszystko jedno. Cieszy sie bo pan lub pancia jest szczesliwy. Quote
nikusia Posted November 8, 2005 Author Posted November 8, 2005 pies jednak czuje emocje wlasciciela i kiedy ten wpada w radosci i zachwyt nad swoim pupilem to i pies jest szczesliwy Ca艂kowicie si臋 z tym zgadzam... I r贸wnie偶 nie twierdz臋, 偶e pieski ciesz膮 si臋, 偶e maj膮 nowe ubranka albo kokardk臋, ale przyzwyczajaj膮 si臋 do tego i s膮 zadowolone, kiedy ich w艂a艣ciciel si臋 cieszy... "przecie偶 niekt贸re psiaki to lubi膮" - sk膮d to wiadomo? Nie chodzi艂o mi dok艂adnie o to, 偶e lubi膮 chodzi膰 w sweterkach itp. ale o to, 偶e ubranko kojarz膮 z czym艣 przyjemnym, np. ze spacerem, a spacer jest przyjemniejszy jak jest cieplutko prawda? :D De gustibus non disputandum est Wyrazi艂am tylko swoj膮 opini臋... :) I uwa偶am, 偶e suknie 艣lubne, kapelusiki i okulary przeciws艂oneczne to ju偶 przesada, a przecie偶 w sweterku i kokardeczce nie ma nic z艂ego... Chocia偶by dla komfortu psa. W ubranku jest mu cieplej, a gdy ma kokardk臋, czy spineczk臋 to w艂oski nie podra偶niaj膮 mu oczek... Quote
marlena924 Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 M贸j psiaczek nosi jedynie czap臋czk臋 z daszkiem w kratke i ubranka jak jest ch艂odno :-) Czasem ubieram mu jak膮艣 zabawn膮 s艂odziutk膮 spineczke, badz kokardke (kiedys codziennie chodzil w ozdobce na wloskach, ale teraz mu tam wloseczki przycielismy i moze miec kr贸ciutkie kiteczki :-)) No i niewiem, moze mu kupie buciki na zime, bo slyszalam, ze daj膮 dobre skutki :-) I wiecie co, zal mi takich pieskow ktore widzialam na zdjeciach na str. internetowych, ktore sa zmszane do noszenia sukien "slubnych" garnitur贸w itp. Quote
SwEet_LiLi Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 LiLa nosi gumeczki i "czasem" kokardke ( od艣wi臋tnie lub do zdi臋cia :wink: ) Poniewa偶 zaobserwowa艂m 偶e jak LiLa ma gumeczke ( mini recepturke) to w niczym jej to nieprzeszkadza a nawet pomaga ( w艂oski nie lec膮 do oczu) ... A jak ma kokardke to widocznie jej niewygodnie :)) Bo albo si臋 turla alno drapie po g艂贸wce ... A co do sweterk贸w to jestem za .... Poniewa偶 jak widze j膮 telepi膮c膮 sie z zimna i uciekaj膮ca do klatki .... Odbiera jej ochote na spacerek jak jest zimno... Narazie mamy jeszcze jako tako ciep艂o wiec LiLi 艣miga "go艂a" ... Ale jak by艂y艣my na wsi a tam nad ranem temp schodzi艂a ponizej 0 .... to musia艂y艣my ubiera膰 si臋 w sweterek lub sukieneczke kt贸r膮 ciocia zrobi艂a na drutach i szyde艂ku dla LiLi I jeszcze jedno... niewyobra偶am sobie ubierac LiLi " na si艂e" ... Nie wiem jak wasze psiaki ale LiLa gdy biore j膮 do ubioru to le偶y prawie nieruchomo ...daje pokolei ..g艂贸wke ...艂apke .... 2 艂apke.. A na polu biega jakby nic na sobie nia miala ... Wi臋c uwa偶am 偶e napewno nie jest jej 殴le .... Wiem 偶e to mo偶e nie watek ale tak na boku chcia艂am dodac , 偶e jestem Bardzo ale to Bardzo Dumna z mojej ma艂ej Damy ... Nigdy w zyciu niedosta艂a odemnie nawet ma艂ego "klapsa" ... Jest bardzo poj臋tna i nigdy jej chyba nic nie przeszkadza艂o... Ubranko...szeleczki... smycz... nic.... Anio艂 nie pies :roll: Quote
agnilale Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Powiedzcie sami-czy Jimmy nie wyglada gustownie w ubranku w panterke? No i co z tego ,ze jest facetem-jest elegancki i szykowny nawet w domowych pieleszach. A kokardki-mamy przynajmniej ze 20. Quote
Happy Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Agnieszko, tw贸j facet Jimmy wygl膮da bardzo gustownie. bardzo podobaj膮 mi si臋 takie wdzianka. Quote
nikusia Posted November 15, 2005 Author Posted November 15, 2005 Gratuluj臋! 艢liczne ubranko! A ta kolekcja kokardek... No, no... My na razie nosi膰 kokardek nie mo偶emy bo w艂oski na g艂贸wce obci臋te... :D Ale i tak w "kolekcji" s膮 dwie... :D Quote
marlena924 Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Rzeczywi艣cie macie du偶o kokardek. My mamy kilka, moj piesek tez ma obciete wloski na glowce wiec.... :D SLiczne ubranko, daj wiecej zdj膮tek :-) Quote
agnilale Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Wedle zyczenia :D :D :D :D A to nasze kokardki A to kokardka w ktorej wystepowal w reklamie(specjalnie uszyta na zyczenie rezysera) No i dla przypomnienia:Jimmy Jo Clarus-gwiazda tureckiej reklamy :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: Quote
julita104 Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 :angel: Jimmy prezentuje si臋 pieknie!!!!! Quote
nikusia Posted November 16, 2005 Author Posted November 16, 2005 :D Ma艂a gwiazda! W jakiej reklamie wyst臋powa艂? Quote
marlena924 Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Ale macie kolekcje! Jimmy wygl膮da ekstra, wlasnie, co reklamowal?? Jaki byl scenariusz? Napisz troszk臋 :-) Quote
agnilale Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Dziekuje :oops: tu http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=1163770&highlight=#1163770 sa zdjecia jimmyego z planu filmowego. Jimmy mial byc ozdoba dla paniusi. Scenariusz jest tak谋:Paniusia i jej maz sa kolo myjni samochodowej i pompuja kolo.Podjezdza samochod (bardzo brudny) z nieciewamym gosciem w srodku.Nas para lekcewazaco na niego patrzy a pies nawet szczeka bo on taki nijaki (ten facecik).Potem on bierze gume ,zuje ja i................ z myjni wyjezdza zupelnie zmieniony i pewny siebie mlodzieniec. Nasza parka odprowadza go zdziwionym wzrokiem i nawet pies sie zapatrzyl. Jimmy przez caly czas jest na rekach paniusi. :D Quote
Nitka&Felek Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 heh moja Nitka nosi jak膮艣 kokardk臋 teraz chyba ma czerwnon膮 nie jestem pewna czy j膮 ma :shock: Felek jest 艣cienty i nie potrzebuje kokardki :) Quote
Alex_i_Suzi Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 Co zaloze Suzi gumeczke, to Alex podbiega i ja zdejmuje. Nie lubi gdy Suzi ma cos na glowce, bo gdy zakleilam jej uszka, to caly czas ja za nie szarpal :lol: Quote
Figusia Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Nied艂ugo b臋d臋 mia艂a ma艂ego yorka. Bardzo si臋 z tego ciesz臋 i ju偶 licz臋 dni, 偶eby go zobaczy膰 :D Zaraz zabior臋 si臋 za bardzo ciekaw膮 lektur臋 forum, ale chcia艂abym zapyta膰 o te ubranka. Czy konieczne jest ubieranie yorka w zim臋? Czy je艣li dostan臋 takiego maluszka (8 tygodniowego) teraz w zim臋 to jak wyjd臋 z nim na dw贸r bez ubranka to zachoruje? Sorki, moze to pytanie wyda Wam si臋 g艂upie, ale naprawd臋 zale偶y mi na odpowiedzi. Quote
nikusia Posted November 27, 2005 Author Posted November 27, 2005 Z takim maluchem nie powinno si臋 wychodzi膰 od razu na mr贸z. Je艣li nie zdecydujesz si臋 na ubranko, musisz Yoreczka przyzwyczja膰 stopniowo... Ale ja na Twoim miejscu kupi艂abym ubranko :) Ps. Jak ju偶 b臋dziesz mia艂a malucha koniecznie zr贸b zdj臋cia! :D Quote
Alex_i_Suzi Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Witaj na forum, ja swoje maluchy ubieram gdy temperatura spadnie do 5 stopni, na poczatek polecalabym Ci kupic swterek z golfikiem zapinany na rzepy, bez rekawkow, zeby piesek sie przyzwyczail. W takim sweterku bedzie latwiej mu chodzic niz np: w bluzie. Sama najpierw kupilam bluzy z polaru, ale pieski nie potrafily normalnie w nich sie poruszac. Teraz planuje kupic jakies ubranko z ortalionu na snieg, ale musze poszukac czegos malutkiego. Jezeli piesek bedzie biegal, a nie siedzial w miejscu i sie trzasl ( a trzasl bedzie sie na pewno na poczatku), to nic mu byc nie powinno. Moja Suzi raz byla przeziebiona, objawialo sie to prychaniem i katarkiem, dostala u weterynarza zastrzyki wzmacniajace i wszystko bylo w porzadku. Pozdrawiam Karolina :D . Quote
julita104 Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Figusia napisa艂(a):Nied艂ugo b臋d臋 mia艂a ma艂ego yorka. Bardzo si臋 z tego ciesz臋 i ju偶 licz臋 dni, 偶eby go zobaczy膰 :D Zaraz zabior臋 si臋 za bardzo ciekaw膮 lektur臋 forum, ale chcia艂abym zapyta膰 o te ubranka. Czy konieczne jest ubieranie yorka w zim臋? Czy je艣li dostan臋 takiego maluszka (8 tygodniowego) teraz w zim臋 to jak wyjd臋 z nim na dw贸r bez ubranka to zachoruje? Sorki, moze to pytanie wyda Wam si臋 g艂upie, ale naprawd臋 zale偶y mi na odpowiedzi. narazie nie bedziesz z nim wychodzic poczytaj o szczepieniach i kwarantannie koniecznie! Quote
Recommended Posts