Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='meganka5']psy zabrałam ale nie w ramach wspópracy z miastem sds-u p.Pasiaka można wyadoptować psa-nie ma z tym problemów...
widzę że macie świetne informacje-tylko niekompletne-a dorabiając ideologię tworzycie plotkę

wlazłyście na elkę i jezdzicie po niej jak po łysej kobyle-żal mi tego
myślę że zamiast podniecać się czyjąs osobą warto ten czas poświęcić na psy a nie na pitolenie bzdur i stukanie w klawiaturę 15 razy na dzień
pogratulować tylko tym co złośliwości doszukują się w u kogoś w postach a same zieją zawiścią(delikatnie mówiąc)
wątek zmienił się gów.o maślane i nic z niego nie wynika...jak ktoś czyta ten syf to uwierzcie mi jak reką odjął odchodzi mu współpraca z kimkolwiek z w/w wątku...
i jak znam życie winna temu fela-no bo kto? ta co siedzi na doopie w pracy i zamiast pracować nos ma przyklejony do monitora a paluchami smaruje po klawiaturze i jedzie każdemu po rajstopach w imię pomocy dla psów? a w schronie była wieki temu i zna go tylko z fotek?...ale pogadać zawsze można i robić z siebie męczennika też i się poużalać, wyciągać rękę i :"daj panie daj", i bezustannie powtarzać że się należy, szpiegować i tworzyś historie "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie"...

amen
pozdrawiam wszystkie blokowe plotkary i te ciotki które mają jeszcze odwagę czytać ten chłam i walczyć dalej
żegnam i życzę dalszego zajefajnego rzucania błotem w siebie nawzajem:-)[/QUOTE]

szkoda, że tego haszczaka już nie dałaś rady wziąć :(

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam z Tesco na email:[URL]http://www.tesco.pl/schroniska/index.php[/URL] Jest głosowanie, żeby schroniska dostały karmę. Głosujmy
Ja oddałam głos na schronisko w Ostrowii Maz

Posted

szkoda, że tego haszczaka już nie dałaś rady wziąć :([/QUOTE]

ida niestety nie jestem matką Teresą z Kalkuty(choć czasami chciałoby się być)...nie miałam gdzie zabrać haskiego a dla czterech szukam jeszcze domu to i tak fart że w tak krótkim czasie poszło mi sześc psiaków...i sprostuję raz jeszcze żadne miasto siedlce mi w niczym nie pomogło-niestety, a pomogła własnie fela (i dla tych trzech szukam domu)- ta sama- ta podła złosliwa tajemnicza przerabiajaca psy na smalec i bóg wie jeszcze jaka....

co do komentarza ludwy---sorry ale to żenada, kogo mam pytać? a przede wszystkim po co? jaki cel osiągnę? powiem kolejny raz: mam głęboko w czarnej doopie wasze animozje, kompletnie mnie to nie interesuje...ja lubię pracować z ludzmi którzy są konsekwentni w swoich realizacjach i założeniach i taką pomoc otrzymałam-nie mam wewnętrznej potrzeby szkalowania ludzi publicznie co w Twoim wydaniu jest chyba priorytetem i celem...wybacz ale chyba przerastasz moje najśmielsze wyobrażenia o tym jacy mogą być ludzie na dogo,
i chyba pomyliłaś portale-ten jest o psach, plotkarski to pudelek-tam możesz pisać o wszystkim

kończę i raz jeszcze pozdrowienia dla wszystkich plociuchów-niech wam ziemia lekką będzie

Posted

[QUOTE]ida niestety nie jestem matką Teresą z Kalkuty(choć czasami chciałoby się być)...nie miałam gdzie zabrać haskiego a dla czterech szukam jeszcze domu to i tak fart że w tak krótkim czasie poszło mi sześc psiaków...i sprostuję raz jeszcze żadne miasto siedlce mi w niczym nie pomogło-niestety, [B]a pomogła własnie fela[/B] (i dla tych trzech szukam domu)- ta sama- ta podła złosliwa tajemnicza przerabiajaca psy na smalec i bóg wie jeszcze jaka....
[/QUOTE]

i wszystko jasne:) Nie każdy tutaj ma takie szczęście być wybrańcem

[

Posted

[QUOTE]co do komentarza ludwy---sorry ale to żenada, kogo mam pytać? a przede wszystkim po co? jaki cel osiągnę? powiem kolejny raz: mam głęboko w czarnej doopie wasze animozje, kompletnie mnie to nie interesuje...ja lubię pracować z ludzmi którzy są konsekwentni w swoich realizacjach i założeniach i taką pomoc otrzymałam-nie mam wewnętrznej potrzeby szkalowania ludzi publicznie co w Twoim wydaniu jest chyba priorytetem i celem...wybacz ale chyba przerastasz moje najśmielsze wyobrażenia o tym jacy mogą być ludzie na dogo,
i chyba pomyliłaś portale-ten jest o psach, plotkarski to pudelek-tam możesz pisać o wszystkim

kończę i raz jeszcze pozdrowienia dla wszystkich plociuchów-[B]niech wam ziemia lekką będzie[/B][/QUOTE]

Gratuluję. Nic dodać, nic ująć

Posted

Idusiek, ludwa odpuście sobie. Wiecie ile robiłyście i wiecie jak jest teraz. Nie ma co się tu tarmosić w kółko. Wiecie też, że fela robi dużo, ale i ma swój charakter. Swego czasu brałam psy na tymczasy. Nikomu to nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie. Jednak gdy chciałam jednego zostawić u siebie, usłyszałam wieeele niemiłych słów. Jakoś przy tymczasach nikomu nie przeszkadzało to, że wynajmuje mieszkanie i że nie jestem po ślubie...
(przynajmniej jestem teraz szczęśliwą posiadaczką kota :) - ba, również to był mój tymczas! )

Ida , Ewa ja sobie odpuściłam. Same wiecie jak wygląda wszystko od wewnątrz, wiec darujcie sobie! Niech robią co chcą. Pomagać pomagają, troche nieporadnie, ale jednak troche psow ratują.

Posted

Wiem i ja już sobie odpuściłam. I nie umniejszam absolutnie zasług Feli. Tylko skoro oczekuje tutaj pomocy (ogłoszeń i innych), to niech będzie fair wobec osób, które pomagają jak mogą. Nie wobec mnie i Idy, bo na to nie liczę. Ale jeśli ktoś chce robić ogłoszenia (i je robi), zakłada wątki psom, to jest konkretna pomoc. Niech usłyszy "dziękuję", niech dostanie zdjęcia, informację o psie i o tym, że znalazł dom. Bez dopraszania się o to wielokroć, bo nie o to chodzi.
Ale z całym szacunkiem. W owym radosnym gronie NIKT, zuepłnie NIKT (poza Idą, ja czasami jakieś wykupiłam, bo też nie robiłam) nie zrobił psom pół ogłoszenia. Nie sądzę aby to się zmieniło. I tym sposobem, psy, które dom mogą znaleźć kwitną w hotelach a inne zdychają w schronie, chociaż by mogły pójść do hoteli na miejsce tych, które dzięki ogłoszeniom szybko by znalazły domy. I więcej psów by na tym skorzystało. Chyba o to w tym chodzi a nie o utrzymywanie kilku psów w hotelech i zapewnienie tylko im bytu na długie miesiące.
I gdyby pomóc w podstawowym zakresie chętnym DT, to też więcej psów by miało dom. A BDT bierze się z pocałowaniem ręki a nie wypina, bo ktoś coś nie po mojej myśli odpowiedział. To niestety działa jak towarzystwo wzajemnej adoracji jak widać, bo jednym DT się z radością pomaga a na inne wypina, nie zważając na psy. Liczą się sympatie. Co zresztą widać kilka postów wyżej.
I to jest nie fair.
A skoro Fela informacji pomagającym tutaj udzielać nie chce, to również niech nie szuka już tutaj pomocy. Wtedy wszystko będzie ok, bo to nie jest transakcja jednostronna.
I na marginesie, Felu, nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby oczerniać Cię, robiąc z Ciebie malwersantkę, bo mi na to uczciwość własna nie pozwala, bo nigdy Cię o to nawet nie podejrzewałam. A Ty potrafisz coś takiego zrobić, ot tak, po złości... Nie napiszę jak to nazywam...Ale cholernie to przykre wobec osoby, która zrobiła dla tych psów, jak żadna inna z kręgu Twojej grupy. Mam nadzieję, że czujesz się z tym dobrze.

Posted

Ludwa możesz wyjaśnić o co chodzi? Tu na dogo Fela Idy o nic nie oskarża, chyba ,że nie doczytałam. A to co piszesz jest dosyć mocne. Stawia w złym świetle zarówno Felę jak i Idę.
Dziewczyny ten wątek powinien zostać zmoderowany bo w ramach wzajemnej nienawiści [B]najbardziej szkodzicie psom. [/B]Czy o to chodzi? Załatwcie swoje sprawy poza dogo. Jest wiele innych możliwości [B]"dogadania się"[/B] lub dania sobie po razie. Bo temu chyba jesteście bliższe.

Posted

Nie na dogo, na FB a konkretniej do jednej z osób. I pewnie, jedynie "delikatnie zasugerowała" a efekt jest jaki jest. Na końcu oczywiście to psy zostają bez pomocy niestety.
Niestety nie da się tego załatwić poza dogo, bo:
1. Fela jeśli ktoś ma inne zdanie, to nie będzie z nim rozmawiała. Miałam inne zdanie i próbowałam rozmawiać. Wyleciałam. Więc wiem ;)
2. W tej chwili mi chodzi o traktowanie właśnie osób z dogo. Szczególnie o to. A co się dzieje poza... Nie wiem, wiedzieć nie będę i już nie chcę. Byleby pieniądze zebrane z 1% posłużyły jak największej ilości psów.

Posted

[quote name='ludwa']a tam można głosować kilkakrotnie? Bo podaje się adres mailowy, więc nie wiem[/QUOTE]
Z jednego e mail, jeden głos niestety:(

Posted

Ludwa, jeśli twierdzisz, że kogoś gdzieś oskarżyłam o złodziejstwo, i piszesz to na publicznym forum, domagam się wyjaśnień oraz sprostowania. To, co robisz, jest regularnym pomawianiem, szkodzi działalności prowadzonej przeze mnie i współpracujące ze mną osoby, jest i naruszaniem dóbr osobistych, za które grozi bardzo konkretna odpowiedzialność karna. Piszę to jak najbardziej poważnie.

Małe wyjaśnienie: Ludwa i Idusiek same zrezygnowały ze współpracy ze mną. Zapewne urażona duma cierpi, ze nie błagałam o pozostanie.
Mała prośba: psów potrzebujących pomocy jest wiele, skierujcie swoją energię w inną stronę, będzie z korzyścią dla wszystkich.

Posted

Fela, dobrye wiesz czemu odeszłam - nie mogłyśmy się dogadać, bo ja w końcu przestałam Ci potakiwać.
Miałam również różne "Ale" dotyczące pomocy, jaką oferowałysmy psom.
Żadna duma, żadna złość, żadna zawiść...

Nie ja pierwsza odeszłam dzięki takim powodom i pewnie nie ja ostatnia.
Tylko psów szkoda.

A teraz, jak człowiek naprawdę chcę pomóc- to jeszcze ukrywasz, zatajasz, udzielasz nic nie znaczących/dających odpowiedzi.
Ja mam dość Twoich manipulacji, po prostu. Zachowujesz się jakby to chodziło o coś zupełnie innnego niż ostrowskie kundle.
A mi tylko na nich zależy. Ciebie i Twoje problemy mam już dawno w głębokim poważaniu ;)

Posted

Wczoraj odszedl FRODO, ostrowiak na wiecznym DT u Patia.
Miał nowotwór płuc.
[']['][']

[URL="http://img195.imageshack.us/my.php?image=dsc4430.jpg"][IMG]http://img195.imageshack.us/img195/7150/dsc4430.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Cóż, Felu, ja piszę wprost a nie za plecami. I taka między nami rożnica.
Traktujesz OM jak własne schronisko, tylko wszystkim psom tam nie pomożesz.
Frodo ['], dobrze, że zostałeś w tym domu.

Posted

[quote name='idusiek']

Nie ja pierwsza odeszłam dzięki takim powodom i pewnie nie ja ostatnia.
Tylko psów szkoda.

[/QUOTE]

Może nie powinnam się odzywać ale .......

Jeżeli wiele osób rezygnuje ze współpracy z jedną osobą to z Nią jest coś nie tak a nie z tymi, którzy rezygnują.

Pomyśl o tym Felu, trochę więcej samokrytyki i trochę więcej pokory.

Posted

A ja zapraszam na bazarek na Akcję sterylizacje, choc o zajrzenie:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/199796-Drewniane-przyrzady-do-masa%C5%BCu-i-%C5%9Bliczny-szal-na-skarbonk%C4%99-sterylkow%C4%85-do-19.01?p=16072585#post16072585[/url]