idusiek Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 [quote name='meganka5']psy zabrałam ale nie w ramach wspópracy z miastem sds-u p.Pasiaka można wyadoptować psa-nie ma z tym problemów... widzę że macie świetne informacje-tylko niekompletne-a dorabiając ideologię tworzycie plotkę wlazłyście na elkę i jezdzicie po niej jak po łysej kobyle-żal mi tego myślę że zamiast podniecać się czyjąs osobą warto ten czas poświęcić na psy a nie na pitolenie bzdur i stukanie w klawiaturę 15 razy na dzień pogratulować tylko tym co złośliwości doszukują się w u kogoś w postach a same zieją zawiścią(delikatnie mówiąc) wątek zmienił się gów.o maślane i nic z niego nie wynika...jak ktoś czyta ten syf to uwierzcie mi jak reką odjął odchodzi mu współpraca z kimkolwiek z w/w wątku... i jak znam życie winna temu fela-no bo kto? ta co siedzi na doopie w pracy i zamiast pracować nos ma przyklejony do monitora a paluchami smaruje po klawiaturze i jedzie każdemu po rajstopach w imię pomocy dla psów? a w schronie była wieki temu i zna go tylko z fotek?...ale pogadać zawsze można i robić z siebie męczennika też i się poużalać, wyciągać rękę i :"daj panie daj", i bezustannie powtarzać że się należy, szpiegować i tworzyś historie "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie"... amen pozdrawiam wszystkie blokowe plotkary i te ciotki które mają jeszcze odwagę czytać ten chłam i walczyć dalej żegnam i życzę dalszego zajefajnego rzucania błotem w siebie nawzajem:-)[/QUOTE] szkoda, że tego haszczaka już nie dałaś rady wziąć :( Quote
ludwa Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 To zapytaj Felę o plotki o Idzie-złodziejce Quote
Edi100 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Dostałam z Tesco na email:[URL]http://www.tesco.pl/schroniska/index.php[/URL] Jest głosowanie, żeby schroniska dostały karmę. Głosujmy Ja oddałam głos na schronisko w Ostrowii Maz Quote
meganka5 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 szkoda, że tego haszczaka już nie dałaś rady wziąć :([/QUOTE] ida niestety nie jestem matką Teresą z Kalkuty(choć czasami chciałoby się być)...nie miałam gdzie zabrać haskiego a dla czterech szukam jeszcze domu to i tak fart że w tak krótkim czasie poszło mi sześc psiaków...i sprostuję raz jeszcze żadne miasto siedlce mi w niczym nie pomogło-niestety, a pomogła własnie fela (i dla tych trzech szukam domu)- ta sama- ta podła złosliwa tajemnicza przerabiajaca psy na smalec i bóg wie jeszcze jaka.... co do komentarza ludwy---sorry ale to żenada, kogo mam pytać? a przede wszystkim po co? jaki cel osiągnę? powiem kolejny raz: mam głęboko w czarnej doopie wasze animozje, kompletnie mnie to nie interesuje...ja lubię pracować z ludzmi którzy są konsekwentni w swoich realizacjach i założeniach i taką pomoc otrzymałam-nie mam wewnętrznej potrzeby szkalowania ludzi publicznie co w Twoim wydaniu jest chyba priorytetem i celem...wybacz ale chyba przerastasz moje najśmielsze wyobrażenia o tym jacy mogą być ludzie na dogo, i chyba pomyliłaś portale-ten jest o psach, plotkarski to pudelek-tam możesz pisać o wszystkim kończę i raz jeszcze pozdrowienia dla wszystkich plociuchów-niech wam ziemia lekką będzie Quote
ludwa Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 [QUOTE]ida niestety nie jestem matką Teresą z Kalkuty(choć czasami chciałoby się być)...nie miałam gdzie zabrać haskiego a dla czterech szukam jeszcze domu to i tak fart że w tak krótkim czasie poszło mi sześc psiaków...i sprostuję raz jeszcze żadne miasto siedlce mi w niczym nie pomogło-niestety, [B]a pomogła własnie fela[/B] (i dla tych trzech szukam domu)- ta sama- ta podła złosliwa tajemnicza przerabiajaca psy na smalec i bóg wie jeszcze jaka.... [/QUOTE] i wszystko jasne:) Nie każdy tutaj ma takie szczęście być wybrańcem [ Quote
ludwa Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 [QUOTE]co do komentarza ludwy---sorry ale to żenada, kogo mam pytać? a przede wszystkim po co? jaki cel osiągnę? powiem kolejny raz: mam głęboko w czarnej doopie wasze animozje, kompletnie mnie to nie interesuje...ja lubię pracować z ludzmi którzy są konsekwentni w swoich realizacjach i założeniach i taką pomoc otrzymałam-nie mam wewnętrznej potrzeby szkalowania ludzi publicznie co w Twoim wydaniu jest chyba priorytetem i celem...wybacz ale chyba przerastasz moje najśmielsze wyobrażenia o tym jacy mogą być ludzie na dogo, i chyba pomyliłaś portale-ten jest o psach, plotkarski to pudelek-tam możesz pisać o wszystkim kończę i raz jeszcze pozdrowienia dla wszystkich plociuchów-[B]niech wam ziemia lekką będzie[/B][/QUOTE] Gratuluję. Nic dodać, nic ująć Quote
pumcia02 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Idusiek, ludwa odpuście sobie. Wiecie ile robiłyście i wiecie jak jest teraz. Nie ma co się tu tarmosić w kółko. Wiecie też, że fela robi dużo, ale i ma swój charakter. Swego czasu brałam psy na tymczasy. Nikomu to nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie. Jednak gdy chciałam jednego zostawić u siebie, usłyszałam wieeele niemiłych słów. Jakoś przy tymczasach nikomu nie przeszkadzało to, że wynajmuje mieszkanie i że nie jestem po ślubie... (przynajmniej jestem teraz szczęśliwą posiadaczką kota :) - ba, również to był mój tymczas! ) Ida , Ewa ja sobie odpuściłam. Same wiecie jak wygląda wszystko od wewnątrz, wiec darujcie sobie! Niech robią co chcą. Pomagać pomagają, troche nieporadnie, ale jednak troche psow ratują. Quote
ludwa Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Wiem i ja już sobie odpuściłam. I nie umniejszam absolutnie zasług Feli. Tylko skoro oczekuje tutaj pomocy (ogłoszeń i innych), to niech będzie fair wobec osób, które pomagają jak mogą. Nie wobec mnie i Idy, bo na to nie liczę. Ale jeśli ktoś chce robić ogłoszenia (i je robi), zakłada wątki psom, to jest konkretna pomoc. Niech usłyszy "dziękuję", niech dostanie zdjęcia, informację o psie i o tym, że znalazł dom. Bez dopraszania się o to wielokroć, bo nie o to chodzi. Ale z całym szacunkiem. W owym radosnym gronie NIKT, zuepłnie NIKT (poza Idą, ja czasami jakieś wykupiłam, bo też nie robiłam) nie zrobił psom pół ogłoszenia. Nie sądzę aby to się zmieniło. I tym sposobem, psy, które dom mogą znaleźć kwitną w hotelach a inne zdychają w schronie, chociaż by mogły pójść do hoteli na miejsce tych, które dzięki ogłoszeniom szybko by znalazły domy. I więcej psów by na tym skorzystało. Chyba o to w tym chodzi a nie o utrzymywanie kilku psów w hotelech i zapewnienie tylko im bytu na długie miesiące. I gdyby pomóc w podstawowym zakresie chętnym DT, to też więcej psów by miało dom. A BDT bierze się z pocałowaniem ręki a nie wypina, bo ktoś coś nie po mojej myśli odpowiedział. To niestety działa jak towarzystwo wzajemnej adoracji jak widać, bo jednym DT się z radością pomaga a na inne wypina, nie zważając na psy. Liczą się sympatie. Co zresztą widać kilka postów wyżej. I to jest nie fair. A skoro Fela informacji pomagającym tutaj udzielać nie chce, to również niech nie szuka już tutaj pomocy. Wtedy wszystko będzie ok, bo to nie jest transakcja jednostronna. I na marginesie, Felu, nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby oczerniać Cię, robiąc z Ciebie malwersantkę, bo mi na to uczciwość własna nie pozwala, bo nigdy Cię o to nawet nie podejrzewałam. A Ty potrafisz coś takiego zrobić, ot tak, po złości... Nie napiszę jak to nazywam...Ale cholernie to przykre wobec osoby, która zrobiła dla tych psów, jak żadna inna z kręgu Twojej grupy. Mam nadzieję, że czujesz się z tym dobrze. Quote
auraa Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Ludwa możesz wyjaśnić o co chodzi? Tu na dogo Fela Idy o nic nie oskarża, chyba ,że nie doczytałam. A to co piszesz jest dosyć mocne. Stawia w złym świetle zarówno Felę jak i Idę. Dziewczyny ten wątek powinien zostać zmoderowany bo w ramach wzajemnej nienawiści [B]najbardziej szkodzicie psom. [/B]Czy o to chodzi? Załatwcie swoje sprawy poza dogo. Jest wiele innych możliwości [B]"dogadania się"[/B] lub dania sobie po razie. Bo temu chyba jesteście bliższe. Quote
ludwa Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Nie na dogo, na FB a konkretniej do jednej z osób. I pewnie, jedynie "delikatnie zasugerowała" a efekt jest jaki jest. Na końcu oczywiście to psy zostają bez pomocy niestety. Niestety nie da się tego załatwić poza dogo, bo: 1. Fela jeśli ktoś ma inne zdanie, to nie będzie z nim rozmawiała. Miałam inne zdanie i próbowałam rozmawiać. Wyleciałam. Więc wiem ;) 2. W tej chwili mi chodzi o traktowanie właśnie osób z dogo. Szczególnie o to. A co się dzieje poza... Nie wiem, wiedzieć nie będę i już nie chcę. Byleby pieniądze zebrane z 1% posłużyły jak największej ilości psów. Quote
Kamila Proc Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 post o pomocy z tesco zaginal gdzies w slusznej walce Quote
ludwa Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Ja go widziałam i zagłosowałam, tylko wtedy było 2 głosujących a część schronisk miała już spooooooro głosów. Quote
Edi100 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [url]http://www.tesco.pl/schroniska/index.php[/url] Quote
ludwa Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 a tam można głosować kilkakrotnie? Bo podaje się adres mailowy, więc nie wiem Quote
Edi100 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='ludwa']a tam można głosować kilkakrotnie? Bo podaje się adres mailowy, więc nie wiem[/QUOTE] Z jednego e mail, jeden głos niestety:( Quote
Fela Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Ludwa, jeśli twierdzisz, że kogoś gdzieś oskarżyłam o złodziejstwo, i piszesz to na publicznym forum, domagam się wyjaśnień oraz sprostowania. To, co robisz, jest regularnym pomawianiem, szkodzi działalności prowadzonej przeze mnie i współpracujące ze mną osoby, jest i naruszaniem dóbr osobistych, za które grozi bardzo konkretna odpowiedzialność karna. Piszę to jak najbardziej poważnie. Małe wyjaśnienie: Ludwa i Idusiek same zrezygnowały ze współpracy ze mną. Zapewne urażona duma cierpi, ze nie błagałam o pozostanie. Mała prośba: psów potrzebujących pomocy jest wiele, skierujcie swoją energię w inną stronę, będzie z korzyścią dla wszystkich. Quote
Kamila Proc Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 dzien dobry, moze dzisiaj bedzie milej Quote
idusiek Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Fela, dobrye wiesz czemu odeszłam - nie mogłyśmy się dogadać, bo ja w końcu przestałam Ci potakiwać. Miałam również różne "Ale" dotyczące pomocy, jaką oferowałysmy psom. Żadna duma, żadna złość, żadna zawiść... Nie ja pierwsza odeszłam dzięki takim powodom i pewnie nie ja ostatnia. Tylko psów szkoda. A teraz, jak człowiek naprawdę chcę pomóc- to jeszcze ukrywasz, zatajasz, udzielasz nic nie znaczących/dających odpowiedzi. Ja mam dość Twoich manipulacji, po prostu. Zachowujesz się jakby to chodziło o coś zupełnie innnego niż ostrowskie kundle. A mi tylko na nich zależy. Ciebie i Twoje problemy mam już dawno w głębokim poważaniu ;) Quote
idusiek Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Wczoraj odszedl FRODO, ostrowiak na wiecznym DT u Patia. Miał nowotwór płuc. ['][']['] [URL="http://img195.imageshack.us/my.php?image=dsc4430.jpg"][IMG]http://img195.imageshack.us/img195/7150/dsc4430.jpg[/IMG][/URL] Quote
ludwa Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Cóż, Felu, ja piszę wprost a nie za plecami. I taka między nami rożnica. Traktujesz OM jak własne schronisko, tylko wszystkim psom tam nie pomożesz. Frodo ['], dobrze, że zostałeś w tym domu. Quote
beam6 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 [quote name='idusiek'] Nie ja pierwsza odeszłam dzięki takim powodom i pewnie nie ja ostatnia. Tylko psów szkoda. [/QUOTE] Może nie powinnam się odzywać ale ....... Jeżeli wiele osób rezygnuje ze współpracy z jedną osobą to z Nią jest coś nie tak a nie z tymi, którzy rezygnują. Pomyśl o tym Felu, trochę więcej samokrytyki i trochę więcej pokory. Quote
Fela Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Ludwa, jeszcze raz proszę o jasne wyjaśnienie. Inaczej potraktuje to jak pomówienie. Quote
malagos Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 A ja zapraszam na bazarek na Akcję sterylizacje, choc o zajrzenie: [url]http://www.dogomania.pl/threads/199796-Drewniane-przyrzady-do-masa%C5%BCu-i-%C5%9Bliczny-szal-na-skarbonk%C4%99-sterylkow%C4%85-do-19.01?p=16072585#post16072585[/url] Quote
Recommended Posts