Medorowa Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 [quote name='Alicja'] [COLOR=Red][B]Ozzulek spoczko :cool2: , tylko już ucieka jak Mnie widzi ze strzykawką :diabloti: .... znowu ja jestem ta najgorsza w domu :([/B][/COLOR] [/QUOTE] To zupełnie jak u Nas:roll: Quote
agaga21 Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 [quote name='Alicja'] [COLOR=Red][B]Ozzulek spoczko :cool2: , tylko już ucieka jak Mnie widzi ze strzykawką :diabloti: .... znowu ja jestem ta najgorsza w domu :([/B][/COLOR] [COLOR=Red][B][/QUOTE] skąd ja to znam...:( Quote
Alicja Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 [quote name='Medorowa']To zupełnie jak u Nas:roll:[/QUOTE] [COLOR=Red][B]u was też zdrowotnie lipton ?? Nie mam twojego blogaska ;([/B][/COLOR] Quote
Medorowa Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 [quote name='Alicja'][COLOR=Red][B]u was też zdrowotnie lipton ?? [/QUOTE] Nie, Saga:diabloti:;) A tak poważnie, to odpukać - tffu tfu - wszystko Ok, tylko chodzi o to, że jak coś mało przyjemnego trzeba zrobić przy piesach, to oczywiście JA:roll::roll::roll: Zdrówka życzymy:p Quote
teqquila Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Witanko Alu przyszlim sie przywitać i zapytać jak się ma Ozzulek? Quote
Asiaczek Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Rozumiem, że czopki nie załątwiają sprawy? Nie słyszałam jeszcze o wycinaniu gruczołów, ale jeżeli wet tak każe, to tak trzeba zrobić... Pzdr. Quote
Alicja Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 [quote name='Medorowa']Nie, Saga:diabloti:;) A tak poważnie, to odpukać - tffu tfu - wszystko Ok, tylko chodzi o to, że jak coś mało przyjemnego trzeba zrobić przy piesach, to oczywiście JA:roll::roll::roll: Zdrówka życzymy:p[/QUOTE] [COLOR=Red][B] a to norma ....my od brudnej roboty ;) dawa linka do Ciebie boś mi sie zgubiła ....[/B][/COLOR] [quote name='teqquila']Witanko Alu przyszlim sie przywitać i zapytać jak się ma Ozzulek?[/QUOTE] [COLOR=Red][B]bez zmian ....i czeka na wiosnę ;)[/B][/COLOR] [quote name='Asiaczek']Rozumiem, że czopki nie załątwiają sprawy? Nie słyszałam jeszcze o wycinaniu gruczołów, ale jeżeli wet tak każe, to tak trzeba zrobić... Pzdr.[/QUOTE] [COLOR=Red][B]czopków nie mamy , daję mu zastrzyki z antybiotyku co 2 dzień , właśnie czytałam już gdzieś ze psy czopki dostawały , musze weta zapytać . W piątek jedziemy na kontrole ... znów ubranie robocze cza ubrać :roll: Asiu , wycinają gruczoły , nawet w necie ogladałam filmik . Zresztą na krakwecie p. Jarek też napisał że jak sie nie polepszy to ciąć , tylko skąd ja mam mieć gwarancje że nie spaprzą operacji :roll: [url]http://www.youtube.com/watch?v=c2IVAoh-DiM&feature=related[/url] [/B][/COLOR] Quote
*zaba* Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 aaaa, jakos mi tak byle jak dzisiaj chcialam sobie humor troche polepszyc ale nie wyszlo, buu Quote
magdola Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Hmmm...jesli rzeczywiscie operacja to ostatecznosc, to nie ma wyjscia. W kazdym razie trzeba wykorzystac wszystko co sie da. Jesli macie zaufanie do weta to dobrze, powinno byc wszystko ok... Czekam na wiesci... Quote
Medorowa Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='Alicja'][COLOR=Red][B] a to norma ....my od brudnej roboty ;) dawa linka do Ciebie boś mi sie zgubiła ....[/B][/COLOR] [/QUOTE] ;) [url]http://www.dogomania.pl/threads/56486-GroA-n*****-wchodzisz-na-wA-asne-ryzyko-czyli-boxer-Medor-senior-DinuA[/url] Kurcze, ciężko podjąć taką decyzję, ale na pewno wszystko będzie dobrze:kciuki: Quote
halgre Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [B][FONT="Georgia"][COLOR="#8b0000"][SIZE="4"]Witamy się [/SIZE][/COLOR][/FONT][/B][IMG]http://i44.tinypic.com/2z99t92.jpg[/IMG] [B][COLOR="#8b0000"]Cały czas trzymamy kciuki za Ozzulka [/COLOR][/B][IMG]http://i41.tinypic.com/auifjd.jpg[/IMG][IMG]http://i41.tinypic.com/auifjd.jpg[/IMG] ****************************** [SIZE="3"] [FONT="Courier New"] [url]http://halgre.posadzdrzewo.pl[/url][/FONT][/SIZE] ****************************** Quote
Maga100 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [B]Najpierw dogo zamulona, potem dogo nieczynna, ale tutaj i tam milion stron :diabloti: Alicjo, i jak Ozzulec? a kiedy ma być ten zabieg?[/B] Quote
Asiaczek Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='Alicja'][COLOR=Red][B] [COLOR=Red][B]czopków nie mamy , daję mu zastrzyki z antybiotyku co 2 dzień , właśnie czytałam już gdzieś ze psy czopki dostawały , musze weta zapytać . W piątek jedziemy na kontrole ... znów ubranie robocze cza ubrać :roll: Asiu , wycinają gruczoły , nawet w necie ogladałam filmik . Zresztą na krakwecie p. Jarek też napisał że jak sie nie polepszy to ciąć , tylko skąd ja mam mieć gwarancje że nie spaprzą operacji :roll: [url]http://www.youtube.com/watch?v=c2IVAoh-DiM&feature=related[/url] [/B][/COLOR][/QUOTE] Jeden z moich samców (kryjący) co roku, prawie o tej samej porze, ma zapalenie gruczołu i zanim się ogarnę - juz robi się przetoka. Psiak jest podenerwowany, a pozostałe samce tez denerwują się. Dostałam od mojej wetki czopki i bardzo szybko przetoka sią zagoiła. Od tamtych pierwszych zdarzeń profilaktycznie podaję czopki w tym czasie (luty-marzec). I nie mam już problemu. Pzdr. Quote
Alicja Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 [COLOR=Red][B]Asiaczku zapytam weta o czopki , cholerka nie chce go ciąć ....boje sie W piątek po południu na kontrolę jedziemy , dziś ostatni zastrzyk a doopalon nadal tkliwy ...[/B][/COLOR] Quote
Tengusia Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 buuuziolki dla Ozzulka :loveu: i usciski dla Alutki co to strzykaweczka straszy biednego Ozzulka :calus: Quote
Vectra Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 poproszę o dobry przepis na sernik i keks :diabloti: Quote
Alicja Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 [quote name='Vectra']poproszę o dobry przepis na sernik i keks :diabloti:[/QUOTE] [COLOR=Red][B] keksa musze poszukać w moich zbiorach ...był super nawet z papryką zamiast cynamonu się udał :cool2: a sernik mam sprawdzony ten kolorowy [/B][/COLOR] [B] przepisik na SERNICZEK [/B] [INDENT] Składniki: Masa serowa: 1 kg sera twarogowego 3 jajka 15 dkg margaryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 2 cukry waniliowe mozna dodać skórkę pomarańczową , rodzynki Ciasto: pół kg mąki 3 łyżki kakao pół kostki margaryny 6 łyżek kwaśnej śmietany 1 szklanka cukru 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto zagnieść i na ok godzinę wstawić do lodówki . Ser przemielić dokładnie połączyć ze wszystkimi składnikami ( ja to robię w malakserze .... szybciej i dokładniej ... bakalie dodaję na końcu ) Formę wysmarować , wysypać bułką tartą . ścieramy lub rwiemy drobne kawałki ciasta na spód , potem wykładamy masę serową i na górę znów ścieramy lub rwiemy ciasto ...pieczemy w temp ... chyba coś koło 220 stopni .. aż się upiecze ...ja sprawdzam patyczkiem ...ale na pewno to trwa ok 40 minut [IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] [B]ostatnio wprowadziłam innowację i dzielę ciasto na pół i tylko do połowy daję kakao i serniczek chyba jest smaczniejszy [/B] [/INDENT] Quote
Vectra Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Padziękowała bardzo , bo mi rodzina zamówienia na święta złożyła , mam bawić się cukiernika :diabloti: w zamian dostanę pieczone mięsko Quote
Alicja Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 [quote name='Tengusia']buuuziolki dla Ozzulka :loveu: i usciski dla Alutki co to strzykaweczka straszy biednego Ozzulka :calus:[/QUOTE] [COLOR=Red][B] buziolki ;)[/B][/COLOR] Quote
dbsst Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 może Asiaczkowe czopki coś dadzą i obejdzie się bez ciach :d trzymam kciuki Quote
Alicja Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 [quote name='Vectra']Padziękowała bardzo , bo mi rodzina zamówienia na święta złożyła , mam bawić się cukiernika :diabloti: w zamian dostanę pieczone mięsko[/QUOTE][COLOR=Red][B] kurde ....święta w Warszawce .....może się skusze ;)[/B][B]....wpadne na gotowca [/B][/COLOR] Quote
Maga100 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='dbsst']no właśnie wracając do tematu to KIEDY[/QUOTE] [B]hahah i teraz Alicja zamilknie :evil_lol: [/B] Quote
dbsst Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='Maga100'][B]hahah i teraz Alicja zamilknie :evil_lol: [/B][/QUOTE] ale, że niby dlaczego:diabloti: Quote
Alicja Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 [quote name='dbsst']może Asiaczkowe czopki coś dadzą i obejdzie się bez ciach :d trzymam kciuki[/QUOTE] [COLOR=Red][B]w piątek się dowiem czegokolwiek [/B][/COLOR] [quote name='dbsst']no właśnie wracając do tematu to KIEDY[/QUOTE] [COLOR=Red][B]jak będzie ciepło ...taka umowa była ;)[/B][/COLOR] [quote name='Maga100'][B]hahah i teraz Alicja zamilknie :evil_lol: [/B][/QUOTE] [COLOR=Red][B]teraz tak bo idzie spać ;) :hand: spokojnej ...jutro pobudka o 5 [/B][/COLOR] Quote
Recommended Posts