Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piegus jest u mnie, ale on nie jest kosztowny ;-) czasami coś zniszczy, czasami trzeba zaszczepić, taki standard... Ale pilnie szukam domu dla niego, tym bardziej że jest młody, ładny i średniej wielkości, zrównoważony, lubi psy i dzieci. Prawdopodobnie przygarnęli go działkowicze, a po wakacjach odjechali... Bardzo proszę ciotki o podbijanie wątku i szukanie domku.

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='esperanza']Szczotek to suczka.
Psy na stronie ostrow.schronisko.net są w miarę aktualne, szczególnie te z ostatnich 7 stron.
Czarny, nieduży jest jeszcze Bartuś u KingiW[/quote]

no ja wiem, ale ta pani chyba szuka suczki :-)

Posted

Wyjaśniam w sprawie suczki: nie jest to suczka pod naszą opieką. W piątek zadwoniła do mnie znajoma, że jej mama wyadoptowała w końcu suczkę (kobitka zajmuje się kotami i ktoś zadzwonił, że gdzieś jest bida jakaś, ratować trzeba itp, więc pojechała, zabrała, wysterylizowała, odchuchała i szukała domku. Sama będzie zmieniać mieszkanie na mniejsze i suczka nie może u niej zostać). Przyjechał jakiś pan w środę, podpisali umowę i suczkę zabrał. Niestety wyrwała mu się w okolicy ul. Zamienieckiej/Gdeckiej. Dziewczyny porozwieszały ogloszenia, jeździły na Paluch itp. W piątek zadzwoniły też do mnie. Ponieważ nie miałam dostępu do netu, obdzwoniłam Grochowianki.... W każdm razie suczka znalazła się w sobotę, ktoś zadzwonił z ogłoszenia. Jest już w dotychczasowym domku, ale nadal szuka docelowego:placz:. Jamnik czarny, podpalany (na zdjęciach wygląda normalnie, ale podobno wielki to jamnik;))

Posted

[quote name='jayo']Beam, kiedy nastepna "zbiorka" u Ciebie na ciasteczku ? :-)
Chyba warto podsumowac, co sie udalo zalatwic z zadan :roll:

Coby sie nie rozlazlo po kosciach..[/quote]

A ja sie powtorze:
Moze sie spotkamy w sprawie dalszych dzialan?
I sie pozbiera info na tematy rozne poprzednio poruszone?
I faktury sie pozbiera w kupe... I papiery poprzekazuje..
Troche sie informacja znow rozlazi.

Posted

Zapraszam na "operatywkę" :multi: na Gocław.

Proponuję najbliższą niedzielę godzina 15 - potrzebujemy chyba więcej czasu na omówienie wszystkich spraw :razz: .

Kto będzie a kto nie będzie mógł ? :evil_lol:

Posted

Balkonowe to zamknięte cały czas, żeby Rysiek akrobaty nie udawał... A teraz proszę o menu? Nie miał ktoś imienin w pracy? Może jakieś ciacho by się znalazło? Beatka, co Ci przynieść, żeby towarzystwo poczęstować?

Posted

Hm ........... zrobię obiecany sernik pieczony, może też chłodzony:hmmmm: ?

A reszta - ponieważ nie bardzo mi wyszło ostatnio wpasowanie w gusta "piciowe" to niech każdy zadba o picie sam. Woda Dar Natury tudzież kawa i herbata będą obecne :razz:.

Ps. Zainteresowanych uprasza się o zwrot szklanych opakowań w celu wymiany :evil_lol:

Posted

To proponuję, by inne ciotki się zebrały i któraś pojechała :cool3:
Mamy obiecane pokrycie kosztów 3 sterylek konkretnych suczek dzięki adopcjom wirtualnym, ale chyba musimy poczekać na kilka adopcji, bo w tej chwili mamy pod opieką około 20 psów.
Warto by było wiedzieć jak sobie radzą szczeniaki w schronisku. Temperatura w nocy spada do 2-3 stopni.
Zgłosił się dobry tymczas dla niedużego psa/suczki. Ta osoba jest z Siedlec i w każdej chwili może przyjąć psiaka, tylko trzeba go jej dowieźć. W domu jest jamniczka, kot i akwaria.

Posted

A ja coś widziałam :diabloti:
W miesieczniku "Za miastem" jest KTOŚ nominowany do Człowieka roku :loveu:
I ja już swój głos oddałam!
Gratulacje, Justyna!

Posted

Justyna, gratuluję!
W W-wie tego magazynu chyba nie znajdę, ale może malagos zachowa i kiedyś pokaże?
Olimpia, a napisz PW do Owieczki czy Duszka nie mógłby przywieźć właściciel schronu, tak jak ostatnio zrobił z Elzą, Luną i szczeniakami. Mam nadzieję, że Duszek nei jest w gorszym stanie niż ostatnio.
Esperanza, mam koleżankę na uczelni z Siedlec. Może udałoby się obgadać z nią kwestię transportu do DT. Zazwyczaj jeździ busem, ale czasami przyjeżdża z narzeczonym autem. Zapytam przy okazji czy nie byłby to dla niej problem.

Posted

Jutro podam nr tel. i kod uczestnika, musimy wysłac jak najwiecej głosów (bo mam ten miesiecznik w biurze) :cool3:, by Justynak zdobyła ten tytuł :lol:

Posted

[quote name='malagos']A ja coś widziałam :diabloti:
W miesieczniku "Za miastem" jest KTOŚ nominowany do Człowieka roku :loveu:
I ja już swój głos oddałam!
Gratulacje, Justyna![/quote]

[URL]http://zamiastem.pl/rozrywka/konkursy/art4.html[/URL]

Napisano tam:Wybieramy najlepszych do całorocznego konkursu „Człowiek Roku 2007 miesięcznika Za miastem”. Wysyłajcie Państwo SMS-y na numer 7116, podając kod wybranej osoby. Koszt SMS-a 1 zł netto, czyli 1,22 zł brutto. Zwycięzca, który zdobędzie najwięcej SMS–ów, zostanie uroczyście uhonorowany buławą – symbolem władzy.
Kod wybranej osoby, to oczywiście: ZMC.62

Posted

Ciotka Fela, mam do Ciebie sprawę w kwestii bud. Jeśli moja mama pojedzie w sobotę na działkę (jak nie w tą, to w następną), to przywiezie pierwszą do oblookania. Będzie mniejsza, bo musi wejść Rodzicom do auta (kombi). I mamy sobie wg niej poustalać wymiary, wygląd, kształt, wykonanie itp.

Posted

[IMG]http://zamiastem.pl/gfx/zamiastem/images/justyna1.jpg[/IMG][B][SIZE=6]Justyna Długoborska [/SIZE][/B]
Założycielka i członek Stowarzyszenia na rzecz Bezpańskich Zwierząt „Niczyje”, istniejącego od października 2006 [B]wiek[/B] 24 lata [B]stan cywilny[/B] panna [B]wykształcenie [/B]studentka iberystyki na Uniwersytecie Warszawskim [B]hobby [/B]sztuka, zwierzęta, wegetarianizm i języki obce.
Od czasu powołania wolontariatu, na bazie którego powstało stowarzyszenie „Niczyje” (mające za jedno z głównych zadań pomoc zwierzętom ze schroniska w Ostrowi Mazowieckiej) [B]udało się znaleźć nowych właścicieli dla ponad 200 psów[/B]. Stowarzyszenie propaguje sterylizację jako najlepszą metodę zapobiegania wzrostowi liczby bezdomnych zwierząt, popiera świadomą adopcję i jest przeciwne przedmiotowemu traktowaniu zwierząt. Pani Justyna zaprasza na strony internetowe stowarzyszenia: [URL="http://www.ostrow.schronisko.net/"][COLOR=#467ebb]www.ostrow.schronisko.net [/COLOR][/URL]oraz [URL="http://www.niczyje.org/"][COLOR=#467ebb]www.niczyje.org[/COLOR][/URL] [B]ZMC.62[/B]

[B]No, Ciotki, telefony w dłoń![/B]

Posted

Fela,
nominuj kogoś ;)
A tak poważnie, nie bardzo zwróciłam uwagę na budy w schronie, przyznaję się szczerze. Jeśli mama będzie w tą sobotę na działce, to zabiorę budę na spotkanie do Beam. Jeśli jednak w przyszłą, to podrzucę Ci do ogródka ;)
Kto się zna na konstrukcji bud?

Posted

Wielka prośba o pomoc!!
P.Beata w sobotę wiezie Zuzię do torunia, spike zostanie sam na cały dzień. Czy znajdzie się ktoś, kto go przytuli na jeden dzień???On sam nie może zostać na tak długo. Potrzebny tymczas od rana do wieczora
Bardzo proszę o pomoc

Posted

[quote name='Wilejkaros']Fela,
nominuj kogoś ;)
A tak poważnie, nie bardzo zwróciłam uwagę na budy w schronie, przyznaję się szczerze. Jeśli mama będzie w tą sobotę na działce, to zabiorę budę na spotkanie do Beam. Jeśli jednak w przyszłą, to podrzucę Ci do ogródka ;)
Kto się zna na konstrukcji bud?[/quote]
Oczywiście, z przyjemnością nominuję ;)
Jeśli zabierzesz budę na spotkanie do Beam, jestem spokojna. Ekspertów będzie bardzo wielu.
O podrzucenie mi do ogródka też jestem spokojna, za daleko :cool3: