Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bea100 napisał(a):
Mmbbaj, a jak dzisiaj Bajan się czuje?

Alicjarydzewska napisał(a):
też o to samo chciałam spytać :razz:

Teraz czuje się dobrze, właśnie bryka z tatusiem ;) , dziś też ładnie zjadł i rano i wieczorem. Jednak najgorszy jest dzień kroplówki :-( , dziś nie byliśmy. Zrobiłam mu dzień przerwy bo po prostu strach mnie ogarnia na to jak on je źle znosi :shake: Wiesz Bea jak jest...Wczoraj po powrocie od ciebie położył się i leżał, potem przeniósł się na łóżko i zasnął.
Alu, u Bei w ogrodzie Bajan prawie całą wizytę przestał! Nie biegał, nie chodził, nie interesował się Dunia tylko stał, nawet położyć się nie chciał.
Myślimy czy powodem tego nie jest jego dziwne samopoczucie spowodowane opuszczeniem się pod brzuch płynu z kroplówki, sama nie wiem...
Dziś rano tego płynu było już malutko, początkowo był przygaszony, potem troszkę się rozkręcił, a potem spał albo leżał. Teraz jest w świetnej formie, nawet przed chwilą dostał repetę bo się kręcił po kuchni więc apetyt mu się poprawił :multi: Ale jutro znowu musi iść na kroplówkę i raczej musi dostać już z furosemidem bo jednak trzeba płukać te nerki.I znowu wszystko się zacznie od początku :-( Serce mi pęka jak patrzę jak on sobie poradzić nie może z tą sytuacją! Jest wtedy taki smutny! Podchodzi do nas i podnosi łapkę, prosi...A wstrętna pani prowadzi go do tego miejsca, do którego on chodzić nie chce i wyraźnie to pokazuje!
Dobrze, że chociaż zrobiło się chłodniej!

Posted

Gosiu to Bajan dostaje kroplówki podskórne:cool3:.Jeśli tak to nie dziwie się że źle sie czuje .W temacie o nereczkach dziewczyny pisały że lepiej dożylne bo po podskórnych płyn miejscowi się właśnie w różne miejsca /tak miał Raptus od Kati/.

Posted

:multi: Bajanek lepiej się czuje:multi:
Gosiu - dużo mu jeszcze tych kroplówek zostało? Może dłuższe przerwy pomiędzy kolejnymi pozwolą mu lepiej je przyjmować? (tak jak dzisiaj) może jutro - niedziela - mógłby też odpocząć)od kroplówki?

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
Gosiu to Bajan dostaje kroplówki podskórne:cool3:.Jeśli tak to nie dziwie się że źle sie czuje .W temacie o nereczkach dziewczyny pisały że lepiej dożylne bo po podskórnych płyn miejscowi się właśnie w różne miejsca /tak miał Raptus od Kati/.

Tak, Aluś! Bajan dostaje kroplówki podskórne. Z przychodni wychodzi z dwoma garbami na grzbiecie, a potem stopniowo zjeżdżają mu niżej, aż pod brzuszek. W miarę wchłaniania i wysikiwania zmniejszają się oczywiście. Jak wychodzimy z przychodni to Bajanek nie jest jeszcze tak "przystopowany", ale potem coraz bardziej...Zaglądałam na topic o nerkach, ale zaraz się denerwuję więc przestałam! Nie wiem dlaczego wetka zaleciła podskórne, może dlatego, że u Bajanka normy są przekroczone w niewielkim (na szczęście!) stopniu. Taka kroplówka trwa 10 minut, a dożylna z pewnością dużo dłużej no i musiałby mieć założony wenflon, może też i o to chodzi...Zapytam dzisiaj.

an3czka napisał(a):
Gosiu przetrzymajcie ten okres i wszystko będzie dobrze!:multi:

Wiem Aniu, musimy przetrzymać! Tylko, że ja już się stresuję,że musimy dziś iść. Wiem, że to dla jego dobra, ale on potem jest taki udupiony i taki smutny...
A przed chwilą przyszedł tu do mnie, do komputera z misiem :lol:

aga1215 napisał(a):
...Może dłuższe przerwy pomiędzy kolejnymi pozwolą mu lepiej je przyjmować? (tak jak dzisiaj) może jutro - niedziela - mógłby też odpocząć)od kroplówki?

Aguś, Bajanek powinien dostawać je codziennie :shake: A brał je co drugi więc dziś dopiero będzie trzecia. Niestety chyba za każdym razem będzie tak na nie reagować :-(
Bajanek odżywa na drugi dzień po kroplówce. Myślimy, żeby w poniedziałek powtórzyć badanie i zobaczyć czy jest poprawa! Wetka zaleciła też badanie na tyropsynę, właśnie Marek zawiózł próbkę ;) To badanie jest, tak dla świętego spokoju, żeby nic nie przegapić.

Posted

Gosiu - niech Bajanek szybciutko wraca do zdrówka i oby badania okazały się jak najlepsze, żeby już nie trzeba było męczyć biednego Bajanka tymi kroplówkami.
Trzymaj się Kochana, wszytsko szybko wróci do normy :buzi:

Posted

[quote name='Daga_i_Oskar']Gosiu - niech Bajanek szybciutko wraca do zdrówka i oby badania okazały się jak najlepsze, żeby już nie trzeba było męczyć biednego Bajanka tymi kroplówkami.
Trzymaj się Kochana, wszytsko szybko wróci do normy :buzi:

Dziękuję Dagusiu :buzi: A przed chwilą już poznaliśmy wynik na tyropsynę i jest super!!!!!!!!!!!!! :sweetCyb: Nie mógłby już być lepszy :B-fly:

Posted

[quote name='mmbbaj']Dziękuję Dagusiu :buzi: A przed chwilą już poznaliśmy wynik na tyropsynę i jest super!!!!!!!!!!!!! :sweetCyb: Nie mógłby już być lepszy :B-fly:
:sweetCyb::multi: :sweetCyb::multi:

Posted

Witajcie !:multi:

Małgosiu , cieszymy się razem z Tobą !:multi::multi::multi:
Pozdrowionka dla Was kochani:loveu::loveu::loveu:

Posted

Z przykroscia przeczytama trzy strony wstecz i sie zmartwilam...Ale teraz jest juz lepiej, ciesze sie ze Bajanek czuje sie o wiele lepiej i niech juz tak zostanie :p

Posted

[quote name='mmbbaj']Dziękuję Dagusiu :buzi: A przed chwilą już poznaliśmy wynik na tyropsynę i jest super!!!!!!!!!!!!! :sweetCyb: Nie mógłby już być lepszy :B-fly:TAAAK!!!!!! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

Super że wynik OK.
Małgosiu , po tych kroplówkach on może tak się czuć /
wiem to z własnego doswiadczenia jak mi się woda zbierała w ciałku:angryy:/

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']
Małgosiu , po tych kroplówkach on może tak się czuć / wiem to z własnego doswiadczenia jak mi się woda zbierała w ciałku:angryy:/

Dzisiaj wetka stwierdziła, że nie będziemy Bajana męczyć i najpierw sprawdzimy krew, czy się coś poprawiło po tych dwóch kroplówkach.Wynik będzie jutro! Powiedziała, że jeśli nie będzie poprawy to może spróbujemy kroplówkę dożylną, tylko taka idzie przez 4 godziny!:crazyeye: Ja, prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie jak Bajan miałby je wytrzymać w jednym miejscu :shake: Więc chyba się raczej nie zdecyduję!
Dzisiaj był wesoły, ładnie zjadał, grzecznie bierze witaminki, bawił się z nami :lol: Tak bym chciała żeby wynik jutro okazał się lepszy :modla:

Posted

My też trzymamy kciuki za następne badania i cieszymy się okropnie z wspaniałych wieści :multi: :multi: :multi: Myślę że to wszystko to tylko chwilowa niedyspozycja Bajanka i on teraz będzie coraz silniejszy :)

Posted

Wyniki się poprawiły!:sweetCyb: Są w normie! :sweetCyb: Bajanek nie będzie brał kroplówek :sweetCyb: Mam nadzieję, że to było faktycznie chwilowe rozchwianie na skutek tych okropnych upałów! Bajanek ma teraz nie jeść surowego mięska, na które zresztą akurat ma ochotę ;) , a gotowane z jarzynkami i ryżem lub makaronem! I brać witaminki, które zjada bardzo grzecznie :lol: Dobrze, że na wystawie warszawskiej uzupełniłam zapas witamin kilogramowym opakowaniem Cafortanu!:lol: Za miesiąc mamy powtórzyć badanie! Cieszę się strasznie:Cool!: , a po tych nerwach jak się wreszcie uspokoiłam to zrobiłam się flak :mdleje: Dosłownie! Przespałam chyba ze dwie godziny!

Posted

[quote name='mmbbaj']Wyniki się poprawiły!:sweetCyb: Są w normie! :sweetCyb: Bajanek nie będzie brał kroplówek :sweetCyb: Mam nadzieję, że to było faktycznie chwilowe rozchwianie na skutek tych okropnych upałów! Bajanek ma teraz nie jeść surowego mięska, na które zresztą akurat ma ochotę ;) , a gotowane z jarzynkami i ryżem lub makaronem! I brać witaminki, które zjada bardzo grzecznie :lol: Dobrze, że na wystawie warszawskiej uzupełniłam zapas witamin kilogramowym opakowaniem Cafortanu!:lol: Za miesiąc mamy powtórzyć badanie! Cieszę się strasznie:Cool!: , a po tych nerwach jak się wreszcie uspokoiłam to zrobiłam się flak :mdleje: Dosłownie! Przespałam chyba ze dwie godziny!
No widzisz !!:Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!:

Posted

[quote name='mmbbaj']
Maga - a ty wiesz, że ja się nawet zastanawiałam jak Leon znosi te upały, bo on się tak wspaniale dostosowuje do różnych warunków pogodowych :lol: Pamiętam jak świetnie znosił te okropne (wspaniałe :loveu: ) mrozy, tej zimy!

zima to jego żywioł, a latem ledwo żyje. No chyba, ze jest jakiś zbiornik wodny, choćby i balia :evil_lol: