Jump to content
Dogomania

GALERIA grzywek (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Juta napisał(a):
Ania przecież Twoja WENETZJA jest czarna. Ależ ma piękne psy w rodowodzie..... Tatuś bajeczny i mama też. No to dosyć tego lukrowania.... HihihiUśmiecham się więc pięknie po zdjęcia

moj Toffi tez ma tego samego tate a czarny nie jest :eviltong:

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a jesli chodzi o czarne szczenie to naprędzej będzie takowe w hodowli GALUS - importowali czarną sunie pp i teraz szuakaja dla niej czarnego naguska :)

Posted

Ach.... Więc ja mam taką propozicione..... Oni sprowadzili czarna suczkę i szukają czarnego naguska..... To nic tylko trzeba dac im namiary na Jolkowego Ciupka!!!!!! I w taki oto prosty sposób Juteńka bedzie miała czarnego szczeniaczka, hihihi

Posted

Mam nadzieję, ze nikogo nie urażę ale podoba mi się tez taki kolorek jak ta PP z hodowli Shttp://casidi.republika.pl/html/str_g3_.htmlJak sie nazywa ta maść?

Posted

[quote name='Juta']Em-Ka - dopiero teraz widzę, że masz w swoim emblemacie czarnuszka. Ja chyba też zachorowałam na takiego czarnulka !!!!!!!!!!! Tylko, gdzie go nabyć i skąd mogę mieć pewność, że się nie rozjaśni? Em-Ka, Jolka czy Wy macie hodowlę? quote]

Juta: cieszę sie, że podoba Ci się Tito - mój pies ;) nie kupiłam go dlatego, bo taka była czy jest moda w Polsce na "czarne", ale dlatego, że urzekł mnie jego ojciec oraz bardzo chciałam mieć chińskiego grzywacza czarno-białego - najlepiej nagusa (a takim wymarzonym był Primo - Prince Amitycja- może natkniesz sie na jego fotki - na pewno Ci sie spodoba:) ); szukałam psa dwa lata - odwiedzałam systematycznie strony, kontaktowałam sie z prawie wszystkimi hodowlami w Polsce - tymi wiekszymi, i tymi małymi, aż w końcu natrafiłam na ogłoszenie hodowli Poarott ze Słowacji - i tam własnie kupiłam Huricane; na pewno polecam przemyślane nabycie pupila ;) ; nie mam hodowli i nie planuję zakładać, ale myślę, że w Polsce jest wiele hodowli, które "wydają"na świat ładne, zdrowe psy, że z pewnością coś dla siebie znajdziesz :) powodzenia!!!

p.s. zapraszam do tematu: Historia i hodolwe chińskiego grzywacza - tam znajdziesz wykaz hodowli i linki do stron internetowych - moze okażą sie przydatne - albo przynajmniej umilą czas przy necie podziwiając piekne psy!

Posted

[quote name='didi']Juta ja mam takiego czarnuszka :loveu: Jak narazie ma 3 miesiące i się nie przebarwia.
Zresztą zobacz:

Didi: kiedy robimy naszym chłopakom - braciszkom wspólną sesyjkę zdjeciową????

Posted

[quote name='Juta']witamAleż piękne są te Wasze grzywaczyki !!! Cudo!A ja mam pytanie :zawsze wydawało mi się Powder Puffy mają klapnięte uszy. A tu widzę je ze stojącymi lub z podklejanymi do stania uszkami. Dlaczego? Jak to ma być???? Jak jest bardziej pożądane? Jolka Twój Ciupek jest cudny. Czy mogłabyś napisać mi coś więcej o nim? I czy jego kolor już taki zostanie? Cały czarny.... Prześliczny! Pierwszy raz widzę grzywacza w takim umaszczeniu.Widziałam kiedyś na wystawie szczeniaczka łysolka o cudnej maści : cały czarny a włosięta miał czarne podpalane jak u Dobermana np. No cudo!!!! Ale czytałam, ze u tej rasy ostaeczny kolor to wielka niewiadoma. Dlaczego? Jak długo się wybarwiają? To ekscytujące.I jeszcze jedno : słyszałam od mojej koleżanki, że należy kojarzyć ze sobą wyłącznie pary mieszane - Powder Puff x Łysol. Dlaczego tak? Czy nie można skojarzyć dwóch PP lub dwóch łysków?No i spójrzcie na tego pieska :http://www.skj.sk/index.phpTytułów to chłopak ma, hehehhe. Śliczny jest. Mam nadzieję uzyskać wyczerpujące odpowiedzi i nie być skarcona za swoją nieweidzę..... Ale przeciez dlatego pytam....A czy są jeszcze inne tak intrygujące i nieodgadnione rasy?
Hej Juta :lol: Miło nam ,że się Ciupek podoba :oops:
Widzę ,że chyba zaczynasz łykać grzywkowego bakcyla ;)
Widzę też,że już Cię dziewczyny całkiem uświadomiły o co biega z tymi golasami i powderami.
A na stronie Magi to prawie całe kompendium wiedzy o grzywaczach.
Jeżeli chodzi o umaszczenie Ciupka , to nie zmieniło się wcale . A ma już 11 m-cy. Oczywiście skórka nieco zjaśniała na zimę.
Fotka specjalnie dla Ciebie :cool3:

Posted

[quote name='paniMysza']ciupek sliczny, no i jaki fajoski!!! ciesze sie, ze go poznałam:loveu:
Myszka - Myślę,że to był dopiero pierwszy raz ;)
A tutaj fotki z serii "walki psów" i dowód tego ,jak w Ciupku budzi się duch bulteriera ;)

AnkaW - załatwione ;)

Posted

Ciupek bomba!! :loveu: Coraz ladniejszy... i te uszy :loveu:

Ojjjj cos czuje ze Jola bedziesz musiala sprawic mu kompana zabaw :) z Lotusem kapiatlnie sie bawiły widze!! :multi:

Posted

[quote name='Em-ka']Jolka: jakie pozycje.......... i te jajeczka na wierzchu znowu.........:lol: :evil_lol:
Emka - głodnemu chleb na mysli ?? ;)

Posted

[quote name='Em-ka']Jolka: a Ty kupiłaś swojego psa czarnego - bo taka moda???
Eeeee, tam .... ja mam taki gust wypaczony :cool3:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...