Viris Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Daje linka (moze sie dlugo otwierac) [url]http://fish.mac.edu.pl/~pajeczyna/ciechocinek/5[/url] To na spacerze. Trawa byla niegrzeczna i trzeba bylo ja wyrwac, wytarmosic i porzucic :> Quote
_beatka_ Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 super fotka :D ale nie wiedziałam Viris, ze hodujesz w domu zywa kosiarkę :lol: Quote
elżbietarusos Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Viris , na zdjęciu widzę , że KLarcia ma łyse obwódki wokół oczu ( może to wina zdjęcia ) ale jeśli tak jest , to poproś weta by wziął jej zeskrobię ze skóry. Mogą to być pierwsze symptomy nużeńca. Czy ma jeszcze gdzieś przerzedzenia sierści ? Quote
Viris Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 [img]http://img295.imageshack.us/img295/9976/041cv.jpg[/img] [img]http://img377.imageshack.us/img377/9353/057hk.jpg[/img] [img]http://img292.imageshack.us/img292/3226/061xq.jpg[/img] Quote
Viris Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 [img]http://img293.imageshack.us/img293/1637/078pl.jpg[/img] To zdjecia ze spacerku dzisiaj rankiem :) Quote
Draczyn Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 [quote name='Buba_22']jaka piękna....słodkie maleństwo.. :P[/quote]Masz rację Buba. Ja użyłam kiedy tego samego określenia. Ona faktycnie jest słodka Quote
Viris Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 Klarcia dziekuje za te komplementy :) Wyjezdzamy w moje rodzinne strony wiec moze uda sie gdzies wyskoczyc i zrobic kilka fotek. Ale to juz pewnie po zlocie wystawie. Bo wroce w niedziele do domku. Quote
Viris Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Dziekuje dziekuje. A teraz takie pytanie o szczeniaczkowe problemy. Klarze wlasnie wypadl pierwszy ząbek. Ile trwa wymiana mleczakow na stale? Czy mozna psiakowi w tym okresie jakos pomoc? Quote
misiaczek Posted October 18, 2005 Author Posted October 18, 2005 O ile dobrze pamiętam do 7 miesiąca powinna mieć już stałe zębiska. Ale nie kumam w czym Ty chcesz Klarze pomóc? :roll: Quote
Draczyn Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Szczenię zaczyna gubić mleczaki ok. 3-go miesiąca życia. Na miejsce mlecznych wyrastają zęby stałe. Gospodarka wapniowa w organizmie jest wtedy zaburzona, należy zwiększyć dawki podawanego szcenięciu fosforanu wapnia. Należy też zwracać uwagę, czy stałe zęby nie wyrastają w miejscu, gdzie mleczaki jeszcze nie wypadły, gdyż może się zdarzyć, że pies będzie miał podwójne zęby, co w przyszłości, może mu sprawiaćć problemy, przy przeżuwaniu pokarmów. Naogół jest to proces bezbolesny. Jeśli jednak byłoby inaczej, to można zastosować, dostępne w aptekach środki dla niemowląt. W przypadku podwójnych zębów należy zasięgnąć konsultacji u lekarza weterynarii Quote
Viris Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 [quote name='misiaczek']O ile dobrze pamiętam do 7 miesiąca powinna mieć już stałe zębiska. Ale nie kumam w czym Ty chcesz Klarze pomóc? :roll:[/quote] No wlasnie w tym co opisala ponizej Twojej notki Draczyn :D Dzieki Wam za informacje. Quote
misiaczek Posted October 18, 2005 Author Posted October 18, 2005 Acha,rozumiem,że zadałaś to pytanie trochę na wyrost.Chyba,że Klara już ma problemy z ząbkowaniem. Quote
Draczyn Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 [quote name='misiaczek']O ile dobrze pamiętam do 7 miesiąca powinna mieć już stałe zębiska. Ale nie kumam w czym Ty chcesz Klarze pomóc? :roll:[/quote]Popatrz Misiaczek, jaka jestem niespostrzegacza, dopiero teraz zauważyłam, że zmieniłaś podpis i że już obie ślicznoty są w nim. Bardzo ładna fotka Quote
misiaczek Posted October 18, 2005 Author Posted October 18, 2005 Zmieniłam,bo muszę być sprawiedliwa :wink: :D .Mam 2 pieski,to chociaż niech w podpisie bedą razem :D .Bo w avatarze za mały rozmiar fotki na 2 bąble.Draczyn fajnie,że czasami wpadniesz na chiny pogadać :D . I Hebulce też dziękuję,że tam bywa :D . Quote
Draczyn Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 [quote name='misiaczek']Zmieniłam,bo muszę być sprawiedliwa :wink: :D .Mam 2 pieski,to chociaż niech w podpisie bedą razem :D .Bo w avatarze za mały rozmiar fotki na 2 bąble.Draczyn fajnie,że czasami wpadniesz na chiny pogadać :D . I Hebulce też dziękuję,że tam bywa :D .[/quote]No ale przez te chiny, to Ty nas zdradzasz i coraz mniej u nas się udzielasz, a to wielka szkoda Quote
misiaczek Posted October 18, 2005 Author Posted October 18, 2005 Wcale Was nie zdradzam...przecież wiesz,że buldożki to moja miłość :D . Ale tu teraz jakoś mało się pisze,więc idę do Anutki albo na chiny. Nie zauważyłaś,że u Anutki coraz więcej nowych osób sie udziela? Quote
Draczyn Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 [quote name='misiaczek']Wcale Was nie zdradzam...przecież wiesz,że buldożki to moja miłość :D . Ale tu teraz jakoś mało się pisze,więc idę do Anutki albo na chiny. Nie zauważyłaś,że u Anutki coraz więcej nowych osób sie udziela?[/quote]Zauważyłam faktycznie Quote
Viris Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 [quote name='misiaczek']Acha,rozumiem,że zadałaś to pytanie trochę na wyrost.Chyba,że Klara już ma problemy z ząbkowaniem.[/quote] Nie no dopiero jak pisalam wypadl pierwszy zabek. Pytam na wyrost bo mysle tez o innych uzytkownikach forum, ktorzy zagladaja np zeby dowiedziec sie o problemach z zabkowaniem itp. Wiec poruszajac temat ząbkowania chce wypytac o jak najwiecej spraw. Quote
mazika Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Mój Jocker ma 4 miesiące i na razie nie zgubił żadnego ząbka, ale ma jeszcze czas ;) Quote
Draczyn Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 [quote name='marzena&pako']Mój Jocker ma 4 miesiące i na razie nie zgubił żadnego ząbka, ale ma jeszcze czas ;)[/quote]A czy napewno. Nieraz przebiega to prawie niezauważanie? Quote
_beatka_ Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 u Doksia przebiegło to calkowicie niezauważalnie i nic przy tym nie pogryzł :D Quote
Recommended Posts