Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='clockwork']powiem szczerze że mi już czasami wstyd że działam na dogo..... ludzie z zewnątrz mają nas JAKO OGÓŁ za świrów.... :roll::oops:
wymagania z kosmosu- pracuje- źle bo pies sam bedzie, nie pracuje- źle, bo skąd na utrzymanie.... łysy łeb NIE, bo do walk psa bierze...
kiedyś odezwałam sie w tej sprawie na wątku, bo łysy wytatuowany gość chciał asta i wielka panika bo kibol i bedzie psa maltretował....
kiedy sie wrzuca asty, bulle, itp. do jednego worka bo TO MORDERCY- panika... bo tak nie jest, ale łysych do jednego wora wrzucić to ok.
zaznaczyłam że z naszym wyglądem NIKT z dogo nie oddałby nam (mi i TZtowi) psa bo go zakatujemy- tatuaże, kolczyki.... łyse pały..... :roll:
pseudohodowle-BE, hodowle jak sie okazuje też BE.... :niewiem:
każdy potencjalny dom BE... dogomaniaczki jak ja .. BE :diabloti: ups... przepraszam... pseudodogomaniaczki :eviltong:
Kolczatki BE, klik klik CACY :diabloti:
ciekawam ile tych radzących dostosowuje sie do tego wszystkiego w praktyce..... które mają psy wychowane na pikobelo :roll:
osobiście ja takowych nie znam...... :loveu::loveu::loveu:[/quote]

Ja do klikera nic nie mam , sama klikam:roll:...no ale chyba nie mozna mnie nazwać klikerowcem:diabloti:.
Zapewne na dogo już w dział przygarne psa nikt nie wejdzie.;)
Bo takich osób spełniających te wymaganie nie ma!;)..

Posted

Aaaaa...doczytałam wsio...kocham was babki:loveu::loveu::cool3::evil_lol:
To mnie zabiło:
[FONT=Arial][COLOR=Blue][B] wrócilim z obiadku ....
melduje że ja niedogomaniak.... z racji iż mam niekastrowanego psa z pseudohodowli..... zadałam mu dzisiaj ból.... znaczy nie ja ino ten mój skinhead :diabloti: bo sie pies napalił na cieczke.... i stał w trawie i lizał i lizał i lizał.... i nie przemówiło do niego KLIK KLIK CHODŹ.... więc było... kurrrrrrrrr...piiiiiiiiii CHODŹ! i szarpnięcie kolczatką, nie pomogło raz, więc mocniej- mocniejsze szarpnięcie i mocniejsze RRRRRRRRRR.... nie pomogło... więc z potrojoną siłą.... :diabloti:
zareagował :cool1: a zaślinił sie jak wścieknięty- pewnie z bólu :roll::roll:

:razz:
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Rybciu a propos "twardszej" reki - kocham mojego Gutka ponad zycie! Byl szkolony tradycyjnie, teraz przechodzimy na klikerowo. Ale! Po zapoananiu sie z tym calym rozgardziaszem, jak mowi moja mama - "Doopka nie szklanka,nie peknie" - uwazam, ze klapsiorek sie psu nalezy za zapewne przewinienia. Nie mysl, ze katuje psa! Nie! Nie! Nie! Ale kilka razy w pupsko klapsiorka dostal I wcale nie uwazam, ze jestem zlym opiekunem ( nienawidze slowa "wlasciciel") swego szczescia, czyli Pana Psa.
Aaaaaaa i jeszcze cos powiem, pierwszy raz publicznie - sorry Alutko za offa- nie zamierzam kastrowac mojego psa! I wielu takowym innych znam!Po zasiegnieciu opinii wielu ludzi ( od hodowcow,przez wetow, po normalnych wlascicieli - fuj, obrzydliwe slowo) nie zamierzam! No chyba, ze cos sie zacznie dziac! Pies nie jest i nie bedzie repro! Ale jajuszka miec bedzie! Dopoki cos - nie daj Boze sie z nim bedzie dzialo. U nas jhest chyba jakas beznadziejna moda na kastowance i sterylizatorki!

Posted

Sota, ja żartuje przecież.;)
Myslisz, że moja jest w 100% pozytywnie szkolona:diabloti::evil_lol:
Uważam, że metoda, która nie zrypie psu psychiki i sa z niej korzyści jest spoko:cool1:
Ale kolców nigdy nie założę;), mam twarde zdanie na ten temat, po za tym mam psa wrażliwego i po przejściach;)

Posted

Sorki za OT.
Sota, a nie masz problemu z hormonami gutka?:roll:
Tzn, repro nie jest...a nie głupiejejak suki mają cieczkę?:cool3:
Nigdy nie miałam psa...więc pytam:oops:
Ja mojej na razie nie sterylizuje, mama się obawia...a ja szanuje jej zdanie.;)...moze kiedyś...

Posted

Powiem Ci tak: dla mnie ciezkim orzechem byloby posiadanie suni - bo wtedy wiesz - przy braku sterylki ropomacicze itd - dlatego wole psy. Gucio to klucha - mimo, ze ma 3, 5 roku, kiedy wyczuje sunie, nie powiem przysysa sie, ale da sie go bez wiekszych problemow - odwolac. Dlatego po konsultacji z wetem, stwierdzilismy, ze nie bedziemy go kastrowac narazie, bo nie ma takich powodow. Jest grzeczny, nie wykazuje dominacji, nie jeczy przy suni w cieczce. Dla mnie to dziwne, juz nawet myslalam, ze on nie ...tego... - hihihi. ALe to chyba taki bezkonfliktowy egzemplarz.

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Ozzulec póki co tysz zachowa jajca:p....w czasie cieczek ...owszem przyssa się do trawki a jak trafi na suke z cieczką to komenda z naciskiem na RRRRR i czasem w tym własnie czasie półkolce na szyi .....a co ma .....stać mnie :diabloti:

...badanko na prostate nie wykazało żadnych zmian chorobowych , wiec na razie niech mu zwisa [/B][/COLOR][/FONT][B][FONT=Arial][COLOR=Red];)[/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=Red]:diabloti:[/COLOR][/FONT][/B]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]Ozzulec póki co tysz zachowa jajca:p....w czasie cieczek ...owszem przyssa się do trawki a jak trafi na suke z cieczką to komenda z naciskiem na RRRRR i czasem w tym własnie czasie półkolce na szyi .....a co ma .....stać mnie :diabloti:

...badanko na prostate nie wykazało żadnych zmian chorobowych , wiec na razie niech mu zwisa [/B][/COLOR][/FONT][B][FONT=Arial][COLOR=Red];)[/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=Red]:diabloti:[/COLOR][/FONT][/B][/quote]Alleluja!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

A więc sterylka chroni sukę przed ropomaciczem, ale tylko jak wysterylizujesz ja przed 1 cieczką, czego w Polsce nie robia..po 1 cieczce sterylka chroni tylko przed ciążą urojoną...:roll:..znów u nas weci nie chcą sterylizować szczeniaków, twierdzą, że to hamuje wzrost i suka nie bedzie utrzymywala moczu..i tak xle i tak niedobrze...
A Kora też kluska..jak pies podejdzie jej do tyłka, to ona się chce bawić, albo go gryzie...:eviltong:

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]Ozzulec póki co tysz zachowa jajca:p....w czasie cieczek ...owszem przyssa się do trawki a jak trafi na suke z cieczką to komenda z naciskiem na RRRRR i czasem w tym własnie czasie półkolce na szyi .....a co ma .....stać mnie :diabloti:

...badanko na prostate nie wykazało żadnych zmian chorobowych , wiec na razie niech mu zwisa [/B][/COLOR][/FONT][B][FONT=Arial][COLOR=Red];)[/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=Red]:diabloti:[/COLOR][/FONT][/B][/quote]

:lol::lol::lol:wyobraziłam sobie Ciebie jak ciągniesz Ozulca bez kolców..albo jak Ozulec ma halter..:diabloti:

Posted

[quote name='sota36']No wlasnie - i badz tu madry!
psssss. znowu sie dogo pierdasi!
Coraz czesciej dochodze do wniosku, ze kastacje to "wymysl" ludzi![/quote]
Może nie wymysł...ale zabieg dla wygody człowieka..najpierw ludzie sami doprowadzili do tego, że psy są takie chetne do kopulowania..bo np w wilczym stadzie tylko samica Alfa rodzi szczeniaki...a u naszych burków, popęd jest all time:roll:, potem zaczeło byc to męczące i dla psów i dla suk...u psów w sumie nie ma problemu..ale wyobraźcie sobie co czuje taka biedna suka, która ciągle ma cieczki a po nic ciąąągle ciąże urojone.:roll:
PS..znow posty skaczą!!

Posted

[quote name='Rybka_39']:lol::lol::lol:wyobraziłam sobie Ciebie jak ciągniesz Ozulca bez kolców..albo jak Ozulec ma halter..:diabloti:[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]nie jest źle mam opracowany system ;)....Ozzy tak na serio spoko na obroży ale w tych dniach kolce najpewniejsze :roll:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Rybka_39']A więc sterylka chroni sukę przed ropomaciczem, ale tylko jak wysterylizujesz ja przed 1 cieczką, czego w Polsce nie robia..po 1 cieczce sterylka chroni tylko przed ciążą urojoną...:roll:..znów u nas weci nie chcą sterylizować szczeniaków, twierdzą, że to hamuje wzrost i suka nie bedzie utrzymywala moczu..i tak xle i tak niedobrze...
A Kora też kluska..jak pies podejdzie jej do tyłka, to ona się chce bawić, albo go gryzie...:eviltong:[/quote]
A więc tak...
Sterylka chroni suke przed ropomaciczem i przed rakiem macicy ( 89% raka u suki) robiona w każdym wieku ;) Nie pisz bzdur bo ktoś w to uwierzy ;)

Kastracja chroni psa przed rakiem prostaty ( 83% występowania u psów).
Moja pierwsza suka umarła na raka. Miała złosliwego i dopiero jak przerzucił się na trzustke to odkryto ze cykl rozpoczął się w macicy... Moje obie suki zostaną wysterylizowane. Jedna w tym roku ( ma 6 lat) a druga za rok ( będzie miała 8 lat ) po to, zeby wyeliminować tego najczęstszego kata suk...

Mój pudel ( czas mojego wieku dziecięcia) zmarł na raka wątroby. Zaczęło sie od raka...jąder.... Straszna rzecz - nie życzę nikomu. Kastracja zapobiega w 100 % rakowi jąder i prostaty.

I tyle.

Napisałam to, bo ktoś przeczyta a chce wysterylizowac, nie zrobi tego a za lat ileśtam będzie płakał nad psem. Jak ktos nie chce sterylizować ( czy kastrować jak mówicie) to jego wola i ja nie mam nic przeciw.

Pozdrawiam Alu :)

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Temu też Pysiu ...napisałam ze Ozzy jest badany czy wsio oki ;)....jakby się okazało ze coś nie tak jajca idą pod nóż :diabloti::diabloti::diabloti:

Cze LOLUŚ :loveu::loveu::loveu:
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]Temu też Pysiu ...napisałam ze Ozzy jest badany czy wsio oki ;)....jakby się okazało ze coś nie tak jajca idą pod nóż :diabloti::diabloti::diabloti:[/B][/COLOR][/FONT]

[B][FONT=Arial][COLOR=red]Cze LOLUŚ :loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/FONT][/B]
[/quote]
Oj Alu...Gdyby to było takie proste to ani Bosman ani Hera nie cierpiałyby :-( Niestety rak jest wykrywalny jak już broi ....A wtedy to już małe prawdopodobieństwo go wyplenić :roll: Gdyby nie to, to moje dziewczyny sterylizowane by nie były bo i po co. Mają cieczki od czasu do czas i nie uciekaja nawet wtedy do psówe. Nie mam z nimi najmniejszych problemów pod tym względem. Po prostu nie byłoby powodu bo te kilka dni cieczki to żaden problem. Ale ja przechodziłam już dwa razy to...Raz z psem a drugi - z suką :-( I zrobię wszystko aby to sie nie powtórzyło :cool1:

Posted

Dzień dobry kochani.
Ja nie mam możliwości wyboru u nas kastracja obowiązkowa, więc się nie zastanawiam co bym zrobiła gdyby nie był wnętrem. Tak więc zrobimy USG, badania i pod nóż :-(. Boję się właśnie że jąderka zrakowieją jak ich nie wytniemy.

Alu przepraszam za offa

Posted

[quote name='Gonitwa']-Stigmata(zdjęcie z próby akurat)
[URL]http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=128140714[/URL]
-The Wrath-się rozpadło juz
-As We Speak(hardcore:))
[URL]http://www.myspace.com/aswespeakpoland[/URL]
I jeszcze coś tam tylko się nie mogą na nazwe zdecydować...[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]słuchałam .....aktualne sie mnie podobje ;)

Pysiu moja sunia zmarła na raczysko w wieku 14 lat
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Pandisia']Dzień dobry kochani.
Ja nie mam możliwości wyboru u nas kastracja obowiązkowa, więc się nie zastanawiam co bym zrobiła gdyby nie był wnętrem. Tak więc zrobimy USG, badania i pod nóż :-(. Boję się właśnie że jąderka zrakowieją jak ich nie wytniemy.

Alu przepraszam za offa[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Basiu ...nie ma się co zastanawiać ....bo tutaj to sprawa priorytetowa [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[COLOR=Red][FONT=Arial][B]Fotaski ale cieniasze z tego względu że robione o zmierzchu ...a ja o tej porze nie potrafię współpracować z moim aparatem :roll:

[/B][/FONT][/COLOR][CENTER][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images28.fotosik.pl/207/d90debfb552b8ef9.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/240/654e19110d8653bf.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/240/c76085665d6202b8.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/206/0dbad49fe08866a2.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/240/54da650f2c7e881c.jpg[/IMG][/URL]

[/CENTER]

Posted

[CENTER][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/240/4644929a45d10fe4.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images28.fotosik.pl/207/e157610b2c4f0b47.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/240/5579980a54768407.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/240/3b35c37c00141930.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/240/31c8f37291ba9e6a.jpg[/IMG][/URL]

[/CENTER]