Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=darkgreen]Moze .. mam.. pomysl.. moze zacznijcie sprzedawac jakies bransoletki?[/COLOR]
[COLOR=darkgreen]lub.. jakies.. zdjecia.. pieskow. w ramkach byle jakie moga byc najtansze..[/COLOR]
[COLOR=darkgreen]mysle ze by bylo ogromne zainteresowanie kupnem roznych..[/COLOR]
[COLOR=darkgreen]rzeczy z psami.. :) i pieski by mialy. .jusz na leczenie ;( co ty na to? :([/COLOR]

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Moniko, oczywiście widziałam zdjątka Lisów na wątku :oops: jakaś pomroczność jasna mnie opadła.
Mamy mały kłopot, bo Klaudyna właśnie wyjeżdża na 2 tygodnie. Ale ładne rzeczy i czary-mary ze zdjęciami robi także Magdarynka. Poprosimy ładnie, na pewno zrobi. Tylko pewnie trzeba będzie jej wysłać fotki w większej rozdzielczości.

No i AsiF1, która je wystawia, może podesłać jakąś opowieść przecudną o cudnych szczeniakach? Ja się jak najbardziej zgadzam, że nie ma co ludzi straszyć makabryczną przeszłością (tym bardziej, że one niedożywione były, ale raczej nie były bite) tylko mówić, jakie słodkie i cudne są teraz :loveu:.

Posted

Święta racja !! Nie straszyć ludzików !! :evil_lol:
tylko potem niech sie nikt nie boi powiedzieć prawdy !! :mad:
Żeby nam psiaki nie wracały ...chociaż tego przewidzieć sie nie da :shake:
a i najlepszym sie zdarza ...;)

Oby więcej dobrych wieści ....

Czy ktos jedzie w wekend do schronu ?? bo je sie wybieram o ile transport wypali ...:placz:

Posted

[quote name='lucky_dogs'][COLOR=darkgreen]Moze .. mam.. pomysl.. moze zacznijcie sprzedawac jakies bransoletki?[/COLOR]
[COLOR=darkgreen]lub.. jakies.. zdjecia.. pieskow. w ramkach byle jakie moga byc najtansze..[/COLOR]
[COLOR=darkgreen]mysle ze by bylo ogromne zainteresowanie kupnem roznych..[/COLOR]
[COLOR=darkgreen]rzeczy z psami.. :) i pieski by mialy. .jusz na leczenie ;( co ty na to? :([/COLOR][/quote]
Hmmmm... Normalnie nigdy w życiu byśmy na to bez Twojej cennej podpowiedzi nie wpadli... 'JUSZ' to robimy.Zresztą, zdaję się, widziałam Cię na wątku smyczkowym, czyli wiesz, że nie stoimy z założonymi rękami i nie czekamy aż manna nam z nieba spadnie...

Posted

Bardzo potrzebna jest wizyta w schronisku. Niestety, ja tym razem nie pojadę.
Są pieniądze na środki wzmacniające dla naszej dożycy Sofii, mogę je kupić, ale z przekazaniem i przykazaniem podawania kłopot. Musiałby ktoś pojechac i wręczyć lek Januszowi.
Są pieniądze takźe na odpchlenie i odrobaczenie kilku psiaków. To też koniecznie trzeba zrobić.

Trzy psy dostawały antrybiotyki, było pdejrzenie nosówki (wrzody opuszków, które mogły byc pierwszym objawem nosówki u Marlo i Wiki-Łapki). Koniecznie trzeba zobaczyć, co z nimi. Jest sporo nowych psów, które przybyly w ciągu ostatnich 2 tygodni, m.in. młody rottweiler wyrzucony z samochodu. A zdjęć nie mamy :-(

Posted

[quote name='Fela']Ale ładne rzeczy i czary-mary ze zdjęciami robi także Magdarynka. Poprosimy ładnie, na pewno zrobi. Tylko pewnie trzeba będzie jej wysłać fotki w większej rozdzielczości.[/quote]

No pewnie, że zrobi. :p

[quote name='Fela']Bardzo potrzebna jest wizyta w schronisku. Niestety, ja tym razem nie pojadę.
Są pieniądze na środki wzmacniające dla naszej dożycy Sofii, mogę je kupić, ale z przekazaniem i przykazaniem podawania kłopot. Musiałby ktoś pojechac i wręczyć lek Januszowi.
Są pieniądze takźe na odpchlenie i odrobaczenie kilku psiaków. To też koniecznie trzeba zrobić.

Trzy psy dostawały antrybiotyki, było pdejrzenie nosówki (wrzody opuszków, które mogły byc pierwszym objawem nosówki u Marlo i Wiki-Łapki). Koniecznie trzeba zobaczyć, co z nimi. Jest sporo nowych psów, które przybyly w ciągu ostatnich 2 tygodni, m.in. młody rottweiler wyrzucony z samochodu. A zdjęć nie mamy :-([/quote]

Mogłabym pojechać... Tylko niestety mam zmysł orientacji w zaniku...
O ile jeszcze może trafiłabym do PKS-u o tyle do schroniska to już niekoniecznie... Kto by jeszcze pojechał...?

Posted

Ja mogę na sobotę zaoferować transport na trasie Małkinia- Ostrów- Małkinia (z Warszawy z Dworca Wileńskiego co godzinę odjeżdżają pociągi do Małkini)
Oczywiście po wizycie w schronisku można się będzie doprowadzić do ładu w domu u moich rodziców :razz:
Druga opcja to pani, ktora chciala przygarnąc misia chciala wybrać się do schroniska z rzeczami typu koce, pościel etc.
Maćko mogłabyś ją zapytać, czy nie chciaalby pojechać w tą sobotę?
Moze zabrałaby dziewczyny?

Posted

Jęśli będzie taka potrzeba mogę pojechać do schronu prawdopodobnie we wtorek ok.9tej rano wyjazd. Ta sobota odpada mam ważną imprezę, niedziela też - będę po imprezie. Czy ktoś byłby chętny ?

Posted

Kurcze nie przychodzili mi powiadomienia do watku i dopiero teraz tutaj trafilam :angryy:

Esperanzo, ja juz z Pania od Misia nie mam kontaku :( Moze udaloby mi sie gdzies wygrzebac do niej maila, ale hmmm mi nic nie wspominala na temat tych kocow, albo przegapilam gdzie :roll: jednak nie wydaje mi sie, bo rozmawialysmy tylko o Misiu. ona tez nie codziennie zaglada na maila, wiec pewnie i tak bylaby d... blada :(

Posted

[quote name='AśkaK']Ja jestem chętna, czy to na sobotę, czy na wtorek!:multi:
Owieczko, a co Ty za transport kombinujesz?:cool3: Może znowu tego wielgachnego stara..?:lol:[/quote]
Kombinuje transport swojej osobistej d... do Ostrowi
myśle że do osobówki sie zmieszczę ... ;)
ale niestety koleżanka w tym tygodniu nie może :shake:
Ja się załamię ...:placz:
qrde ....:angryy:

Posted

U mnie też bieda z autem... może by coś człowiek wykombinował ale mógłbym być dopiero na 14 mniej więcej w Ostrowi (do 13 pracuję a trzeba kubki jeszcze odebrać). Jeśli nie będzie nikogo z Was to bez sensu żebym i ja żoną jechał... przynajmniej w sobotę...

Posted

W przyszłą sobotę oferuję się z transportem. W ten weekend niestety autko idzie na warsztat w celu... takich tam pierdołek.
Ale za tydzień moge jechac z Karoliną, więc cały tył jest wolny, jakiś przewodnik się by nadał. Za dużo do autka klamot wziąć nie można, bo poprostu jest ono dla "młodego człowieka:p " I brak mu bagażnika;)
Jakby coś, to zapraszaaaamy...

Posted

A może jednak ktoś podjedzie do esperanzy pociągiem lub autobesem! Halo, halo, cioteczki! Autobus kosztuje 8 zł, jedzie z dworca Warszawa Stadion (dokładny rozkład ma esperanza, ja wiem, że jest np. o 9.05). Są też pociągi, na pewno jeżdżą często. (Asiu, jak masz chorobę lokomocyjną to pociąg będzie najlepszy.) A esperanza pisała, że zapewnia u siebie opierunek przed powrotem do Wawy (ja dodam od siebie, że znająć jej mamę, wikt pewnie też będzie).

Koniecznie potrzebne będą zdjęcia rottka - podobno jest młody, wesoły i bardzo sympatyczny. Być może uda się mu szybko dom znaleźć (kto wie, czy coś się już nie szykuje)

No i te odrobaczenia, odpchlenia. Jakby ktoś się wybierał, to ja środki mogę podrzucić (jeszcze dziś, np. gdzieś w centrum wawy)

Posted

Ja zakupiłam dla szczeniąt, ktore były u Klaudyny butlę Fiprexa 250ml za 33zł ( w sumie 39 z przesyłką) więc można by większą akcję odpchlającą przeprowadzić
[SIZE=1]
A z nazbieranych dzisiaj grzybów już powstały pierogi, pewnie im smutno, że nikt ich jeść nie będzie...
[/SIZE]

Posted

Ludzie, czy Wy to słyzycie? Esperanza zaprasza na pierogi z grzybami!
A przy okazji można psy odwiedzić, odpchlić je, zobaczy o obfocić!
Nie wierzę, że nie ma chętnych.

Posted

moja Olgunka zrobiła podziekowanie, wyslę je pocztą do pani od obroży
mozemy wysyłać takie podziekowania każdemu, tylko tekst zmieniać...
[IMG]http://img507.imageshack.us/img507/7263/podzro1.jpg[/IMG]

Posted

Ronja, ślicznie! a najpiekniej Kastor z budy wygląda. (Kastorek ma teraz cuuudnie. Jego ulubionym towrzyszem zabaw jest... żółw, a miejscem do spania - łóżko pani. Pierwszego dnia zasnął twardo w ogródku pod orzechem, ale teraz zdecydowanie preferuje inne miejsca i tylko przenosi się z łóżka na kanapę, z kanapy na fotel, z fotela na tapczan :evil_lol: ).

Hmmm, pojazd pana opalonego, o którym Ulaa wspomina, to przydałby się i nam tu w Warszawie, bo te nędzne 100 km (niecałe) nijak autobusem ani pociągiem nie da się pokonać :niewiem:

Posted

[quote name='Fela']a najpiekniej Kastor z budy wygląda. (Kastorek ma teraz cuuudnie. Jego ulubionym towrzyszem zabaw jest... żółw, a miejscem do spania - łóżko pani. [/quote]

:loveu: :lol: Tak, Kastorek wyszedł na tej fotce jak mały wariatuńcio!:evil_lol: :loveu: Ale ma fajnie dziadziunio u tej swojej pani!:p

[quote name='Fela']Hmmm, pojazd pana opalonego, o którym Ulaa wspomina, to przydałby się i nam tu w Warszawie, bo te nędzne 100 km (niecałe) nijak autobusem ani pociągiem nie da się pokonać :niewiem:[/quote]

No właśnie, dać to się da, ale kupa z tym zachodu.:oops: Trzy przesiadki w jedną stronę, a największy problem z dojazdem do samego już schroniska w Ostrowi.(Sorki Felu, ale mimo twych usilnych namowów ja się nie piszę na "spacerek" od postoju pks do schroniska, bo to może i jest 3 km, ale lasem, a od przystanku to pewnie z 5 będzie.:oops: Ja aż taki piechur nie jestem.:shake: A z pracownikiem to ja w życiu się nie umówię, żeby mnie podwoził - bo go nie lubię i z łaski typa nie chcę korzystać.:diabloti: )

Ale ten pociąg to nienajgorsza myśl, i jeszcze pierogi Justysiowej mamy!:mdrmed: :sabber: Tylko że ja jutro jednak nie mogę.:oops: I nawet przeziębienie bym zwalczyła, bo tragicznie chora nie jestem. (a propos, jak Ty się Witokretko trzymasz?Wiecie, że kochana Witokrecia :loveu: to wczoraj zamiast od lekarza prosto do łóżka zasuwać, to Feldziocha woziła i przeziębionym nosem jego odorek wąchała.:evil_lol: ) Ale mama mojego stawiennictwa jutro wymaga, a z mamą to nie ma przebacz.:mad: ;)

Straszna historia z tym rotkiem, jak to go z samochodu wyrzucili?Z takiego jadącego?Chyba nie, co..?Ale pytam, bo już wszystko możliwe, ludzie takie cuda robią :angryy: .

Posted

[quote name='_KanaR_']Jeśli nie będzie nikogo z Was to bez sensu żebym i ja żoną jechał... przynajmniej w sobotę...[/quote]

KanaR, ale esperanza się przecież wybiera!:p To może jednak się z żonką skusicie..?:cool3: Ja nie naciskam, ale wiesz...fotki rocia to bym chętnie zobaczyła.;) :cool3: