Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam u Oskarka - mam prośbę, przynoście podkłady, bo jest ich mało!!
Pokeliłam dziś kilka podkładów, więc są "większe", ale na wszystkie nie starczyło taśmy i nerwów Oskara, który koniecznie chciał pogryźć kartonik po taśmie :evil_lol:
Jak przyszłam to go z Pnem Doktorem umyliśmy, posprzątaliśmy i założyliśmy pieluchę i zaraz po tym Oskar postanowił obszczekać Pana Doktora :crazyeye: i to konkretnie, nawet jak było mizianie, drapanie itp nie przestawał szczekać :mad: oj, chyba mu się ta pielucha nie spodobała :evil_lol:

Posted

Basiu dzięki:loveu:
My wczoraj przywiozłyśmy 4 paczki ale z tego co widac to Oskar mniej więcej zużywa po 4-5 paczki dziennie czyli ok 20-25 szt.
prosimy o pomoc.

Bodziulka napisał(a):
Byłam u Oskarka - mam prośbę, przynoście podkłady, bo jest ich mało!!
Pokeliłam dziś kilka podkładów, więc są "większe", ale na wszystkie nie starczyło taśmy i nerwów Oskara, który koniecznie chciał pogryźć kartonik po taśmie :evil_lol:
Jak przyszłam to go z Pnem Doktorem umyliśmy, posprzątaliśmy i założyliśmy pieluchę i zaraz po tym Oskar postanowił obszczekać Pana Doktora :crazyeye: i to konkretnie, nawet jak było mizianie, drapanie itp nie przestawał szczekać :mad: oj, chyba mu się ta pielucha nie spodobała :evil_lol:

Posted

Dostałam donosy, że ktoś przyniósł 5 opakowań podkładów :Rose:
Teraz potrzebne są papierowe ręczniki, niestety Oskar szybko wszystko zużywa

Ja nie mogę jutro jechać, może w piątek wieczorem jak się uda...

Posted

halbina napisał(a):
Oskarek jest śłodzio po prostu... dajecie mu kosteczki prasowane albo wędzone?... miałby zajęcie i smakołyk...

niestety, on nie może, ma po tym problemy żołądkowe

Posted

Proszę o zdjęcie na pv "Milutki piesek szuka domu"
zalaminuję dla siebie i wyślę do konkursu na zdjęcie miesiąca.
dzisiaj kupiłam podkłady 4 paczki, jutro wyślę pocztą.

Posted

On jest prześliczny :loveu: :loveu: I taki strasznie, strasznie usmiechnięty.
UWAGA PODKLADY
Posłuchajcie.Jeśli chodzi o podklady,to można kupic je taniej.
Musi być tylko do tego jakaś starsza , starsza ,trochę schorowana (lub tylko starsza)osoba.Czyjaś babcia, dziadek, ciocia , zaufana sąsiadka.
Trzeba pójść do lekarza rodzinnego.Ten wypisuje odpowiedni wniosek na podkłady np.Tena lady lub Seni ( można też wypisać pampersy)z tym wnioskiem idziemy do właściwego biura RUM i tam nam podbijają i juz do apteki.Można na kwartał wypisać 180 sztuk.
Ja tak dziś załatwilam dla swojego niepelnosprawnego jamniolka(siura pod siebie :shake: ).
I tak np.seni kosztuje w aptece 1,50zł za sztukę a tu dziś co prawda tena lady(trochę ciensze-bo nie było seni) wyszło po 0,90 groszy za szt.
Myśle, ze warto.
Spróbujcie załatwic przez kogoś.Naprawdę warto i nie ma znó tak durzo zachodu.Jakby ze 3 osoby wykupiły taniej, to byłaby ogromna oszczędnoś.

Posted

Bodziulka napisał(a):
Dostałam donosy, że ktoś przyniósł 5 opakowań podkładów :Rose:
Teraz potrzebne są papierowe ręczniki, niestety Oskar szybko wszystko zużywa

to ja :oops:
napisalyscie ze sa pilnie potrzebne wiec...
niestety nie moglam zostac (nieplanowanie byla ze mna kolezanka ktora nie przepada za zwierzakami) no i musialam pedzic do mojej glodnej gromadki

Posted

Dopiero dzis zobaczylam watek Oskarka, bardzo tego jest duzo wiec nie dam rady wszystkiego przeczytac.
Ale z tego co przeczytalam, wynika ze Oskarek jest mlodym, sporym, ciezko chorym psem.

Wiem ze mnostwo osob walczy o jego zycie. Ja sama tez walcze o zycie zwierzat tak dlugo, jak dlugo jest nadzieja, a czasem jeszcze dluzej.

Chcialam sie spytac czy ktoras z Was ma doswiadczenie z opieka nad tak ciezko chorym, duzym psem, jak same piszecie, przez 24 godziny na dobe. Bo ja mam, nad ukochana, stara suka, z ktora bylam zzyta od 13 lat. I wiem jaki to jest wysilek. I ze jest niemozliwe zapewnienie dobrej jakosci zycia tak ciezko choremu psu. I co bardziej boli - wlasny bol, ze zwierze odejdzie, czy bol psa. Pol dnia zaniedbania w ciepla pogode - i muchy skladaja jajka w ranie, w ciagu 24 godzin pies umiera od larw, ktore go zywcem zjadaja.

Ja nie snuje katastrofalnej wizji, a bardzo konkretna.
Czy wierzycie w to, ze znajdzie sie ktos, kto najblizsze 5-10 lat poswieci na opieke nad tak ciezko chorym psem?
Jesli tego nie jestescie w stanie zapewnic - a niestety za nikogo, oprocz siebie samego, nie mozna reczyc - to szukanie temu psu domu jest tylko przedluzeniem jego cierpien i narazeniem na to ze nadal bedzie pileczka ktora sobie sie podaje z rak do rak.

Oskarek nie mysli o tym, ze moze ma szanse na to, ze ktos kiedys sie nim zajmie - on cierpi dzis. Czy ktoras z Was miala odlezyny? Czy wiecie jak to boli?

Nie zlosccie sie na mnie, czesc z Was napewno wie, ze robie co sie da dla zwierzat - ale pomyslcie, czy to, zeby miec satysfakcje ofiarowania mu kolejnego dnia zycia w bolu, jest warte jego cierpien?

Ten pies nie ma domu. Ma mnostwo osob ktore przychodza i odchodza. Jest tak chory ze sie nie nadaje ani do przewiezienia ani do kastracji.
Dla zwierzecia nie jest wazne ile lat zylo, czy 2 czy 20 - ale jak zylo. Pies nie ma poczucia czasu. Moje 4 suczki wziete ze schroniska nie mysla co bedzie jutro - one sa szczesliwe DZIS, kazde zwierze tak mysli.

Jest szansa dania mu odejscia kochanego, bez bolu.