Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Magdarynka']Jasne, a jak wygląda Łapka?[/quote]
Z postu Feli str 463
Ta maleńka suczka też ma problem z łapą, ma dosłownie rozjechaną łapkę (najprawdopodobniej zmiażdżone kości palcowe), tak jak widać na zdjęciach, nie opiera się na niej. Super kochana i potulna, nazwłam ją Łapka

[URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img529.imageshack.us/img529/9436/lapka1308gx6.jpg[/IMG][/URL]

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Hehe wiedziałem, że moje pytanie będzie głupie a odpowiedź prosta :lol: ok więc jak te się sprzedadzą to zamawiam nowe. Na zamówienie też możemy robić owszem... może więcej osób będzie wtedy kupowało kubeczki, ale dobrze też mieć coś w sprzedaży "ciągłej". Może sondę zrobić, które najbardziej się podobają, może być?? Z kubeczkami "na zamówienie" jest trochę więcej problemów (powiedzmy :lol: ):
- najpierw czekam na wpłatę,
- muszę znaleźć chwilę czasu aby iść do reklam,
- no a potem odebrać to też trzeba.
Dążę do tego, że jeśli ktoś zamówi 1 kubek w danym dniu to pasowałoby go jak najszybciej zaprojektować i wykonać. A co jeśli następnego dnia znowu ktoś zamówi jedną sztukę?? Znowu trzeba biec :roll: W taki sposób traci się dużo czasu, którego aż tak wiele nie mam. Biegać w sumie mogę bo póki co nogi mam sprawne :lol: , ale nie zawsze jest na to czas. Ewentualnie można zanieść raz w tygodniu fotki na projekty kubków. Taka opcja z kolei wydłuża czas realizacji zamówienia o parę dni, jednak ja idę załóżmy w poniedziałek z materiałami a w środę odbieram i wysyłam. Dodatkowo nie motam w reklamach z pojedynczymi kubkami. Jednak wykonanie kubka wymaga jego zaprojektowania, druku (hehe najszybsza częśc produkcji) i wypalenia go w piecu (nagrzanie go do odpowiedniej temperatury trochę trwa). Jeśli ktoś raz w tygodniu do tego przysiądzie to robi to z innym nastawieniem (bardziej się przykłada - wiem bo sam to robiłem :evil_lol: ).
Co do twojego kubeczka to mogę go wysłać do Ciebie pocztą. Dzisiaj się wybieram aby 2 inne, już wylicytowane, wysłać więc mogę wysłać i Twój. Kaskę za niego i przesyłkę wpłacisz mi na konto i będzie ok (na aukcji Allegro jest mój nr) :) W Schronie w ten weekend nie będę mógł być niestety. Prosta przyczyna - mam egzamin w Białymstoku. Dopiero będę mógł być w Schronie za 2 tygodnie.

ufff, piszę to w pracy. mam nadzieję, że nic nie zamotałem i dzięki za odpowiedź na moje pytanie :cool3:

Posted

[quote name='Igusia']Z postu Feli str 463
Ta maleńka suczka też ma problem z łapą, ma dosłownie rozjechaną łapkę (najprawdopodobniej zmiażdżone kości palcowe), tak jak widać na zdjęciach, nie opiera się na niej. Super kochana i potulna, nazwłam ją Łapka

[URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img529.imageshack.us/img529/9436/lapka1308gx6.jpg[/IMG][/URL][/quote]
Ok, to już wiem, która to psinka, dzięki :)

Posted

Ze sprawozdania z ostatniej wizyty Esperanzy wyszła mi taka lista:

- 5 psów z wyciekiem z nosa - sprawdzić ich stan i dowiedzieć się, czy dostały leki według zaleceń
- wyrzucić stare strzykawki i igły
- pokazać Mikrusa wetowi w celu dalszego leczenia
- suka ONka ze świerzbem do pokaznia wetowi (uszy)
- zobaczyć łapkę Łapki (może ją też do weta zabrać?)
- odrobaczyć maluchy

Jeśli jeszcze coś to dopisujcie.

Posted

halo , halo
wiem ,ze jest dużo różnych spraw do załatwienia ale............moje Lisy dziczeja, sa u mnie prawie od misiaca...... pies z kulawa noga sie o nie nie zapytał, aukcja na allegro wygasła, a ja nie mam już siły !!!!!!!
Pomóżcie mi w znalezieniu dla nich domu. Klaudyna zaproponowała, ze zrobi im profesjonalne foty,, chce przyjechać w ciagu dnia - ale ja nie moge sie z pracy zwalniać.....

Posted

Magdarynko, ja poprosze jeszcze ładne fotki Malwinki i jej córki Migotki
[IMG]http://img297.imageshack.us/img297/1031/migotkaki8.jpg[/IMG]
[IMG]http://img341.imageshack.us/img341/317/malwinkazg1.jpg[/IMG]

Posted

i jeszcze jedno: Tercia ma dom tymczasowy u Uli w Chrzanowie (40km od Krakowa). szukamy transportu - może ktoś się wybiera w te okolice albo zna kogoś kto się wybiera... To wielka szansa dla Terci

Posted

a czy ktoś jedzie w sobote do schronu?być może Ula przyjedzie do W-wy samochodem na weekend i mogłaby zabrać Tercię. Albo trzeba by zwrócić ludziom za transport do Ostrowi (wtedy ktoś by musiał jechać z nimi jako pilot), albo mozna by przywieżć Tercię w sobotę, tylko gdzie ja wtedy przetrzymac te kilka godzin?co myslicie????

Posted

[quote name='ronja']a czy ktoś jedzie w sobote do schronu?być może Ula przyjedzie do W-wy samochodem na weekend i mogłaby zabrać Tercię. Albo trzeba by zwrócić ludziom za transport do Ostrowi (wtedy ktoś by musiał jechać z nimi jako pilot), albo mozna by przywieżć Tercię w sobotę, tylko gdzie ja wtedy przetrzymac te kilka godzin?co myslicie????[/quote]

Niebardzo zrozumiałam...
Z postu wynika, że tak, czy inaczej dobrze byłoby ją zabrać w sobotę, więc nie wiem, o jakie kilka godzin chodzi, ale w razie czego zapraszam do siebie :)

Posted

Magdarynko dzieki. Chodzi o to, że ula pewnie będzie wracała wieczorem w sob albo w niedziele, więc Tercia na te kilka, kilkanaście godzin, jakby ją ktoś przywiózł w sobotę koło południa, musiałaby gdzieś przeczekac

Posted

Teraz jasne :)
Jak już wspomniałam, w razie czego zapraszam dziewczynkę do mnie :)
Podobno w weekend ma znów wrócić upał, więc może uda się panienkę wykąpać przed podróżą :cool3:
[SIZE=1]Ronja, masz telefon do mnie?[/SIZE]

Posted

Mam tela, w razie czego służę pomocą w kapieli (chociaz nie wiem, czy powinnysmy ją tak stresować?Ja w sobote chyba nie dam rady pojechac do schronu, bo w piątek idę na imprezę:drink1: i rano będę chyba nieprzytomna z lekka, ale do południa dojdę do siebie:tard:

Posted

KanaR, myślę że z kubeczkami nie będzie żadnego problemu jeśli zgodzisz się przyjmować zamówienia z dogo czy z allego.:p Po prostu napisz na aukcji (lub do wątku na dogo jeśli go zrobisz :p ) że zrobienie kubeczka na zamówienie wymaga trochę czasu i wówczas chętni muszą poczekać te pare dni.;)

Magdarynko, szczeniątko chcę wziąć na tymczas, typuję to latrelkowate chuchro - bo raz że ratlerkowate i to już mówi za siebie, jaka to słabizna, dwa że ta sunia nie ma ani rodzeństwa ani mamy, więc chyba jest najbardziej potrzebująca. Ale gdyby tfu tfu był jakiś szczeniaczek...nie wiem, chory na przykład, czy z jakiegoś innego powodu pilniej wymagający opieki, to bierzcie jego.

A tak poza tym, Pani Magdo, wzorowo się Pani przygotowała do misji!:p ;)

Ronja, udanej impry!!!:lol: :drinking: Tylko żeby Cię psiaki poznały, jak do domu wrócisz! Bo wiesz że niektóre psy nie lubią zapachu alkoholu (albo nie poznają, że to ich pan) !:evil_lol:

Posted

Zuch dziewczyny!!! Jestem z Wami duchem i serduchem :loveu: Powodzenia!!!

Ronju - kapanie psiaka po zabraniu ze schronu jest konieczne, takich zarazkow jakie pies wynosi na siersci ze schronu w domu nie mozna trzymac, zwlaszcza jak sie ma inne stfory. Kapiel jeszcze nikomu nie zaszkodzila, szast prast i piesek czysty, coz to za stres w porownaniu ze stresem podrozy i zmiany miejsca... pestka. Kapac trzeba! a potem odpchlic - nastepnego dnia juz mozna, choc mowia weci, ze po 3 dniach :p Na pchly odpchlacz dziala wiec po co maja sie mnozyc w dywanie... pozbyc sie dziadostwa trzeba ino mig :mad:

Posted

Ronja, dzięki za pomoc, ale w piątek planuję wyprać Cześka i Fifcię, więc będę na świeżo wytrenowana, ale jeśli masz ochotę to zapraszam :)

AśkaK, ok, dostaniesz malucha :)

*Gajowa*, mogłybyśmy zabrać jeszcze tego Mikrusa z prawdopodobnie połamanymi paluszkami, ale kto go weźmie na tymczasik? :cool3:
Chętni, bardzo proszę się nie przepychać ;)

Acha, mam jeszcze 10 igieł do strzykawek, więc zostawię w schronie, ale zastrzyków nie potrafię robić, więc nie podejmuję się kłuć żadnego psiaka, przepraszam...

Posted

[quote name='Magdarynka']*Gajowa*, mogłybyśmy zabrać jeszcze tego Mikrusa z prawdopodobnie połamanymi paluszkami, ale kto go weźmie na tymczasik? :cool3:
Chętni, bardzo proszę się nie przepychać ;)
[/quote]
A może uda się go zostawić na Tatarku?Zawsze to kilka dni więcej na szukanie tymczasu:roll: a skoro z łapka tak źle, to on i tak musiałby zostać na leczeniu.

Posted

[quote name='ronja']Magdarynko, to ok, kąpiemy Tercię, domówimy sie o której mam się stawić[/quote]

Ok, gdy tylko będę wiedziała, o której panienka do mnie dotrze to dam znać :)
A jutro podrepczę po jeszcze jedną butlę szamponu, bo 1 na 3 psy, to może być za mało :evil_lol:

Posted

[quote name='Magdarynka']
AśkaK, ok, dostaniesz malucha :)[/quote]

Juhuuu!:multi: :lol:

[quote name='Magdarynka']*Gajowa*, mogłybyśmy zabrać jeszcze tego Mikrusa z prawdopodobnie połamanymi paluszkami, ale kto go weźmie na tymczasik? :cool3:
Chętni, bardzo proszę się nie przepychać ;)[/quote]
Bardzo dobrze by bylo, gdybyście go wzięły. Ja niestety pieska nie mogę ugościć ale podnoszę zapytanie, może znajdzie się domek tymczasowy..?

Posted

[quote name='ronja']ja mam antypchłowy, został mi po Zulce, jak nie straczy to nie kupuj, wezme swój[/quote]
To taki byłby nawet lepszy, bo Cześka i Fifki antypchłowym prać nie będę. Dla nich mam jakiś z olejkiem norczym, czy coś takiego...

Posted

[quote name='Magdarynka']To taki byłby nawet lepszy, bo Cześka i Fifki antypchłowym prać nie będę. Dla nich mam jakiś z olejkiem norczym, czy coś takiego...[/quote]
ok, szampon załatwiony. teraz tylko czekać na dziewczynkę
a co z Mikruskiem?przeciez możemy na niego zebrać pieniążki - moge załozyć mu wątek i zebrać pieniążki na niego na dogo i może w pracy, tylko fotki ładne by mi były potrzebne, bo jak już mam chodzic dziadować, to przynajmniej fotką się podeprę - to działa!!! (jedna moja kolezanka w ogóle nie chiała patrzeć na fotki smutnych psiaków, jakie powycinałam z gazety do mojego plakatu szkolnego, od razu kupiła smyczkę, więc teraz też tak podziałam:razz: )

Posted

Ronja, biorę aparat i 2 komplety akumulatorów, wezmę też drugą karte pamięci, jeśli zapełnię tą, którą mam w aparacie. Mam nadzieję, że coś się wybierze, co by się nadawało do Twojej akcji :)