Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Medorowa']Cze i czołem:hand:;)

:hand:

[quote name='Cola']Witanko :)

Jak ma się Ozzulec??

[quote name='halgre'][FONT="Georgia"][SIZE="5"]Witam[/FONT]

[SIZE="3"]
[FONT="Courier New"]
http://halgre.posadzdrzewo.pl[/FONT]

[quote name='Tengusia']podpinam sie pod pytanko Coli jak tam sie Ozzulek miewa ???

Ozzulek spoczko :cool2: , tylko już ucieka jak Mnie widzi ze strzykawką :diabloti: .... znowu ja jestem ta najgorsza w domu :(

[quote name='agaga21']etna ma też problem z gruczołami...ozzulek, nie jesteś sam...

własnie przeczytałam u Was .... :glaszcze: ...jak nie urok to ...doopa

Posted

[quote name='Alicja']

Ozzulek spoczko :cool2: , tylko już ucieka jak Mnie widzi ze strzykawką :diabloti: .... znowu ja jestem ta najgorsza w domu :(

To zupełnie jak u Nas:roll:

Posted

[quote name='Alicja']

[COLOR=Red][B]
skąd ja to znam...:(

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=Red][B]u was też zdrowotnie lipton ??

Nie, Saga:diabloti:;) A tak poważnie, to odpukać - tffu tfu - wszystko Ok, tylko chodzi o to, że jak coś mało przyjemnego trzeba zrobić przy piesach, to oczywiście JA:roll::roll::roll:

Zdrówka życzymy:p

Posted

[quote name='Medorowa']Nie, Saga:diabloti:;) A tak poważnie, to odpukać - tffu tfu - wszystko Ok, tylko chodzi o to, że jak coś mało przyjemnego trzeba zrobić przy piesach, to oczywiście JA:roll::roll::roll:

Zdrówka życzymy:p

a to norma ....my od brudnej roboty ;)

dawa linka do Ciebie boś mi sie zgubiła ....

[quote name='teqquila']Witanko Alu przyszlim sie przywitać i zapytać jak się ma Ozzulek?

bez zmian ....i czeka na wiosnę ;)

[quote name='Asiaczek']Rozumiem, że czopki nie załątwiają sprawy?
Nie słyszałam jeszcze o wycinaniu gruczołów, ale jeżeli wet tak każe, to tak trzeba zrobić...

Pzdr.

czopków nie mamy , daję mu zastrzyki z antybiotyku co 2 dzień , właśnie czytałam już gdzieś ze psy czopki dostawały , musze weta zapytać .
W piątek jedziemy na kontrole ... znów ubranie robocze cza ubrać :roll:
Asiu , wycinają gruczoły , nawet w necie ogladałam filmik . Zresztą na krakwecie p. Jarek też napisał że jak sie nie polepszy to ciąć , tylko skąd ja mam mieć gwarancje że nie spaprzą operacji :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=c2IVAoh-DiM&feature=related

Posted

Hmmm...jesli rzeczywiscie operacja to ostatecznosc, to nie ma wyjscia. W kazdym razie trzeba wykorzystac wszystko co sie da. Jesli macie zaufanie do weta to dobrze, powinno byc wszystko ok...

Czekam na wiesci...

Posted

[quote name='Alicja']
[COLOR=Red][B]czopków nie mamy , daję mu zastrzyki z antybiotyku co 2 dzień , właśnie czytałam już gdzieś ze psy czopki dostawały , musze weta zapytać .
W piątek jedziemy na kontrole ... znów ubranie robocze cza ubrać :roll:
Asiu , wycinają gruczoły , nawet w necie ogladałam filmik . Zresztą na krakwecie p. Jarek też napisał że jak sie nie polepszy to ciąć , tylko skąd ja mam mieć gwarancje że nie spaprzą operacji :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=c2IVAoh-DiM&feature=related

Jeden z moich samców (kryjący) co roku, prawie o tej samej porze, ma zapalenie gruczołu i zanim się ogarnę - juz robi się przetoka. Psiak jest podenerwowany, a pozostałe samce tez denerwują się.
Dostałam od mojej wetki czopki i bardzo szybko przetoka sią zagoiła.
Od tamtych pierwszych zdarzeń profilaktycznie podaję czopki w tym czasie (luty-marzec). I nie mam już problemu.

Pzdr.

Posted

Asiaczku zapytam weta o czopki , cholerka nie chce go ciąć ....boje sie
W piątek po południu na kontrolę jedziemy , dziś ostatni zastrzyk a doopalon nadal tkliwy ...

Posted

[quote name='Vectra']poproszę o dobry przepis na sernik i keks :diabloti:

keksa musze poszukać w moich zbiorach ...był super nawet z papryką zamiast cynamonu się udał :cool2: a sernik mam sprawdzony ten kolorowy

przepisik na SERNICZEK

Składniki:

Masa serowa:
1 kg sera twarogowego
3 jajka
15 dkg margaryny
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1,5 szklanki cukru
2 cukry waniliowe
mozna dodać skórkę pomarańczową , rodzynki

Ciasto:
pół kg mąki
3 łyżki kakao
pół kostki margaryny
6 łyżek kwaśnej śmietany
1 szklanka cukru
1 jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Ciasto zagnieść i na ok godzinę wstawić do lodówki .
Ser przemielić dokładnie połączyć ze wszystkimi składnikami ( ja to robię w malakserze .... szybciej i dokładniej ... bakalie dodaję na końcu )

Formę wysmarować , wysypać bułką tartą . ścieramy lub rwiemy drobne kawałki ciasta na spód , potem wykładamy masę serową i na górę znów ścieramy lub rwiemy ciasto ...pieczemy w temp ... chyba coś koło 220 stopni .. aż się upiecze ...ja sprawdzam patyczkiem ...ale na pewno to trwa ok 40 minut

ostatnio wprowadziłam innowację i dzielę ciasto na pół i tylko do połowy daję kakao i serniczek chyba jest smaczniejszy

Posted

[quote name='Vectra']Padziękowała bardzo , bo mi rodzina zamówienia na święta złożyła , mam bawić się cukiernika :diabloti:
w zamian dostanę pieczone mięsko

kurde ....święta w Warszawce .....może się skusze ;)
....wpadne na gotowca