Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy'][SIZE=1]Nota bene - Una dostaje HMB :p [/SIZE][/quote]

Mój wet odradził podawanie HMB,argumentując to tym,że moja suka jest jeszcze młoda i nie ukończyła jeszcze drugiej fazy wzrotu(przyrostu mięśni).
Faktycznie,z dnia na dzień staje się bardziej umięśniona więc może poczekam z HMB do czasu jak będzie miała 15m-cy:roll: .

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Cola[/B] ucholce są the best :lol: :lol: :razz:

[B]Tośko[/B] to chociaż tych kilku mogłabyś mnie nauczyć :razz:
Poza tym masz rację. Ale i tak człowiek nie jest w stanie znać się na wszystkim - jeden zna się na trawach, inny na storczykach, jeszcze inny na budowie mostów... :razz:

[B]bigosie[/B] a co rozumiesz pod pojęciem "druga strony plaży" w Strzeszynku? Bo tamtego jeziora też nie znam prawie wcale :roll:

[B]KaRa[/B] raczej znudzony ;)

[B]Jurejo[/B] - w porządku, ja tylko tak mówię, bo pamiętam, że pytałaś o to :)

[B]nathanie[/B]l :obrazic: :obrazic: ;)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']

[B]bigosie[/B] a co rozumiesz pod pojęciem "druga strony plaży" w Strzeszynku? Bo tamtego jeziora też nie znam prawie wcale :roll:

Pozdrawiam
Marysia i Una[/quote]

Plaża - po jednej stronie jeziora, a po drugiej las ze ścieżką rowerową i wieloma zejsciami (dzikimi) na brzeg jeziorka, gdzie psiak może swobodnie sobie popływac, bez niebezpieczeństwa, że dostaniesz opiep... od plażowiczów lub matek z dziećmi;)

Posted

[B]bigosie[/B] dziękuję!! :buzi:

Tym razem nie bedzie zdjęć :p ale będą filmiki :cool1:

Filmik pierwszy - [URL="http://www.youtube.com/watch?v=MsROeBxFov4"][COLOR=red][B]slalom[/B][/COLOR][/URL]
Metod nauczania slalomu jest wiele, a ja zdecydowałam się na tak zwaną "metodę mieszaną Justyny". Chodzi tu o to, żeby pies najpierw nauczył się dobrze przechodzić przez dwie tyczki - wchodzić dobrym barkiem, pod różnymi kątami, kiedy biegnę z nim, kiedy wysyłam psa samego do przodu, kiedy go wołam przez tyczki. Kiedy umie przez dwie - dokłada się trzecią. Itd.

Filmik drugi - [URL="http://www.youtube.com/watch?v=MDa1JOCefz4"][COLOR=red][B]agility[/B][/COLOR][/URL][COLOR=black], choć w sumie to chyba za duża nazwa do tego :lol: Miałam dziś wpaść do koleżanki tylko żeby Una się przebiegła przez tunel... tiaaa... no i skończyło się tak, jak na filmiku :shake: [/COLOR]

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy'][B]bigosie[/B] dziękuję!! :buzi:

Tym razem nie bedzie zdjęć :p ale będą filmiki :cool1:

Filmik pierwszy - [URL="http://www.youtube.com/watch?v=MsROeBxFov4"][COLOR=red][B]slalom[/B][/COLOR][/URL]
Metod nauczania slalomu jest wiele, a ja zdecydowałam się na tak zwaną "metodę mieszaną Justyny". Chodzi tu o to, żeby pies najpierw nauczył się dobrze przechodzić przez dwie tyczki - wchodzić dobrym barkiem, pod różnymi kątami, kiedy biegnę z nim, kiedy wysyłam psa samego do przodu, kiedy go wołam przez tyczki. Kiedy umie przez dwie - dokłada się trzecią. Itd.

Filmik drugi - [URL="http://www.youtube.com/watch?v=MDa1JOCefz4"][COLOR=red][B]agility[/B][/COLOR][/URL][COLOR=black], choć w sumie to chyba za duża nazwa do tego :lol: Miałam dziś wpaść do koleżanki tylko żeby Una się przebiegła przez tunel... tiaaa... no i skończyło się tak, jak na filmiku :shake: [/COLOR]

Pozdrawiam
Marysia i Una[/quote]
[I][B]Marysiu Wy zdolne dziewczynki jesteście!:cool3: [/B][/I]
[I][B]Ja tam slalomu nie lubię. Basco się nudzi, ja też. Zawsze staram się ćwiczyć wszystko, tylko nie slalom[/B][/I]:oops: :evil_lol:

Posted

A ja filmik ze slalomem to już widziałam :cool3:
[SIZE=1]Zastanawiam się właśnie w jaki sposób podejść do nauki slalomu: metodą Justyny czy też "rozstawionych tyczek" tak, że początkowo pies przechodzi między rzędami tyczek rozstawionych na szerokość barków, które stopniowo zwęża się tworząc slalom.[/SIZE]

Fishowy tunelik? Faaajny :p

Posted

Super filmiki!!! Obejrzałam też pozostałe. Extrrra. Zwłaszcza "waruj" w pełnym biegu i targetowanie kapcia. Oglada się świetnie w domu, przed komputerkiem (zagryzając chipsem o 1szej w nocy :evil_lol:), ale za tym pewnie stoi mnóóóstwo pracy :cool3: Moje uznanie dla pań (: Dotąd o wyczynach Uny tylko slyszałam (między innymi zdanie, które zapadło mi w pamięć, że "Marysia potrafi Unę od koopy odwołać"). ANIA CHCIEĆ WIĘCEJ UNOWEGO FILMIKA!!!

Muszę powiedzieć, że kamera Unę lubi i odmładza, albo może to obiektyw aparatu pokazuje ją jako dojrzalszą? to już pewnie Ty wiesz najlepiej, ja jej na żywo nie widziałam. Ale z filmików (tych najnowszych), to bym jej dala niecały roczek normalnie :lol:

A Marysiu, nie wiesz może czy gdzieś na necie znajdę jeszcze jakieś fiilmiki z gończymi?

Posted

[B]an3czko[/B] pewnie że my zdolne jesteśmy :lol: A slalom jak slalom, jak się dobrze uczy to pies go będzie kochał :eviltong:

[B]Tośko [/B]tunelik fishowy :p Wpadniesz na niego? :cool3: Co do slalomu - nie wiem która metoda jest lepsza... :cool1:

[B]JinnyAl [/B]:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: po pierwsze się dziwię, że obejrzałaś wszystkie, a po drugie - skąd to zdanie?? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: tym bardziej, że Una nie jest zbyt wielką amatorką kup...
Co do odmładzania - obiektyw aparatu pokazuje psa takim, jaki jest, a Una to już dorosła suka. Natomiast kamera pokazuje też ruch, temperament, ten merdający wciąż ogon, sprężyste ruchy... :loveu: :loveu: :loveu: Una to zdecydowanie "show dziewczyna" (w przeciwieństwie do mnie ;)) :lol:

Nie wiem gdzie mogą być inne filmiki gończych...

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

witaj Marysiu

jak zwykle jestem pod wrażeniem zdjęć - Una jest naprawdę niesamowicie fotogeniczna :loveu:

a filmiki - suuuper :multi:

pozdrawiam cieplutko

Posted

[quote=]

[B]JinnyAl [/B]:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: po pierwsze się dziwię, że obejrzałaś wszystkie, a po drugie - skąd to zdanie?? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: tym bardziej, że Una nie jest zbyt wielką amatorką kup...

[/quote]
Ale to chodziło nie o odwołanie od konsumpcji, tylko od produkcji... i to był zdecydowanie komplement :evil_lol:

A w waszym Duecie Una gra funkcje reprezentacyjną doskonale, ale właśnie dlatego, że ma w swoim cieniu troskliwego menedżera :D

Posted

[B]łoooo ale się naoglądałam....pięknych psich fot i nie tylko psich;) [/B]
[B]W Twoich zdjęciach widać pasję jaką jest dla Ciebie fotografia....ślicznie pokazujesz sierściuchy, gratulejszyn!:lol: [/B]

[B]A mam pytanko, czym pstrykasz? coś mi się widzi jakieś lustro....:p[/B]

Posted

[B]Tośko, bigosie[/B] ale to nie jest takie łatwe... tzn powiedzieć łatwo, ale co dalej? :lol:

[B]Gosiu[/B] całe wieki Cię nie było :) Dziękuję za ciepłe słowa :multi:

[B]Klaudio[/B] robimy co w naszej mocy :cool3:

[B]JinnyAl [/B]kto Ci mógł takich bzdur nagadać, co? Aldona od Wasyla? Ale ona widziała Unkę więki temu, w szczenięcym szaleństwie jeszcze... musia? musia nigdy nie widziała Uny luzem, tylko na wystawach... Może ktoś ogarkowy? Ania od Jaśmina? :niewiem:
Poza tym, przerywanie produkcji? To wstrętne, nigdy tego mojemu psu nie zrobię![B] :nono:[/B]
A z tym managerem to ujęłaś kapitalnie [B]:p[/B]

[B]KUMPELko[/B] jaki wzór? Jaki niedościgniony? :-o Ja tylko staram się jakoś zając mojego pracusio-wariata :cool3:

[B]Agamtb[/B] witaj w mojej galeryjce! :Rose: Co do pstrykania, rozumiem, że nie czytałaś tekstów, bo pisałam ze dwa razy :p Pentax *ist DS, stare, wysłużone, powolne lustro :)

[B]Jureja[/B] trzymam kciuki :kciuki:
[SIZE=1]A co weterynarzy, bo chyba nie skończyłam na spacerze myśli - trzech powiedziało, że "nie, a bo po co?" w sumie takie "nie bo nie", a ten czwarty powiedział "tak, ponieważ..." - i dał mi uzasadnienie, które mnie przekonało. Więc jeśli Twój wet dał Ci przekonywującą argumentację, to go słuchaj, a jak nie - drąż dalej :)[/SIZE]

Pozdrawiam Was wszystkich cieplutko
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']
[B]Jureja[/B] trzymam kciuki :kciuki:[/QUOTE]
już umie:multi: [SIZE=1]z naprowadzaniem:evil_lol: [/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1][QUOTE]A co weterynarzy, bo chyba nie skończyłam na spacerze myśli - trzech powiedziało, że "nie, a bo po co?" w sumie takie "nie bo nie", a ten czwarty powiedział "tak, ponieważ..." - i dał mi uzasadnienie, które mnie przekonało. Więc jeśli Twój wet dał Ci przekonywującą argumentację, to go słuchaj, a jak nie - drąż dalej :)[/SIZE]
[/quote]
Mój argumentował to tym,że suka jest jeszcze młoda i mięśnie będzie miała za pare m-cy.Po co zaburzać ostatnią fazę wzrostu zbyt szybkim przyrostem masy mięśniowej.
przekonał mnie.Co nie znaczy,że w przyszłości nie spróbuje z HMB;) .

Posted

[IMG]http://img388.imageshack.us/img388/8649/imgp39121li.jpg[/IMG]

Cudowne.... Aż dech w piersiach zapiera! :klacz::klacz::klacz:
A obróżka została kolorystycznie dobrana do kwiatków - czy odwrotnie? :cool3: