Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak co do beagle to Fancisza Najlepszy Szczeniak w Rasie, a jeszcze pochwale sie za niedogomaniaczke Kamile, ze jej Pluto (DIKTYS znad Pichny), brat mojego Snoopa na swojej pierwszej wystawie, w klasie otwartej zdobyl CWC :)

Posted

[quote name='Martyna'][quote name='nidhogg']ja moge wrzucic z bisa juniorow, innych nie mam bo nie ja obslugiwalam aparat ;)
[img]http://www.dredy.to.szatan.net/bis.jpg[/img][/quote]

aaaa zalapal sie i nasz flacik :-))))) cze moge to wykorzystac na stronie [url]www.compednio.pl[/url] ?? :D

dodam, ze Szogun w Legionowie skonczyl Ml Ch zgarniajac BOBA i jak na fotce wdac BIS jr II[/quote]

[b]Martyna[/b] To świetnie, gratulacje! A czy były jeszcze jakieś Flaty? I jak im poszło?

Posted

[quote name='Gonia'][b]Zdjęcia z wystawy powinny się ukazać jutro(wtorek)na naszej stronie
[url]www.zkwp-legionowo.pl[/url][/b][/quote]To jeszcze raz dziękujemy organizatorom, za jeszcze jedną dobrze zorganizowaną, udana wystawę i czekamy na zdjęcia. Serdeczne pozdrowienia

Posted

[quote name='Asiaczek']Oto jedyne zdjęcie, które mi wyszło z finałów. To jest BIS Weteranów i nasza forumowiczka NigdyNigdy z Bursztynem.

[img]http://img12.imageshack.us/img12/1083/pict0081ab5qz.jpg[/img]

[b]NigdyNigdy[/b] - stawiasz herbatę z cytryną, bo na ok. 13 zdjęć finałowych, tylko Ty i Bursztyn się załapaliście![/quote]

O rrraju!
To faktycznie jakiś znak, chyba :roll:
Ogromne PODZIĘKI, za to zdjęcie Asiaczku!
Ta herbatka cytrynowa....
Na jakiej wystawie widzimy się następnym razem? :wink:

Posted

I my mamy się czym chwalić: jesteśmy [b]WYBITNIE OBIECUJĄCY!![/b] :)

I mam nadzieję że Blusik nie stracił chęcił do wystaw potym jak go panienka za ogon szarpała do oceny :evilbat: co spowodowało jakiś beznadziejny opis. Ponoć dlatego że pan nie wiedział na egzaminie jak opisać aussie z ogonem :(
szkoda tylko że bylismy pierwsi i nas to dopadło :(

Mam nadzieję że nas to więcej nie spotka !!

a tak wogóle to wystawka była super!! I GRATULACJE dla zwycięzców!!!!

Posted

[quote]I my mamy się czym chwalić: jesteśmy WYBITNIE OBIECUJĄCY!![/quote]

Gratulacje dla maluszka, był bardzo dzielny !!! :D

[quote]a tak wogóle to wystawka była super!! I GRATULACJE dla zwycięzców!!!![/quote]

Zgadzam się w pełni!!!

Dzięki, dziewczyny, było naprawdę elegancko - zero tłoku, miła atmosfera (z małymi niespodziankami dla nas) i przesympatyczna obsługa!!!

Posted

[quote]co spowodowało jakiś beznadziejny opis[/quote]

Nie tylko u Was...

Dla mnie wystawa ok. I nadal postuluje za informowaniem wystawcow, kto gdzie i kiedy bedzie zdawal egzamin. Ja nie place za ocene Pana, ktory nie posiada uprawnien do danej rasy. :-?

Posted

[quote name='Cockerek']A gdzie można znaleźć fotki z wystawy?[/quote]

W galerii wrzuciłam kilka zdjęć z wystawy. Niestety jakość ich jest taka sobie. Jak coś jeszcze wygrzebię to dorzucę.

Posted

[quote name='AiMiN'][b]Asiaczku, mam nadzieję, że mi ten retusz wybaczysz....[/b] :oops:

[quote name='Asiaczek']Oto jedyne zdjęcie, które mi wyszło z finałów. To jest BIS Weteranów i nasza forumowiczka NigdyNigdy z Bursztynem.

[img]http://img394.imageshack.us/img394/3281/pict0081ab5qz2ng.jpg[/img]

[b]NigdyNigdy[/b] - stawiasz herbatę z cytryną, bo na ok. 13 zdjęć finałowych, tylko Ty i Bursztyn się załapaliście!

Pzdr.[/quote][/quote]
Wielkie dzięki!!! Ja tak nie potrafię.
A jak się ładnie uśmiechniesz do NigdyNigdy to może załapiesz się na herbatę z cytryną. Ja już mam obiecaną!
NigdyNigdy - najbliższa wystawa to logów (22.01.2006 r.), a potem to muszę się rozglądnąć.
Pzdr.

Posted

[quote name='Gonia'][b]Zdjęcia z wystawy powinny się ukazać jutro(wtorek)na naszej stronie
[url]www.zkwp-legionowo.pl[/url][/b][/quote]
[b]Gonia[/b] - jesteście super!

I tym sposobem[b] Draczyn[/b] doczeka sie wreszcie upragnionych zdjęć!
Pzdr.

Posted

[quote]Przecież ci ludzie kiedyś muszą zdawać i na czyichś psach[/quote]

Owszem musza, ale ja jechalam do NDM tylko dla konkretnego sedziego. A podczas naszej oceny, ta Pani, niewiele miala do powiedzenia.

Ja nie mowie, ze oni nie moga zdawac, owszem NIECH zdaja! Ale ja chce byc poinformowowana wczesniej!

Posted

[quote name='Ajrisz'][quote]Przecież ci ludzie kiedyś muszą zdawać i na czyichś psach[/quote]

Owszem musza, ale ja jechalam do NDM tylko dla konkretnego sedziego. A podczas naszej oceny, ta Pani, niewiele miala do powiedzenia.

Ja nie mowie, ze oni nie moga zdawac, owszem NIECH zdaja! Ale ja chce byc poinformowowana wczesniej![/quote]

Rozumiem :)

Posted

[quote name='Ajrisz'][quote]Przecież ci ludzie kiedyś muszą zdawać i na czyichś psach[/quote]

Ja nie mowie, ze oni nie moga zdawac, owszem NIECH zdaja! Ale ja chce byc poinformowowana wczesniej![/quote]

Zgadzam się z Ajrisz w 100%. To do wystawcy powinna należeć decyzja czy chce by jego pies oceniany był przez osobę zdającą egzamin. Student medycyny na praktykach w szpitalu czy przychodni też się pyta czy pacjent wyraża zgodę na badanie go przez osobę nota bene do tego jeszcze nie do końca merytorycznie przygotowaną. Pacjent ma prawo odmówić a wystawcę stawia się przed faktem dokonanym skutkiem czego bywają niekiedy mało kompetentne opisy i o dziwo zdane egzaminy :o

Dziewczyny z Legionowa:
Spisałyście się na medal pod każdym względem :smilecol: . Pomimo małej hali nie było ścisku :D Gdyby nie ten egzamin to naprawdę wszyscy by mieli miłe wspomnienia z tej wystawy...

Posted

[quote name='lidush'][quote name='Ajrisz'][quote]Przecież ci ludzie kiedyś muszą zdawać i na czyichś psach[/quote]

Zgadzam się z Ajrisz w 100%. To do wystawcy powinna należeć decyzja czy chce by jego pies oceniany był przez osobę zdającą egzamin. Student medycyny na praktykach w szpitalu czy przychodni też się pyta czy pacjent wyraża zgodę na badanie go przez osobę nota bene do tego jeszcze nie do końca merytorycznie przygotowaną. Pacjent ma prawo odmówić a wystawcę stawia się przed faktem dokonanym skutkiem czego bywają niekiedy mało kompetentne opisy i o dziwo zdane egzaminy :o

Dziewczyny z Legionowa:
Spisałyście się na medal pod każdym względem :smilecol: . Pomimo małej hali nie było ścisku :D Gdyby nie ten egzamin to naprawdę wszyscy by mieli miłe wspomnienia z tej wystawy...[/quote]Kiedyś mój pies był sędziowany podczas takiego egzaminu. Poprosiłam sędziego w grzecznj formie, że zależy mi na jego opinii i proszę o posędzioanie mojego psa własnie przez niego. Sędzia bez słowa przychylil się do mojej prośby i mojego psa posędziowal, bez żadnej urazy. Trzeba było sędziego o to poprosić i niee byłoby sprawy

Posted

[b]Asiaczku[/b], uwielbiam herbatkę z cytrynką :-D Bez cukru. Ja moge zabrać soczek malinowy.
Jak masz jeszcze jakies ciemne foty, to mi je prześlij, mam programik i w mig mogę porozjaśniać :-D

Posted

[quote]Trzeba było sędziego o to poprosić i niee byłoby sprawy[/quote]

Od ilu lat jezdzisz wystawiasz swoje psy? Ja od roku, i jestem naprawde laikiem w tej kwestii.
Poza tym na ringu, oprocz sedziego glownego i kandydata, siedzial rowniez sedzia egzaminujacy, i owa trojca bawila sie doskonale, rozmawiajac.

Ja mialam im psuc zabawe? :-?

Posted

[quote name='lidush'][quote name='Ajrisz'][quote]Przecież ci ludzie kiedyś muszą zdawać i na czyichś psach[/quote]

Zgadzam się z Ajrisz w 100%. To do wystawcy powinna należeć decyzja czy chce by jego pies oceniany był przez osobę zdającą egzamin. Student medycyny na praktykach w szpitalu czy przychodni też się pyta czy pacjent wyraża zgodę na badanie go przez osobę nota bene do tego jeszcze nie do końca merytorycznie przygotowaną. Pacjent ma prawo odmówić a wystawcę stawia się przed faktem dokonanym skutkiem czego bywają niekiedy mało kompetentne opisy i o dziwo zdane egzaminy :o[/quote]

Hmmm.. to chyba nie do końca trafione porównanie, bo przy badaniach podstawowa jest kwestia poszanowania intymnosci :)

Drugi raz byłam w Nowym Dworze i na wszystkich krajówkach życzyłabym sobie tak sympatycznej atmosfery i takiej organizacji jak w oddziale legionowskim :D

Posted

[quote name='Draczyn']Kiedyś mój pies był sędziowany podczas takiego egzaminu. Poprosiłam sędziego w grzecznj formie, że zależy mi na jego opinii i proszę o posędzioanie mojego psa własnie przez niego. Sędzia bez słowa przychylil się do mojej prośby i mojego psa posędziowal, bez żadnej urazy. Trzeba było sędziego o to poprosić i niee byłoby sprawy[/quote]

Draczyn:
Po pierwsze załóżmy, że ktoś jest po raz pierwszy na wystawie psów, wchodzi na ring z psem i żadna z osób znajdujących się na ringu nie informuje go, że właśnie odbywa się egzamin. Jak ma się domyślić kto jest sędzią a kto nie skoro osoba stojąca obok niego nie ma plakietki z nazwiskiem a pozostało osoby stoją kilka metrów dalej i pogrążone są w dywagacjach na jakiś niewątpliwie ważny temat ?:wink: Może powinien podejść do każdej z osób i poczytać napisy na plakietkach :-? Ja na szczęście wiem jak wygląda P.Szulc, ale nie każdy to wie i wiedzieć nie musi :wink:
Uważam, że to wystawca powinien być zapytany o zgodę bo koniec końców przyjechał po ocenę do sędziego a nie do kandydata na sędziego. Za to zapłacił, wydał pieniądze na podróż i poświęcił na to swój czas...Nie bardzo rozumiem dlaczego jeszcze ma o coś prosić :-?
W przychodni tudzież szpitalu zawsze wyrażam zgodę na badanie wykonane przez studenta czy studentkę medycyny bo doskonale zdaję sobie sprawę czemu ma to służyć- poszerzeniu wiedzy, którą później sprawdzi się na egzaminie a jeszcze później zweryfikowana zostanie przez życie.
Przykro mi to pisać, ale uważam, że kandydat olał komisję i wystawców a do egzminu się nie przygotował. No cóż, chwilę wcześniej były mikołajki a za chwilę gwiazdka i pewnie dlatego zdał :wink:

Posted

[quote name='Lagunka']

Hmmm.. to chyba nie do końca trafione porównanie, bo przy badaniach podstawowa jest kwestia poszanowania intymnosci :)

Drugi raz byłam w Nowym Dworze i na wszystkich krajówkach życzyłabym sobie tak sympatycznej atmosfery i takiej organizacji jak w oddziale legionowskim :D[/quote]

Do poszanowania intymności zasadniczo zobowiązany jest każdy lekarz jak i kandydat na niego :wink:
Z prawnego punktu widzenia zgłaszając i płacąc za wystawę zawieram z organizatorem umowę. Organizator zastrzega sobie możliwość zmiany sędziego i ja podpisując zgłoszenie zgadzam się na to. Nie ma na zgłoszeniu nic o egzaminach, nawet drobnym drukiem :wink: