musia Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Dziękuję Zakla. Jakoś tak nigdy tam nie mogę dojechać :( z Opusem. Quote
zakla Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Przyjemnosc po mojej stronie 8) No mam nadzieje, ze na wiosennej sie zobaczymy ;) Quote
Birma Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 czy zna ktoś wyniki jesli chodzi o labradory? ja 'zarejestrowałam' tylko suki kl.mlodzieży... :oops: Quote
Agasia Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Tak co do beagle to Fancisza Najlepszy Szczeniak w Rasie, a jeszcze pochwale sie za niedogomaniaczke Kamile, ze jej Pluto (DIKTYS znad Pichny), brat mojego Snoopa na swojej pierwszej wystawie, w klasie otwartej zdobyl CWC :) Quote
Marca_Besi Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='Martyna'][quote name='nidhogg']ja moge wrzucic z bisa juniorow, innych nie mam bo nie ja obslugiwalam aparat ;) [img]http://www.dredy.to.szatan.net/bis.jpg[/img][/quote] aaaa zalapal sie i nasz flacik :-))))) cze moge to wykorzystac na stronie [url]www.compednio.pl[/url] ?? :D dodam, ze Szogun w Legionowie skonczyl Ml Ch zgarniajac BOBA i jak na fotce wdac BIS jr II[/quote] [b]Martyna[/b] To świetnie, gratulacje! A czy były jeszcze jakieś Flaty? I jak im poszło? Quote
Gonia Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [b]Zdjęcia z wystawy powinny się ukazać jutro(wtorek)na naszej stronie [url]www.zkwp-legionowo.pl[/url][/b] Quote
Draczyn Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='Gonia'][b]Zdjęcia z wystawy powinny się ukazać jutro(wtorek)na naszej stronie [url]www.zkwp-legionowo.pl[/url][/b][/quote]To jeszcze raz dziękujemy organizatorom, za jeszcze jedną dobrze zorganizowaną, udana wystawę i czekamy na zdjęcia. Serdeczne pozdrowienia Quote
Musiałek Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 TROP od Gajowego Maruchna na BIS-ach Hurraaaa to nasz kumpel od zabaw. Nasze gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! Quote
NigdyNigdy Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='Asiaczek']Oto jedyne zdjęcie, które mi wyszło z finałów. To jest BIS Weteranów i nasza forumowiczka NigdyNigdy z Bursztynem. [img]http://img12.imageshack.us/img12/1083/pict0081ab5qz.jpg[/img] [b]NigdyNigdy[/b] - stawiasz herbatę z cytryną, bo na ok. 13 zdjęć finałowych, tylko Ty i Bursztyn się załapaliście![/quote] O rrraju! To faktycznie jakiś znak, chyba :roll: Ogromne PODZIĘKI, za to zdjęcie Asiaczku! Ta herbatka cytrynowa.... Na jakiej wystawie widzimy się następnym razem? :wink: Quote
Musiałek Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 I my mamy się czym chwalić: jesteśmy [b]WYBITNIE OBIECUJĄCY!![/b] :) I mam nadzieję że Blusik nie stracił chęcił do wystaw potym jak go panienka za ogon szarpała do oceny :evilbat: co spowodowało jakiś beznadziejny opis. Ponoć dlatego że pan nie wiedział na egzaminie jak opisać aussie z ogonem :( szkoda tylko że bylismy pierwsi i nas to dopadło :( Mam nadzieję że nas to więcej nie spotka !! a tak wogóle to wystawka była super!! I GRATULACJE dla zwycięzców!!!! Quote
Gra Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote]I my mamy się czym chwalić: jesteśmy WYBITNIE OBIECUJĄCY!![/quote] Gratulacje dla maluszka, był bardzo dzielny !!! :D [quote]a tak wogóle to wystawka była super!! I GRATULACJE dla zwycięzców!!!![/quote] Zgadzam się w pełni!!! Dzięki, dziewczyny, było naprawdę elegancko - zero tłoku, miła atmosfera (z małymi niespodziankami dla nas) i przesympatyczna obsługa!!! Quote
Ajrisz Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote]co spowodowało jakiś beznadziejny opis[/quote] Nie tylko u Was... Dla mnie wystawa ok. I nadal postuluje za informowaniem wystawcow, kto gdzie i kiedy bedzie zdawal egzamin. Ja nie place za ocene Pana, ktory nie posiada uprawnien do danej rasy. :-? Quote
Lagunka Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Egzamin sędziowski zdawano i u nas , ale opis mamy wspaniały :D Przecież ci ludzie kiedyś muszą zdawać i na czyichś psach ;) Quote
Ludek Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='Cockerek']A gdzie można znaleźć fotki z wystawy?[/quote] W galerii wrzuciłam kilka zdjęć z wystawy. Niestety jakość ich jest taka sobie. Jak coś jeszcze wygrzebię to dorzucę. Quote
Asiaczek Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='AiMiN'][b]Asiaczku, mam nadzieję, że mi ten retusz wybaczysz....[/b] :oops: [quote name='Asiaczek']Oto jedyne zdjęcie, które mi wyszło z finałów. To jest BIS Weteranów i nasza forumowiczka NigdyNigdy z Bursztynem. [img]http://img394.imageshack.us/img394/3281/pict0081ab5qz2ng.jpg[/img] [b]NigdyNigdy[/b] - stawiasz herbatę z cytryną, bo na ok. 13 zdjęć finałowych, tylko Ty i Bursztyn się załapaliście! Pzdr.[/quote][/quote] Wielkie dzięki!!! Ja tak nie potrafię. A jak się ładnie uśmiechniesz do NigdyNigdy to może załapiesz się na herbatę z cytryną. Ja już mam obiecaną! NigdyNigdy - najbliższa wystawa to logów (22.01.2006 r.), a potem to muszę się rozglądnąć. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='Gonia'][b]Zdjęcia z wystawy powinny się ukazać jutro(wtorek)na naszej stronie [url]www.zkwp-legionowo.pl[/url][/b][/quote] [b]Gonia[/b] - jesteście super! I tym sposobem[b] Draczyn[/b] doczeka sie wreszcie upragnionych zdjęć! Pzdr. Quote
Ajrisz Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote]Przecież ci ludzie kiedyś muszą zdawać i na czyichś psach[/quote] Owszem musza, ale ja jechalam do NDM tylko dla konkretnego sedziego. A podczas naszej oceny, ta Pani, niewiele miala do powiedzenia. Ja nie mowie, ze oni nie moga zdawac, owszem NIECH zdaja! Ale ja chce byc poinformowowana wczesniej! Quote
Lagunka Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='Ajrisz'][quote]Przecież ci ludzie kiedyś muszą zdawać i na czyichś psach[/quote] Owszem musza, ale ja jechalam do NDM tylko dla konkretnego sedziego. A podczas naszej oceny, ta Pani, niewiele miala do powiedzenia. Ja nie mowie, ze oni nie moga zdawac, owszem NIECH zdaja! Ale ja chce byc poinformowowana wczesniej![/quote] Rozumiem :) Quote
lidush Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='Ajrisz'][quote]Przecież ci ludzie kiedyś muszą zdawać i na czyichś psach[/quote] Owszem musza, ale ja jechalam do NDM tylko dla konkretnego sedziego. A podczas naszej oceny, ta Pani, niewiele miala do powiedzenia. Ja nie mowie, ze oni nie moga zdawac, owszem NIECH zdaja! Ale ja chce byc poinformowowana wczesniej![/quote] Zgadzam się z Ajrisz w 100%. To do wystawcy powinna należeć decyzja czy chce by jego pies oceniany był przez osobę zdającą egzamin. Student medycyny na praktykach w szpitalu czy przychodni też się pyta czy pacjent wyraża zgodę na badanie go przez osobę nota bene do tego jeszcze nie do końca merytorycznie przygotowaną. Pacjent ma prawo odmówić a wystawcę stawia się przed faktem dokonanym skutkiem czego bywają niekiedy mało kompetentne opisy i o dziwo zdane egzaminy :o Dziewczyny z Legionowa: Spisałyście się na medal pod każdym względem :smilecol: . Pomimo małej hali nie było ścisku :D Gdyby nie ten egzamin to naprawdę wszyscy by mieli miłe wspomnienia z tej wystawy... Quote
Draczyn Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='lidush'][quote name='Ajrisz'][quote]Przecież ci ludzie kiedyś muszą zdawać i na czyichś psach[/quote] Owszem musza, ale ja jechalam do NDM tylko dla konkretnego sedziego. A podczas naszej oceny, ta Pani, niewiele miala do powiedzenia. Ja nie mowie, ze oni nie moga zdawac, owszem NIECH zdaja! Ale ja chce byc poinformowowana wczesniej![/quote] Zgadzam się z Ajrisz w 100%. To do wystawcy powinna należeć decyzja czy chce by jego pies oceniany był przez osobę zdającą egzamin. Student medycyny na praktykach w szpitalu czy przychodni też się pyta czy pacjent wyraża zgodę na badanie go przez osobę nota bene do tego jeszcze nie do końca merytorycznie przygotowaną. Pacjent ma prawo odmówić a wystawcę stawia się przed faktem dokonanym skutkiem czego bywają niekiedy mało kompetentne opisy i o dziwo zdane egzaminy :o Dziewczyny z Legionowa: Spisałyście się na medal pod każdym względem :smilecol: . Pomimo małej hali nie było ścisku :D Gdyby nie ten egzamin to naprawdę wszyscy by mieli miłe wspomnienia z tej wystawy...[/quote]Kiedyś mój pies był sędziowany podczas takiego egzaminu. Poprosiłam sędziego w grzecznj formie, że zależy mi na jego opinii i proszę o posędzioanie mojego psa własnie przez niego. Sędzia bez słowa przychylil się do mojej prośby i mojego psa posędziowal, bez żadnej urazy. Trzeba było sędziego o to poprosić i niee byłoby sprawy Quote
AiMiN Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [b]Asiaczku[/b], uwielbiam herbatkę z cytrynką :-D Bez cukru. Ja moge zabrać soczek malinowy. Jak masz jeszcze jakies ciemne foty, to mi je prześlij, mam programik i w mig mogę porozjaśniać :-D Quote
Ajrisz Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote]Trzeba było sędziego o to poprosić i niee byłoby sprawy[/quote] Od ilu lat jezdzisz wystawiasz swoje psy? Ja od roku, i jestem naprawde laikiem w tej kwestii. Poza tym na ringu, oprocz sedziego glownego i kandydata, siedzial rowniez sedzia egzaminujacy, i owa trojca bawila sie doskonale, rozmawiajac. Ja mialam im psuc zabawe? :-? Quote
Lagunka Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='lidush'][quote name='Ajrisz'][quote]Przecież ci ludzie kiedyś muszą zdawać i na czyichś psach[/quote] Owszem musza, ale ja jechalam do NDM tylko dla konkretnego sedziego. A podczas naszej oceny, ta Pani, niewiele miala do powiedzenia. Ja nie mowie, ze oni nie moga zdawac, owszem NIECH zdaja! Ale ja chce byc poinformowowana wczesniej![/quote] Zgadzam się z Ajrisz w 100%. To do wystawcy powinna należeć decyzja czy chce by jego pies oceniany był przez osobę zdającą egzamin. Student medycyny na praktykach w szpitalu czy przychodni też się pyta czy pacjent wyraża zgodę na badanie go przez osobę nota bene do tego jeszcze nie do końca merytorycznie przygotowaną. Pacjent ma prawo odmówić a wystawcę stawia się przed faktem dokonanym skutkiem czego bywają niekiedy mało kompetentne opisy i o dziwo zdane egzaminy :o[/quote] Hmmm.. to chyba nie do końca trafione porównanie, bo przy badaniach podstawowa jest kwestia poszanowania intymnosci :) Drugi raz byłam w Nowym Dworze i na wszystkich krajówkach życzyłabym sobie tak sympatycznej atmosfery i takiej organizacji jak w oddziale legionowskim :D Quote
lidush Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='Draczyn']Kiedyś mój pies był sędziowany podczas takiego egzaminu. Poprosiłam sędziego w grzecznj formie, że zależy mi na jego opinii i proszę o posędzioanie mojego psa własnie przez niego. Sędzia bez słowa przychylil się do mojej prośby i mojego psa posędziowal, bez żadnej urazy. Trzeba było sędziego o to poprosić i niee byłoby sprawy[/quote] Draczyn: Po pierwsze załóżmy, że ktoś jest po raz pierwszy na wystawie psów, wchodzi na ring z psem i żadna z osób znajdujących się na ringu nie informuje go, że właśnie odbywa się egzamin. Jak ma się domyślić kto jest sędzią a kto nie skoro osoba stojąca obok niego nie ma plakietki z nazwiskiem a pozostało osoby stoją kilka metrów dalej i pogrążone są w dywagacjach na jakiś niewątpliwie ważny temat ?:wink: Może powinien podejść do każdej z osób i poczytać napisy na plakietkach :-? Ja na szczęście wiem jak wygląda P.Szulc, ale nie każdy to wie i wiedzieć nie musi :wink: Uważam, że to wystawca powinien być zapytany o zgodę bo koniec końców przyjechał po ocenę do sędziego a nie do kandydata na sędziego. Za to zapłacił, wydał pieniądze na podróż i poświęcił na to swój czas...Nie bardzo rozumiem dlaczego jeszcze ma o coś prosić :-? W przychodni tudzież szpitalu zawsze wyrażam zgodę na badanie wykonane przez studenta czy studentkę medycyny bo doskonale zdaję sobie sprawę czemu ma to służyć- poszerzeniu wiedzy, którą później sprawdzi się na egzaminie a jeszcze później zweryfikowana zostanie przez życie. Przykro mi to pisać, ale uważam, że kandydat olał komisję i wystawców a do egzminu się nie przygotował. No cóż, chwilę wcześniej były mikołajki a za chwilę gwiazdka i pewnie dlatego zdał :wink: Quote
lidush Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='Lagunka'] Hmmm.. to chyba nie do końca trafione porównanie, bo przy badaniach podstawowa jest kwestia poszanowania intymnosci :) Drugi raz byłam w Nowym Dworze i na wszystkich krajówkach życzyłabym sobie tak sympatycznej atmosfery i takiej organizacji jak w oddziale legionowskim :D[/quote] Do poszanowania intymności zasadniczo zobowiązany jest każdy lekarz jak i kandydat na niego :wink: Z prawnego punktu widzenia zgłaszając i płacąc za wystawę zawieram z organizatorem umowę. Organizator zastrzega sobie możliwość zmiany sędziego i ja podpisując zgłoszenie zgadzam się na to. Nie ma na zgłoszeniu nic o egzaminach, nawet drobnym drukiem :wink: Quote
Recommended Posts