Flaire Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 A ja muszę jednak obudzić moje psy i wygonić na dwór, bo jeszcze nie były! :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
jovanna Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 to ja tez poprosze o kawke, wstalam wczesnie, bylam sciagac szwy i na zakupach w hurtowni.
rita60 Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [quote name='jovanna']to ja tez poprosze o kawke, wstalam wczesnie, bylam sciagac szwy i na zakupach w hurtowni.[/quote] jovanna juz sie robi:kaffee_2: pij poki ciepła;)
niedzwiedzica Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Ina-Koka i Hexa za ususzone pieczywo dały by się pociąć :p to smakołyk pierwsza klasa i ząbki czyści ( dywaniki niestety brudzi :mad: )najczęsciej pszenne wciagaja albo takie wielozbożowe,z siemieniem, słonecznikiem.Baaaardzo to lubią :loveu:
Ibolya Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [COLOR=blue][B]rituś[/B] dzięki za kawkę, wypiłam szybciutko i lecę dalej :angryy: :evil_lol: [/COLOR]
coztego Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Właśnie piję kawkę, więc czym prędzej przygnałam do kawowego topiku :lol: [quote name='niedzwiedzica']Ina-Koka i Hexa za ususzone pieczywo dały by się pociąć :p to smakołyk pierwsza klasa i ząbki czyści ( dywaniki niestety brudzi :mad: )najczęsciej pszenne wciagaja albo takie wielozbożowe,z siemieniem, słonecznikiem.Baaaardzo to lubią :loveu:[/QUOTE] Kryśka też uwielbia pieczywo i to zarówno suszone, jak i świeżutkie :p Już jej się zdarzyło parę razy w życiu wciągnąć smodzielnie ok. pół chleba :evil_lol: Muszę się pochwalić ogromnym sukcesem :multi: Moim osobistym ogromnym sukcesem :lol: Obcięłam pazurki Maliźnie! :multi: I przeżyłam, nawet nie polała się krew. Za to Malizna jakby nabrała do mnie szacunku, tak grzecznie się do mnie odności, nie próbuje już drapać, kiedy ją podnoszę, ani nie rzuca mi się na nogi, kiedy przechodzę obok... :cool3: Nie ma to jak skuteczna pacyfikacja :diabloti:
niedzwiedzica Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 coztego-gratulacje za obcięcie pazurów kocich to ważny sukces, bo takie zabiegi na zwierzaku uczą go spolegliwości i zaufania ...moim pyszczakom mogę zrobić wszystko, szewki niedawno Koce wyciagałam sama,leżała na pleckach jak trusia a zaraz potem ganiała ,cała szczęsliwa Ludziom, którzy przyprowadzaja swoje psy do stzryżenia i zostaja na czas obróbki przy nich, tez mówię,żeby ich nie trzymali . Jak się taki zwierzak przekona,że musi dac przy sobie wszystko zrobić, na spokojnie, bez siłowego przytrzymywania , następnym razem jest duzo grzeczniejszy.Wolę czasami wrzasnąc na takiego delikwenta niz trzymac go we 2 osoby,na zasadzie "kto silniejszy" pewnie to dośc skoplikowanie opisuję,ale chyba wiesz,co mam na mysli
jovanna Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [quote name='rita60']jovanna juz sie robi:kaffee_2: pij poki ciepła;)[/quote] dzieki za kawke :lol: zrobilam pierniczki ufff zmachana jestem, potem jeszcze musze je polukrowac .. i jestem z siebie dumna robilam je poraz pierwszy...ciasto wczoraj nie zabardzo mi wyszlo bo piekarnik mi przypala ..ale pierniczki sie udaly,:lol:
Ali26762 Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Heyka :) Ale horror z małym zbójem przeżyłam - poszłam na świąteczny jarmark w towarzystwie mojego wspaniałego psa :roll: Chciałam się jeszcze rozejrzeć za kilkoma drobiazgami i kupić sobie spodnie, bo dostałam od mamy w prezencie pieniążki. Zabrałam Deryla (Bery też zawsze ze mną chodził na jarmark i zawsze było super), pomyślałam sobie, że to będzie świetne ćwiczenie z socjalizacji - tłum ludzi, hałas... Deryś był przez cały czas radosny, przyjaźnie nastawiony do wszystkiego i do wszystkich, z każdym się witał, kto tylko zwrócił na niego uwagę, a przede wszystkim starał się wszędzie wsadzić nos - w ciuchy, w porcelanę, w stare meble, w zabawki (próbował wyciągać pluszaki), no i oczywiście ciągnął jak parowóz. Baaaaardzo interesowały go owcze skóry, każdą musiał dokładnie sprawdzić. Mierzyłam spodnie w trzech punktach. Bardzo mi się podobała pierwsza przymierzalnia - był to bus, do którego trzeba było dość wysoko się wdrapać. Dałam polecenie Derysiowi, a on bez lęku wskoczył do obcego, całkiem innego samochodu, co mnie bardzo ucieszyło. Reszta przymierzalni to maleńkie, prowizoryczne kliteczki, a ja, przy moich gabarytach, musiałam w takiej ciupce zmieścić jeszcze psa :razz: Na szczęście zakupy zostały dokonane, wróciliśmy do domu, pies śpi, a ja się rozglądam za lekarstwem na powyrywane ręce :D Spotkaliśmy też na spacerku koleżankę z wirusem cieczka.exe, a w ogóle to dowiedziałam się, że sunia mojej teściowej, gdzie będziemy spędzać wigilię, też tego wirusa podłapała...:placz: Już widzę tę zakochaną menażerię :placz:
Ibolya Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [COLOR=blue][B]Ali[/B] ale super spacerek z Deryśkiem miałaś :evil_lol: [/COLOR] [COLOR=#0000ff]A ja [U]JUŻ WYCHODZĘ[/U] :multi: :multi: :multi: z pracy i w domku biorę się za wybór fotek :evil_lol: :evil_lol: [/COLOR]
Gosia_i_Luka Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [quote name='Ali26762']Heyka :) Ale horror z małym zbójem przeżyłam - poszłam na świąteczny jarmark w towarzystwie mojego wspaniałego psa :roll: [/quote] No i gdzie tu horror?? :-o Deryś spisał się przecież super. Moja Luka ma swoją własną owczą skórę, która aktualnie czeka na zawiezienie na czyszczenie (swoją drogą, trójmiejskie dogomaniaczki - wiecie może, gdzie można dać taką skórę do czyszczenia??). W każdym bądź razie to jest najlepsze posłanko białej: [img]http://www.lukrowi.pl/galeria/_img/3141.jpg[/img] ... ale też najlepsze miejsce do żarcia - a spróbujcie z takiej owcy wydłubać np. resztki rozdziamdzianej psiej puszki :evil_lol: (brała kawałki w pysk i zanosiła na owcę :angryy:). Albo powgniatany, przeżuty chleb. :p
coztego Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [B]Gosia[/B], a pytałaś w zwykłej pralni chemicznej? Z tego co wiem, czyszczą takie rzeczy, ale nie jest to chyba zbyt tania usługa :p
Ali26762 Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [B]Gosiu[/B], Deryś spisał się super, tylko dlaczego bolą mnie ręce? On próbował być wszędzie na raz, interesowało go każde stoisko, a przemieszczał się między nimi w ogromnym tempie, zabiegając drogę ludziom i plącząc ich w smycz... Czułam się jak wiatrak... :razz: A propos skór - pojęcia nie mam gdzie można by takie cudo wyczyścić. Sama mam taką skórę, ale schowaną, bo Deryś, jak nastał, to szarpał ją zębami, więc trafiła do pawlacza :cool3:
jovanna Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Moj pies dostal prawie zawalu, trzesie sie jak osika a to z powodu kociego domku z drapakiem ktory kupilam dla Milki. Najpierw na niego naszczekala a potem wlazla pod biurko i siedziala tam ze 2 h dopiero co spod niego wyszla ale do kociego domku sie nie zbilza, siedzi na krzesle z mina cierpietnicy ... co to bedzie jak jej klatke kupie hmmm...
zadziorny Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Gdzie to wszystkich powcinało? :hmmmm: :niewiem:. Ja już po basenie :multi: i po piffku :cool3:, a na dogo puściutko :shake:. [B]INA[/B], a tobie jak dzisiaj poszło pływanko :cool3: :lol: :razz:
zadziorny Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Chyba raczej to ostatnie :roll: :shake: :cool1:
Flaire Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 [quote name='jovanna']pieka, gotuja, sprzataja, albo spia :lol:[/quote] Albo lecą z psami na siusiu... :cool3:
Ibolya Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [COLOR=Blue]Z psami na siusiu to teraz lecą :evil_lol: Jak wrócą, to kawkę zrobią :multi:[/COLOR]
Ibolya Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [COLOR=Blue]Heyka :multi: Już jest :kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2: kawka z rana, jak śmietana :multi: Zapraszam !! Wiecie, bardzo miło się z Wami kawkę poranną pije, fajnie, że wpadacie :loveu: I dwie herbatki tradycyjnie :drinka::drinka: Miłego dnia Dogomaniacy. [/COLOR]
Ali26762 Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 A ja? Właśnie kolacyjkę se zapodałam ;) Poproszę Hoop Colę albo Natę Cit, łyknę sobie i wreszcie może spać pójdę :D Ale mam posprzątane, jutro już tylko kulinaria i ŚWIĘTA !!! Miłego dzionka wszystkim :)
Ibolya Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [COLOR=Blue]Tobie kawki nie wolno, bo Ty musisz iść spać już (dzięki:lol::lol:) [COLOR=Red][SIZE=6] [B]RED BULL dla ALI :pepsi::pepsi::drinking::drinking:[/B] [/SIZE][/COLOR][/COLOR]
INA Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 dzięki za kawkę :loveu: lece porobić w pracy co trzeba - wszak dziś ostani raz w tym roku jestem:multi: - a o 12.00 - mamy jeszcze Wigilę firmową :tree1: - miłego dnia :lol:
vigor Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Wiatm! Popijam kawusię:eviltong:, do pracy dopiero w następnym roku:evil_lol:. Ahoj!
Recommended Posts