Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mnie załamała jedna rzecz z relacji *Gajowej*- że w nowych boksach, z założenia są to boksy-izolatki, zdrowe psy są znów trzymane obok chorych!:cry: :wallbash: Jak do tych ludzi przemawiać?! Czy oni są głusi i ślepi?!:pissed:
W jednym boksie chora na nosówkę sznaucerka, a tuż obok młoda ONka. Tylko sobie :flaming:

A druga wiadomość, że Sabar poszedł na łańcuch.:-( Takie kochane psisko.:placz: *Gajowa* starała się facetowi wyperswadować Sabarka i "wcisnąć" innego psa (choć dla każdego to zły los, ale facet i tak by jakiegoś wziął, z pomocą czy bez...:oops: ), ale ten się uparł, Sabar mu się spodobał i tyle.:-(

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Magdarynka']Aśka, a mówiłaś w lecznicy, ze dziś odrobaczyłam Migotkę i rzygnęła w samochodzie robalami?
Jaka z niej śliczna "przytulanka" :loveu: [/quote]
Mówiłam i na razie mam obserwować, jeśli mała będzie się dobrze czuła to za 2-3 dni powtórzę odrobaczanie.
A słodka jest bardzo...Ciebie wymęczyła, za to u mnie już była grzeczna i cicha, dopiero w domu zaczęła rozrabiać. Opędzlowała michę kurczaka z ryżem i teraz śpi. Ale to już na wątku będę opisywać.:p

[quote name='Magdarynka']A Mikrus też jest cudowny! Jaka przylepa i zero kompleksów. Po wyjęciu z boksu od razu położył przednie łapki Zośce na głowie :evil_lol:
W tym psie ciężko się nie zakochać![/quote]
On jest świetny!:loveu: Kochany, wesoły psiaczek, nie bojaźliwy, super jest Mikrusek!

Posted

Facetowi spodobał się najpierw inny pies... Czarny owczarek (fota 13 i 15), ale to bardzo pokojowo nastawiony chłopak, więc facet w końcu zrezygnował z niego. Fakt, pies ma być na łańcuchu, ale na noc ma być puszczany luzem. Facetowi chodziło o to, by poszczekał i odstraszał ewentualnych złodzieji... Zadzwoniłam do Feli, jak mi wrzasnęła "NIE" do ucha to do tej pory przygłucha jestem ;) Przekazałam telefon panu Januszowi, rozmawiała też z tym facetem.Mówiła mi potem, ze dość ostro faceta potraktowała, że jeśli nie będzie dbał o Sabarka to :mad:

Posted

Pies z fotki nr 102 w sobotę nie wygladął rewelacyjnie, ale wycieku z nosa nie było. On nie dostał surowicy, ani leków, więc jeśłi jest chory to...
Szkoda, że go nie obejrzałyście dokładniej, w schronisku jest termometr, można było sprawdzić, czy nie ma gorączki.
Czy psy podejrzane o nosówkę psy nadal mają wyciek z nosa, oddychały normalnie?

Posted

Wydaje mi się, ze dziś nos też miał czysty, ale na początku myślałam, że nie żyje... Po chwili otworzył oczy, więc odetchnęłam...
Szczerze mówiąc nie widziałam dziś glutów u żadnego psa, ale...
Byłam tam pierwszy raz, więc jeszcze nie bardzo wiem, co gdzie i jak...

Posted

Wszystko jeszcze przed Tobą Magdarynko ;) Wprawisz się, zobaczysz.
Nie widzę zdjęć rotweilera, był w budynku kwarantanny?
Suka ze świerzbem w uszach była w budynku kwarantanny, czy została przeniesiona do wybiegu 2 rudych suczek z napisem szczenięta? Nie bardzo widze, czy to ta sama sunia, czy tez to kolejny ON. To jest o tyle istotne, ze jeśli to ta sama, to powinna byc oddzielnie, bo zaraża.

Posted

*Gajowa* mówiła, że to ta sama ONka.
Ale to mi z opisu i zdjęć na świerzb nie wygląda, raczej jakieś inne paskudztwo...Co nie znaczy, że nie jest zaraźliwe.:oops:

Posted

A czy możecie mi coś powiedzieć o suczce z fotek od 139 do 145?
Wiem, że jest od 3 miesięcy, wcześniej była w boksach, ale od jakiegoś czasu "lata" luzem. Wiem też, ze ponoć nie ma jeszcze roku. Jest taka cudna :loveu:

Posted

Niestety miałyśmy bardzo mało czasu na rozmowę z p.Januszem - przyjechał dopiero po 14tej bo nic nie wiedział o naszym przyjeździe.
Dużo czasu straciłyśmy na szukanie i identyfikację psiaków chorych i tych do zabrania. Rotka nie było. Chora ONka jest niestety w boksie z
conajmniej jedną rudą sunią , a moze w budzie jeszcze jakaś był schowana.
Duzy ONkowaty pies - kumpel Sofii ma zranioną poduszkę w tylnej prawej łapie, kuleje.

Posted

[quote name='*Gajowa*']Duzy ONkowaty pies - kumpel Sofii ma zranioną poduszkę w tylnej prawej łapie, kuleje.[/quote]
Niestety, to nie zranienie, tylko bardzo poważne owrzodzenie, niestety może być to jeden z objawów nosówki. Miejscowy wet oglądał go 3 tygodnie temu, pies (Marlon) dostawał silny antybiotyk. Jak widać nie pomógł. To niestety może potwierdzać nosówkę.

Z facetem, który zabrał Sabara bardzo ostro rozmawiałam przez telefon (aż dziw, że nie rzucił słuchawką). Niestety, nie mogłam nic zrobić na odległość. Tym bardziej, że w końcu (pewnie dla świętego spokoju) powiedziął, że nie będzie na łańcuchu tylko w kojcu. Wzięłam od niego wszystkie dane i zapowiedziałam, że będziemy go nachodzić i kontrolować. Jeśli pies będzie miał złe warunki, zabieramy.
Czy ktoś mi pomoże przy tych kontrolach? Facet mieszka 40 km od Ostrowi

Posted

[quote name='Magdarynka']A czy możecie mi coś powiedzieć o suczce z fotek od 139 do 145?
Wiem, że jest od 3 miesięcy, wcześniej była w boksach, ale od jakiegoś czasu "lata" luzem.[/quote]

Po kiego czorta oni te małe suńki wypuszczają?!:angryy: Przecież ta czarnulka całkiem dobrze się miewała w kojcu z innymi małymi suniami, maiła budę, miała duzo miejsca. Ale nie, trzeba wypuścić, żeby przy najbliższej cieczce pokrył ją któryś z dużych psów.:puppydog: I żeby kochane wolontariuszki miały na co kasę wydawać i musiały sukę sterylizować, nim padnie przy porodzie.:pissed: :madgo:

Posted

[quote name='AśkaK']Po kiego czorta oni te małe suńki wypuszczają?!:angryy: Przecież ta czarnulka całkiem dobrze się miewała w kojcu z innymi małymi suniami, maiła budę, miała duzo miejsca. Ale nie, trzeba wypuścić, żeby przy najbliższej cieczce pokrył ją któryś z dużych psów.:puppydog: I żeby kochane wolontariuszki miały na co kasę wydawać i musiały sukę sterylizować, nim padnie przy porodzie.:pissed: :madgo:[/quote]

Nie tyle wypuszczają, co podobno zwiała, gdy coś tam robili, ale co to nie pamietam...
Suczka jest tak przyjazna i przylepna, że nie problem ją złapać.
A wypytuję o nią, bo chciałam ją dla siebie, ale ciotka Fela ustawiła mnie już do pionu :evil_lol:
W związku z tym chcę ją poogłaszać gdzie się da, aby znalazła szybko wspaniały domek :)

Posted

Trochę z innej beczki...
[URL="http://magdarynka.sitm.pl/ostrow/schronisko-ostrow.exe"][COLOR=darkorchid][B]Prezentacja Ostrowskich psiaków[/B][/COLOR][/URL]. Taki "bajer" z muzyczką na imprezy...
Rozmiar: 20 mb

Posted

[quote name='Fela']Czy ktoś mi pomoże przy tych kontrolach? Facet mieszka 40 km od Ostrowi[/quote]
A w którym kierunku te 40 km?? Bo jeśli w moim to ja będę miał najblizej pewnie :) Jak możesz podaj miejscowość.

Posted

poranione łapki :placz::placz: chociaż one są na wolności...
[url]http://magdarynka.sitm.pl/schronisko-ostrow/ostrow%20023.jpg[/url]

jak on patrzy :placz:
[url]http://magdarynka.sitm.pl/schronisko-ostrow/ostrow%20024.jpg[/url]

CO TO ZA PIESEK? Chcę go adoptować, wirtualnie...

Posted

Aha i czy na fotkach 032 - 034 jest Briard :-o Bardzo często zdarzają się chętni na te psiaki! Napiszcie coś o nim. A jeśli to rzeczywiście Braiard, to może ma tatuaż?

Posted

oglądałam prezentacje.................bardzo wzruszająca...........
A teraz dobra wieść, pewnie nie wszyscy wiedzą ale wydałam do nowego domu Luisa...........pojechał do Nowego Targu i ma się dobrze:multi: :multi:
Jeszcze Lenka u mnie siedzi, mam nadzieje że nie zapomniałyscie o niej:cool3:
Czy coś wiadomo w sprawie transportu z w-wy do ostrowii (budy, palety, lodówki)??????????????

Posted

Tak jak obiecałem wstawiam zdjęcia budy dla któregoś z psiaków :roll:
[url]http://McKanar.w.interia.pl/schron/buda/obraz002.jpg[/url]
[url]http://McKanar.w.interia.pl/schron/buda/obraz003.jpg[/url]