Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja przez dlugi czas uzywalam zwyklych psich szamponow za 7-10 zl i co chwila musialam kupowac nowa butelke srednio co 3-4 tygodnie potem kupilam sobie szampon z RING 5 za 38 zl i mam go od maja ! i dopiero 1/4 butelki zuzylam !!

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Elitesse'][quote name='jostra']Można obciąć paluszki i już masz nakładki :P[/quote]

no tak ale sa cieniutkie a na wielu fotkach widzialam takie z grubszej gumy i z wypustkami (hihi) no i takich nigdzie nie moge wypatrzec :([/quote]

Te gumki trymerskie są np. tu [url]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=4417&action=prod[/url]

A jeśli chodzi o kosmetyki to ja używam właściwie tylko Iv San Bernarda i jestem bardzo zadowolona z efektów (super jest szampon i odżywka bananowa dla psów szorstkowłosych, świetny szampon Cristal Clean dla psów o czarnej/białej sierści, kultowa odżywka PEK :wink: , i masa innych fajnych produktów, a teraz wyszły też nowe produkty np dla starszych psów szampon z zielonych pomidorów, albo szampon kabaczkowy :lol: ), dobre są też kosmetyki z Pet Silk, całkiem niezłe z 1 All System; Crown Royal dobry ale przeszkadza mi zapach :-?

Posted

No prosze ,wiedzialam ,ze tych szamponow psich jest duzo ale nie przypuszczalama,ze az taka rozpusta :-)
Ja troche boje sie tych koncentratow ,bo boje sie ,ze mozna przesadzicze stezeniam .Moze faktycznie skocze na strony netowe i popatrze po cenach.

Posted

[quote name='alexandra'][quote name='Elitesse'][quote name='jostra']Można obciąć paluszki i już masz nakładki :P[/quote]

no tak ale sa cieniutkie a na wielu fotkach widzialam takie z grubszej gumy i z wypustkami (hihi) no i takich nigdzie nie moge wypatrzec :([/quote]

Te gumki trymerskie są np. tu [url]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=4417&action=prod[/url]

:-?[/quote]

ale to sa te cienkie :(

Posted

Elittese ja kupiłam te grube gumowe paluszki w sklepie zoologicznym na Kamieńskiego we Wrocku, można je również dostać na giełdzie zoologicznej w piątek oczywiście też we Wrocławiu

Posted

[quote name='alexandra']używam właściwie tylko Iv San Bernarda i jestem bardzo zadowolona z efektów (super jest szampon i odżywka bananowa dla psów szorstkowłosych[/quote]
Romas nie przejmuj się ceną, bo my mamy wlasnie odzywke i szampon bananowy z bernarda o ktorym pisze Ola dla szorstkowłosych i raz ze jest super:) mniej placze wlos a dwa to mamy go juz chyba niecaly rok a nawet pol nie zeszlo wiec jest strasznie wydajny!! a naprawde go nie zalujemy przy uzywaniu:) a i my mamy jeszcze spray z Ring 5 "out rege" (hm chyba cos pokrcilam ale mniejsza o to) i on jest przeciwko koltunieniu sie siersci i super pachnie:) tez jestesmy bardzo zadowlone

a co do skubanka to Deniska czeka w piatek a moze juz jutro zaczne:) i postanowilam ze najpierw go wyskubie z okrywowki martwej i zostawie wiekszosc podszerstka i jakiejs zagubionej typowo niedojrzalj okrywowki i potem skroce maszynka bo chce by mial jak najkrotszy wlos ale nie chce wyrwa podszerstka:) ale mysle ze taka operacja nie jest calkiem bezsensowna bo jak najpierw wyrwe dojrzala okrywowke a zetne podszerstek to chyba nie ma obaw ze pogorszy mu sie okrywowka (choc i tak sie tym wielce noie przejmuje jednakze podoba mi sie ta jego szorstka szczecinka):) jak bedzie juz po wszystkim to na pewno pochwalimy sie zdjeciami:) [tzn jak bedzie sie czym chwalic bo moje dzilo to nie wiadomo co to wyjdzie;)]

Posted

mam pytanie odnosnie trymerow czy warto kupic trymer na zyletke lub czy trymer za 30 zl jest cos wart?naprzylklad teki jak ten [url]http://www.e-pet.pl/index.php?a=tp&id=20[/url] .ktory z nich jest dobry dla miniatury.

Posted

Mam pytanie do wlascicieli czarnych sznaucerow.Jak strzyzecie /jesli strzyzecie przedpiersie i podogonie to czy psu widac skore po tym, jest jakby chwilow "łysy " w tych miejscach.
Ja jak strzyge ,nawet zimowo , moja suczke i czarnulke mojej siostry to te dwie partie zawsze b. krotko i niestety u czarnulki przez ok.dwa tyg widac poprostu gole cialko .U Zuzi jest lepiej bo na szarym tak nie jest kontrastowo.
Czy jest inna metoda? Moze innym ostrzem ,moze nie pod wlos ale znow te partie nie pod wlos b. trudno dokladnie ostrzyzc.
Podzielcie sie doswiadczeniem ,prosze :)

Posted

Jak strzygę ostrzem 3mm to widać skórę, dlatego strzygę około tygodnia przed wystawą
Fakt, że u pieprzaka czy nawet białego nie ma takiej różnicy, no i po trymowaniu też czarny najgorzej wygląda :roll:

Posted

A jak myslisz Jostra,mozna by strzyc dluzszym ostrzem te partie a grzbiet jeszcze dluzszym ,tak nie wystawowo ale zimowo.jakbym sie nie starala zawsze szyja u mojego psa gola wychodzi,wiec moze trzeba ostrze zmienic? A czy to nie zaowocuje klopotami z sierscia?

Posted

Ja jestem za strzyżeniem na krótko, ale w sumie chyba nic się nie stanie jak ostrzyżesz z nakładką, teraz juz zimno, to lepiej górę zostawić dłuższą, bo inaczej musiałabyś chyba psiakowi zafundować sweterek ;)

Posted

Dzieki :-) Przydalo sie :-) ,bo mi szybko poszlo.
No jednak nie udalo mi sie zrobic tak,zeby skora na szyji nie przeswitywala.Ale za to udalo mi sie poprawic wzor strzyzenia i teraz ma dluzsze falbanki na tylnych nogach wzdluz uda.Tak jak zaobserwowalamm u wystawianych psow.
Zdjecia w galerii :-)
Mam jeszcze pytanie ,moze cos mi doradzicie .
Nie wiem co dalej robic z futrem Bianki ,ma juz naprawde dlugie.
Ok . dwa tyg temu byla trymowana ale to wystarczylo na b. krotko,szczegolnie ,ze nie zrobilysmy jej do golej skory.
No i nie wiem czy ja powinnam ja teraz ogolic i pies to ganial :-) ,czy ja powinnam trymowac na tyle na ile poptrafie a ogolic jak sie ociepli luty/marzec.
Problem w tym ,ze ja malo potrafie wytrymowac ani cierpliwosci aniu umiejetnosci.Troche zdejmuje wlosa ale to pestka w porownaniu z ilosciami futra jakie nadprogramowo porasta teraz Bianke.
Golic ja ????
Jak robicie ze swoimi mlodymi psami ????
Dodam ,ze Bianka wogole prawie juz nie ma szczeniecego puchu ,tylko twarde ,ostre furto .Swoja droga super ma siersc ,bo poprostu wszelkie zanieczyszczenia same z niej sie wykruszaja ,nie to co u Zuzi zaraz sie zlepki i koltuny robia .

Posted

Ale pewno trymowane do mniej wiecej golego ,a Bianke zrobilysmy z hodowczynia tylko raczej takie obranie z dzieciecego puchu .
Hm...nie chcialabym jej zniszczyc wlosa, wiec sadzisz nie golic tylko jakos meczyc sie z tym trymowaniem ?Matko ,nienawidze tego ,idzie mi to jak krew z nosa.Brrrrr!

Posted

Jostro, a mam do Ciebie jeszcze pytanie w sprawie ostrzy. Bo właśnie częściowo obrabiałyśmy z Romas Atosa i spróbowałam potem przejechać mu grzbiet ale korzystając z takiego plastikowego grzebyka - nakładki. Teoretycznie powinien dać 5mm włos. I faktycznie zostało małe futerko tak, jak chciałam, ale jednocześnie pies zrobił mi się "pręgowany" (i to wzdłuż a nie w poprzek :cunao: ) Nie udało się wyrównać tych pręg, bo mimo wszystko ten grzebyk jest za duży i takiego nawet dłuższego futerka już nie chwyta. Dlatego chciałabym kupić dłuższe ostrze - pewnie 5. Ale ostrza występują w dwóch wersjach - zwykłej i F (fine). To F ma wszystkie zęby a to zwykłe jakby na jednej części miało co 2 ząbek. Czy to zwykłe ostrze (z niepełnymi ząbkami) działa trochę jak degażówka (czyli trochę włosów przycina dłużej)? Czy nie ma obawy, że też zrobią mi się (a raczej Atosowi ;)) prążki na grzbiecie? Bo gdyby działało jak degażówka to pewnie przy dłuższym włosie zostawianym jest lepsze?

Na razie mam ostrze typu F. Ale ciekawa jestem co daje ta wersja zwykła z niepełnym garniturem uzębienia?

Posted

Dobrze Doroto ,ze nie przejmujesz sie tymi prazkami u Atosa.Zuzia tez tak miala nie raz,jak nie moge czy nie chce popracowac nad nia :D Oczywiscie rozumiem ,ze na pierwszy raz nie mialas mozliwosci inaczej mu zrobic tymi grzebykami grzbietu.To jednak trzeba sobie poeksperymentowac i co tu mowic trzeba miec na czym :lol: jak TZ Jostry :-) My z naszymi pojedynczymi psami nie mamy pola do eksperymentow ( Bianki nie licze bo jej nie strzyge).
Ciekawe co to za ostrze F o ktorym piszesz??

[quote]jostra

--------------------------------------------------------------------------------

raczej nie gol
przyjedź do mnie to ją obierzemy
[/quote]

Ach ,jak ja bym chetnie do Ciebie przyjechala ,nawet nie wiesz,tylko ta okropna odleglosc co nas dzieli :lol:
No ale moze bedzie kiedys okazja przejazdem wstapic :D
Ide za waszymi radami i bede torturowac Bianke po trochu ja trymujac ,nie mam do tego cierpliwosci ale sie zmusze.Moze do wiosny wytrzymamy .Potem wystawka i gole ,gole do lysego :lol:

Dorota ,masz racje teraz jest moda na sznuacery wystawiane w dluzszej szacie ,bardzoej naturalnej.jak zaczynalam przygladac sie sznaucero0m to malo ktory sedzia zwracal uwage zeby wlos byl dluzszy.raczej wiekszosc psow byla wygolona.A teraz zaroslaki.

To jak sadzicie oplaca sie dokupic ostrze 5 mm do tego co mam 1mm??