esperanza Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 Lika, Ewusku może pojedziecie razem po Mopka, dom dla większego szczeniaka też się szykuje i chyba będzie dt dla jednego malucha po Norce? Oprócz tego potrzebne są nowe zdjęcia Kromki, rottki, dalmatyńczyka i wielu innych psiaków. Quote
Ewusek Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 wczoraj wieczorem rozmawialam z lika i ustalilysmy, ze pojedziemy w przyszlym tygodniu - dzisiaj i jutro lika ma wyklady i byly bysmy bardzo napiete z czasem, zeby wrocic na 15 do Wawy. Jutro moj synek konczy roczek, wiec mam troszke przygotown przed imprezka. Podobno Owieczka na spotkaniu mowila (wiem od liki), ze w kazdej chwili moze pojechac po psa. Jak pojedziemy w przyszlym tygodniu to bedziemy mialy czas, zeby wszystko obfotografowac i posprawdzac. Pojedzie z nami doddy. Bede w tym tygodniu w Arze, powiedzcie mi, moze cos kupic do schronu ? Quote
Owieczka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 [quote name='Ewusek']wczoraj wieczorem rozmawialam z lika i ustalilysmy, ze pojedziemy w przyszlym tygodniu - dzisiaj i jutro lika ma wyklady i byly bysmy bardzo napiete z czasem, zeby wrocic na 15 do Wawy. Jutro moj synek konczy roczek, wiec mam troszke przygotown przed imprezka. Podobno Owieczka na spotkaniu mowila (wiem od liki), ze w kazdej chwili moze pojechac po psa. Jak pojedziemy w przyszlym tygodniu to bedziemy mialy czas, zeby wszystko obfotografowac i posprawdzac. Pojedzie z nami doddy. Bede w tym tygodniu w Arze, powiedzcie mi, moze cos kupic do schronu ?[/quote] Małe sprostowanie- ja w tygodniu nie pojade bo pracuje :shake: owszem , jest szansa na ściagnięcie psiaków ale musi byc ich kilka i wszystko musi być dograne - czyli odbiór wszystkich psiakow z konkretnego miejsca i nie mogę z tym zostać sama :roll: Fotki sa potrzebne nawet tych psiakow które juz mają foty ( ludzie sie pytaja ) a jak więcej jet fotek tym więcej zainteresowania psiakami :razz: i potrzeba umieszczania na watkach. Super jakby pojechala Dody , zobaczy co tam w schronie mamy ;) może coś wyadoptuje ? Jeśli jedziesz do hurtowni - to zabierz mnie ze sobą :modla: I wszystkiego najlepsiejszego dla Twojego synka :Rose:l:new-bday::cunao::BIG: Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 A ja pomarudzę trochę... nie wiem czy szczeniorki do przyszłego tygodnie dotrwają (zimno i chyba nie do końca jedzenie dla szczeniorków)... Ale to takie marudzenie starej ciotki... Quote
Ewusek Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 [quote name='Owieczka']Małe sprostowanie- ja w tygodniu nie pojade bo pracuje :shake: owszem , jest szansa na ściagnięcie psiaków ale musi byc ich kilka i wszystko musi być dograne - czyli odbiór wszystkich psiakow z konkretnego miejsca i nie mogę z tym zostać sama :roll:[/quote] rozumiem :-) wcale ci sie nie dziwie, ze chcesz miec wszystko dograne. Ja pamietam jak wyciagalam Faldke ze schronu to bylam zadowolona, ze jest juz na sggw i po akcji... nie myslalam co potem... potem wyladowala u mnie w domu - 55m2, ja, maz, 2 dzieci, 2 mastify, 1 mix corgi, 3 koty... mielismy mexyk... teraz tez chcialabym uniknac takich sytuacji. [quote name='Owieczka'] Fotki sa potrzebne nawet tych psiakow które juz mają foty ( ludzie sie pytaja ) a jak więcej jet fotek tym więcej zainteresowania psiakami :razz: i potrzeba umieszczania na watkach. [/quote] mam karte 2 GB wiec bedziemy mogly robic fotki do woli ;-) zreszta, psiaki sie zmieniaja i najlepiej miec aktualne zdjecia. Poza tym, Fela mnie prosila, zebym zwrocila uwage na kilka rzeczy, musze to zrobic :-) [quote name='Owieczka'] Super jakby pojechala Dody , zobaczy co tam w schronie mamy ;) może coś wyadoptuje ? [/quote] to bedziemy musialy sie zastanowic, ktorym samochodem podjedziemy. Do forda wejdzie wiecej psiakow, ale duzo wiecej bedzie nas kosztowala podroz :-( Poza tym musimy miec zapewnione tymczasy dla psow, ktore zabierzemy. [quote name='Owieczka'] Jeśli jedziesz do hurtowni - to zabierz mnie ze sobą :modla: [/quote] odpowiada ci sroda ok poludnia ? Bede jechala z Grochowa [quote name='Owieczka'] I wszystkiego najlepsiejszego dla Twojego synka :Rose:l:new-bday::cunao::BIG:[/quote] dziekuje w imieniu Tomka :-) [quote name='Wilejkaros']A ja pomarudzę trochę... nie wiem czy szczeniorki do przyszłego tygodnie dotrwają (zimno i chyba nie do końca jedzenie dla szczeniorków)... Ale to takie marudzenie starej ciotki...[/quote] ile dokladnie maja te szczeniorki ? moze poszukalibysmy mamki na ten czas ? nie ma w schronie zadnej karmiacej, zeby podrzucic szczeniaki ? Moze u kogos sa szczeniaki i zgodzilby sie wziasc maluszki na tymczas ? Quote
Owieczka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 szczeniaki w schronie juz same jedzą ( ok 6 tyg) , więc mamki im nie potrzeba , problem w tym , że tam jest zimno i znając życie jakaś cholera im się przyplącze :shake:. Po 18 będe gadała z potencjalnym DT dla maluchów ;) zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Pisałam na wątku maluchów, że mamy opcje DT, ale obie płatne. W każdym razie jak nie na Ochotę, to do Otrębusów mogą przyjeżdżać. Chciałabym jeszcze dopasować do tego transport Mopka i w sumie mogłyby wtedy zostać przywiezione. Im szybciej, tym lepiej. Quote
Ewusek Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Wilejkaros, chyba sie dzisiaj minelysmy na Podskarbinskiej :-) Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Ale Ty masz jakieś zdjęcia ładniejsze! Quote
lika Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Szczeniaki mogę przyjechac do p. Beaty w każdej chwili. Myślę, że jeśli już płatny DT, to u p. Beaty będzie lepiej niż w Otrębusach, bo łatwiej umawiać się na ogladanie psiaków na Ochocie niż w Otrębusach. I chyba też u p. Beaty będzie taniej. Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Czekamy jeszcze do 18, bo może uda się jeszcze jedno DT i wtedy, oprócz Mopka i szczeniorów, więcej towarzystwa przyjedzie. Quote
lika Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 A całe towarzystwo przyjechałoby dzisiaj, czy już jutro? Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Dzisiaj chyba nie, bo koniecznie trzeba zabrać Milkę z Tatarka i zawieźć do Rembertowa. Jeśli dopiero o 18 będzie wiadomo co i jak, to nie wiem czy to nie za późno na podróż. Owieczka na pewno doniesie. Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Beam6, post powyżej. Milka jedzie do Rembridż City. Owieczka szuka transportu. Może nie masz planów na wieczór? Quote
beam6 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Nie czytałam bo pisałam. Zaraz sprawdze wieczorne plany TZ-ta, ja siedzę do 18 w fabryce Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Sprawdź, sprawdź, zorganizuj Mu wieczór, coby się Chłop nie nudził. I pamiętaj, "ma prawo się nie zgodzić". Quote
Ewusek Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 ja moge pojechac ;-) mieszkam na Grochowie, na Tatarkiewicza mam niedaleko, do Rembertowa tez :-) Quote
Ewusek Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 [quote name='Wilejkaros']Ale Ty masz jakieś zdjęcia ładniejsze![/quote] bo mam duzy zoom :-) Quote
beam6 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Allle Ci się spodobało :) że może się nie zgodzić. Ok. Ewusek jak możesz to pojedź a ja popracuję "nad Żyrardowem" Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 [quote name='beam6']Allle Ci się spodobało :) że może się nie zgodzić.[/quote] Oj, bardzo, bardzo. Teraz tak mówię TZowi, jak wymyślam, jakie zwierzęta będziemy kiedyś mieli. Quote
KingaW Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 [SIZE=1]Nie wiem czy do wszystkich dotarła info od GDGT, ale poszukiwany jest pies lub suka, do kojca.[/SIZE] [SIZE=1]Zresztą zacytuję GDGT, która w wątku suczek z Teresina napisała>[/SIZE] Miałam telefon od pana, który szuka psa do pilnowania posesji, tzn. miejsca, w którym stale mieszka, żeby nie było wątpliwości... Pies/suka mieszkałaby w kojcu, w budzie, ale nie na łańcuchu. Byłaby wypuszczana z tego kojca. Jednakże głównym jej zadaniem jest stróżowanie, tzn. szczekanie. Sunia, która do tej pory była stróżem, przestała pilnować i poszła na emeryturę do garażu, gdzie ma swój własny kąt. Panu zależy na tym, żeby pies był młody, bo jedną emerytkę juz ma ;-) No i żadnych amstafów, tylko jakiś ONkowaty pies, ale wygląd nie ma znaczenia, raczej charakter... Dodam tylko, że pan zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Sam zaczął mi opowiadać, był szczery, nic nie musiałam z niego wyduszać... Do tej roli nadaje się tylko jedna z tych suń (justyna mówiła, że ta większa by była bardziej pilnująca, bo ta mniejsza to raczej domowa przylepa), z naszego inwentarza nie nadaje się już żaden inny pies (np. Sed pilnować nie będzie, Kora ma już swoje lata). Obiecałam panu, że wyślę mu dziś wieczorem zdjęcia. Ale nie wiem, wysyłać czy nie, czy można je rozdzielać, czy nie, czy będzie ta jedna pilnować, czy nie. Sądzę, że by można jakąś sunię ze schroniska przy tej okazji zabrać, wysterylizować i facetowi zaoferować, ale może Owieczka, albo ktoś, kto zna mniej wię cej obecny stan pogłowia już teraz podesłał GDGT fotki. Quote
Ewusek Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 może Grubi ? [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75916[/url] Quote
Ewusek Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 [quote name='beam6'] Ok. Ewusek jak możesz to pojedź a ja popracuję "nad Żyrardowem"[/quote] ok, tylko czy wydadza mi Milke ? Czy mam zaplacic ? Dokad mam ja zawiesc ? Czy moge to zrobic po 18 zeby uniknac korkow ? Poprosze tel do Owieczki :-) na pw albo SMSem 0609559912 Quote
Recommended Posts