Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='KingaW']Lara, to co bierzesz Wąską do swojego weta i do siebie na 2-3 dni, czy tym razem jeszcze na Tatarkiewicza mamy ją brać?(Ronja, Cię wtajemniczę - Lara się wielkodusznie zoferowała (:-)), że będzie brać do siebie sunie na sterylki i krótki tymczas, ale nie wiem czy już od teraz, czy od następnego razu)...
Ale jakby co Tatarkiewicz uprzedzony...[/quote]

zadeklarowalam sie, ale to chyba wszystkie musimy zadecydowac czy sie na to zgadzamy :lol: Poza tym 2-3 dni sunia bylaby u mnie a potem wracala do schronu. A ten manewr jak znam zycie nie przejdzie...

Poki co Waska jedzie na Tatarka jak zwykle i nie ma co zmieniac.

Okazuje sie, ze w sobote transportowo nie moge pomoc. Pozostaje mi miec nadzieje, ze Pan od Tusi/Toni okaze sie wspanialym czlowiekiem i podjedzie kawaleczek na Tatarka z Wąską.

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny, podajcie mi dokładny adres na tatarkiewiczza, bo mi się skasował pw od kingi, gdzie napisała mi jak jechać - od jakiej ulicy się wjeżdza i ile tatarkiewicza

Posted

Cytuję samą siebie (że też do tego doszło!):'W każdym razie jak będziecie wracać z Ostrowi, a facet nie wyrazi zgody na podwiezienie wprost na Tatarkiewicza, możecie się kazać wysadzić przy W-wie Wileńskiej i wziąć taryfę (zawczasu po drodze zamówioną i uprzedzoną o psie)... To nie będzie droga impreza... Bo z Wileńskiej na Tatarkiewicza to już blisko...(jak nie jesteś przy kasie, to mogę zasponsorować). A! I Ronja, pamiętaj, że adres lecznicy jest niby Tatarkiewicza 10b (tel. 022/672 04 40) ale tak naprawdę lecznica jest przy ul. Jugosłowiańskiej... Jakby Pan się zgodził na podwózkę, koniecznie weźcie mapę W-wy, żeby nie błądził... Od Wileńskiej to sie tam jedzie Targową, Grochowską, później z Grochowskiej trzeba skręcić przy Pl. Szembeka w prawo w Zamieniecką, cały czas prosto, tyle, że ta Zamieniecka się później nazywa Fieldorfa... Trzeba cały czas prosto jechać tą Fieldorfa i skręcić na ostatnich światłach w lewo koło stacji benzynowej (bo później to już tylko Wał Miedzeszyńki i Wisła) w Jugosłowiańską właśnie i kawałek później (powiedzmy taki kawałek jak mały przystanek autobusowy) w pasie bloków po prawej stronie będzie lecznica...'.

Posted

Prosze zanotowac - [B]Alegra vel Figa[/B] juz jest w swoim domku :loveu: :multi: [SIZE=1]Tesknie za nia! (tego mozna nie notowac)[/SIZE] :placz:

Na watku [B]Tekli[/B] wstawilam jej dzisiejsze zdjecia jakie zrobilam, proponuje powymieniac w ogloszeniach i aukcjach, bo Tekla juz nie jest bambaryłą ;)

[U]Ronja i Igusia[/U] - powodzenia jutro!!!! :thumbs: dacie rade!

Posted

[quote name='Lara']
Aha, prosze na maila kto ma fotki ostatnie takie ladne Trolci BIS i Trolci BISBIS? Szorstowlosa sunia mini potrzebna (niestety Teklunia nie znalazla miejsca w serduszku Pani :-( ale znajdzie u innej osoby na bank!).[/quote]

Ponawiam moja wlasna prosbe, Calineczka i druga sunia na zdjeciu potrzebna! halo... halo... bo znow sie skonczy tak, ze w miedzyczasie Pani ktos inny jakas sunie podesle i ja nie zdaze :-( :shake:

[U]Legion[/U] - to ja nie wiem jak z tym filmem i Kasztelanka... a szkoda... tak sie cieszylam, bylaby piekna reklama, tak sie przynajmniej zapowiadalo :shake: Moze chcialaby jednak ze mna w tygodniu pojechac? Ja nie jestem pirat drogowy... :oops: A jak nie to skrece analogowa kamera cos fajnego i dam komus do montazu bo sama nie umiem :p

Posted

Dziewczyny, być może to niewielka pomoc, ale mogę użyczyć aparatu cyfrowego. Chwila moment i zdjęcia będą na dogo.
Sama nie mogę jeździć do schroniska, gdyż ciężko z transportem, ale aparatu chętnie użyczę, kamery także i później mogę wszystko tutaj powrzucać.

Posted

Szczenie jest juz u mnie, nie wiem czy to Tusia czy Tosia, w kazdym badz razie nazwalam ja z mezem Tymcia. Sunia jest przeslodka, malenka kropeczka ktora fajnie biega za Grasem i zaczepia go do zabaw.
Czy ona ma naprawde problemy z brzuszkiem ?? U mnie zrobila po godzince siusiu i wzorowa kupke a z Grasem naja wspolna ceche.... brak ogonka hehehe fajie wyglada jak kreci tym kikutkiem, jak niedzwiadeczek malenki. Teskni sie jej za siostrzyczka bo sobie popiskuje jak kazdy szczeniaczek w jej wieku, ale mam nadzieje, ze towarzystwo Grasa i kota wynagrodzi jej troszke samotnosc.
Wypila troszke mleczka, fotki beda jutro razem z watkiem i aukcja na llegro, dzisiaj damy dziewczynce troszke odpoczac po nowych wrazeniach.

Posted

[quote name='Maćka']
Czy ona ma naprawde problemy z brzuszkiem ?? U mnie zrobila po godzince siusiu i wzorowa kupke [/QUOTE]
Jak byla weta to mila taki oogromny trwardy brzuszek:roll: i temperature i lekarstwa ktore dostala mily wlasniej jej pomoc by zrobila kooopke:)
suuper ze sie jej udalo:multi: :multi:
Ona bardziej "zabawowa i rozrywkowa" od siostry jest. Caly czas byla aktywna w drodze do wawy i nie dawala zyc Ronji:evil_lol:

Posted

no właśnie, szczeniaczki są słodkie:loveu: , ta trójka co została w schronie - śliczna. dwaj bracia, jeden beżowy, drugi czarny z białymi plamkami i dziewczynka, podobna do czarnego brata.
a Wąska, bidulka - to był dla niej ostatni dzwonek:shake: . płody wielkie na 15 cm, za 2 tyg byłby poród. wetka powiedziała, że ona nie donosiłaby ciąży, padłaby w wielkich cierpieniach:placz: . dzięki kochana Igusiu-Karolinko,:calus: że zaoferowałaś się jej pomoc. zgodnie z prośbą Igusi, założe Wąskiej nowy wątek i wystawię na allegro. ogłaszamy konkurs na imię dla Wąskiej

Posted

i jeszcze zapomniałam - trolcia wel calineczka jest nadal, troszkę ją obstrykałam i wystawię na allegro. jest w kwarantannie razem z tym maleństwem przerzuconym (jak ona ma na imię, bo zapomniałam?). maleństwo podbiło moje serce, wystawiam też na allegro.
Maćka, Tymci zrobisz aukcję, tak? Bo ja chciałam wszystkie szczeniaczki razem, ale w takim razie, to ja zrobię tym 3 nowym maluszkom

Posted

KingaW for you:

[IMG]http://img515.imageshack.us/img515/3522/schronisko2045gs3.jpg[/IMG]

[IMG]http://img189.imageshack.us/img189/3491/schronisko2046ef1.jpg[/IMG]

[IMG]http://img189.imageshack.us/img189/6997/schronisko2047hz8.jpg[/IMG]

Posted

Fotki Wąskiej już wysłane. Z propozcją nowego imienia: Pipi Lanksztrum (też rudawa i też wariatka), skoro Wam się Wąska nie podoba (kto jej nie widział w kwietniu, ten nie wie, dlaczego Wąska :-P)

Posted

[quote name='ronja']kurcze, nie sprawdziłam, ale czy to maleństwo przerzucone przez płot to na pewno suczka??:roll:[/quote]
Tak, to na pewno suczka. Esperanza i ja to sprawdziłysmy od razu, mam nadzieję, że ufasz naszej znajomości psiej anatomii :razz: I do taego ma już imię sliczne on ciotki chrzestnej KingiW: Pikolinka (zapewne od pikkolo, czyli malutka)

Posted

Pipi na allegro
[URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=115890664"]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=115890664[/URL]
[CENTER][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#3d004d] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER]

Posted

Nam tam się Wąska podoba, konkretnie jest! :razz: :razz: :razz:
Krótko, zwięźle i na temat. Wąska i wszystko jasne!:eviltong:

Znaczy mi się podba... To byłam ja, Iga.

Posted

nam tak, ale ludziom pewnie nie:eviltong:
cały czas mam ją przed oczami , jej wystraszone oczka i zero agresji. ze strachu pełazała po podłodze. tak bardzo bym chciała, żeby ktoś ją pokochał i docenił:-(

Posted

Wąska ma swój wątek - należy się dzielnej mamusi
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1920462#post1920462"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1920462#post1920462[/URL]

Posted

Jade jutro do schronu po Wyżełka z jego nowym wlascicielem. Mialam zabrac slupki i siatke do budowy kojca dla dożycy Sofii ale przecenilam swoj samochod.... wlasnie ponioslam kleske ...nie da sie go jednak napompowac i nie zmieszcza mi sie ani slupki ani siatka :placz: :angryy:
Moge zabrac za to karme dla Sofii i dla Lary. Ma ktos jeszcze jakies prosby na jutro dla mnie? Co prawda wpadniemy z Panem jak po ogien i wypadniemy ale moze jakies male zadanie/prosbe spelnie.

Panstwo chetni kiedys na Kolo juz znalezli sobie innego psa :-(
Pani chetna na sunie malutka zakochala sie w Calineczce ale zdjecia wyslalam jej za pozno i Pani juz ma jamniczke :-(

Posted

Dwa z trzech szczeniaczkow poszly w schronisku do domkow... zostala mala czarna sunia. Jesli znalazlby sie DOMEK TYMCZASOWY dla niej to bym ja jutro zgarnela.