esperanza Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 To teraz są 2 strony schroniska? Widziałam u ostrowskiego weterynarza bardzo ładne plakaty promujące schronisko. Nawet stanowisko konsultanta do spraw adopcji jest w schronisku. Quote
auraa Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Dostałam wczoraj smsa od państwa Malwinki. Przesłałam Feli. Nie jest dobrze. Oby się to źle nie skończyło:shake: Quote
idusiek Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 co to znaczy "nie jest dobrze i oby sie zle nie skonczyło"? Quote
auraa Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 To znaczy, że mała pozostawiona w domu sama, niszczy. Fela miała do nich dzwonić. Juz wcześniej pisałam, że dzwonili do mnie, bo sobie z nią nie radzą. Problem podobny jak z Cziką. Weszła na głowę lub lęk separacyjny. Zaczęło się odkąd Pani poszła do pracy. Quote
idusiek Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [COLOR=red][B]UWAGA- WYGLADA NA TO, ŻE MAMY AWARIĘ ![/B][/COLOR] wczoraj w nocy przeczytałam takiego maila do schroniska, ze malo nie padłam ... Pani zaadoptowała bezposrednio ze schronu [B]Żabcię.[/B] NIC O TYM NIE WIEDZIAŁAM, NIKT DO MNIE NIE DZWONIŁ, nie zajmowałam się adopcją. Napisała po 1 dniu, że pies sika w domu, na spacerach sie nie rusza ( ze smyczą wcale, bez smyczy lepiej .....sic! ) siedzi tylko przerażona i sika zaraz po wejsciu do domu i ze wet powiedział, ze ma krzywe zęby czyli jest stara i niczego ją ta Pani nie nauczy. No i ze ja odda jak sie nic nie zmieni za chwile, bo nie chce jej robic nadziei..... Odda ją jak nic, jak jej wczesniej nie s*******i.... nie wiem gdzie ona jest, bo nawet numeru telefonu nie podała ani miejscowosci. Poprosiłam ją o kontakt jak najszybciej- mam nadzieje ,ze sie odezwie i pewnie bede musiala ją zabrac i nie wyobrażam sobie, ze pojdzie do Ostrowi :( Oto żabcia, 4/5 kg psa...na zdjęciach siedzi obok paley i pod budą. Malutka jest jak pchła! [URL]http://ostrow.schronisko.net/adopcja-id-50337.html[/URL] [B][COLOR=red]KTO MOZE DAC TEJ WYSTRASZONEJ OBECNIE NA MAXA BIDULI DT?![/COLOR][/B] Quote
LadyBell Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='idusiek'][COLOR=red][B]UWAGA- WYGLADA NA TO, ŻE MAMY AWARIĘ ![/B][/COLOR] i ze wet powiedział, ze ma krzywe zęby czyli jest stara i niczego ją ta Pani nie nauczy. [/QUOTE] Krzywe zęby to pojęcie bardzo względne. Może mieć krzywe od urodzenia ( moja ciotka ma sznaucera ze schronu i mimo bardzo młodego wieku- 1 rok - ma straszne krzywulce i do tego zły zgryz. Prawdopodobnie był to efekt mleczaków, które w pore nie wypadły a pod spodem rosły już stałe....) Po za tym takich bielutkich kłów nie mają starsze psy. A u niej biel bije na kilometr. Tylko czy znajdzie się dt który zechce takiego wystraszonego psa... Ona jest chyba bardziej niż Lilka... :( Quote
idusiek Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 nie nie jest. jak byłam ostatnio w schronie, to do mnie podchodziła, nie uciekała już. To kwestia tego co dzieje się teraz- skoro ona nie sika -to albo nie nauczona albo sie boi, bo stoi nad nią baba jak jakis kat i każe sikac :( o zębach nie wspomnę... a wet zamiast pomóc- to jeszcze dołozył oliwy do ognia- jak widac po tym co pani pisze... ja widziałam jej zęby- bieluteńkie... Quote
Edi100 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Dzwoniła do mnie właśnie moja babcia która jest w Ostrowi Mazowieckiej u rodziny. We wsi DUDY jest bezdomna suka z sześcioma szczeniakami:(:( Babcia mówi że suka jest na polu w krzakach. Dzieci niby tam chodzą i karmią sukę ( niby) i nikt nie chce pomóc:( Moja babcia ma 80 lat, jutro wraca do Wrocławia... :( Nie wiem co robic:( Quote
idusiek Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 dzwonic do Straży Miejskiej i na Policję... nic innego nie poradzę. Quote
Edi100 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='idusiek']dzwonic do Straży Miejskiej i na Policję... nic innego nie poradzę.[/QUOTE] Ale ja jestem w Żmigrodzie:( To jakieś 600km:(:( Quote
malawaszka Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 o boże Żabunia :( co dalej? co za babsko obrzydliwe no :( Quote
idusiek Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 nie wiem co dalej, bo nikt do mnie nie dzwoni :( a ja nie mam do niej żadnych namiarów oprócz maila :( [B]EDI[/B]- telefon na Policję w Ostrowi Mazowieckiej : [COLOR=black][FONT=Times New Roman]+48 (029)746 210 lub [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Times New Roman](029)7469200. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][/FONT][/COLOR] Quote
koosiek Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='idusiek']nie wiem co dalej, bo nikt do mnie nie dzwoni :( a ja nie mam do niej żadnych namiarów oprócz maila :( [/QUOTE] A schronisko nie ma w umowie? Quote
Edi100 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='koosiek']A schronisko nie ma w umowie?[/QUOTE] Babcia mi mówiła, że ponoć dzwoniono do schroniska ale nie ma odzewu:( Moja babcia to bardzo starsza osoba, słabo widzi. Była tam sprawa w Sądzie dlatego tam jest. Zatrzymała się u bardzo dalekiej rodziny ale nic nie "przeforsowała"... Jutro rano wsadzą babcie do PKSu a dziadek ją odbierze we Wrocławiu. Tyle wiem:( Zadzwoniła do mnie bo czuje się bezradna:( Tam ponoć to norma, ze tak źle traktuje się psy:( Quote
Edi100 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='malawaszka']o boże Żabunia :( co dalej? co za babsko obrzydliwe no :([/QUOTE] Moja babcia nie jest w stanie tam nic zrobić:(:(:( Quote
koosiek Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Edi, a dzwoniłaś na policję? Idusiek podała numer... Quote
Edi100 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='koosiek']Edi, a dzwoniłaś na policję? Idusiek podała numer...[/QUOTE] Nie, niestety nie:( Mam kompletnie nie aktywne konto i nie mam jak zadzwonić nawet do babci:( Dziś powinnam dostać wypłatę, ale jak znam życie to będzie dopiero dziesiątego. Quote
idusiek Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='edi100']babcia mi mówiła, że ponoć dzwoniono do schroniska ale nie ma odzewu:( moja babcia to bardzo starsza osoba, słabo widzi. Była tam sprawa w sądzie dlatego tam jest. Zatrzymała się u bardzo dalekiej rodziny ale nic nie "przeforsowała"... Jutro rano wsadzą babcie do pksu a dziadek ją odbierze we wrocławiu. Tyle wiem:( zadzwoniła do mnie bo czuje się bezradna:( tam ponoć to norma, ze tak źle traktuje się psy:([/quote] edI- PROSZĘ PRZECZYTAJ UWAZNIE: proszę, niech babcia zadzwoni [B]na policję oraz do gminy dudy.[/B] tO JEST POWIAT OSTROWSKI, POWINNI ZAREAGOWAĆ. Nie do schroniska- schronisko nie zareaguje jezeli nie bedzie miało zgłoszenia od ww. Władz. Quote
Edi100 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Dziewczyny jestem od Ostrowi prawie 600km:oops: Quote
Edi100 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='idusiek']edI- PROSZĘ PRZECZYTAJ UWAZNIE: proszę, niech babcia zadzwoni [B]na policję oraz do gminy dudy.[/B] tO JEST POWIAT OSTROWSKI, POWINNI ZAREAGOWAĆ. Nie do schroniska- schronisko nie zareaguje jezeli nie bedzie miało zgłoszenia od ww. Władz.[/QUOTEMogę podać nr do mojej babci. Boję się że moja babcia sobie z taką rozmową nie poradzi. Quote
Edi100 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 To jest nr do mojej babci 665181342, Babcia ma na imię Regina. Może jak ją ktoś poinstruuje to da radę. Quote
idusiek Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 ale ja Ci nie każę tam jechać Edi...tylko prosze, żebyś zadzwoniła na policję i powiadomiła o sytuacji i dokładnym miejscu przebywania psów. To tak dużo, zeby zostały zabrane? Quote
Edi100 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='idusiek']ale ja Ci nie każę tam jechać Edi...tylko prosze, żebyś zadzwoniła na policję i powiadomiła o sytuacji i dokładnym miejscu przebywania psów. To tak dużo, zeby zostały zabrane?[/QUOTE] Zaraz poproszę kogoś o użyczenie telefonu. Quote
Recommended Posts