idusiek Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 a jaki pies? :roll: Wszystkie były na liscie z tego co mi wiadomo . W Teresinie przebywają teraz : Sed, Mela z Pimpusiem, Frida i Rubens - wszystkie na liscie przesłanej przez Ciebie, opublikowanej na dogo i wszędzie. Jaki pies przybył? Quote
onek Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 [quote name='esperanza']... Dlaczego informacja, że zostanie/został przywieziony nie została umieszczona ani na dogomanii, ani na liście mailingowej? Wprowadza to niepotrzebne zamieszanie. :roll:[/quote] Mam nadzieje, że nie o Hammerka chodzi :) Wszystkie informacje sa na jego wątku. Gdyby jednak były inne dyspozycje co do miejsca , w którym ma oczekiwać na nowy domek , to oczywiście możecie na mnie liczyć - zawiozę go tam. Pozdrawiam :) Quote
beam6 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 [quote name='ludwa']esperanza, skoro masz już dostęp do konta, to co z moją prośbą? Już tyle czasu minęło i pomimo obietnic cisza w tym temacie:cool3:[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Przepraszam za opóźnienie :oops:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Przyznaję - popełniłam błąd. Oparłam się na przekazie ustnym i przyjęłam (błędnie), że pieniądze z 1% - ok. 4 tys. są już na naszym koncie a nie były. To spowodowało błędną wypowiedź.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Korzystając z możliwości danej przez Felę:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [CENTER][CENTER][SIZE=3][B][COLOR=red][FONT=Verdana]PROSTUJĘ swoją wypowiedź i PRZEPRASZAM Felę[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER] [COLOR=black][FONT=Verdana]Wierzę, że tym postem zakończymy sprawę mojej feralnej wypowiedzi.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jednocześnie chciałam przypomnieć o prośbie esperanzy o udostępnienie kodów dostępu do allegro. Jeżeli już je dostała - przypomnienie proszę zignorować :razz:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] Quote
idusiek Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 [quote name='esperanza']Zgodnie z obietnicą odpowiedź będzie od Beam6. Widocznie do tej pory nie miała czasu/możliwości odpowiedzieć. Dostałam informację, że w Teresinie jest kolejny pies pod opieką Stowarzyszenia. Dlaczego informacja, że zostanie/został przywieziony nie została umieszczona ani na dogomanii, ani na liście mailingowej? Wprowadza to niepotrzebne zamieszanie. :roll:[/quote] [B]beam6[/B]- prosze o odpowiedz ( nie mam w pracy dostepu do lm) - co z opłacaniem hoteliku dla Hammerka w Uciechowie ( cena ta sama co Otrębusach)? Skoro sie pojawiłaś to znaczy, że masz możliwość udzielenia odpowiedzi ;) Quote
Fela Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Hasło do konta allegro Justyna ma (sama kiedyś wznawiała aukcje), hasło się nie zmieniło (od imienia pierwszego wyadoptowanego przez nas psa ;)) . Administracją kontem na allegro zajmuje się cały czas Magdarynka. Przy okazji przypominam o konieczności uregulowania opłat za konto na allegro (w zestawieniu psiałam o tym). Mam również prośbę o oficjalne ustalenie form rozliczenia/płatnoci z hotelami. Z Otrębusami rozliczałam się do tej pory 2 razy w miesiącu z dołu (z wyjątkiem września, który rozliczyłam jednorazowo), z Teresinem co tydzień z dołu, z Gajową co miesiąc z dołu. Zbliża się 15 października, Graźyna mnie pytała o rozliczenie, a więc sądzę, że nie dostała info o zmianie. Quote
idusiek Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 a oto jak wyglada teraz Oliwka- zwana kiedyś Perełką :cool3: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=11052840#post11052840[/URL] Quote
esperanza Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Rozliczanie z hotelami będzie ustalone. Nie chodzi o dostęp do samego konta na allegro, tylko o dostęp do skrzynek mailowych, gdzie przychodzą maile od allegro, osób wpłacających na psy i zainteresowanych adopcjami. Trzykrotnie to pytanie zostało już zignorowane :roll: Nigdzie, w dostępnych nam miejscach- lista i ten wątek, nie została umieszczona informacja, że Rubens i Frida przyjechały do hotelu. Skąd mam wiedzieć, że już trzeba płacić za ich pobyt, skoro nikt nie dał mi o tym znać. Quote
Fela Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 O dostęp do skrzynki mailowej lepiej nie pytać ogólnie, a zapytać po prostu administratora. Frida i Rubens zostały wymienione wśród psów, które są pod opieką stowarzyszenia w zestawieniu, które przesyłałam po walnym, i które dostarło do wszystkich zainteresowanych. Poza tym bezpośrednio przed ich przyjazdem Krystyna rozmawiała z Jayo. Jeśli mogę spytać przy okazji - kiedy będzie ustalone rozliczanie z hotelami? Muszę wiedzieć, co mam odpowiedzieć właścicielom hoteli, którzy mnie o to pytają już od dłuższego czasu (pani Maria prosi o wyższą dniówkę, Grażyna jutro czeka na płatność i nie ma pojęcia, kto jest odpowiedzialny za rozliczenia :roll:, z Murką mam nadzieję ktoś jest w kntakcie) Quote
ludwa Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 [quote name='esperanza']Rozliczanie z hotelami będzie ustalone. [COLOR=blue]To chyba istotna sprawa, jedna z pierwszych jaka powinna być załatwiona:cool3:, tym bardziej, że to nam powinno bardziej zależeć na dobrych hotelach i ich właściciele nie powinni się upominać o pieniądze! To już kolejna taka sytuacja:shake: [/COLOR] Nie chodzi o dostęp do samego konta na allegro, tylko o dostęp do skrzynek mailowych, gdzie przychodzą maile od allegro, osób wpłacających na psy i zainteresowanych adopcjami. Trzykrotnie to pytanie zostało już zignorowane :roll: A[COLOR=blue] moje pytanie jak wiele razy były zignorowane. Nie mam czasu na liczenie ale więcej niż trzy razy:shake:[/COLOR] Nigdzie, w dostępnych nam miejscach- lista i ten wątek, nie została umieszczona informacja, że Rubens i Frida przyjechały do hotelu. Skąd mam wiedzieć, że już trzeba płacić za ich pobyt, skoro nikt nie dał mi o tym znać.[/quote] [COLOR=blue]Informacja była w zestawieniu, które wszyscy otrzymali, po prośbie jayo aby Fela podała takie informacje. to akurat pamiętam dobrze, więc nie rozumiem celu takich pytań:oops:[/COLOR] Quote
beam6 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 [COLOR=black][FONT=Verdana]Ręce opadają :shake:, znowu się zaczyna [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]W zestawieniu Feli są dwie sprzeczne informacje.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]na 1 stronie: w Teresinie jest Mela, Pimpuś, Frida, Rubens[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]na 2 stronie: Frida czeka na miejsce po Perełce i czeka też Rubens.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Parę postów wcześniej Idusiek pisze, że w Teresinie jest także Sed.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Sprzeczne informacje są gorsze nawet od braku informacji.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Esperanza prosiła o kody dostępów do szkrzynek mailowych (zmienionych jakiś czas temu bez poinformowania innych-dotąd upoważnionych do korzystania) nie dlatego, że ma kaprys tylko dlatego, że blokuje to możliwość prowadzenia aukcji na allegro przez osoby, które zaoferowały się z pracą w tym zakresie i czekają. Normalna [B]współpraca[/B] na tym chyba polega: kto czegoś nie wie - pyta, kto wie - odpowiada. Nie rozumiem dlaczego nie można było po prostu podać je esperanzie - to jakaś tajemnica? Tym bardziej, że w dalszym ciągu ogłaszane są nasze psy więc jest ktoś kto nad tym czuwa i czyta maile od allegrowiczów (tak myślę).[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Wiecie jaka jest nasza sytuacja finansowa. Zamiast robić sobie wbrew i znowu wyliczać kto, komu, ile, razy, coś - pomóżmy sobie nawzajem nazbierać kasy (m.in. na opłacenie pobytu Hammera)[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Partycypować w kosztach pobytu Hammera w hoteliku oczywiście będziemy – w zakresie jaki będzie potrzebny. Hammer jest pod opieką Stowarzyszenia. Przy okazji gorące dzięki za dotychczasową pomoc dla onka a za deklaracje dalszej pomocy jeszcze większe dzięki :loveu:.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Fela – szkoda, że pytań kierowanych do Ciebie przez Właścicieli hoteli nie przekazałaś na liście mailowej. Byłoby więcej czasu na reakcję.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Oddalam się do zajęć służbowych, na Dogo mogę być tylko rano i to krótko.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Miłego dnia Wszystkim[/FONT][/COLOR] Quote
ludwa Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 przecież allegro zajmowała się Magdarynka, najprościej zadzwonić do Niej i zapytać...a sytuacja z hotelami po prostu dla mnie jest nie do pojęcia. Czy Fela nadal ma się tym zajmować? Bo przecież od ponad miesiąca to nie jest już Jej "temat":cool3: Quote
beam6 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 [quote name='ludwa']przecież allegro zajmowała się Magdarynka, najprościej zadzwonić do Niej i zapytać...a sytuacja z hotelami po prostu dla mnie jest nie do pojęcia. Czy Fela nadal ma się tym zajmować? Bo przecież od ponad miesiąca to nie jest już Jej "temat":cool3:[/quote] Ludwa - miej litość :shake: Magdarynka zajmuje się administrowaniem stroną Stowarzyszenia a nie allegro (chyba, że ja czegoś znowu nie wiem). Zadam proste pytanie ( nie licząc na odpowiedź :razz:) KTO ogłosił ostatnio psy na allegro? KTO czuwa nad ewentualnymi pytaniami? KTO ma dostęp do skrzynek mailowych? Tzn. KTO zna hasła dostępu ? A jeżeli chodzi o hotele - Fela nie musi się nadal tym zajmować. Wystarczy jak podzieli się wiedzą. Sama napisałaś (patrz cytat) - najprościej zadzwonić i zapytać. Najprościej podać telefon do kogokolwiek z zarządu i poprosić o zadawanie pytań zarządowi. Fela nie wie kto odpowiada za rozliczenia? Wie doskonale ( a przynajmniej powinna wiedzieć) - zarząd. Numerów telefonów nie zmieniłyśmy (działają) - tylko nikt nie dzwoni. Nie pyta. Dzwonią do Feli a Fela nikomu o tym nie mówi tylko pisze na wątku. To nie jest fair.:shake: Quote
idusiek Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Frida, Rubens, Mela i Pimpuś oraz Sed są w Teresinie nie od dzis...Sed przebywa tam od dawien dawna... wszyscy członkowie doskonale o tym wiedzą. :roll: Frida zajeła miejsce Bejbi a Rubens - Perełki. Mela od wczoraj siedzi sama, bo Pimpuś pojechał do domku.( info na jej wątku). Wobec powyższych informacji chciałabym podkreslić, iż Fela ( albo ktokolwiek inny ) nie wprowadziła żadnego zamieszania i nie ma tu żadnego niedoinformowania zarzadu z jej strony, nie zaczyna się także żadne zamieszanie chyba, że ktoś na siłę chce je wywołać... Co do "partycypowania" w kosztach hoteliku dla Hammera - proszę o przelanie kwoty 350 zł dla Uciechowa - onek z własnej kieszeni zapłacił dziś już 250. [B]Dziękuję i pozdrawiam wszystkich normalnych ludzi.[/B] Quote
Fela Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 [quote name='esperanza']Rozliczanie z hotelami będzie ustalone. Nie chodzi o dostęp do samego konta na allegro, tylko o dostęp do skrzynek mailowych, gdzie przychodzą maile od allegro, osób wpłacających na psy i zainteresowanych adopcjami. [/quote] Beam6, jak widzisz nie chodzi o dostęp do samego konta na allegro, a poczta z allegro przychodzi na serwer niczyje - administratorem jest Magdarynka. Najprościej zapytać ją - [SIZE=1]nie wiem, dlaczego nagle to stało się takie trudne, a członkowie stowarzyszenia zapomnieli ludzkiego języka i odzywają się do siebie bezosobowo albo wysyłając oświadzczenia (i to po bardzo długim czasie - ustaleń weryfikacji czy czego tam).[/SIZE] Dostęp do allegro ma m.in. Justyna, ostatnio aukcje wznawiała Magdarynka i Kinia. Jeśli chodzi o hotele - wszystko szczegółowo rozpisałam w spisie psów hotelowanych. Nie ma tam żadnych sprzeczności. Beata, może Ty nie wiesz, że Seda w Teresinie nie finansuje stowarzyszenie, lecz Milady, ale Justyna wie to na pewno. Wydaje mi się, że tak jak zostały powiadomione o zmianie zarządu lecznice, powinny być powiadomione hotele, a przyzweoitość nakazuje, żeby to przedstawiciel stowarzyszenia odezwał się do właściciela hotelu i ustalił nowe lub potwierdził dotychczasowe zasady rozliczeń. No chyba że nam nie zależy na dobrych kontaktach. Beam, proszę Cię, nauczona doświadczeniem: zanim coś mi zarzucisz na forum, sprawdzaj, czy masz wszystkie informacje i czy wszystkie dobrze zinterpretowałaś. Dzięki. Quote
E-S Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 [quote name='beam6'] Fela nie wie kto odpowiada za rozliczenia? Wie doskonale ( a przynajmniej powinna wiedzieć) - zarząd. Numerów telefonów nie zmieniłyśmy (działają) - tylko nikt nie dzwoni. Nie pyta. Dzwonią do Feli a Fela nikomu o tym nie mówi tylko pisze na wątku. To nie jest fair.:shake:[/quote] Całkiem spoza jestem. Warszawy, Stowarzyszenia i tego wszystkiego co się tu zaciekle i maniakalnie wręcz wałkuje w temacie funkcjonowania stowarzyszenia Niczyje. Szkoda, że nie psów. Jak się zorientowałam - werbalnie na tym wątku od wielu już stron "walczą" osoby związane z byłym Zarządem kontra osoby z aktualnego Zarządu. Coś w tym stylu. Ale nie walczą o psy. Co dziwne, bo wątek o psach jak najbardziej. Walczą otóż ze sobą nawzajem. Osoba o nicku "beam6" wcale nie gra pierwszych skrzypiec. Osoby z dwóch stron barykady wykorzystują podobne możliwość dokopania przeciwnikom. To jednak post "beam6" sprowokował mnie do napisania tego posta. Otóż twierdzenie "beam6", że "nikt nie dzwoni" do Zarządu - jest, hm, eufemistycznie rzecz ujmując - niezupełnie zgodne z prawdą. Nie chcę opisywać czego byłam świadkiem, bo nie zamierzam oliwy do ognia dolewać ani nikomu satysfakcji dawać czy jej odbierać. Ale ten rozziew między realem a zacytowanym wirtualem stanowi bodziec wyzwalający reakcję na długotrwałą Państwa personalną batalię na tym wątku. Proszę więc : dajcież Państwo z dwóch stron frontu spokój wreszcie, opamiętajcie się, czytają to ludzie tacy jak ja - niezaangażowani w Wasze spory, niezainteresowani rewolucją w Stowarzyszeniu, nie znający Was osobiście, zaangażowani mniej lub bardziej ale wyłącznie w pomoc psom. Jakie skutki dla psów ma publiczna choć całkiem prywatna i stricte personalna Państwa wojna na tym wątku? Ano, na przykład - nie wpłacam, po lekturze niniejszego wątku, już pieniędzy na konto Stow. Niczyje. Bo po co? Spowodować mogę przecie tylko przedłużenie jakichś enigmatycznych, acz najwyraźniej - makabrycznych- rozliczeń uniemożliwiających wykonanie przelewów na lecznice i hotele. A jakie wnioski się nasuwają po lekturze ostatniego miesiąca? Ano takie, że np. ważniejsze niż szybka, efektowna pomoc psom i regulowanie za psy na bieżąco rachunków - jest udowadnianie forumowiczom, że jakaś Pani Fela, czy inna z tego drugiego obozu wewnątrzstowarzyszeniowego robi źle. Bo np. nie dzwoni. Tylko pisze (pewnie chce mieć dowód? czyżby ktoś kiedyś przeinaczał treść przeprowadzonej z nią rozmowy ustnej, że taka ostrożna?). Mimo że telefony czynne. Z całego serca życzę więc wreszcie Zarządowi sukcesów w skomplikowanej procedurze ich odbierania. Na pewno kiedyś się uda!!! Trzeba wierzyć !!! Trzymamy kciuki!!! Hej ho! A psy gdzie w tym wszystkim? Zapomieliście Państwo po co się zinstytucjonalizowaliście stowarzyszeniowo? Może by tak przejść do porządku dziennego nad nadmuchiwaniem własnych ego i własnego poczucia ważności i wyjątkowości i zająć się psami po prostu? Samodzielnie coś zrobić dla podopiecznych, jakieś efektywne działanie wykonać własną ręką lub głową? Tak bez sprowadzania współpracowników do roli uniżonych dworzan? Bez kreowania się na Hrabinę Monte Kuku? Bez odstręczania postronnych czytelników forum od Stowarzyszenia - a co za tym idzie - psów pozostających pod Waszą opieką? Nie widzicie, że takie Wasze akcje jak te tu między sobą - powodują efekt domina? Antycypacja jest Wam naprawdę całkiem obcym pojęciem? Psy czekają na pomoc, ludzie na info, że jak się wpłaci na Niczyje to wreszcie będzie tego efekt, w postaci zapłaty za jakieś psie świadczenia, o czym przeczytają, że operacja zrobiona i opłacona, że hotelik opłacony i długu nie ma, karma specjalna z zapasem jest, itp. Teraz trochę stanęło, nie? Nie spodziewam się żadnej odpowiedzi, a już na pewno nie szczerej, nie należy mi się taka, jestem obca. Poza tym co zrozumiałe nowe władze muszą się wykreować przed publiką. Pi-eR to się chyba nazywa i jest trendi, dżezi, a nawet kaczi. Tylko że stanowi trolling na tym akurat wątku, co zaangażowani w personalny spór najwyraźniej przeoczyli. Ale ja się teraz dołożyłam i moderator pewnie oko przestanie przymykać. Zajmijcie się tym, co naprawdę ważne dla psów, dla których działacie. To wątek pod tytułem: [B]Ostrów Maz 170 psów zamiast 70. Schronisko jest przepełnione, pomóżmy w adopcjach.[/B] A nie wątek pt. "kto komu mocniej dowali". Kiedy my - szarzy czytelnicy, co sobie po cichu wpłacają na to i/czy* inne Stowarzyszenie/Schronisko/Fundację*, na psy, pomagają dyskretnie ile tam mogą, nie licytując się z nikim kto więcej dokonał i kto jest lepszy - wchodzimy na ten wątek - to po to, żeby przeczytać co się dzieje z psami Niczyich z Ostrowii, który pies aktualnie potrzebuje najbardziej pomocy itp., a nie by przewalać się przez trolling w postaci brazylijskiego tasiemca o tym, że jedna pani nie lubi drugiej pani i za co, a obie mają znajomych podzielonych własnymi sympatiami i antypatiami i dających temu z zapałem wyraz. Oddajcie temu wątkowi jego temat. Załóżcie sobie zamkniętą listą dyskusyjną do wzajemnego nawalania się po ryjach i udowadniania kto jest a kto bynajmniej nie - wielbłądem. Postronni i niezainteresowani, tacy jak ja - nie muszą i nie chcą tego czytać, a zmuszeni są przewalać się po licznych trollingowych postach, aby wyłuskać skąpe informacje w temacie psów z Ostrowii. Brak szerokiej publiki sporu także sprzyja wygaśnięciu negatywnych emocji bo nie pasie tak samopoczucia i nie wyzwala tak intensywnej chęci udowodniania własnej racji, choćby i łatwym do zweryfikowania jako fałszywy - blefem. Dla psów - czysta korzyść. Gdybym nie wiedziała co się dzieje w Niczyich - nadal bym wpłacała kasę. A tak wysmarowałam Wam tylko długi mail. Szczerość nie radość, nie? I kurka, boli. Daszę chyba najbardziej. I wstyd. Obca baba nie wytrzymała i się wtranżoliła. Bo pozwalacie na takie ingerencje i prowokujecie je - tutaj publicznie piorąc swoje brudy. Poczułam się zaproszona. Uprałam Wam tu skarpetki. I mam nadzieję, że już resztę popierzecie sobie w cztery oczy, bez robienia z tego wątku - forum tumanum. Nie potrzebujecie wirtualnych świadków w liczbie nieograniczonej do oglądania Waszych potyczek. Nie sekundujemy Wam ani nie zagrzewamy do boju, nie widzicie? Nie robimy nikomu klaki. Nie odzywamy się. Konsekwentnie - także w temacie psów - a o nich jakoś ostatnio najmniej. Tu ma być o psach ze schroniska z Ostrowii oraz tych wyciągnietych ze schroniska pod opiekę stowarzyszenia. O psach i ich potrzebach oraz aktualnych kosztach z nimi związanymi - NIE O WAS! Po prostu obrażacie postronnych czytelników zainteresowanych tym tematem - przypominam - psów ze schroniska w Ostrowii Maz. - bijąc nieustannie pianę na temat ulubionej własnej osoby i jej ludzkich niegodnych przeciwników kopiących oszywiście dołki pod innymi bo jakżeby inaczej. Nie piszę o "beam6" - ale ogólnie - o wszystkich osobach uczestniczących na tym wątku w postowej awanturze po wyborach Zarządu. Walicie w siebie równo wszyscy. My postronni nie znamy prawdy, Waszych dokumentów, nie chcemy ich znać, nie interesuje nas to, czyja racja i kto do kogo nie zadzwonił czy gdzie jaką listę wysłał a gdzie nie wysłał - my jesteśmy tu TYLKO dla psów - więc nam niczego nie udowodnicie, bo na to nie pozwolimy, nie damy się dobrowolnie zamęczyć. Udowadniajcie sobie na privach co chcecie. Tam przynajmniej języka za zębami nie musicie trzymać, hulaj dusza piekła nie ma po prostu. Tutaj, na tym forum, na tym wątku - nie ma wytłumaczenia dla takich zachowań. Nie ma tu miejsca na gadanie jak przedszkolak "a bo musiałam jej/mu odpowiedzieć i oddać bo mnie sprowokował/a". Ludzie! To już nie przedszkole. Wzięliście ogromną odpowiedzialność za psy. Chyba nie po to aby się wykreować na jedynego wrażliwego i sprawiedliwego na tym padole łez, prawda? Przepraszam, jeśli kogoś uraziłam. Tak to jednak niestety wygląda z punktu widzenia postronnego, przypadkowego czytelnika tego wątku. Ewa Quote
malawaszka Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 [quote name='E-S']Tak to jednak niestety wygląda z punktu widzenia postronnego, przypadkowego czytelnika tego wątku. Ewa[/quote] AMEN droga Ewo :klacz: a ja dalej czekam na info o Tajdze bo szkoda, że tyle czasu siedzi w schronisku a ja nie wiem co o niej pisać w ogłoszeniach :shake: Quote
beam6 Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 E-S - nie mogę się z Tobą nie zgodzić. Masz rację w tym co napisałaś. Jest to moja ostatnia wypowiedź na tym wątku nie związana bezpośrednio ze sprawami psów. Quote
malagos Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 A moze para [B]zamknąć ten wątek, założyc nowy[/B] - nowa sytuacja, zarzad, nowe siły....? jak to mówią, z nowym Rokiem, z nowym krokiem :roll: Quote
ludwa Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 E-S, święta racja, przyznaję. Tłumaczyć się też nie będę, bo to bez sensu. Chciałabym tylko prostych i jasnych odpowiedzi na zadane pytania (bez oczekiwania az nabiorą mocy prawnej), właśnie po to, żeby było wiadomo co dalej robić z psami.:oops: I takowe pytanie, które zakończy może w końcy spory, zadałam dzisiaj na liście mailingowej, mam nadzieję, że otrzymam jasną odpowiedź w niedługim czasie. Pozdrawiam ludwa Quote
*Gajowa* Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 A zmieniając temat na psi to czy wiecie, że ONka Kornelka jest u mnie od 6.10. i raczej pilnie powinna zostać wysterylizowana. Zapraszam na jej wątek : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/list-zrozpaczonej-kornelki-do-czlowieka-mloda-wyciagnieta-ze-schronu-122414/[/URL] Czy mozna prosić o wystawienie aukcji na Allegro . Quote
beam6 Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 [quote name='malagos']A moze para [B]zamknąć ten wątek, założyc nowy[/B] - nowa sytuacja, zarzad, nowe siły....? jak to mówią, z nowym Rokiem, z nowym krokiem :roll:[/quote] Malagos jak miło,że jesteś :loveu: Quote
malagos Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Ja jestem tu u Was cały czas, tak sobie cichutko jestem... Za bardzo Was lubię (wszystkie panie, które poznałam od poczatku Waszej działalnosci), i dlatego martwi mnie ten watek. Czekam na jakąś akcję typu "La madam" czy Filozoficzna :oops:, to było życie, eh.... Quote
lika Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 [quote name='malawaszka']AMEN droga Ewo :klacz: a ja dalej czekam na info o Tajdze bo szkoda, że tyle czasu siedzi w schronisku a ja nie wiem co o niej pisać w ogłoszeniach :shake:[/quote] malawaszka, ja też deklarowałam pomoc w ogłaszaniu Tajgi i czekam na jakieś informacje, bo na razie tylko wiadomo, czyj numer podać o samej suczce informacje bardzo skąpe .... a tak mi jej szkoda. :roll: Jak coś będzie wiadomo, to może podzielimy się pracą? Quote
idusiek Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 [quote name='Fela']Lika, ona jest sporo większa od Gumisi. Trochę mniejsza od dużego sznaucera (wielkości mniej więcej Szamnka). Młoda, ma nie więcej niź dwa lata. Bardzo ufna i bardzo, bardzo zrównoważona. Moim zdaniem doskonale nadaje się do bloku, do dzieci, dla starszej osoby. Strasznie biedna jest w schronisku :-(. A taka cudna[/quote] lika, malagos, malawaszka - ...Fela napisała o Tajdze już prawie miesiąc temu..:roll: numer miał być podany do mnie i do Feli ( to info też jest gdzies dalej ..) Nie wiem co mamy jeszcze o niej napisać..jest w Ostrowi, mieszka z Sunią Fioną. zagubiona, biedna, smutna, wlepia się w kraty boksu - tak jak widac na zdjęciach ( ostatnio nawet myslalam, że zablokowała się miedzy przesłami, bo siedziała w tym łebkiem i siedziała...:-( )...Psina bardzo fajna,spokojna,młoda, do kolan. Nie napiszę Wam wiecej, nie wiem skad pochodzi ,nie znam jej rodziców ani historii..nie wiem jak ma się do kotów ( bo ich w OM nie ma), nie wiem jak chodzi na smyczy - bo nie wyprowadzałam. Co wiemy, napisałysmy... Jeżeli możecie- ogłoście ją gdzie tylko można :oops: Quote
kiiniaa Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Zaglądnijcie tu [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/mlody-pitbull-umiera-w-schronisku-122828/[/URL] Quote
Recommended Posts