Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Maćka']Dziewczyny czy ktoś będzie jechał w weekend do schroniska ? Nie wiem czy ara juz pojechała, ale czy jeżeli ktoś będzie jechał do schroniska w weekend to może mi przywieżć szczeniaka ??[/quote]
Ciotka daj mi dziś trochę czasu, tak o 16-17 będę wiedziała, czy pojedziemy...

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Muszce niestety nie mogę dać tymczasu :( Ja moge jedynie przygarniać szczeniaki, to sprawa spacerów, teraz tez tylko mój tz wychodzi z Grasem bo ja nie jestem w stanie go utrzymać na smyczy.

Posted

Do osób które używaja konta na allegro _NICZYJE_, trzeba pilnować aukcji, Lara poinformowała mnie, że podchalanka ma juz dom a ciągle wisiała na allegro.

Czy ktos mi może powiedziec coś na temat tego psa?

[IMG]http://images14.fotosik.pl/45/61cd42ecb081f82d.jpg[/IMG]

Posted

Ja wiem o tym psie tylko tyle, że burczał troche zaraz po przybyciu do schroniska i na zdrowego nie wygląda. Chyba nigdy go jeszcze stojacego nie widziałam.
Ola zaszczepiła dziś 12 maluchów.
Rotweilerka na jej widok rzucała się agresywnie na siatkę, nie wiem co o tym sądzić...
Rudy, owczarkowaty pies ma albo przegryzioną na wylot kufę, albo to wina problemów z zębem, ktorego trzeba by usunąć. Ola nie była pewna, bo pies jest bardzo ruchliwy i by go dokałdnie obejrzeć, trzeba podac środku uspokajające, których w schronisku nie było.
Jest jakaś nowa, bokserowana suczka w schronisku.

Posted

Malagos, wszystko umówione. Gumisia (vel Bumisia) poojedzie do dr Ślusarza w poniedziałek wieczorem, on ją wyrychtuje i wrzuci do Ciebie :loveu:

Posted

[quote name='Maćka']

Czy ktos mi może powiedziec coś na temat tego psa?

[IMG]http://images14.fotosik.pl/45/61cd42ecb081f82d.jpg[/IMG][/quote]

Ten pies to Iwan, wcale nie groźny. Nie jest bardzo stary, ma może z 4 lata, choć wygląda na staruszka. Normalnie staje, ma apetyt, tylko smutny . Ja go targałam po łbie, przytulałam. To taki super wielki, wielki miś, który trochę jakiejś rasy ma . Ale jakiej?

Posted

Dobra, dzięki dziewczyny, wieczorkiem lub jutro rano na spokojnie wystawie mu aukcję, jak się jeszcze dowiem czy jest ten miskowato - bernardynczykowaty psiak to tez go wystawie.

Posted

[quote name='Maćka'].... Lara poinformowała mnie, że podhalanka ma juz dom a ciągle wisiała na allegro.
[/quote]

to dobrze, ze wisiala bo kolejne osoby dzwoniace po nia zastanawiaja sie nad naszymi kolejnymi psami, jak dla mnie Marika moglaby wisiec na allegro ile sie da i przyciagac domki :p Poza tym o adopcji Mariki pisalam juz tutaj we wtorek jak pojechala do domku :eviltong:

Przepraszam, ale w tym tygodniu nie dalam ani razu rady wpasc do [B]Muszki[/B] :-( [U]Owieczko[/U], mam nadzieje, ze jak pisalas [U]ara[/U] zabrala rzeczy od Ciebie i zawiozla do schronu. Jak nie to w poniedzialek zabiore, znaczy postaram sie. Kurczaki pracujesz w takich godzinach, ze trudno mi sie wyrobic :oops:

Posted

Własnie dzwonił do mnie Janusz, sprawa rottków i jużaka jest wyjaśniona. Dzwonili do Siedlec, dowiadywali się co z tymi psami, powiedzieli, że moga je odebrać za jakies pół roku, Janusz powiedział, że napewno tyle czasu psa przecież trzymac nie bedą.
Uważam, że to bezduszność ze strony właścicieli każąc psu tak długo czekać, jeszcze tych eksmitoanych to można zrozumiec, znaleźli się w trudnej sytuacji, a ta druga rottka to juz wogóle bez sensu, traktują schonisko jak przechowalnie nie martwiac się o nic, czy pies ma co jeść, czy jest mu ciepło i wogóle.
Trzebaby więc zacząć działać w sprawie tych psów, rottke trzeba jeszcze "przetestować" jak się zachowuje, przydałby się jej dom żeby nie zdziczała na całego, nie mamy możliwości byc tam na codzień aby z nią pracować, rottek z eksmisji powinien tez znaleść dom gdzie już nie będzie robił za straszaka na łańcuchu, ten pies sie do tego nie nadaje i nie zasługuje na taki los. Ten rocio to kochana przylepka, powiedziałabym nawet, że trochę ciapowata, pozwala soba kierować, zagladać mu w zęby. Nie wiem jaki może być jego wiek, zęby ma paskudnie zniszczone być może ze względu na marne jedzenie, daje mu mniej wiecej 5 lat, nie nadaje sie do domu gdzie jest pies, nie ze wzgledu na innego psa a na jego bezpieczeństwo, łatwo go zdominować, jak była walka z jużakim rottek się wycofywał, siadał juz tyłkiem a jużak jeszcze do niego skakał. Ponadto, był potwornie głodny gdy dopadł się miski z innego boksu a w poprzednim u jużaka była pełna micha jedzenia, gdy rottka sie chciało głaskać jużak reagował zazdrością.
Więc i jużak musi trafic do domu gdzie nie ma psów, gdzie właściciel będzie mógł tylko jemu poświęcać czas a nie innemu czworołapkowi, tak to juzak tez jest łagodny i potrzebuje człowieka do kochania.
Nie wiem gdzie mieszkał juzak, rottek napewno był na łańcuchu, ale jużak nie ma śladu na karku po obroży, za to jego sierść jest zaniedbana, pożółkła, może mieszkał tez w budzie ale biegał luzem to by tez świadczyło o wzajemnej niechęci do siebie.

Posted

a dziś, był ktoś w schronisku?
Ciekawa jestem wieści, zwłaszcza o suczkach...Czy pojechały jakieś na sterylkę do Warszawy? Czy Gumisia jeszcze czeka na mnie? Bo ja sie cieszę ogromnie i czekam na tę bidulkę :loveu:

Kiedyś szczytem marzeń był pies i kot w domu. Potem ciasno, bo 2 psy i kot. Teraz 3 koty i 4 psy, a ja czekam na kolejnego...
No cóż....co to z człowiekiem robi się na starość :evil_lol:

Posted

Na Tatarkiewicza widziałam sunię ON-kowatą ,która przyjechała na sterylkę . No i widziałam beżową sunię (szczeniaczek) ,która znalazła dom .

Posted

Nie byłam w schronisku, ale uprzejmie donoszę:
były dwie panie, Agnieszka i Ania, przywiozły koty, wzięły szczeniorkę - beżową sunię, o tę:

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img364.imageshack.us/img364/4934/dsc07249dp.jpg[/IMG][/URL]

Wzięły też sunię na sterylizację na Tatarkiewicza - Kamę, o tę:

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img259.imageshack.us/img259/7741/kama14tu.jpg[/IMG][/URL]

Dziękujemy!

Wieczorem dojechała do schroniska ara z mężem i transportem bud. Wzięła białaego malucha - szczeniaczka miniastki do Maćki. Ciotka Ara pozakładała małym obróżki, które dla nich specjalnie kupiła. Właśnie wracają. Dzięki :loveu: :loveu: .

Gumisia vel Bumisia jest i czeka na Malagos, a własciwie na KanaRa, który ją zawiezie do Ostrołęki.
Aktualny stan szczeniaków wygląda następująco:
w zielonym budynku zostało dwóch czarnych muszkieterów (czyli dwa czarne szczeniaki) i szczeniaczek brązowy, syn miniastki.
Nie ma trzeciego muszkietera, białej suni od miniastki i dwóch rudawych suniek, sióstr Bety (która jest u Jayo). Biała sunia i dwie siostry Bety padły :-(. Podejrzewam, że trzeci muszkieter też nie został adoptowany, tylko nie żyje. W sobotę kaszłał. :-( :-( :-(

Namąciłam, czy nie bardzo?

Posted

Felu, jeżeli te obróżki się sprawdzą to kupię więcej. Biały Królewicz dostał czerwoną na szczęście i 2 minuty później zadzwoniłaś:multi:

A czy czarna mamuśka ma swój wątek? To takie miłe zwierzątko... i też do twarzy jej w czerwonym:loveu:

Posted

Mamusia białego królewicza? Czy inna mamusia? Bo mamy taką jedną czarną mamusię naszych chłopaczków-podrostków, okropnie fajna jest :loveu:

Posted

[quote name='Fela']Mamusia białego królewicza? Czy inna mamusia? Bo mamy taką jedną czarną mamusię naszych chłopaczków-podrostków, okropnie fajna jest :loveu:[/quote]

Aukcje mamuski mojego szkraba założę przy okazji robienia mojemu maluchowi, tzn. w jednej aukcji umieszczę oba psiaki i dodam jeszcze braciszka mojego szkraba - to na koncie stowarzyszenia a na swoim prywatnym zrobię dodatkowo swojemu maluchowi odzielną aukcję. Wątek na dogo też tak zrobie, myśle że tak będzie dobrze, bo ludzie będa mieli obraz jak mniej więcej wyrosną maluchy które zapowiadają się że moga być tak niskie jak mamusia, ewentualnie ciutke wyższe, ale biały powienien byc własnie taki niski bo ma króciutkie łapeczki.

Posted

[quote name='Fela']Nie byłam w schronisku, ale uprzejmie donoszę:
były dwie panie, Agnieszka i Ania, przywiozły koty, wzięły szczeniorkę - beżową sunię, o tę:

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img364.imageshack.us/img364/4934/dsc07249dp.jpg[/IMG][/URL]

Wzięły też sunię na sterylizację na Tatarkiewicza - Kamę, o tę:

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img259.imageshack.us/img259/7741/kama14tu.jpg[/IMG][/URL]

Dziękujemy!

Wieczorem dojechała do schroniska ara z mężem i transportem bud. Wzięła białaego malucha - szczeniaczka miniastki do Maćki. Ciotka Ara pozakładała małym obróżki, które dla nich specjalnie kupiła. Właśnie wracają. Dzięki :loveu: :loveu: .

Gumisia vel Bumisia jest i czeka na Malagos, a własciwie na KanaRa, który ją zawiezie do Ostrołęki.
Aktualny stan szczeniaków wygląda następująco:
w zielonym budynku zostało dwóch czarnych muszkieterów (czyli dwa czarne szczeniaki) i szczeniaczek brązowy, syn miniastki.
Nie ma trzeciego muszkietera, białej suni od miniastki i dwóch rudawych suniek, sióstr Bety (która jest u Jayo). Biała sunia i dwie siostry Bety padły :-(. Podejrzewam, że trzeci muszkieter też nie został adoptowany, tylko nie żyje. W sobotę kaszłał. :-( :-( :-(

Namąciłam, czy nie bardzo?[/QUOTE]

Z małą poprawką, Panie Ania i Agnieszka przywiozły do schroniska KOCE a nie KOTY :evil_lol:

Sunia zaciążona jasna onkowata ze zdjęcia jest w b., b. początkowej fazie ciąży (na USG widać było tylko jakieś fałdki na macicy, ale p. Maciek powiedział, że to ciąża - uwierzyłam na słowo), panienka miała być cięta wczoraj, jeśli by p. Maciek znalazł czas. Odbiór 30.01. Ciotka Lara - słyszysz???:razz: Suńka jest typowym psem łańcuchowym - nie wie do czego służą spacerki i zna chytre sztuczki na to jak wyjąc głowę z ciasno zapiętej obroży. Ale oprócz tego grzeczna i spokojna.
Do całości opłaty za Kamę (sterylka+pobyt do zdjęcia szwów - 10 dni najpewniej) brakuje ok. 200 zł.
Fakturę za Fina odbiorę we wtorek.

Szczeniaczka Rodziny P. Agnieszki (bo na wyprawę do schroniska p. Agnieszka pojechała z Mężem i Córeczką) została zbadana, dowodniona kroplówką. Nie ma temperatury, a P. Agnieszka mieszka blisko lecznicy, więc jest umówiona na kontrolę - trzeba dmuchać na zimne, tym bardziej, że P. Agnieszka ma już jedną półroczną sunię znajdkę.

Posted

[quote name='Fela']Mamusia białego królewicza? Czy inna mamusia? Bo mamy taką jedną czarną mamusię naszych chłopaczków-podrostków, okropnie fajna jest :loveu:[/quote]

Mamusia czarnych chłopaczków:loveu: :loveu:

Posted

[quote name='KingaW']Z małą poprawką, Panie Ania i Agnieszka przywiozły do schroniska KOCE a nie KOTY :evil_lol: [/quote]
rety Fela nie strasz kotami w schronisku!!!! :crazyeye:

a do mnie Panie dzwonily i pytaly jaka sunie maja wziac na sterylke.... zdebialam, ale zaraz wyszlo na jaw, ze chcialy aby Janusz zadzwonil do KingiW ale nie mnie :lol!: bo Kinga to takie popularne imie ;)

[quote name='KingaW']Odbiór 30.01. Ciotka Lara - słyszysz???:razz: [/quote]

slysze, zapisuje sobie i juz wystepuje o urlop :p