Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To teraz są 2 strony schroniska?

Widziałam u ostrowskiego weterynarza bardzo ładne plakaty promujące schronisko.
Nawet stanowisko konsultanta do spraw adopcji jest w schronisku.

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

To znaczy, że mała pozostawiona w domu sama, niszczy. Fela miała do nich dzwonić. Juz wcześniej pisałam, że dzwonili do mnie, bo sobie z nią nie radzą. Problem podobny jak z Cziką. Weszła na głowę lub lęk separacyjny. Zaczęło się odkąd Pani poszła do pracy.

Posted

[COLOR=red][B]UWAGA- WYGLADA NA TO, ŻE MAMY AWARIĘ ![/B][/COLOR]

wczoraj w nocy przeczytałam takiego maila do schroniska, ze malo nie padłam ...
Pani zaadoptowała bezposrednio ze schronu [B]Żabcię.[/B] NIC O TYM NIE WIEDZIAŁAM, NIKT DO MNIE NIE DZWONIŁ, nie zajmowałam się adopcją.

Napisała po 1 dniu, że pies sika w domu, na spacerach sie nie rusza ( ze smyczą wcale, bez smyczy lepiej .....sic! ) siedzi tylko przerażona i sika zaraz po wejsciu do domu i ze wet powiedział, ze ma krzywe zęby czyli jest stara i niczego ją ta Pani nie nauczy. No i ze ja odda jak sie nic nie zmieni za chwile, bo nie chce jej robic nadziei.....

Odda ją jak nic, jak jej wczesniej nie s*******i.... nie wiem gdzie ona jest, bo nawet numeru telefonu nie podała ani miejscowosci. Poprosiłam ją o kontakt jak najszybciej- mam nadzieje ,ze sie odezwie i pewnie bede musiala ją zabrac i nie wyobrażam sobie, ze pojdzie do Ostrowi :(

Oto żabcia, 4/5 kg psa...na zdjęciach siedzi obok paley i pod budą. Malutka jest jak pchła!

[URL]http://ostrow.schronisko.net/adopcja-id-50337.html[/URL]

[B][COLOR=red]KTO MOZE DAC TEJ WYSTRASZONEJ OBECNIE NA MAXA BIDULI DT?![/COLOR][/B]

Posted

[quote name='idusiek'][COLOR=red][B]UWAGA- WYGLADA NA TO, ŻE MAMY AWARIĘ ![/B][/COLOR]

i ze wet powiedział, ze ma krzywe zęby czyli jest stara i niczego ją ta Pani nie nauczy.
[/QUOTE]

Krzywe zęby to pojęcie bardzo względne. Może mieć krzywe od urodzenia ( moja ciotka ma sznaucera ze schronu i mimo bardzo młodego wieku- 1 rok - ma straszne krzywulce i do tego zły zgryz. Prawdopodobnie był to efekt mleczaków, które w pore nie wypadły a pod spodem rosły już stałe....)

Po za tym takich bielutkich kłów nie mają starsze psy. A u niej biel bije na kilometr.

Tylko czy znajdzie się dt który zechce takiego wystraszonego psa... Ona jest chyba bardziej niż Lilka... :(

Posted

nie nie jest. jak byłam ostatnio w schronie, to do mnie podchodziła, nie uciekała już.
To kwestia tego co dzieje się teraz- skoro ona nie sika -to albo nie nauczona albo sie boi, bo stoi nad nią baba jak jakis kat i każe sikac :(

o zębach nie wspomnę... a wet zamiast pomóc- to jeszcze dołozył oliwy do ognia- jak widac po tym co pani pisze...
ja widziałam jej zęby- bieluteńkie...

Posted

Dzwoniła do mnie właśnie moja babcia która jest w Ostrowi Mazowieckiej u rodziny. We wsi DUDY jest bezdomna suka z sześcioma szczeniakami:(:( Babcia mówi że suka jest na polu w krzakach. Dzieci niby tam chodzą i karmią sukę ( niby) i nikt nie chce pomóc:( Moja babcia ma 80 lat, jutro wraca do Wrocławia... :( Nie wiem co robic:(

Posted

[quote name='idusiek']dzwonic do Straży Miejskiej i na Policję... nic innego nie poradzę.[/QUOTE]
Ale ja jestem w Żmigrodzie:( To jakieś 600km:(:(

Posted

nie wiem co dalej, bo nikt do mnie nie dzwoni :(
a ja nie mam do niej żadnych namiarów oprócz maila :(

[B]EDI[/B]- telefon na Policję w Ostrowi Mazowieckiej : [COLOR=black][FONT=Times New Roman]+48 (029)746 210 lub [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Times New Roman](029)7469200. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Times New Roman][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='koosiek']A schronisko nie ma w umowie?[/QUOTE]
Babcia mi mówiła, że ponoć dzwoniono do schroniska ale nie ma odzewu:(
Moja babcia to bardzo starsza osoba, słabo widzi. Była tam sprawa w Sądzie dlatego tam jest. Zatrzymała się u bardzo dalekiej rodziny ale nic nie "przeforsowała"...
Jutro rano wsadzą babcie do PKSu a dziadek ją odbierze we Wrocławiu. Tyle wiem:(
Zadzwoniła do mnie bo czuje się bezradna:( Tam ponoć to norma, ze tak źle traktuje się psy:(

Posted

[quote name='malawaszka']o boże Żabunia :( co dalej? co za babsko obrzydliwe no :([/QUOTE]
Moja babcia nie jest w stanie tam nic zrobić:(:(:(

Posted

[quote name='koosiek']Edi, a dzwoniłaś na policję? Idusiek podała numer...[/QUOTE]
Nie, niestety nie:( Mam kompletnie nie aktywne konto i nie mam jak zadzwonić nawet do babci:(
Dziś powinnam dostać wypłatę, ale jak znam życie to będzie dopiero dziesiątego.

Posted

[quote name='edi100']babcia mi mówiła, że ponoć dzwoniono do schroniska ale nie ma odzewu:(
moja babcia to bardzo starsza osoba, słabo widzi. Była tam sprawa w sądzie dlatego tam jest. Zatrzymała się u bardzo dalekiej rodziny ale nic nie "przeforsowała"...
Jutro rano wsadzą babcie do pksu a dziadek ją odbierze we wrocławiu. Tyle wiem:(
zadzwoniła do mnie bo czuje się bezradna:( tam ponoć to norma, ze tak źle traktuje się psy:([/quote]

edI- PROSZĘ PRZECZYTAJ UWAZNIE:

proszę, niech babcia zadzwoni [B]na policję oraz do gminy dudy.[/B] tO JEST POWIAT OSTROWSKI, POWINNI ZAREAGOWAĆ.
Nie do schroniska- schronisko nie zareaguje jezeli nie bedzie miało zgłoszenia od ww. Władz.

Posted

[quote name='idusiek']edI- PROSZĘ PRZECZYTAJ UWAZNIE:

proszę, niech babcia zadzwoni [B]na policję oraz do gminy dudy.[/B] tO JEST POWIAT OSTROWSKI, POWINNI ZAREAGOWAĆ.
Nie do schroniska- schronisko nie zareaguje jezeli nie bedzie miało zgłoszenia od ww. Władz.[/QUOTEMogę podać nr do mojej babci. Boję się że moja babcia sobie z taką rozmową nie poradzi.

Posted

ale ja Ci nie każę tam jechać Edi...tylko prosze, żebyś zadzwoniła na policję i powiadomiła o sytuacji i dokładnym miejscu przebywania psów.
To tak dużo, zeby zostały zabrane?

Posted

[quote name='idusiek']ale ja Ci nie każę tam jechać Edi...tylko prosze, żebyś zadzwoniła na policję i powiadomiła o sytuacji i dokładnym miejscu przebywania psów.
To tak dużo, zeby zostały zabrane?[/QUOTE]
Zaraz poproszę kogoś o użyczenie telefonu.