maga18 Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Juta napisał(a):Ania przecież Twoja WENETZJA jest czarna. Ależ ma piękne psy w rodowodzie..... Tatuś bajeczny i mama też. No to dosyć tego lukrowania.... HihihiUśmiecham się więc pięknie po zdjęcia moj Toffi tez ma tego samego tate a czarny nie jest :eviltong:
Juta Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Tak Maga, zauwazyłam. To był zart z mojej strony......
maga18 Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 a jesli chodzi o czarne szczenie to naprędzej będzie takowe w hodowli GALUS - importowali czarną sunie pp i teraz szuakaja dla niej czarnego naguska :)
Juta Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Ach.... Więc ja mam taką propozicione..... Oni sprowadzili czarna suczkę i szukają czarnego naguska..... To nic tylko trzeba dac im namiary na Jolkowego Ciupka!!!!!! I w taki oto prosty sposób Juteńka bedzie miała czarnego szczeniaczka, hihihi
Juta Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Mam nadzieję, ze nikogo nie urażę ale podoba mi się tez taki kolorek jak ta PP z hodowli Shttp://casidi.republika.pl/html/str_g3_.htmlJak sie nazywa ta maść?
didi Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Juta ja mam takiego czarnuszka :loveu: Jak narazie ma 3 miesiące i się nie przebarwia. Zresztą zobacz:
Juta Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Ale cudo !!!!!!!!!!!Ja też kcem takiego. A z jakiej hodowli, jeśli mogę wiedzieć?
didi Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Z mojej hodowlii :lol: !! Zapraszam na strone tam są zdjęcia Oudi`ego. www.chinskigrzywacz.republika.pl
AnkaW Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 :loveu: :loveu: didi ależ on jest słodziutki. Wcale sie nie dziwię że zostaje :loveu:
Em-ka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='Juta']Em-Ka - dopiero teraz widzę, że masz w swoim emblemacie czarnuszka. Ja chyba też zachorowałam na takiego czarnulka !!!!!!!!!!! Tylko, gdzie go nabyć i skąd mogę mieć pewność, że się nie rozjaśni? Em-Ka, Jolka czy Wy macie hodowlę? quote] Juta: cieszę sie, że podoba Ci się Tito - mój pies ;) nie kupiłam go dlatego, bo taka była czy jest moda w Polsce na "czarne", ale dlatego, że urzekł mnie jego ojciec oraz bardzo chciałam mieć chińskiego grzywacza czarno-białego - najlepiej nagusa (a takim wymarzonym był Primo - Prince Amitycja- może natkniesz sie na jego fotki - na pewno Ci sie spodoba:) ); szukałam psa dwa lata - odwiedzałam systematycznie strony, kontaktowałam sie z prawie wszystkimi hodowlami w Polsce - tymi wiekszymi, i tymi małymi, aż w końcu natrafiłam na ogłoszenie hodowli Poarott ze Słowacji - i tam własnie kupiłam Huricane; na pewno polecam przemyślane nabycie pupila ;) ; nie mam hodowli i nie planuję zakładać, ale myślę, że w Polsce jest wiele hodowli, które "wydają"na świat ładne, zdrowe psy, że z pewnością coś dla siebie znajdziesz :) powodzenia!!! p.s. zapraszam do tematu: Historia i hodolwe chińskiego grzywacza - tam znajdziesz wykaz hodowli i linki do stron internetowych - moze okażą sie przydatne - albo przynajmniej umilą czas przy necie podziwiając piekne psy!
Em-ka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='didi']Juta ja mam takiego czarnuszka :loveu: Jak narazie ma 3 miesiące i się nie przebarwia. Zresztą zobacz: Didi: kiedy robimy naszym chłopakom - braciszkom wspólną sesyjkę zdjeciową????
Jolka Posted February 21, 2006 Author Posted February 21, 2006 [quote name='Juta']witamAleż piękne są te Wasze grzywaczyki !!! Cudo!A ja mam pytanie :zawsze wydawało mi się Powder Puffy mają klapnięte uszy. A tu widzę je ze stojącymi lub z podklejanymi do stania uszkami. Dlaczego? Jak to ma być???? Jak jest bardziej pożądane? Jolka Twój Ciupek jest cudny. Czy mogłabyś napisać mi coś więcej o nim? I czy jego kolor już taki zostanie? Cały czarny.... Prześliczny! Pierwszy raz widzę grzywacza w takim umaszczeniu.Widziałam kiedyś na wystawie szczeniaczka łysolka o cudnej maści : cały czarny a włosięta miał czarne podpalane jak u Dobermana np. No cudo!!!! Ale czytałam, ze u tej rasy ostaeczny kolor to wielka niewiadoma. Dlaczego? Jak długo się wybarwiają? To ekscytujące.I jeszcze jedno : słyszałam od mojej koleżanki, że należy kojarzyć ze sobą wyłącznie pary mieszane - Powder Puff x Łysol. Dlaczego tak? Czy nie można skojarzyć dwóch PP lub dwóch łysków?No i spójrzcie na tego pieska :http://www.skj.sk/index.phpTytułów to chłopak ma, hehehhe. Śliczny jest. Mam nadzieję uzyskać wyczerpujące odpowiedzi i nie być skarcona za swoją nieweidzę..... Ale przeciez dlatego pytam....A czy są jeszcze inne tak intrygujące i nieodgadnione rasy? Hej Juta :lol: Miło nam ,że się Ciupek podoba :oops: Widzę ,że chyba zaczynasz łykać grzywkowego bakcyla ;) Widzę też,że już Cię dziewczyny całkiem uświadomiły o co biega z tymi golasami i powderami. A na stronie Magi to prawie całe kompendium wiedzy o grzywaczach. Jeżeli chodzi o umaszczenie Ciupka , to nie zmieniło się wcale . A ma już 11 m-cy. Oczywiście skórka nieco zjaśniała na zimę. Fotka specjalnie dla Ciebie :cool3:
paniMysza Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 ciupek sliczny, no i jaki fajoski!!! ciesze sie, ze go poznałam:loveu:
Em-ka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Jesteś Jolka!!! coś długo sie nie odzywałaś........;) A Kosmo z jaką gracją tu leży............. :multi: :loveu:
AnkaW Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 :loveu: :loveu: całuski dla Ciupka :lol: :lol:
Jolka Posted February 21, 2006 Author Posted February 21, 2006 [quote name='paniMysza']ciupek sliczny, no i jaki fajoski!!! ciesze sie, ze go poznałam:loveu: Myszka - Myślę,że to był dopiero pierwszy raz ;) A tutaj fotki z serii "walki psów" i dowód tego ,jak w Ciupku budzi się duch bulteriera ;) AnkaW - załatwione ;)
paniMysza Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 ale silny ten ciupasek! tak podnosi lotusika na pierwszym zdjeciu, ma krzepe!:evil_lol:
AnkaW Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Ale uśmiechnięte psiaki :evil_lol: :evil_lol: . Ten drugi to Lotus ????
paniMysza Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 a na drugim zdjeciu ma zalozony chwyt nelsona:lol: :evil_lol:
Em-ka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Jolka: jakie pozycje.......... i te jajeczka na wierzchu znowu.........:lol: :evil_lol:
maga18 Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Ciupek bomba!! :loveu: Coraz ladniejszy... i te uszy :loveu: Ojjjj cos czuje ze Jola bedziesz musiala sprawic mu kompana zabaw :) z Lotusem kapiatlnie sie bawiły widze!! :multi:
Em-ka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Jolka: a Ty kupiłaś swojego psa czarnego - bo taka moda???
Jolka Posted February 21, 2006 Author Posted February 21, 2006 [quote name='Em-ka']Jolka: jakie pozycje.......... i te jajeczka na wierzchu znowu.........:lol: :evil_lol: Emka - głodnemu chleb na mysli ?? ;)
Jolka Posted February 21, 2006 Author Posted February 21, 2006 [quote name='Em-ka']Jolka: a Ty kupiłaś swojego psa czarnego - bo taka moda??? Eeeee, tam .... ja mam taki gust wypaczony :cool3:
Em-ka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Jolka napisał(a):Eeeee, tam .... ja mam taki gust wypaczony :cool3: to tak jak ja........:razz:
Recommended Posts