Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pieszczoszek Rexik przespał calusieńką nockę na kanapie wtulony w mamunię;-)
Franek - niewielka poprawa, ale wet nadal codziennie
Filemon - próbuje przejac schedę po Franku (władzę nad stadkiem)
Febe - już u siebia :-)
Zoreczka - nadspodziewanie dobrze

Posted

Upały się skończyły to i tatuś nam odzył :-)
Znowu rano zwiewa mi z psami. Już trzeci dzeń. Ale jutro nie podaruję. DOPILNUJĘ !!!

Psiaczki już OK :-)
Kotki - kopiuję z miau bo nie chce mi sie pisać drugi raz.
Pewnie trudno w to uwierzyć, ale aż tak SAMOPRZYLEPNEGO KOTA jak Febe to ja jeszcze nie miałam Laughing

Franeczek chodzi fajnie, serduszko bije w kocim tempie Very Happy
tyle ze wyczuł już że jest pod szczególną ochroną i znowu sioorka gdzie chce. Czasem uda mi się uprzedzic jego niecne zamiary to się "stawia" Laughing Wczoraj nasioorał tatusiowi do buta..... i tatuś nawet nie skomentował. Tylko stwierdził fakt.......
W każdym razie z pełną premedytacją wykorzystuje sytuacje i mamunię.
Ale to jest właśnie jego urok l1 love king flowerkitty
Tak czy inaczej to jak patrzę na Franka dziś, to bez wzgledu na to jak to się skończy - wet już dokonał rzeczy niemożliwej....
Przecież jego właściwie już nie było... Serdunio pikało 25, w porywach 35 razy na minutę, przewracał się, oczka zaszły jakimś bielmem (to nie 3 powieka), Nie mył się, nie miał siły się podrapać......

Kłopot nadal z jedzeniem. Żyje właściwie mlekiem Gimpeta.

Posted

Masz rację Asiu, tyle ze akurat w świecie rexiowo - zorkowym akurat teraz jest niepokojąco spokojnie, a Franek jest nadal w centrum uwagi.
Dzisiaj o 8 do weta z Frankiem pod pachą i przyniesiemy odrobaczające specyfiki bo COŚ zobaczyłam u Zoreczki.
Ja skreciłam nogę i jeszcze nie ściągnęłam stabilizatora a dopadło mnie zapalenie ucha srodkowego:-(. Do tego wszystkiego chyba jestem zmęczona bo potrzebuję wiecej snu i wstaję dopiero o 6.00. Potem nie mogę z niczym zdążyć a dzisiaj udało sie nam zwiać przed ojcem na poranny spacerek :-)

Posted

Franek zaczął wreszcie jeść.... Głęboki oddech. Dla dobra ogółu mógłby jeszcz zrezygnowac z kociego mleka.... Ale i to pewnie przed nami.Tyle ze nie wiwmy kiedy. Rexikowi i Zoruni odrobaczyliśmy brzucholki. Zoreczka znowu podupada.... Ale to chyba pogoda. Koszmarne wiatrzyska.... Mamuni też nie służą :-(

Posted

Z doskoku wpadałam do Was (koszmarny, ponad miesięczny remont, Łata aż schudła ze stresu); cieszę się, że Franulek ma się lepiej; jak dajecie sobie radę z tym wietrzyskiem? Podobno w całej Polsce to samo. Nie choruj, Elu, stanowczo masz zakaz, Twoi tak samo :)

Posted

Okrutnie dają mi popalić. Brakuje mi powierzchni cielska żeby zadośćczynić ich potrzebom przytulania. Nie pozwalają mi sie niczym zając... Wszystkie sie zrobiły samoprzylepne...Kłócą sie kto zajmie lepsze ( wygodniejsze) miejsce. Najbardziej wojownicza jest Febe. Nawet psiaki czują przed nia respekt choc jeszcze zadnego nie uszkodziła...
Nie wiem czy to efekt mojego nie najlepszego ostatnio samopoczucia czz moze wpływ na to mają te wiatrzyska.
Potwornie przebierają w jedzeniu. To co rano było pychotką wieczorem jest obrzydliwe...
No właśnie już sie pchają - Franek i Rexik.
No i jak ich nie kochać......

Posted

No właśnie usiadłam żeby popisać....Zorka ładuje się łapsiami na biurko, Franek wspina się po nodze a Febe swoim szanownym ciałkie zasłoniła 2/3 monitora i szczerzy zębole na Rexa bo on też nie ma zamiaru zostać w drugim rzędzie...
Fil śpi

Posted

O rany!!! Rexik baaaaaaaaardzo starannie zapuszcza zimowe sadełko i choć synoptycy wieszczą ciepłą zimę Rexik nie wierzy.
Non stop domaga się jedzonka, kradnie kotom tak bezczelnie że już wszystkie 3 go biją.... A okołoogonie coraz szersze.....
Wygląda cuuuuuuudnieeeeeeee !!!
Okraglutka doopka, dyndajacy ogonek, pałąkowate nózie i kłapiące ponadgryzane uchole....
Cudo !!! jak idzie i patrzy się na niego z tyłu to trudno się opanować żeby nie pomiziać (chociaż)