Lara Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 [quote name='gdgt']w Wieluniu mają spory problem, szukają surowicy w całym kraju. Ostatnio dzwoniłam na gagarina i nic nie mieli...[/quote] to sprobuj teraz zadzwonic, moze dostali wieksza ilosc? Quote
Lara Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Zapraszam do obejrzenia sesji fotograficznej KARMELKA :multi: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1244832#post1244832"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1244832#post1244832[/URL] Quote
gdgt Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 [quote name='Lara']to sprobuj teraz zadzwonic, moze dostali wieksza ilosc?[/quote] nie mają :angryy: Quote
Lara Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Mam potwierdzenie z "Mojego Psa" - w lutowym numerze bedzie w dziale adopcyjnym [SIZE=3][B]Jagodka[/B] [/SIZE]:multi: Mam przyblizony termin wystapienia nas i naszych psiakow [B]w telewizji - 30 stycznia :multi: [/B] Quote
AśkaK Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Lara, jesteś niesamowita dziewczyna!:multi: :loveu: :calus: To teraz trzeba zrobić naradę które psinki do TV.:p [quote name='Lara']Jodynce i Kreseczce - jest sporo lepiej, Jodynka nawet pajacuje po klateczce :multi: Obie male mialy pobrana krewke na badania, ilosc dobrych skladnikow krwi pieknie wzrasta.[/quote] Niech wzrasta, oj niech wzrasta!!!:multi: :klacz: Laro, jedziesz jutro odwiedzić maluszki? Ja nie dałam rady w weekend przez to goopie przeziębienie, ale może jutro wieczorem dam radę jeśli Ty byś nie mogła.:p Quote
Lara Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 [quote name='AśkaK']Lara, jesteś niesamowita dziewczyna!:multi: :loveu: :calus: To teraz trzeba zrobić naradę które psinki do TV.:p [/quote] Za 2 tygodnie to trudno przewidziec jaki piesek bedzie w najpilniejszej potrzebie, ale takiego pewnie wezmiemy. Wazne tez ze bedzie to reklama dla calego schroniska .... moze jakis bogaty sponsor sie znajdzie.... tak sobie marze :oops: :oops: :oops: [quote] Laro, jedziesz jutro odwiedzić maluszki? Ja nie dałam rady w weekend przez to goopie przeziębienie, ale może jutro wieczorem dam radę jeśli Ty byś nie mogła.:p[/quote] postaram sie, jutro wioze do W-wy Niteczke na randke ([SIZE=1]byc moze z nowa rodzinka, pssst.... [/SIZE]), ale pewnie wpadne, bo bede na Mokotowie na Polach. Quote
AśkaK Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Ach, sponsor by się bardzo pieskom przydał...:roll: A to link do wątku o Stuarcie: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20637"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20637[/URL] Quote
Milady Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 A co z tymi dziurami w budynku i z piecem??? Dzwonić tam? Ktoś dzwonił? A mże uda się namówić, by na czas mrozów dali duuużo słomy. Przecieżo odpływy zamarznięte i tak nie działają... Może zadeklarujemy pomoc w sprzątaniu tej cholernej słomy, skoro to taki kłopot??? Quote
Maćka Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Dziewczyny nizej podaje link do pewnej strony prowadzonej przez weterynarza, jest tam zakladka o psach do adopcji, ten weterynarz to moj znajomy z pewnego portalu do ktorego jest tam podany rowniez link. Prosze Was zatem, jezeli uwazacie, ze to pomoze w szukaniu nowych domkow to przesylajcie mi na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] fotki tych psiakow i opis reklamujacy danego psiaka. [URL="http://veterinarius.republika.pl/"]http://veterinarius.republika.pl/[/URL] Quote
Fela Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Mialdy, pieca naprawde nie ma tam jak zainstalować. Nawet jak się postawi w korytarzu na środku, i tak całe ciepło pójdzie kominem w górę. Ale może ze mnie taka malkontentka. Niech ktoś potwiedzi albo zaprzeczy (ktoś, kto patrzył, oglądał pod tym kątem). Oczywiście, dzwonić... Quote
Milady Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 No żesz...ku...rcze pieczone :angryy: Wydaje mi się, że o tej porze roku ciężko porywać się na robienie instalacji grzewczych. A szkoda kasy na coś tymczasowego, co potem będzie się zmieniać. Tymczasem tam trzeba podnieść temperaturę. Czy ktoś się wybiera w weekend? Bo ja zadzwonię jutro, ale może lepiej, zeby więcej osób zadzwoniło w sprawie tej słomy chociaż..... Dziewczyny, teraz jest temperatura minus 20, a Wy skupiacie się na odwożeniu zwłok. Zaraz będzie tych kilogramów więcej, jak psy zaczna zamarzać. :PROXY5::bigcry: Quote
Milady Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Właśnie, taki trociak wydaje się być całkiem OK. W weekend na pewno na jakims bazarze możnaby wyszukać, na kole, na Olimpii albo gdzies..... Quote
esperanza Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 Milady i tu masz rację, bo powoli nam główna sprawa, którą jest pomaganie WSZYSTKIM psom w schronisku odpływa. Ja przyznaję się bez bicia, że jestem w trakcie przygotowań do sesji i w trakcie składania prac na drugą uczelnię i momentami troche sobie odpuszczam, ale musimy koniecznie zrobić coś z faktem, że oprócz wielu psów, które uratowałyśmy ze schroniska i zapewnieniu tym, które zostały dostaw karmy dzięki aukcji na allegro AsiK, działalności Klekotki i Feli w tej materii, trzeba tez koniecznie zająć się sprawą ocieplenia przynajmniej budynku kwarantanny. Proponuje, by osoby, które najczęściej mialy kontakt z właścicielami- typuję tu Felę i AsięK porozmawiały w imieniu nas wszystkich o zakupie pieca, o ktorym pisze Maćka. Nie wierzę, że chociaż na tyle nie mogliby sobie w tym momencie pozwolić. W końcu koszt wyzywienia 40 psów, które zabrałysmy, jest dużo większy niż takeigo pieca, jak mniemam. Quote
AśkaK Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Lepszy trociak niż nic, a dwa jeszcze lepiej. Ale ok, chociaż jeden niech będzie. Na ten czas nic innego nie wymyślimy. Może to nie najlepszy sposób ogrzewania pawilonu, ale jest szansa że choć o pare stopni podniesie temperaturę. Jeśli do tego zasłoni się wykładziną wejścia-dziury do boksów (ale oczywiście tak, by psiaki mogły swobodnie wychodzić na dwór odchylając sobie zasłonę) i wrzuci słomy chociaż w jeden kąt boksu, to jest duża szansa że psy nie pomarzną na śmierć. Trzeba tylko chcieć to zrobić. To właściciel musi zorganizować trociak czy piec, przecież my nie damy rady zabrać czegoś takiego z W-wy. Quote
Milady Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 ....acha.... ....i my wierzymy, że właściciel nagle, sam, z własnej woli, bez udziału osób z dogomanii coś zrobi.... Quote
Fela Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Trzeba, trzeba, no to łapta za dooope własciciela! Bo z gadania to nic nie wyjdzie, temperatura dyskusji się tylko podnosi. :angryy: [SIZE=1]PS Może ktoś okaże się skuteczniejszy ode mnie w przekonywaniu? Nie zawadzi sprawdzić, ja wyżej **** nie podskoczę.[/SIZE] Quote
Milady Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Na allegro takie piecyki, tzw. kozy sa od 300 do 800 zł. Te za 800 oczywiście większe. Tylko zastanawia mnie, że tam trzeba dorzucać opał, więc pewnie nie będzie grzało przez całą noc... Można-by kupić ten [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81047265"]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81047265[/URL] i zawieźć do Ostrowii. Co myślicie? Quote
AśkaK Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Ja się na tym kompletnie nie znam.:oops: :shake: Ale mniemam im większy tym lepiej, na bazarze na pewno byłoby o niebo taniej ale gdzie tu teraz bazar znaleźć z piecykami, i kto pojedzie i kupi..? Jestem jak najbardziej za żeby coś takiego tam szybko zamontować i musimy opracować strategię działania. Czy naciskamy na właściciela by sam to zorganizował, kupił coś na miejscu, oferując przy tym pomoc finansową np. połowę kosztów, czy też organizujemy wszystko same - kupno, transport i pokrycie kosztów (chociaż tutaj akurat mozna z nim się porozumieć, myślę że byłby skłonny pokryć choć część wydatków). Mogę nękać właściciela telefonami od jutrzejszego świtu, ale wtedy pozostanie nam czekać na efekty jego działań. Może być tak, że nie będzie miał czasu, lub chęci, lub możliwości pojechać w najbliższych dniach i taki piecyk kupić. I przez ten czas może nas zwodzić że "tak, tak, już prawie załatwione". Efekt może być taki, że będziemy czekać jak na słomę tygodniami. Z drugiej strony uważam że powinien zaangażować się w to osobiście, no i w Ostrowi na pewno taki piec tańszy. Quote
AśkaK Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Acha, jeszcze inna sprawa - Milady, taki nowy piecyk super, ale może być smacznym kąskiem dla złodzieji. Włamanie było i to podobno nie pierwszy raz, może się powtórzyć. Powtórzy się na pewno, jeśli tylko ktoś zwietrzy, że w schronisku na noc na środku korytarza zostawiają nowy piec. Więc mamy argument by jednak szukać na bazarach, może coś używanego się trafi albo mniej odjechanego niż ten z allegro - taki bajer to sama bym sobie w domu postawiła!;) Jak myślicie..? Quote
Lara Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='Milady'] A mże uda się namówić, by na czas mrozów dali duuużo słomy. Przecieżo odpływy zamarznięte i tak nie działają... Może zadeklarujemy pomoc w sprzątaniu tej cholernej słomy, skoro to taki kłopot???[/quote] racja Milady! w takie mrozy to kanalizacja zamarznieta.... ja z dzika rozkosza slome bede sprzatac z tych okropnych betonowych boksow jak tylko mrozy ustapia. Dziewczyny da sie uprosic wlascicieli i dopilnowac pracownika? :-( Quote
Lara Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Mam potwierdzenie oficjalne i na bank, ze 30 stycznia w poniedzialek o godz. 9.00 nasze psiaki maja swoje kilka minut w publicznej telewizji!! Malo tego!!! mam obiecane, ze co miesiac bedziemy te 5 minut miec! :multi: :multi: :multi: a program jest ogolnopolski i adopcje bardzo skuteczne. Poza tym, ze (chyba) 2 psiaki mamy ze soba zabrac to reklama schronu bedzie i reszty psiakow. Quote
AśkaK Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Brawo Lara, super!!!!!!:cool2: :bigcool: :klacz: Oj będziemy reklamować, wychwalać psinki, pokazywać!:cool3: I do Ostrowi zapraszać oczywiście.;) Ze słomą na pewno byłoby psiakom o niebo lepiej.Cała sztuka polega na uświadomieniu tego właścicielowi (przynajmniej jednemu) i pracownikowi. Uświadomieniu - czyli żeby naprawdę to dotarło do ich głów, żeby naprawdę zdali sobie z tego sprawę i postanowili "ok, dajemy słomę, nie chcemy by psy marzły". Wbrew pozorom to nie będzie takie łatwe. Pamiętasz Milady, rozmawiałyśmy z pracownikiem, pytałam czy mozna by słomę położyć też w boksach. Kiwał tylko twierdząco głową, przytakiwał z uśmiechem i...tyle. On nam pokiwa głową, ale potem dalej robi swoje, czyli robi niewiele...Właściciel musi wydać mu stanowcze rozporządzenie. Zadzwonię, porozmawiam jutro, oczywiście nie można tego tak zostawić. Ale potrzebna jest dyplomacja, podejście...nie wiem czy mi tego wystarczy. My nie możemy niczego właścicielowi nakazać, nie możemy stać się dla niego niewygodne bo to zamknie nam bramę schroniska. Quote
AśkaK Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Acha, nie na temat ale za to ważne! Lagunka zebrała specjalnie dla psiaków dwie wielkie torby z różnymi kocami, pościelą i innymi rzeczami, które mogą posłużyć do ocieplania, a także belę włókniny! Wszystko to czeka u niej w domu na Bielanach do zabrania. Wielka prośba do naszych zmotoryzowanych "Angels of Ostrowia" :p , która z Was może podjechać w jakiś dzień po rzeczy? Przy okazji od mojej mamy (po drodze do centrum, bo na Żoliborzu) można zabrać stary dywan, kołdrę, prześcieradła i sama nie wiem co jeszcze. Wszystko to można na pare dni zwalić do mnie na Solec żeby czekało na transport do Ostrowi.;) Quote
Maćka Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Taki piec niestety odpada, Fela i ja i wlasciciel zgodnie stwierdzilismy, ze do takiego pieca trzeba dokladac, a do trociaka nie, trociak sie nabija trocinami i cala noc sie to wypala dajac cieplo, kto tam bedzie siedzial cala noc aby podkladac do takiego pieca ?? Oni tam wszyscy nie maja czasu :angryy: A napakowac taki trociak to 15 minut i cieplo jest, no a przedewszystkim tanszy, te kozy i ala kozy sa zeliwne a trociak z blachy, wiec jest tanszy i latwiejszy do zamontowania a na dzien do rozmontowania. Quote
Therion Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Trzeba jeszcze wziasc pod uwage bezpieczenstwo psów w nocy przy takim piecu, beda tam same, chodzi mi o ryzyko zatrucia tlenkiem węgla, tyle sie teraz słyszy o zaczadzonych ludziach. Quote
Recommended Posts