Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gosia_i_Luka']Wind, dzięki, nareszcie wszystko wiem. :cool3: Ja ostatnio zacofana jestem. ;)
Postaramy się być. Bardzo się postaramy. :) Rozumiem, żę będziesz z Majutem??[/QUOTE]

[B]Gosiu,[/B]

Ja tez sie szalenie ciesze, ze w koncu poznam Was na zywo :multi: I oczywiscie bede z Majutem no i moim Markiem, ktory rowniez bardzo chce Was poznac i Wasze psy ... tyle sie o nich nasluchal ... o fajnej, sportowej bialej i o absolutnie szczegolnym serdelu :loveu:

W.

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

[B]Welsh Terrier[/B], wyluzuj :cool3: Już kiedyś wklejałaś fotki "wystawowe" Waszych piesków, z prośbą o opinię, wytknięto wówczas kilka błędów w przgotowaniu psów. Zamiast się obrażać na każdą krytyczną uwagę, warto skorzystać z porad i skupić się na tym, co można poprawić.
Wielu terieromaniaków uczyło się trymowania m.in. tu na forum, jak poczytasz, to znajdziesz posty, gdzie ludzie wklejają fotki swoich psów z pytaniem "Co poprawić", dostają szczere, fachowe porady, korzystają z nich i zbierają "punkty" na wystawach :razz:
Forum służy do tego, żeby rozmawiać, dyskutować i wzajemnie sobie pomagać :p

[B]bos[/B], podejrzewam, że to pies jakiegoś ukrywającego się Dogomaniaka, który właśnie trenuje trymowanie :cool1:

Posted

[quote name='Ibolya'][COLOR=Blue]Już przestaję cokolwiek kumać :angryy: ten piesek również był wystawiany ?[/COLOR][/quote]

.........Ibolya.......to żart z mojej strony ........natomiast wzbudziły psiury ogromne zainteresowanie.........że [B]INA , niedźwiedzica, Jura i borsaf [/B]nie mogły oderwac od nich wzroku..........

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img432.imageshack.us/img432/8016/img6676erd12zy3.jpg[/IMG][/URL]

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

.....a ta para to już wogole była zapatrzona.......:eviltong:...:evil_lol: :evil_lol: ;) ;)

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img470.imageshack.us/img470/5864/img6599aup0.jpg[/IMG][/URL]

:lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='Wind']i o absolutnie szczegolnym serdelu :loveu: [/QUOTE]

Szczególny to on jakiś nie jest- ma 4 łapy, czarny nos i kręcony ogon :D
Nic szczególnego, ale szczególnie jest przeze mnie uwielbiany :loveu:

Też się cieszę bardzo na myśl o spotkaniu, Gosia jak co to Cię mogę podebrać po drodze.. Zmówimy się.

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Welsh terrier[/B] – nie denerwuj się :-), każdy ma inny gust i każdemu co innego się podoba. Jakiś czas temu, chyba [B]Nitencja[/B] wstawiła link do filmików z oceny psów na Westminster Dog Show. Pooglądaj sobie jak tam wyglądają welsh terriery i potem sama stwierdzisz, że nasze polskie praktycznie wszystkie nie są w najlepszej kondycji. Popatrz na te cuda i zobacz ile masz do zrobienia jeszcze z własnymi (ile wszyscy mamy do zrobienia), żeby tak się prezentowały pieski na ringu jak tam :loveu: [/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Bos[/B] - fotki jak i komentarz pierwsza klasa :lol: [/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Czy może ktoś, kto ma katalog z Sopotu podac mi po jakich rodzicach jest Cora ze Słowacji??[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='coztego']

[B]bos[/B], podejrzewam, że to pies jakiegoś ukrywającego się Dogomaniaka, który właśnie trenuje trymowanie :cool1:[/quote]

......widać z wielkim powodzeniem.......:evil_lol: ;) :eviltong: ;)

Posted

[quote name='swallow'][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Czy może ktoś, kto ma katalog z Sopotu podac mi po jakich rodzicach jest Cora ze Słowacji??[/SIZE][/FONT][/quote]

[B]swallow,[/B]

CORA z Borovej Dolinky ur. 28-02-2004,ojciec EMIR z Tekowa, matka JESSY z Agaciny

pozdr.

Posted

[quote name='bos']Efekt końcowy jest bardzo widoczny i mozna powiedzieć zaskakujący ze wzgledu na stylizację na lata 60-te, tzw " psie dzieci kwiaty ". Całość uzupełnia doskonała szata szorstkiego włosa o prawidłowym wybarwieniu.
Obraz zewnetrzny pokazuje doskonałe katowanie, prosta linia grzbietu wspaniale harmozuje z wusoko osadzonym ogonem.
Handler również w spodniach dżinsowych marki Marco Polo......i przeslicznych bucikach koloru spalonego miału węglowego o dużej zawartości popiołu.
Prezentacja psa na tytanowo platynowej kolczatce z modnym w tym sezonie paskiem koloru meksykańskiej czerwieni.
[/quote]

[B]BOS [/B]- dlaczego nie jesteś sędzią kynologicznym :placz: , ja chcę takie opisy w karcie oceny psa na wystawie. [B]Nitencja [/B]koniecznie weź lekcje u [B]Bosa [/B];) :lol:

Posted

[quote name='bos'][B]swallow,[/B]

CORA z Borovej Dolinky ur. 28-02-2004,ojciec EMIR z Tekowa, matka JESSY z Agaciny

pozdr.[/quote]

dzieki[B] bos[/B], EMIRA z Tekowa widziałam tylko na fotkach i odniosłam wrażenie, że to jeden z piękniejszych welsh terrierów jakie widziałam

Posted

[quote name='Ali26762'][B]Ibolya[/B], to goście byli - i ten piękny piesek z fryzurą afro i ta sunia :)[/quote]
[COLOR=Blue]Kurcze ..... ja jednak blondynka jestem :oops::oops::oops:[/COLOR]

Posted

[B]swallow[/B] , no to masz szczęście, ja nie miałem sposobności..........poznać EMIRA
......a co do naszych psiurów to myslę że nie jest z naszymi tak żle skoro jak sami wiemy podbijaja Europę.....z wdziękiem i powodzeniem.

Ale faktycznie nie ma co sie złościć..........trza zawsze cos poprawiac i słuchać krytycznych uwag, cukrowanie komuś może jest i dobre , miłe dla ucha ....ale licho nie śpi, a jak konkurencja słodzi to dopiero daje do myslenia.

No chyba że chodzi o dziewczyny to cukrowanie jest jak najbardziej wskazane, a przyprawione miodem z truskawkami to juz całkowity odlot......:loveu::evil_lol: :evil_lol: :lol: ;) ;)

Posted

[B]bos[/B] - zdjęcie EMIRA jest na stronie [url]www.welsh-terrier.cc.pl[/url] , trzeba wejść w foto albumy, a później w zdjęcia z wystaw i odnaleźć wystawę z Krakowa 2002 r.
Chętnie przekleiłambym tę fotkę, ale niestety nie pytałam o to właściciela strony, a bez zgody nie wkleję

Posted

[B]Wind, zach , Gosia,[/B] ale macie fajnie .......spotkanie na Helu......zazdroszczę......a jakie tam podaja na ul. Wiejskiej pyszne słodkości .....lody z gorącymi wiśniami. Palce lizać....i nie tylko....:evil_lol: ;) ;)
Smacznego i jeden pucharek za wszystkich dogomaniaków :multi: :multi: :multi:

[B]Zadziorny[/B] był na działce gdzie zostawiłem przyczepę / Kolonia Ostrowo/i dzwonił mi że wiatr zerwal plandekę .......o kurcze może być nie wesoło........muszę więc ruszyć na połnoc i na nowo założyć plandekę. Teraz kupiłem taką wielgachną że zapakuję całą przyczepę :evil_lol: :evil_lol:
Na razie jednak jakoś się nie składa.......:mad:

Posted

[quote name='swallow'] ja chcę takie opisy w karcie oceny psa na wystawie.[/QUOTE]
Moja Droga, żeby mieć TAKIE opisy, trzeba mieć najpierw TAKIEGO psa :evil_lol:

Posted

[quote name='Ibolya'][COLOR=Blue]Kurcze ..... ja jednak blondynka jestem :oops::oops::oops:[/COLOR][/quote]
Niekoniecznie. :lol:

[B]Nitencjo[/B], super stronka o trymowaniu. Oczywiście mam apetyt na więcej. Dołaczam do głosu Zacg - przejścia :roll:

Posted

[quote name='swallow'][B]coztego[/B] - po poprawkach mojej córki do TAKICH mozna Cześkę zaliczyć:evil_lol: :lol:[/quote]
[COLOR=Blue]dobre :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:[/COLOR]

Posted

Choć kawy nie piję, ale z Tobą, [B]bogula[/B], a szczególnie o tej porze - nie odmówię...

Nic nie dzieje się bez przyczyny, tak więc chcę tylko powiedzieć, że Fafol mnie natchnął na wzięcie bidy, ale najpierw musi się ustabilizować nasza bida egzystencjalna... Może to był ten sens jego odejścia... Może nie tylko mnie natchnął...

Miłego dzionka wszystkim, a Czice, Gai i Czardaszowi życzę zerwania ringówek :D

Posted

[quote name='Ali26762']Choć kawy nie piję, ale z Tobą, [B]bogula[/B], a szczególnie o tej porze - nie odmówię...

Nic nie dzieje się bez przyczyny, tak więc chcę tylko powiedzieć, że Fafol mnie natchnął na wzięcie bidy, ale najpierw musi się ustabilizować nasza bida egzystencjalna... Może to był ten sens jego odejścia... Może nie tylko mnie natchnął...
[/quote]
[B]Ali[/B]---wirtualna adopcja? ja wczoraj cały niemal wieczór buszowałam po schronach...

Posted

[quote name='bogula'][B]Ali[/B]---wirtualna adopcja? ja wczoraj cały niemal wieczór buszowałam po schronach...[/quote]
Ja też buszowałam...
Nie wirtualna, realna, ale... na razie nas na to nie stać... niestety...
Mamy doła finansowego od kilku lat. Bardzo poważnego...
Ale mam nadzieję, że to minie, a wtedy... :multi:

Posted

[B][COLOR=Blue]Ali, bogula[/COLOR][/B][COLOR=Blue] witajcie, jak miło w Waszym towarzystwie wypić kawkę w sobotni poranek :multi:

Ja dziś wstałam bardzo wcześnie, pomimo wolnej soboty, i brakowało mi od rana boguli, a teraz patrzę : JEST !! i jeszcze Ali, super.

No, my się szykujemy, na szczęście po wczorajszej ulewie śladu nie ma i świeci słoneczko :loveu:

[B]Ali[/B] dzięki za życzenia, przekażę je pozostałym uczestnikom (-czkom):evil_lol:

A z tym drugim piecholem to bardzo dobry pomysł jest :klacz::klacz::klacz: przekonasz się, że obowiązków niewiele przybywa, natomiast przyjemności i miłości przybywa baaardzo wiele :multi: W ogóle się nie odczuwa różnicy, jeden czy dwa, jedynie wydatki na żywienie się podwajają :evil_lol:

Miłej soboty Dogomaniacy.
[/COLOR]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...