Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szukałam, szukałam, kompy dwa przeszukałam i ... znalazłam! Marysiu - mam fotkę Uny z Błażejewka. :razz:
Niestety nie podczas ćwiczeń, tylko nudzenia się Uny przy płocie ;) ( i jeszcze podczas prezentowania się wszystkich psów biorących udział w zawodach)

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Tośko[/B] uffff ;)
Nie, myślę, że nie mam Waszej łajki - psy wystawowe robiłam albo w biegu pomiędzy obedience a moim ringiem wystawowym, albo potem na finałach.

Zasmucę Cię :razz: Uny w Błażejewku nie było :eviltong: ale jeśli masz ją z Ryczywołu czy skądkolwiek inąd - to dlaczego tych fotek jeszcze tu nie ma? :mad:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

No to w takim razie pomyliłam się wpisując kiedyś nazwę pliku :oops:, bo to jest Una, tylko w takim razie z Ryczywołu.
[QUOTE]to dlaczego tych fotek jeszcze tu nie ma? :mad:[/QUOTE]
Bo są kiepskiej jakości i popsułyby galerię :lol:

Posted

[B]Tośko[/B] wszystkie zdjęcia z Uną są śliiiczne :loveu: wspaniałe :loveu: więc już! pokazuj! :mad:

[B]Klaudio[/B] dzięki :) We wtorek jedziemy do kliniki, zrobimy RTG i mam nadzieję, że okaże się, że kość zrośnieta i opatrunek won! Oby :)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy'][B]Tośka[/B] - z przeprosinami za pomyłkę ;)

[IMG]http://img66.imageshack.us/img66/726/imgp30432xw.jpg[/IMG][/quote]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]ale cudny kfiatek :loveu:[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[IMG]http://img66.imageshack.us/img66/726/imgp30432xw.jpg[/IMG]
:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[B]Daga[/B] rośnie u mnie na balkonie :razz:

[B]*luthien*[/B] :buzi:

[B]PIKA [/B]takie tam, ujdzie ;)

Wczoraj siedziałam sobie w pokoju i nagle usłyszałam jakieś takie dziwne skomlenie :hmmmm: ewidentnie nie unine :hmmmm: Wyszłam więc na balkon, na balkonie leżała Una lekko stukając ogonem, natomiast pod balkonem.... :roflt: Cóż, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=ZKPMxSisR1M"]JEGO[/URL] życie mogło by być prostsze... :razz:

[FONT=Courier New]Poza tym byłam dziś na zmianie opatrunku i niestety, na stawie skokowym jest odparzenie :bigcry: na szczęście nie bardzo zaognione, ale jednak :bigcry: cóż, popsikaliśmy takim specjalnym czymś, przykryliśmy to watą i zapuszkowaliśmy znowu... :-( biedne moje zwierzątko :-( ale już niedługo. Oby![/FONT]

Pozdrawiam wszystkich cieplutko
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']
[FONT=Courier New]Poza tym byłam dziś na zmianie opatrunku i niestety, na stawie skokowym jest odparzenie :bigcry: na szczęście nie bardzo zaognione, ale jednak :bigcry: cóż, popsikaliśmy takim specjalnym czymś, przykryliśmy to watą i zapuszkowaliśmy znowu... :-( biedne moje zwierzątko :-( ale już niedługo. Oby![/FONT]

Marysia i Una[/quote]
[I][B]Oj Marysiu współczuję Wam. Niech sie szybko goi:p[/B][/I]

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy'] ... :roflt:

Marysia i Una[/quote]
No tak cieplo jest :roll: to bylo to do przewidzenia :roll:
Trzymajcie się cieplo :buzi:

Posted

[FONT=Courier New]Pojechałam dziś do weta. Stwierdziłam, że jeśli jest zrośnięte, to czy dziś, czy jutro? co za różnica. Muszę Unę pochwalić, była naprawdę bardzo grzeczna, i ślicznie wyleżała RTG, i żadnych numerów nie robiła, i nawet w przerwie potargetowała moje udo i pokłaniała się :multi: Natomiast RTG - załamka :-( :-( :-( jeszcze dwa tygodnie... :-( :-( :-( Jak będę miała chwilę, to obrobię zdjęcie i pokażę - bulwa się znacznie zmniejszyła, zrost kości jest, ale niepełny, teraz to wygląda jak pęknięcie, i o ile "normalnego" psa od biedy można by było puścić z czymś takim, o tyle Una jeszcze się musi przemęczyć w opatrunku. A ona nie ma ochoty się już męczyć, szaleje, rzuca się z zębami i zdążyłam już dziś trzy razy naprawiać zniszczenia. Pół minuty bez oczu na psie...[/FONT]

[FONT=Courier New]Pozdrawiam[/FONT]
[FONT=Courier New]Marysia załamana i Una w nastroju bojowym[/FONT]

Posted

Musicie zacisnąć zęby (głównie Ty, bo Una lepiej niech nie zaciska szczególnie na opatrunku) i przetrwać te 2 tyg jeszcze. Za to potem - ehhh co to będzie za szaleństwo (i ile nowych cudnych fot:evil_lol: ) - warto poczekać:lol:
Trzymajcie sie cieplutko i mizianko dla Bojowej Uny:loveu:

Posted

Wcale się nie dziwię Unie, że szaleje, bo ja też oszalałabym :lol:. To trzymam kciuki za Uneczkę, aby po tych dwóch tygodnia było ok :kciuki: :kciuki:.

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy'][FONT=Courier New]Pojechałam dziś do weta. Stwierdziłam, że jeśli jest zrośnięte, to czy dziś, czy jutro? co za różnica. Muszę Unę pochwalić, była naprawdę bardzo grzeczna, i ślicznie wyleżała RTG, i żadnych numerów nie robiła, i nawet w przerwie potargetowała moje udo i pokłaniała się :multi: Natomiast RTG - załamka :-( :-( :-( jeszcze dwa tygodnie... :-( :-( :-( Jak będę miała chwilę, to obrobię zdjęcie i pokażę - bulwa się znacznie zmniejszyła, zrost kości jest, ale niepełny, teraz to wygląda jak pęknięcie, i o ile "normalnego" psa od biedy można by było puścić z czymś takim, o tyle Una jeszcze się musi przemęczyć w opatrunku. A ona nie ma ochoty się już męczyć, szaleje, rzuca się z zębami i zdążyłam już dziś trzy razy naprawiać zniszczenia. Pół minuty bez oczu na psie...[/FONT]

[FONT=Courier New]Marysia załamana i Una w nastroju bojowym[/FONT][/quote]
[I][B]Marysiu wytrzymałyście tyle, to wytrzymacie i dwa tygodne![/B][/I]
[I][B]Trzymajcie się. Ściskam Was mocno![/B][/I]:calus:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy'][FONT=Courier New]Pojechałam dziś do weta. Stwierdziłam, że jeśli jest zrośnięte, to czy dziś, czy jutro? co za różnica. Muszę Unę pochwalić, była naprawdę bardzo grzeczna, i ślicznie wyleżała RTG, i żadnych numerów nie robiła, i nawet w przerwie potargetowała moje udo i pokłaniała się :multi: Natomiast RTG - załamka :-( :-( :-( jeszcze dwa tygodnie... :-( :-( :-( Jak będę miała chwilę, to obrobię zdjęcie i pokażę - bulwa się znacznie zmniejszyła, zrost kości jest, ale niepełny, teraz to wygląda jak pęknięcie, i o ile "normalnego" psa od biedy można by było puścić z czymś takim, o tyle Una jeszcze się musi przemęczyć w opatrunku. A ona nie ma ochoty się już męczyć, szaleje, rzuca się z zębami i zdążyłam już dziś trzy razy naprawiać zniszczenia. Pół minuty bez oczu na psie...[/FONT]

[FONT=Courier New]Marysia załamana i Una w nastroju bojowym[/FONT][/quote]

Bylam prawie pewna, ze po powrocie bedziecie juz uwolnione z tego usztywniacza... Tyle wytrwalyscie, trzeba wytrzymac jeszcze troche, tylko jak to wytlumaczyc psu ??

Posted

Ojej. No trudno jak mus to mus...Sama to przeżywałam i to dwuktrotnie. Plus nie spałam w nocy bo Tekila potrafiła się wyplątać z kołnierza :shake:

Posted

[I][B]oj :shake: a ja wchodząc myślałam ,że UNA już uwolniona :razz:
Znam ten ból , przechodziłam to z synem ....kiedy zamiast 3 tygodnie miał gips 3 miesiące:angryy:
Trzymam kciuki za Waszą cierpliwość ;)
[/B][/I]

Posted

Wielkie buziaczki dla Uny - niech będzie dzielna. Ale jak jej zdejmą opatrunek to już nie będzie zmiłuj :diabloti:

Niniejsze zdjęcia pochodzą z moich prywatnych zbiorów, zrobione przeze mnie, dlatego ani jakość, ani kadr, ani walory estetyczne nie są porównywalne ze zdjęciami Marysi ;)
Oto Una w moim obiektywie na zawodach obedience w Ryczywole:
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img107.imageshack.us/img107/9990/tnp60464794zh.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img136.imageshack.us/img136/7412/tnp60465049jy.jpg[/IMG][/URL]

Są to moje pierwsze zdjęcia wstawione na dogomanii :loveu:

Posted

cześć Marysiu - współczuje kolejnych 2 tygodni udręki - bo tego inaczej nie da sie nazwać :shake:

Życzę wytrwałości i przesyłam ciepłe usciski

ps Adorator przesmiesznie łapeczkami "prosi" :razz:

Posted

Dziękuję Wam wszystkim bardzo serdecznie za wspracie!! :Rose: Jesteście wspaniali :Rose:

[B]Uria :buzi:[/B]

[B]Cimi[/B] ja też się jej nie dziwię. No ale mus to mus...

[B]an3czko[/B] postaramy się wytrzymać. Dziś póki co opatrunek upilnowany :mad:

[B]Honey[/B] - no właśnie, jak to wytłumaczyć psu? Mam irracjonalne wrażenie, że ona wiedziała, że minęło 5 tygodni i już koniec i jest równie zawiedziona jak ja :roll: Kurcze, nie opłaca się mieć zbyt silnej więzi z psem :razz:

[B]olcho[/B] nieprzespanych nocy współczuję! Una na szczęście w nocy śpi :)

[B]Alicjo[/B] dziękuję :buzi:

[B]Tośko[/B] :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: Moja śliczna dziewczynka :loveu: jaka ona wtedy malutka jeszcze była.... :) Bardzo Ci dziękuję za te zdjęcia :multi:

[B]Gosiu[/B] kochana Ty moja :buzi: :calus:

[B]olcho, Tośko[/B] wąchanie to zwykłe grzeczne przywitanie psów!! Zbereźniczki jedne!! :mad:

A skoro Tośka odgrzebała temat Ryczywołu... To było jeszcze zanim Una miała galerię. Miała wtedy 9,5 miesiąca. Szalone - zdecydowałyśmy się na start w zawodach obdience (był to nasz pierwszy i jak dotąd ostani start, ale może kiedyś jeszcze zawalczymy :p), skończyłyśmy na czwartym miejscu z chlubnym wynikiem 95,5 punkta (na 100) :B-fly:

Pozdrawiam
Marysia i Una

PS Nawet mam kilka zdjęć ze startu, ale imageshack mnie nie lubi.