Ulaa Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 bardzo proszę o odpowiedź na [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=2136527&postcount=5104"]post 5104:-([/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=2136571&postcount=5105"]i 5105[/URL] Quote
AśkaK Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [quote name='Magdarynka']:) Wracając do prezentacji, to dziękuję za wszystkie miłe słowa i dodam jeszcze, ze podkład muzyczny stanowi mało znany utwór Nine Inch Nails "Leaving Hope", czyli tłumacząc na polski "Porzucona nadzieja"...[/quote] Magdarynko, obejrzałam i...chyba nie zdziwi Cię jak napiszę, że się zryczałam?:placz: :-( Pięknie to zrobiłaś, jak to się mówi "prosto i na temat", nikt by lepiej dramatu naszych psiaków nie pokazał. I nawet tytuł utworu taki bliski...Na samą myśl łza się w oku kręci. ronju, ja póki co odpadam z odwiedzin na Tatarka, do czasu aż mała Migotka nie znajdzie domu. TZ się zaparł, że ani minuty się nią nie zajmie :roll: , dziś już był lament jak musiałam wyjść na godzinę.:evil_lol: A tak na poważnie, to ja w ten weekend nie dam rady, może w tygodniu dopiero. Ulaa, ja nie wiem co to za psinka ta pierwsza, ai co do drugiego nie mam pewności czy briad, czy nie. Kto na żywo widział, niech powie. I jeszcze raz pytanko - czy mamy jakąś Psotkę? Quote
Owieczka Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [quote name='Ulaa']bardzo proszę o odpowiedź na [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=2136527&postcount=5104"]post 5104:-([/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=2136571&postcount=5105"]i 5105[/URL][/quote] Nie wiem co to za psina ale jutro specjalnie porobie mu więcej zdjęć dla ciebie i żeby było co wstawic na stronę schroniska A Briardów to u nas nie ma ...:shake: Zaraz sprawdzę które to zdjęcie i postaram sie też tego psiaka sfotografowac ... Czy ktos jedzie z nami jutro do schronu ?? Lapki do pracy potrzebne !!! Quote
Owieczka Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Ten Niby Briard to chyba ten chory mix sznaucera ...:-( z daleka nie widać ...:shake: Quote
AśkaK Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [quote name='Owieczka']Czy ktos jedzie z nami jutro do schronu ?? Lapki do pracy potrzebne !!![/quote] O kurcze, a macie jeszcze miejsce? Ale nie, ja nie mogę...:oops: :-( Kuuurde...:placz: Quote
Igusia Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [quote name='AśkaK']O kurcze, a macie jeszcze miejsce? Ale nie, ja nie mogę...:oops: :-( Kuuurde...:placz:[/QUOTE] miejsce jest:lol: zapraszamy... Quote
Lara Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [quote name='Magdarynka']U Lary kiedyś był Royal dla maluchów, który dostałam dla Tolci i Werci i który oddałam potem liskom. Może Larze jeszcze coś zostało...?[/quote] wszystko juz wydane Klaudynie i Feli dla szczeniakow, ale mam karme dla kotow royala tylko, ze dla diabetykow wiec dla szczeniat nie jest to najlepsze, cyba? :shake: Mam jeszcze Eucanube i ProFormance ale u siebie w domu... nie dam rady na jutro na ursynow do Igusi zawiezc :-( Chyba, ze mozecie dziewczyny okolo 11 jutro na mokotowie przejac karme... ale to pewnie za pozno? Quote
Lara Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [QUOTE][/QUOTE][quote name='ronja']czy ktoś wybiera się na Tatarkiewicza w weekend? ja pojadę w niedzielę,popstrykam Mikruska i tego pogryzionego psiuszka i żarełko zawiozę[/quote] jesli karma ktora mam nie pojedzie jutro do schronu to moge ja wieczorem w sobote zawiezc psiakom na tatarka, mam tez kilka kg miesa zamrozonego dla psiakow od znajomych, moge tez zawiezc, co miesko to miesko :p Quote
Igusia Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [quote name='Lara']Chyba, ze mozecie dziewczyny okolo 11 jutro na mokotowie przejac karme... ale to pewnie za pozno?[/QUOTE] Umowione jestesmy z Owieczka o 7.45 na placu Konstytucji.... Quote
_KanaR_ Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 A podacie mi dziewczyny adres na pw tego nowego właściciela Sabara?? Jak mi się uda to zajadę w niedziele do niego :) Quote
AśkaK Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [quote name='Igusia']Umowione jestesmy z Owieczka o 7.45 na placu Konstytucji....[/quote] Jakie ranne ptaszyny!:-o :lol: Ja może następnym razem się dokleję, bardzo chętnie :p . Quote
*Gajowa* Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Zostawiłam w szafce reklamówkę z lekami, które przekazała mi Doddy w Wyszogrodzie dla Witokretek. Jakoś nie udało nam się spotkać, więc zdecydowałam, że nie ma sensu dalej przetrzymywać tych leków, a w schronie się moga przydać. Przejrzyjcie dziewczyny tę torbę i posegregujcie zawartośc. Czy mogę datek 20 zł przekazany przez HanięW - panią Zorra dla schroniska zatrzymać jako zwrot koszów paliwa /resztę biorę na siebie/ ? Quote
AśkaK Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Zrobiłam wątki tym dwóm psiakom, o które prosiła KingaW na maila. Sunia od staruszki: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30672[/URL] Biedny pies mieszkający w lecznicy na Tatarka: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2141168#post2141168[/URL] Owieczko, ronju, jak będziecie miały fotki to zajrzyjcie.:p I wypytajcie wetów o obie psiny, ile lat mają itp, czy spokojne. Quote
Lara Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 to ja zaraz zajrze na Tatarka i zostawie tam psiakom karme. Quote
Magdarynka Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Założyłam wątek czarnej księżniczce :loveu: Zagladajcie tam czasem... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30735[/URL] Quote
AśkaK Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Już zaglądamy! Ciekawa jestem wieści ze schroniska. Aaa, słuchajcie, szczeniaki są na pewno bardzo zarobaczone:-( - Migotka srutka samymi jajkami :crazyeye: , a i robal się znajdzie.:diabloti: Dziś dostała lek, pojutrze druga dawka i za 4 dni trzecia. Przy takim zarobaczeniu jednorazowe podanie leku nic nie da.:oops: Czy w schronisku jest jakiś zapas "odrobaczaczy"? Jeśli tak, to Janusz powinien co drugi dzień, trzykrotnie, podać szczeniakom odpowiednią dawkę. Quote
Magdarynka Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Tak, pasta odrobaczająca jest w szafie. Jest też parafina. 2 buteleczki. Ważne, by podano również parafinę po odrobaczaniu, bo przy takim zarobaczeniu jest duże ryzyko zatkania przewodu pokarmowego. Quote
Igusia Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 W skrócie: 1. Nakarmilysmy szczeniaczki, zrobilysmy im zdjecia. Mala prawie rotka jest cudna.Owieczka przesle jej zdjecia do nas i zalozymy jej watek.Dzieci skarpety bardzo krzykliwe sa i wszedzie ich pelno.Piesek ma zadatki a dominanta, warczal caly czas jak go mialam na rekach,sunka bardziej "przytulasna"... 2.Onka z chorymi uszmi maila pobrane próbki z nich i zeskrobine z szyji.Wyniki beda za tydzien.. 3.Druga oneczka to zywe srebro:lol: , bardzo meczy sie w kojcu.Wyszlam z nia na spacer i dopiero po przebiegnieciu kilkunastu mertów, troszke sie uspokoila i szla wolniej.Zostala tez wyczesana. 4.Wyczesalam Bosmana i z nim tez wyszlam na spacer.Super psina.Peany na jego czesc umiescilam na jego watku:eviltong: 5.Lapka Łapki ma sie nie najlepiej z tylu powyzej opuszki jest otwarta rana widac kosc i wyciwka z niej osocze.Przemylysmy jej to wada utleniona 6.Dziadek sznaucerowaty siedzacy w nowych kojcach zostal przez nas wyczesny i ostrzyzony.Janusz mowi ze piesek nie widzi za dobrze, ale dawal mu witaminy i troszke jest lepiej:-o 7.To co Ulaa za biarda uwaza, to jest suczka, narazie zbyt wyploszona by do niej podejsc, wiec nawet wyczesac sie nie dala, a czesanko by sie przydalo.Ale przynajmniej do kojca weszlam i powolutku sie do mnie przekonla, na tyle by wzasc z reki smakolyki. 8.Owieczka obfotografowala wszyskie psy prawie, prócz tych siedzacych z tylu smierdziela bo aparta odmowil posluszenstwa. 9.Tercia biegala poza kojcem,jak sie okazalo ma cieczke, wiec kazlysmy ja znow zamknac. 10.Duza suczka onkowata, ta która miala szczeniaki z tego samego wybiegu co Tercia, poszla przy nas do adopcji.Bedzie pilnowac posesji, mieszkajac w dzien w kojcu , a na noc bedzie spuszczana. 11.Z nie przyjemnych wiadomosci:-( Znalazlysmy w ostatnim boksie z tylu smierdziela umierajacego psa.Kazalysmy Januszowi pojechac po weta, lub zastrzyk.Pies byl w stanie agonalnym, jak podano mu lek usypiajacy:-( :-( :-( No to na tyle, lesza relacje napewno zda Owieczka, zwlaszcza ze ma zdejcia... Acha bylysmy jeszcze na tatrku, by odac próbki onki.Mikrusek ma sie dobrze i ma zrobione bardzo ladne zdjecia.Sa tez zdjecia tego pogryzionego biedaka i koteczka w gipsie.Ale z niego krzykacz:) Quote
Fela Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Dzięki za relację. Igusia, napisz proszę, który to Bosman? Bo w tych imionach to się zaczynam gubić :oops: A, i proszę o link do jego wątku, bardzo proszę... Bo się wszyscy pogubimy za chwilę. Quote
Igusia Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 [quote name='Fela']Dzięki za relację. Igusia, napisz proszę, który to Bosman? Bo w tych imionach to się zaczynam gubić :oops: A, i proszę o link do jego wątku, bardzo proszę... Bo się wszyscy pogubimy za chwilę.[/QUOTE] Chodzilo mi o Bostona sorki:oops: tego kaukaza jasnego,bardzo sympatyczny pies.Wogole nie ciagnie na smyczy i czeka na polecenia czlowieka.Nawet jak mu upadla kosc, to pozwolil mi ja podniesc i nawet nie warknal.Na Janusza warczal bo on go drazni bawiac sie w ciagniecie kosci, jak pies ma ja w pysku:angryy: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30581&highlight=boston[/url] Quote
AśkaK Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Igusia, Owieczka, kawał świetnej roboty!!!:loveu: Dziękujemy za relację.:p A co to był za psiak ten konający..?[']:-( [B]PS.Ja po raz ostatni pytam, proszę odpowiedzcie - czy mamy sunię o imieniu Psotka?[/B] Na stronie schroniska nie znalazlam takiej, a w nowych psiakach się nie orientuję. Od paru dni próbuję dojść, o jakiego psa chodzi pewnej osobie z dogo i ni w ząb nie możemy się dogadać. A dziewczyna mogłaby psinę zabrać na tymczas do Niemiec i tam szukać jej domu, oferuje pokrycie kosztów paszportu, chipa i szczepień. Quote
Lara Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Rety, dziewczyny ile Wam sie duzo udalo zdzialac!!! Brawo :multi: Kawal swietnej roboty, AśkaK ma racje! :loveu: Ja wczoraj wieczorem odwiedzilam nasze tatarkowskie sierotki i zostawilam im karme, starczy na jakis czas. Przesympatyczna jest ta sunieczka rudaska, jej oczka mnie baaardzo wzruszyly, a Mikrusek radzi sobie dobrze - mamy energizer z niego :p Quote
Fela Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 [quote name='AśkaK'] [B]PS.Ja po raz ostatni pytam, proszę odpowiedzcie - czy mamy sunię o imieniu Psotka?[/B] Na stronie schroniska nie znalazlam takiej, a w nowych psiakach się nie orientuję. Od paru dni próbuję dojść, o jakiego psa chodzi pewnej osobie z dogo i ni w ząb nie możemy się dogadać. A dziewczyna mogłaby psinę zabrać na tymczas do Niemiec i tam szukać jej domu, oferuje pokrycie kosztów paszportu, chipa i szczepień.[/quote] Asiu, jakoś przeoczyłam chyba wcześniejsze pytania. Czy możesz coś więcej na temat tej suni? (skąd ta pani ją wynalazła, bo na stronie schronu takiej nie było, a żadnej nowej suni nie dawałyśmy tak na imie, albo ja nic o tym nie wiem). Może daj mi kontakt do osoby pytającej, łatwiej będzie cokolwiek ustalić. Quote
Igusia Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 [quote name='Igusia']W skrócie: 5.Lapka Łapki ma sie nie najlepiej z tylu powyzej opuszki jest otwarta rana widac kosc i wyciwka z niej osocze.Przemylysmy jej to wada utleniona [/quote] Dziewczyny czy jak by ktoras jechala do schronu w tym tygodniu, mogla by zobaczyc co z lapka tej psinki jest?.Moze ktos fachowiej spojrzy na to... W kazdym razie psinka zostawia mokre plamy bo z tej lapki cieknie... Quote
Magdarynka Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 [quote name='AśkaK'][B]PS.Ja po raz ostatni pytam, proszę odpowiedzcie - czy mamy sunię o imieniu Psotka?[/B] Na stronie schroniska nie znalazlam takiej, a w nowych psiakach się nie orientuję. Od paru dni próbuję dojść, o jakiego psa chodzi pewnej osobie z dogo i ni w ząb nie możemy się dogadać. A dziewczyna mogłaby psinę zabrać na tymczas do Niemiec i tam szukać jej domu, oferuje pokrycie kosztów paszportu, chipa i szczepień.[/quote] Jedyna Psotka, jaka przychodzi mi do głowy jest w pilnych adopcjach na stronie psiaków z Józefowa. W tym dziale akurat znajdują się psiaki nie tylko z Józefowa. Może o tą Psotkę chodzi? Jeśli tak, to są tam podane numery telefonów. [URL]http://psy-warszawa.pl/pilne.htm[/URL] Drugi psiak od góry. Quote
Recommended Posts