Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy mozecie sie dowiedziec jaki stan tych beranrdynów .....i co im dokładnie jest..plissssssssssdałam znac do Marki na strne benków

ale im nie dom a leczenie potrzebne ....:-(

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Ten z zachodzącymi trzecimi powiekami jest bardzo stary. Długo się błakał, wychudzony. Do schroniska trafił dopiero co. Bardzo przyjazny w stosunku do ludzi, jeśl chodzi o psy - ewidentnie budzi respekt (chociaź nie widziałam żadnej akcji, która mogłaby świadczyć o agresji).
Powinien gdzieś trafić „na przegląd”, a;le przy tej ilości psów, które mamy pod opieką i braku pieniędzy nie jesteśmy w stanie zabrać kolejnego :-(. Tym bardziej, że w jego przypadku zanosi się na dożywocie

Posted

Mogłybyście zrobić te fotki i pozbierać info i dać namiar na kontakt?

Ogłoszenia teraz są jakby mniej potrzebne,ale może uwidzi je ktoś kto będzie mógł im pomóc!:-(...choć tak trudno o domki dla dużych piesków,ale...trzeba próbować!:oops:

Jakby tu zabrać się za ich...przegląd i leczenie? Anetttko...masz jakiś pomysł?:oops:

Posted

Madallena, póki ich nie zdiagnozujemy, każda kwotaa, którą podamy, będzie wróźeniem z fusów. To może być kilkaset zł albo i więcej. Poza leczeniem i po leczeniu dochodzą koszty utrzymania psów w hoteliku (chyba że znajdzie się bezpłatny tymczas, ale to bardzo wątpliwe) - co najmniej 350 zł za miesiąc (pobyt w kojcu z budą) lub 600 (pobyt w domu).

Posted

[quote name='zuzlikowa']Mogłybyście zrobić te fotki i pozbierać info i dać namiar na kontakt?

Ogłoszenia teraz są jakby mniej potrzebne,ale może uwidzi je ktoś kto będzie mógł im pomóc!:-(...choć tak trudno o domki dla dużych piesków,ale...trzeba próbować!:oops:

Jakby tu zabrać się za ich...przegląd i leczenie? Anetttko...masz jakiś pomysł?:oops:[/quote]

Poprosilam o wiecej fotek schronisko, Jutro wieczorem powinnam miec, wstawię.
Kontakt ja - tel. 600 101 446 ( po 17.00) , Fela 889 174 935.

Posted

[quote name='idusiek']Poprosilam o wiecej fotek schronisko, Jutro wieczorem powinnam miec, wstawię.
Kontakt ja - tel. 600 101 446 ( po 17.00) , Fela 889 174 935.[/quote]

dzięki!
Te benie jednak powinny być leczone...:shake:...jak tu nadążyć...
[B]A jeśliby znalazły się pieniądze na zdiagnozowanie,leczenie...byłybyście w stanie to przeprowadzić?[/B]Jednorazowe akcje na pomoc można łatwiej przeprowadzić niż hoteliki...choć i tu warto próbować.

Posted

Jak najbardziej, możemy przywwieźć psy do lecznicy, zbadać, jek trzeba będzie - leczyć w szpitalu. Ale pewnie się okaże, że po 2-3 dobach w szpitalu trzeba je gdzieś umieścić, odkurować. Czy wtedy będą musiały wrócić do schroniska? To bez sensu :-( Jeśli je zabierzemy, będziemy leczyć, to nie po to, żeby wracały do schroniska.

Posted

a kazukaz Misiu czuje się tak:

[IMG]http://psyniczyje.jalbum.net/Mis%20Niedzwiadek/slides/DSC_2454.JPG[/IMG]

na uszka i ranę obok dostał 2 maści, został wykąpany gratis na Gagarina i suszony przez 2 dni ;) wyczesany i wymiziany - czeka spokojnie na adopcję w hoteliku w Teresinie.

Posted

[quote name='idusiek']na uszka i ranę obok dostał 2 maści, został wykąpany gratis na Gagarina i suszony przez 2 dni ;) wyczesany i wymiziany - czeka spokojnie na adopcję w hoteliku w Teresinie.[/quote]

Idusiek, po piętach was będę całować ;) za to co robicie dla tych psiaków. Mnie zawsze dobijają te wielkie kudłacze (kaukazy, benki, leony, niufy) bo im trudniej o dobry dom, i częściej chyba trafiają w złe miejsca, na łańcuch lub do ludzi nieodpowiedzialnych. A to misie są, co to mizianka potrzebują.. Tak się cieszę, że biedak ma się dobrze :multi::multi: Teraz jeszcze benie... no i reszta ferajny.

Posted

[quote name='Fela']Wet orzekł, że leciwe i zaniedbane. :-([/quote]

To było widać na zdjęciach, nie trzeba było jechać po taka diagnozę do Weta :)

Jakieś konkrety? Czy będą leczone? ile potrzeba pieniędzy na takie leczenie???

Posted

Madallena - w Ostrowi są bardzo ograniczone możliwości diagnozy. Nie zabierałyśmy psów do Warszawy do lekarza - nie wyobrażam sobie ciągnąć psa 100 kilometrów, trzymać 3 dni w szpitalu, a potem kolejne 100 km do schroniska. A nie mamy ani pieniędzy na hotel, ani miejsca w domu tymczasowym, zwłaszcza, że zanosi się na dożywocie w przypadku tych psów :-(
W teacie kosztów:
Cena doby w hotelu: 20 zł, za miesięczny pobyt jednego psa: 600 zł, jeśli chcemy przebadać: doba szpitalna plus morfologia: 130 zł -150 zł, załóżmy, że trzeba będzie zrobić USG - dobre badanie 90 zł. Czyli miesiąc pobytu plus podstawowe badania (nie mówiąć o ewentualnym leczeniu) 820 zł. Trzeba jeszcze założyć konieczność podawania karmy specjalistycznejh dla seniorów - pewnie 100-150 zł. Czyli absolutne minimum na 1 psa to 1000 zł. Nie mamy takich pieniędzy.

Posted

Czy ta kwota jest na dwójkę psiaków?

Rzucę info po znajomych, obrobię bank, sprzedam wszystko co mam w chałupie, jak będzie trzeba sprzedam mieszkanie:) ale znajdę pieniadze!
Poproszę tylko o zrobienie wątku dla tych psiaków i wrzucenie linka. Potrzebny, żeby puścić go dalej. I zdjęcia, dużo zdjęć!

Na Ak.Północ (to niedaleko mnie) jest najlepszy psi okulista w całej Polsce! Przejdę się tam i zapytam za ile, po ile i jak.

Posted

Niestety, to kwota na jednego psa :-( I w wariancie superoptyistycznym, że w hotelu będzie tylko przez miesiąc (a to mało prawdopodobne, niestety). Jeśli chodzi o leczenie zachodzącej trzeciej powieki, tu potrzebny będzie też chirurg, ale to już mały problem.

Posted

jezeli mialybyscie mozliwosci finansowe, zeby wstawic psa do hotelu, to moja dobra znajoma Beata, ma wolne miejsca...
W jednym kojcu moga przebywac dwa psy - kojec zadaszony 4m x 2,5m + wybieg ok 25 m2. W kazdym kojcu jest duza buda, do ktorej wchodza 3 mastify, wiec dwa bernardyny bez problemu by weszly.
Wtepnie rozmawialam z nia i wynegocjowalam 20 zl za dobe za kazdego psa + karma.
Zawsze mozna sie dogadac, zeby pojechala z psem do weta...albo zeby wet przyjechal do psa...

kontakt do mnie macie...

Posted

Może to jest szansa dla nich. Myślę, że jeśli miałyby osobny wątek i intensywną akcję zbierania funduszy, to może, może by się udało.. Przynajmniej na hotel, nawet jak nie na wszystkie badania starczy to i tak będzie im tam lepiej. No i będą bezpieczne.

Posted

[quote name='Ewusek']jezeli mialybyscie mozliwosci finansowe, zeby wstawic psa do hotelu, to moja dobra znajoma Beata, ma wolne miejsca...
W jednym kojcu moga przebywac dwa psy - kojec zadaszony 4m x 2,5m + wybieg ok 25 m2. W kazdym kojcu jest duza buda, do ktorej wchodza 3 mastify, wiec dwa bernardyny bez problemu by weszly.
Wtepnie rozmawialam z nia i wynegocjowalam 20 zl za dobe za kazdego psa + karma.
Zawsze mozna sie dogadac, zeby pojechala z psem do weta...albo zeby wet przyjechal do psa...

kontakt do mnie macie...[/quote]
Ewusek, za taką cenę mamy hotel, gdzie psy są w domu. Tylko właśnie ppisałam, że możliwości finansowych nie mamy :shake:

Posted

uwazasz, ze to jest duzo ??? za duzy kojec z takim wybiegiem ?
To sa psy, ktore bez problemu moga mieszkac na dworzu...

ale jak wg ciebie w tej cenie w tej samej cenie lepszy jest hotel "domowy" np. w Otrebusach - w pokoju stoja klatki i w tych klatkach mieszkaja psy i nie maja zadnej swobody ani mozliwosci ruchu - to wybacz...

Posted

[quote name='Ewusek']jezeli mialybyscie mozliwosci finansowe, zeby wstawic psa do hotelu, to moja dobra znajoma Beata, ma wolne miejsca...

kontakt do mnie macie...[/quote]
A gdzie ten hotel?