Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Daje linka (moze sie dlugo otwierac)

[url]http://fish.mac.edu.pl/~pajeczyna/ciechocinek/5[/url]

To na spacerze. Trawa byla niegrzeczna i trzeba bylo ja wyrwac, wytarmosic i porzucic :>

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Viris , na zdjęciu widzę , że KLarcia ma łyse obwódki wokół oczu ( może to wina zdjęcia ) ale jeśli tak jest , to poproś weta by wziął jej zeskrobię ze skóry.
Mogą to być pierwsze symptomy nużeńca.
Czy ma jeszcze gdzieś przerzedzenia sierści ?

Posted

[img]http://img295.imageshack.us/img295/9976/041cv.jpg[/img]

[img]http://img377.imageshack.us/img377/9353/057hk.jpg[/img]

[img]http://img292.imageshack.us/img292/3226/061xq.jpg[/img]

Posted

Klarcia dziekuje za te komplementy :)

Wyjezdzamy w moje rodzinne strony wiec moze uda sie gdzies wyskoczyc i zrobic kilka fotek. Ale to juz pewnie po zlocie wystawie. Bo wroce w niedziele do domku.

Posted

Dziekuje dziekuje.

A teraz takie pytanie o szczeniaczkowe problemy.

Klarze wlasnie wypadl pierwszy ząbek. Ile trwa wymiana mleczakow na stale? Czy mozna psiakowi w tym okresie jakos pomoc?

Posted

Szczenię zaczyna gubić mleczaki ok. 3-go miesiąca życia. Na miejsce mlecznych wyrastają zęby stałe. Gospodarka wapniowa w organizmie jest wtedy zaburzona, należy zwiększyć dawki podawanego szcenięciu fosforanu wapnia. Należy też zwracać uwagę, czy stałe zęby nie wyrastają w miejscu, gdzie mleczaki jeszcze nie wypadły, gdyż może się zdarzyć, że pies będzie miał podwójne zęby, co w przyszłości, może mu sprawiaćć problemy, przy przeżuwaniu pokarmów. Naogół jest to proces bezbolesny. Jeśli jednak byłoby inaczej, to można zastosować, dostępne w aptekach środki dla niemowląt. W przypadku podwójnych zębów należy zasięgnąć konsultacji u lekarza weterynarii

Posted

[quote name='misiaczek']O ile dobrze pamiętam do 7 miesiąca powinna mieć już stałe zębiska.
Ale nie kumam w czym Ty chcesz Klarze pomóc? :roll:[/quote]

No wlasnie w tym co opisala ponizej Twojej notki Draczyn :D

Dzieki Wam za informacje.

Posted

[quote name='misiaczek']O ile dobrze pamiętam do 7 miesiąca powinna mieć już stałe zębiska.
Ale nie kumam w czym Ty chcesz Klarze pomóc? :roll:[/quote]Popatrz Misiaczek, jaka jestem niespostrzegacza, dopiero teraz zauważyłam, że zmieniłaś podpis i że już obie ślicznoty są w nim. Bardzo ładna fotka

Posted

Zmieniłam,bo muszę być sprawiedliwa :wink: :D .Mam 2 pieski,to chociaż niech w podpisie bedą razem :D .Bo w avatarze za mały rozmiar fotki na 2 bąble.Draczyn fajnie,że czasami wpadniesz na chiny pogadać :D .
I Hebulce też dziękuję,że tam bywa :D .

Posted

[quote name='misiaczek']Zmieniłam,bo muszę być sprawiedliwa :wink: :D .Mam 2 pieski,to chociaż niech w podpisie bedą razem :D .Bo w avatarze za mały rozmiar fotki na 2 bąble.Draczyn fajnie,że czasami wpadniesz na chiny pogadać :D .
I Hebulce też dziękuję,że tam bywa :D .[/quote]No ale przez te chiny, to Ty nas zdradzasz i coraz mniej u nas się udzielasz, a to wielka szkoda

Posted

Wcale Was nie zdradzam...przecież wiesz,że buldożki to moja miłość :D .
Ale tu teraz jakoś mało się pisze,więc idę do Anutki albo na chiny.
Nie zauważyłaś,że u Anutki coraz więcej nowych osób sie udziela?

Posted

[quote name='misiaczek']Wcale Was nie zdradzam...przecież wiesz,że buldożki to moja miłość :D .
Ale tu teraz jakoś mało się pisze,więc idę do Anutki albo na chiny.
Nie zauważyłaś,że u Anutki coraz więcej nowych osób sie udziela?[/quote]Zauważyłam faktycznie

Posted

[quote name='misiaczek']Acha,rozumiem,że zadałaś to pytanie trochę na wyrost.Chyba,że Klara już ma problemy z ząbkowaniem.[/quote]

Nie no dopiero jak pisalam wypadl pierwszy zabek. Pytam na wyrost bo mysle tez o innych uzytkownikach forum, ktorzy zagladaja np zeby dowiedziec sie o problemach z zabkowaniem itp.

Wiec poruszajac temat ząbkowania chce wypytac o jak najwiecej spraw.

Posted

[quote name='marzena&pako']Mój Jocker ma 4 miesiące i na razie nie zgubił żadnego ząbka, ale ma jeszcze czas ;)[/quote]A czy napewno. Nieraz przebiega to prawie niezauważanie?